• 9.184.438 stemmen

Met onder meer: Ewan McGregor, Hugh Jackman en Michelle Williams

Releasedatum: 11 september 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Deception

"When you're in this world, no one is who they seem, and everyone is playing the game."

Jonathan Messer (Ewan McGregor) heeft geen sociaal leven en alles gaat dan ook om zijn werk. Dan ontmoet hij tijdens een nieuwe klus Wyatt Bose (Hugh Jackman). Die introduceert hem in een hele andere wereld. Maar nog voordat Jonathan beseft wat hem overkomt, is hij hoofdverdachte in een ontvoeringszaak en een miljoenendiefstal.

Jonathan McQuarry

Wyatt Bose

Simone Wilkinson

Wall Street Belle

Assistant Controller

Herr Kleiner / Mr. Moretti

avatar van RuudC

RuudC

Met een titel als deze ligt een teleurstelling bijna voor de hand. Deception is in ieder geval geen sterke film. Langenegger weet ook niet te profiteren van de aanwezigheid van prima acteurs als Ewan McGregor en Hugh Jackman. Daarvoor is de film te traag en vooral te braaf. Ik stoor me sowieso al aan het gegeven dat men alles op een artistieke manier in beeld wil brengen, terwijl het gewoon misplaatst overkomt. Daarnaast doet de film me wat denken aan Eyes Wide Shut. Ook hier komt de hoofdpersoon in een ongewenste situatie terecht waarbij een aantal mysterieuze clichés uit de kast getrokken worden. Het kijkt prima weg, maar een herziening zit er absoluut niet in.

avatar van DragQueen

DragQueen

Aangename Thriller, met een goed uitgevoerd verhaal. Spanning wordt goed opgebouwd, maar zakt naarmate de film vordert wel wat in elkaar. Acteerwerk van o.a Jackman en McGregor is overtuigend. 2,5 Ster.

avatar van jippie2010

jippie2010

Plot kwam me wel heel erg bekend voor. Iemand een idee of dit een remake is?

Film keek prima weg, maar meer ook niet: *3.0

avatar van MichaelMovie

MichaelMovie

Een gemiddelde thriller die zeker niet slecht is.

avatar van gauke

gauke

gauke schreef:

Een thriller die de eerste helft van de film veel beloofd maar uiteindelijk in het genre 'dertien in een dozijn' belandt.

Hoewel solide gemaakt, werd het verhaal, rondom macht, seks, eenzaamheid en de hunkering naar rijkdom, te traag verteld en was het scenario vrij doorzichtig. Naar het einde toe werd de thriller ook minder geloofwaardig. Het camerawerk was goed en de beelden waren mooi en cool.

avatar van Movsin

Movsin

Al zitten er in het plot wel soms wat onwaarschijnlijkheden en is het slot niet op het niveau van de film, toch een spannende intrige met goede vertolkingen van de hoofdpersonages.

Bovendien is het camerawerk uitstekend en al zijn de overgangen tussen opeenvolgende scènes soms wat bruusk, toch een behoorlijke thriller.

avatar van Pacino74

Pacino74

Origineel en verrassend kan je deze sexy thriller van ene Marcel Langenegger onmogelijk noemen. Ondanks leuk acteerspel van McGregor, Jackman en Williams en een veelbelovend begin zie je de plotwendingen mijlenver op voorhand aankomen en verglijdt de film met momenten naar een mierzoete romantische zaterdagavondfilm. En toch : Michelle Williams is appetijtelijk kwetsbaar en ziet er verdories goed uit ... Are you free tonight ? 2*

avatar van nadrin

nadrin

Zat goed in elkaar, alleen was de reactie van Michelle ongeloofwaardig,

avatar van Brabants

Brabants

Deze thriller begint vrij aardig en op dat moment denk je echt dat het wat gaat worden. De spanning wordt dan goed opgebouwd en het camerawerk is verbazingwekkend goed. Uiteindelijk zijn de plotwendingen véél te voorspelbaar en eindigt alles op een te middelmatig niveau.

avatar van des1

des1

Aardig gegeven. Ewan McGregor kan aardig een beetje nerdie tiep neerzetten. Maar dat je het geld laat liggen aan het eind van de film (suggererend dat het alleen maar om liefde draait), kan er bij mij niet in.

avatar van blurp194

blurp194

Flauwe boel.

