• 9.379.649 stemmen

Doomsday (2008)

Actie / Sciencefiction | 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Genre: Actie / Sciencefiction

Speelduur: 105 minuten / 113 minuten (uncut version)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Zuid-Afrika / Duitsland

Geregisseerd door: Neil Marshall

Met onder meer: Rhona Mitra, Malcolm McDowell en Bob Hoskins

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Doomsday

"Mankind has an expiration date."

Een dodelijk virus beëindigt voortijdig de levens van honderdduizenden mensen in Schotland, waarna het land door een grote muur hermetisch van de rest van de wereld wordt afgesloten. Mensen die proberen te ontsnappen worden doodgeschoten en de muur zelf herbergt allerhande wapens om vluchten van besmetten te voorkomen. 30 jaar later duikt het virus, 'The Reaper' genaamd, plots opnieuw op, ditmaal in hartje Londen. Een elite-team wordt achter de muur in Schotland gestuurd om op zoek te gaan naar het werk van dokter Kane, die voor de uitbraak 30 jaar geleden dicht bij een doorbraak in onderzoek was.

Eden Sinclair

Katherine Sinclair

Vagrant Girl

avatar van lucas-s1

lucas-s1

hele goede film, mensen moeten natuurlijk niet klagen over een gebrek aan geloofswaardigheid want dat kan ook niet in zo`n film, het einde was alleen wel zwak

avatar van guylopez93

guylopez93

wil deze graag zien

lijk mij een vette film

avatar van michelmoviefan

michelmoviefan

De film begon prima. Lekker sfeertje. Maar vanaf de helft werd het erg ongeloofwaardig. Natuurlijk moet je met dit soort films niet al teveel realisme verwachten. De regiseur had waarschijnlijk maar een half script denk ik? Na de helft van de film werd er heftig gejat uit Mad Max, op zich niet erg creatief, maar de sfeer uit de eerste helft werd compleet gekilled toen er een Mad Max parodie ontstond in de tweede helft. Vond ik de eerste helft een 3 waard, daarna, en helemaal het eind was een 1 waard. Vandaar een 2. Dikke afrader deze film.

avatar van BoneCrusher

BoneCrusher

Perssonlijk vond ik dit een redelijk goede film. Het begon erg spannend en dat bleef het ook wel.

Ik vond het een leuke film om naar te kijken alhoewel het op sommige momenten net iets te bloederig voor mij werd.

Deze film krijgt 3 sterren van mij, en ik vind het best een aanrader voor iederen die van spannende en bloederige films houd.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

beetje 28 days later achtig

avatar van gotti

Vooral beetje boel Mad Max en Escape from NY achtig...

avatar van Zer0shade

Zer0shade

Ik snap niet wat iedereen klaagt over dat het niet realistisch is. Dat klopt wel maar als je daar niet van houd ga dan niet zo'n soort film kijken. En de film opzich lijkt nog het meeste op 28 days later & 28 weeks later zelfde land ook afgesloten etc zelfs een stuk muziek ongeveer tegen het einde is er uit gebruikt. Verder goeie film alleen een onwijs sh*t einde.

avatar van noplayer

noplayer

Trailer begon vet.. beetje I Am Legend vibe.. totdat die MadMax figuren erbij kwam ipv zombies.. duidelijk een film om over te slaan

avatar van Raffael77

Raffael77

De verwijzing naar Mad Max is welerg duidelijk maar niet onaardig.

Het verhaaltje hierboven diet je denken aan 28........ maar dat is het niet. Het lijkt meer op een ziekte die begint met een P en eigenlijk de hele film bijna niet in aanbod komt lol.

Wat Zero zegt over dat gezeur van dat het niet realistisch is aankaart begrijp ik wel. Bijna alle soort gelijke films als deze en velen andere zijn niet echt en daarom heet het film.

Want ook de realistische films over waargebeurde feiten en verhalen ogen ook niet altijd echt duzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.

Leuke film met regelmatig wat gore actie erin en idd een gek einde dat ik totaal niet had verwacht maarja.

avatar van Slynkin

Slynkin

De regisseur is slim bezig, om het volledige concept te jatten van films als Mad Max en 28 day's later. Maar als je het jat, doe het dan goed.

Zoiets als dit doet pijn aan je ogen.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Eindelijk een actiefilm waarin veel actie zit en niet teleursteld. Shoot 'Em Up vond ik niets vergeleken met deze. Doomsday heeft me erg verrast.

Ik vond het erg vette film.

4 sterren.

avatar van scorepio

scorepio

De maker van deze film heeft duidelijk Mad max en 28 days later gezien. Toch neemt dit niet weg dit deze film erg geslaagd is.

Met dezelfde ingredienten maak je meer dan één gerecht.

Film en verhaal hebben mij echt weten te bekoren.

Geweld en gore waren lekker aanwezig maar nooit storend.

Altijd leuk een film te zien waar je minder van verwacht en die je dan toch bij de ballen pakt.

4,5 sterren.

avatar van sjors28

sjors28

goede film! 4.5

avatar van AsianFreak

AsianFreak

kinderfilm, flauwe grappen, slechte acteurs, geen nieuwe dingen....

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film.

Mooie beelden, prima aktie.

Inderdaad heeft ie veel weg van Mad Max 2.

Zaten een paar domme fouten in (b.v ruit pantserwagen).

Wat slap einde.

Maar toch 3.5*

avatar van DarkAge

DarkAge

Doomsday,

is wel erg leuk bedacht want bedenk dat dan maar eens om van alles uit andere films te halen in in 1 film te stoppen vol met actie humor leuke muziek etc.

