Doomsday (2008)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 105 minuten / 113 minuten (uncut version)
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland
Geregisseerd door: Neil Marshall
Met onder meer: Rhona Mitra, Malcolm McDowell en Bob Hoskins
Releasedatum: 24 april 2008
Niet beschikbaar op Amazon Prime
Plot Doomsday
"Mankind has an expiration date."
Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, 'The Reaper' genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.
Eden Sinclair
Cally Kane
Katherine Sinclair
Vagrant Girl

balosa
teveel gejat / geleend uit andere films zoals Theunissen al heeft gezegd (oa Escape From New York / Mad Max), verder een wat minder boeiend verhaal en wat onzinninge actie scene's, dit is gewoon een lekkere actie-wegkijk film waarbij je er niet helemaal bij hoeft te blijven

markel66
Eerst de reactie's hier gelezen en toen de film gaan kijken, dus niet helemaal onbevooroordeeld.
Toch van mij een goede voldoende, Acteren, muziek verloop van de film, alles is wel redelijk tot goed.
Het enige dat mij opviel is dat de film deels een rippoff is van mad max deel 3 thunderdome ofzo, maar niet zo erg dat dit storend is.

darkcity
Best aardig, vermakelijk en redelijk spectaculair. De film ript off van films zoals 28 Days Later en dergelijke virus-films en ook hier een daar een vleugje Underworld viel niet te missen, al is het alleen maar de vergelijking van Rhona Mitra met Kate. Die 'bende' vond ik wel heel boeiend gedaan en er zaten wel geinig gevonden dingetjes in. Alleen dat hele riddergebeuren had van mij dan weer niet gehoeven. Ook mog er ook wel wat meer van 'virus-londen' worden laten zien. Het verhaal stelt weinig voor maar wel gewoon okee filmpje dus, maar niks bijzonders, Marshall kan beter, zie The Descent! 3,5*

Nasir
The Descent is een van mijn favoriete horrorfilms, maar het verhaal van Doomsday boeide me totaal niet.

denoot
als je van dit genre houd (en ik ben liefhebber ervan) geweldige film, jatwerk? mja, in welke film zie je dat niet ?
retestrakke actie, heerlijke Rhona, kortom, topper
heeft me geen minuut verveelt
dikke 5 sterren voor deze film in dit genre

harryholster
beetje mengelmoesje van mad max, 28 days later komt vanalles in voor punkers,ridders en moderne swat teams:S
Je moet van dit vreemdsoortige films houden.
Wel aardig filmpje hoofdrol speelster is leuk om naar te zien.
Was wel blij dat ie na dik anderhalf uur was afgelopen

supersonic74
gister gekeken....en het was slecht ....het was voor mij...raad welk scene van welk movie vandaan komt..echt te gaar.
doomsday is ... scene achtervolging met punks in politie auto....is van madmax 1 (interceptor vs the nightrider).....scene groep punkers op met bijlen enzo jagen op die chick in auto....is van madmax 2....vechten in een arena met een beul van de stad...is van madmax 3 beyond thunderdome (max vs masterblaster) ....scene bus achtervolging op 2 gasten is van the warriors (turnball AC vs the warriors) ...stad geisoleerd van de buitenwereld door een muur ...een chick krijgt opdracht om te infiltreren met bad guy als opdrachtgever....da's escape from new york...chick virus gedoel...inkoppertje...da's resident evil....zelfs the last boyscout zat erin..."if he touches me again i'm gonna kill him...1 punch"
ben met denoot eens jatwerk ok...en wie doet dat niet...maar ..dit was te overduidelijk...en niet meer leuk ...hollywood kon je het verwachten....maar engeland nee toch
anyway toch goed nieuws..kep gehoord dat The Descent 2 uitkomt..dus ff wachten
wat betreft cijfer... een 2.0 ... het was een leuke quiz...raad the movie te spelen

wous33
Goeie film,Leuk popcorn vermaak.De regisseur wilde ook een knipoog naar mad max en escape from new york..Dus je weet wat je gaat kijken,Hou je niet van dit genre..Dan moet je m ook niet kijken en onnodig commentaar geven 4 sterren

TerryA
...het was voor mij...raad welk scene van welk movie vandaan komt..... het was een leuke quiz...raad the movie te spelen
hier ben ik wel mee eens maar aan de andere kant moet ik ook zeggen, so what? (de laatste 10+ jaar worden terveel films gemaakt die een plot of idee jatten van eerdere films of gewoon geld makende slechte remakes zijn)
voor de genre vond ik deze niet geweldig maar wel goed, en zeker wel vermakelijk ,met heel veel zwarte Britse humor (dat vaak slecht of fout vertaald werd in de ondertiteling) en er was geen moment dat ik me echt verveelde. Voor mij was het een sort combinatie van 28 weeks later (de rage virus vervangen met de reaper virus), children of men, en jaren 80 aktie films zoals de mad max series en Escape from New York, en de uitspraak "if he touches me again i'm gonna kill him...1 punch" is inderdaad van Bruce willis uit The last boy scout. In de sfeer en opbouw moest ik ook een beetje denken aan George Romero`s zombie films van de jaren 80.
Hoogtepunt voor mij was die maaltijd scene met die punk/new wave/goth song van Siouxsie & The Banshees .. prachtig!!

supersonic74
daar heb je gelijk in...ik wilde daardoor juist die movie checkeuh...het was alleen voor mij te duidelijk...het leken wel dat de scenes rechtstreeks geknipt werden uit de andere klassiekers....en die movies die hij gebruikte zijn juist net mijn favoriete movies...voor mij zijn ze nog vers in mijn geheugen...dus automatisch let ik daarop...en vergeet het verhaal... het was te makkelijk in elkaar gezet...
en 28 days en weeks later....was nou het soort movie die ik had verwacht...niet qua verhaal...maar verassing...britse humor vind ik ook the bomb...maar ik had gewoon meer verwacht waarschijnlijk...een knipoog naar ander werk is altijd cool...het miste hier alleen aan eigen inbreng
hmmm bijvoorbeeld kill bill was een knipoog naar "lady snowblood", "female prisoner scorpion" en "the girl with one eye" ....ik ken die 3 movies ook....bij kill bill zag je ook in ze terug..maar tarintino gaf het een eigen tintje aan

Rulo
Ga hem binnenkort kijken. Lijkt me wel een leuke film, niet super, maar wel leuk. Inderdaad lijkt het gejat, kan wel alle films opnoemen die iedereen opnoemt, maar er is er 1 die ik nog niet heb gezien: The Invasion.

demonski
best aardig maar net wat hier al veel gezegd is ....veel jatwerk....2,5 *

skraggy
De Madmax 2 scene is echt leterlijk hetzelfde, vooral de scene waarop boef 1 per ongeluk boef 2 neerschiet tijdens de achtervolging!
heb me wel vermaakt maar dit jatten is id wel erg over de top....
anyway toch goed nieuws..kep gehoord dat The Descent 2 uitkomt..dus ff wachten

Mheo
Ik ben het helemaal met de diverse opmerkingen hiervoor eens. Er zitten heel veel Mad Max elementen in verwerkt.
Wel had ik verwacht dat er meer over het virus zelf in het verhaal zou zitten (vergelijk 28 Days). En het einde vond ik ook enigszins tegenvallen.
Verder kijkt de film wel lekker weg en er zitten niet echt saaie momenten in.

Die slaaf in dat leren zwarte pakje zat die ook niet in Mad Max 2 ?
Van de 105 minuten durende film zitter er waarschijnlijk maar 5 originele zelf bedachten minuten in. Snap niet dat de andere regisseurs van de originele films (stuk of 10) deze film niet gaan aanklagen voor plagiaat.

blackhawkdesign
Het begon leuk, veel van 28 days/weeks later, maar toch leuk.
Op 3/4 van de film vond ik het steeds meer en meer bagger worden en werd het meer een komedie zowat... minders dus. 2* omdat het begin wel leuk was.

nr10micha
Beetje overdreven film met redelijk verhaal. Veel van de hiervoor genoemde films heb ik niet gezien, dus weet niet wat er allemaal hetzelfde is als in andere films. Persoonlijk houd ik niet zo van dit soort films, maar deze was toch wel aardig. Wel is leuk om zomaar is te kijken vind ik. Gemiddelde film dus 2,5*

Geinig uitgangspunt, maar helaas speelt de film op een nogal storende manier leentjebuur bij vele genrebroeders. Het script loopt ook niet altijd even lekker helaas, vooral met name naar het einde toe niet.
Jammer.

T.Bos
Bij ons zat op de eerste rij een grijze oma die met volle teugen zat te genieten en als één van de laatste wegging. Een ware dungeon-oma. De muziek was te keihard, voor de rest geweldige apocalyptische horror die de rillingen over je lijf jaagt. Zouden de Britse hooligans kunnen omslaan in zulke tribes?

Spanoz
Leentjebuur of niet,
Verstand op "0" en kijken maar.
Heerlijke hersenloze post apocalyptische actiefilm.
Lekker veel gore vooral die scene met dat konijntje moeha

Halcyon
Hersenloze pulp, maar wel 100% entertainment. Beter kan ik Doomsday niet samenvatten. Marshall toont zich opnieuw een waardevolle aanwinst voor het genre van de "fantastische film". De manier waarop hij een hele hoop films tot één geheel recycleert en er een razendsnel tempo in pompt is ongezien. Je kan je inderdaad ergeren aan het feit dat er geen echt nieuwe elementen aanwezig zijn in Doomsday, maar de manier waarop dat amalgaam tot één solide geheel gesmeed wordt en gekoppeld wordt aan een flinke dosis vermaak is puur vakmanschap. Marshalls derde topper nu al, een man om in het oog te houden!

Rulo
Heb hem net gezien, en hij viel me behoorlijk tegen, stukken die zo erg gejat zijn, foute muziek, en heel heel heel veel cliches. Het wordt bijna grappig zo fout. Voor de humor die er soms in zit, het altijd leuke schotse accent toch nog 2.5*

RudyKramer
er is inderdaad veel gejat/gebruikt van andere films.. 1x kijken met bier is wel leuk.. echt niet vaker!

Bogie
Knip en plakwerk van verschillende films met wel een hele slechte immitatie van de achtervolgingsscene uit Mad Max (The Road Warrior). Wel veel actie en gore maar totaal geen spanning.
Pffffffff en alweer een virus......

BS
Zal het korthouden, we zijn het rederlijk met mekaar eens.
Veel gejat/niet erg orgineel. Slecht uitgewerkt en niet echt spannend maar op sommige momenten wel boeiend.
Gelukkig zitten er een aantal gore momenten en in de make-up is wel goed gedaan zodat het toch wel de moeite waard maakt.
Met dat laatste op het oog geen ik hem een krappe 3*

Vermiste Ierse regisseur Ross McDonnell dood aangetroffen, James Cameron onthult releasedatum derde 'Avatar'-film | MovieMeter Recap

'Charmed'-actrice Shannen Doherty onthult dat haar kanker is uitgezaaid naar haar botten: 'Ik wil nog niet dood'

Ridley Scott waarschuwt voor de gevaren van AI: 'De mensheid is compleet f**ked'

Geboortedag (1976) Chadwick Boseman: Hier zijn tien best beoordeelde films

Battle for Haditha