Lees hier boven de mening van vele andere die luid niet origineel saai bedenk is wat goeds etc.

Waarom maken jullie zelf dan geen film.

bijna alles hebben we op film gebied al gehad.

Iedergeval heb ik de unrated versie gezien en ik heb tot het eind genoten van deze film, ja wel wat bekende dingen helemaal waar, maar grappig dat je in zoveel verschillende tijd perken komt van de middel euwen tot de punkers uit de 80's etc, leuk bedacht en gedaan hoor.

Geef een dikke 4 en een half

avatar van vwtune

vwtune

Ik moet eerlijk zeggen dat het een aardige dikke ripoff is ja...

Maar goed.... het is wel een feit dat ze het wel goed hebben gejat allemaal. en dan kan ik het goed waarderen!

heb me goed vermaakt.

avatar van -P-

-P-

Het is niet mijn genre, maar het is absoluut geen stomme film.

De "gore" elementen zijn formidabel gemaakt.

De link naar mad max kan je inderdaad maken maar dat geld maar voor een gedeelte van de film. And so what, als je met dit soort gedachten een film ga kijken kijk dan niet ofzo. Turn of youre brain en gewoon kijken deze film, er is absoluut niks mis mee.

SanderSander88

Zoals al heel vaak hier boven is gezegd, deze films bestaat voor 80% uit rip offs. Kon me ogen niet geloven toen "eden" dezelfde stunt uithaalde als Snake Pliskin (tape recorden van de baas).

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Vergeet het overduidelijke jatwerk van de soundtrack niet. Belachelijk. Deze film is een rechte en slechte kopie van goede virusfilms zoals 28 Days/Weeks later en Resident Evil (1).

En dan heb je niet die cameramontage. Bij sommige actiescenes zijn er 3 of 4 opmanes per seconde te zien. Compleet onoverzichtelijk en hoofdpijn-verwekkend.

1.5*, omdat ik 'm afgekeken heb, met pijn en moeite.

avatar van mishad

mishad

'Doomsday' is niets anders dan een ode aan de post-apocalyptische actie/cult klassiekers uit de jaren 80 zoals bv. 'Mad Max', 'Escape From New York' en 'The Warriors'. Neil Marshall smeet dit alles door de blender voegde een vleugje 'Excalibur' toe, noemde twee personages Carpenter en Miller en maakte het geheel af met een ouderwetse synth soundtrack. Niet alles is even geslaagd, maar voor de liefhebber van het genre en voor degenen die opgegroeid zijn in de jaren 80 is dit een feest van herkenning. 'Doomsday' zou wel eens (net als 'Planet Terror') een vette cult kunnen worden...

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Het begin was zeer goed ,totdat meneer hanekam in beeld verscheen met zijn carnalvalsclub.Wat een onzin zeg,en toen werd het een goedkope ripoff van madmax.

Zwakke film

1* voor het begin

avatar van Keane1983

Keane1983

In het begin van de film had ik zo iets van ja...dit kan een goeie film worden....

MAAR TOEN!!!!....kwamen er ineens hele rare mensen met rare kapsels en kon ik het verhaal gewoon weg niet serieus meer nemen.

Als ik heel eerlijk ben is de hele film een rip-off van verschillende films.

-mad-max

-28 weeks / day's later

nee sorry jongens, dit is het niet.

van mij 1 ster

avatar van chicow

chicow

Mooie film....tot het 35ste minuut, daarna zakt de film in elkaar en word het zeer ongeloofwaardig, "zoals hierboven beschreven". Wel jammer!

avatar van bartje30

bartje30

Erg leuk tijdsverdrijf voor een zaterdagavond. Altijd lekker zo'n film waar je in principe niet bij na hoeft te denken na een harde week werken.

Leuke aktie die nergens gaat vervelen en af en toe wat gore.

Maar inderdaad een rip-off van vooral mad-max en 28 weeks later en ik vond Rhona Mitra wel heel veel weg hebben van Kate Beckinsale in Underworld; het uiterlijk en de vechtscenes.

Wel leuk gevonden met dat oog.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Was het maar iets meer Mad Max.. dan was mijn beoordeling wel wat milder.. het is niet meer dan een zeer dunne en flauwe versie daarvan.

avatar van mishad

mishad

Iedereen snapt het opzet achter deze film toch wel? 'Doomsday' is bedoeld als eerbetoon aan de post-apocalyptische actiefilms waar regisseur Neil Marshall mee is opgegroeid. Hij doet hetzelfde wat Robert Rodriguez deed met 'Planet Terror': een film maken, die de sfeer van toen benaderd, boordevol inside jokes, knipogen en hommages aan talloze genreklassiekers uit die tijd (de jaren 80). Ok, de grens tussen kopie en hommage is dun, maar als ode op het vrijwel uitgestorven genre werkt het vrij goed.

SanderSander88

Hommages zijn cool, ik heb bijvoorbeeld erg genoten van Death Proof en Planet Terror. Maar die twee films zijn allebei origineel, ook al doen ze wat leenwerk hier en daar. Bij Doomsday zie ik dat helaas niet terug, en lijkt het er meer op dat ze gewoon scenes exact na spelen.

avatar van sporthaas

sporthaas

Wat een gelul hier over rip off.

Het gaat om de film en deze was goed te doen. Goede actie en kijkt lekker weg.

Prima film die dan ook een goede voldoende verdiend.

sporthaas schreef:

Het gaat om de film

Stating the obvious, Sherlock?