Het begin is nog redelijk, maar vanaf de helft kakt het plot in en het einde is ronduit teleurstellend. McGregor en Jackman acteren op de automatische piloot en brengen geen vonk over, en Williams overtuigt maar matig als de femme fatale die McGregor van het padje afbrengt. Het zakelijke gedeelte, waar toch een behoorlijk deel van het verhaal om draait, overtuigt ook al niet.

avatar van PCTERN

PCTERN

Vond het een aardige film. Geen sublieme film maar ook niet slecht.

Film die de bioscoop volgens mij niet gehaald heeft.

Verhaal is gefilmd in een aangename sfeer, wellicht iets te aangenaam voor een thriller. Jackman en McGregor waren niet op hun best. Beetje jatwerk hier en daar. Einde was best wel een aardige feelgood twist, die ik kon verteren op de zondagavond.

Voldoende

avatar van scorsese

Matige film over een accountant met een saai leven die geïntroduceerd wordt in een geheime club. Deze thriller begint alleraardigst, maar het plot en de personages worden te geforceerd en ongeloofwaardig gebracht. Bovendien zijn de wendingen niet bepaald verrassend. Vervelend wordt het niet echt, en daarom nog net 2.5 sterren.

avatar van YSV

YSV

Leuke film , enigzins voorstelbaar. Keek lekker weg. Erg jammer van het einde , met het aanstellerige blondje die in eens als een Texas Henkie opdook en vervolgens theatraal wegliep, wat ik echt een afknapper vond . De film daalde hierdoor voor mij gelijk een cijfer in de waardering. Jammer.

Stijloefening.

Moet haast wel, want voor een film die écht wil verrassen is het toch allemaal véél te bekend terrein. Alles verloopt via een vast stramien, de twists zie je al van ver aankomen en met een titel als Deception begin je de film toch ook al met een stevige hint wat betreft het verloop.

Langenegger lijkt echter meer geïnteresseerd in de uitwerking van dit bekende gegeven. Met drie acteurs die vlot op dreef zijn, best sfeervolle visuals en een vlot lopend verhaaltje weet de film toch voldoende sfeer op te wekken, waardoor het voorspelbare plot niet eens zo'n probleem is voor deze film.

Puur genrewerk dus. Het draait op uitwerking, niet op originaliteit of creativiteit. En wat mij betreft slaagt Langenegger daar wonderwel in. Jammer genoeg was het dat meteen ook voor Langenegger, al is er blijkbaar een nieuwe film aangekondigd. Wat mij betreft mag hij zeker nog een keertje, want vond dit duidelijk beter dan de doorsnee thriller.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Onderhond schreef:

Stijloefening.

Ja, klasse Onderhond! Terechte recensie. Volledig eens.

fappie schreef:

Ja, klasse Onderhond! Terechte recensie. Volledig eens.

Hah! Dacht even dat het cynisch was maar toen zag ik pas dat we bij Deception zaten, niet bij Inception

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

Onderhond schreef:

Haha. Ik ben het niet altijd met je eens. Maar een tijdje terug zag ik Inception voor de 2e keer en ik vond de openingsscène ook niet heel denderend meer. Maar ieder zijn mening in principe.

Maar dit vond ik wel een zeer leuke film.

avatar van libra666

libra666

Aan de acteurs zal het zeker niet liggen, maar het script heeft teveel gaten en onwaarschijnlijkheden. Je ziet dan ook alles op voorhand afkomen en zo verdwijnt de suspense die telkens werd opgebouwd als sneeuw voor de zon. Jammer want het verhaal zelf had zijn mogelijkheden, helaas als je ooit Derailed (2005) had gekeken weet je dat er in dit genre meer valt uit te halen. Dat vond ik trouwens ook en daarmee kom ik hier niet verder dan 2.5, terwijl Derailed een vlotte 4 sterren was!

avatar van IH88

IH88

“Are you free tonight?”

Stijlvolle film die vooral visueel en qua sfeer hoge ogen gooit. En het acteerspel van McGregor, Williams en vooral Jackman houdt het ook lang boeiend om naar te kijken. Het eerste gedeelte van Deception is het sterkst, met McGregor die een man speelt die eenzaam en ongelukkig is, en door een geheime seksclub weer wat spanning in zijn leven weet te brengen. Dit gaat natuurlijk fout, en hetzelfde geldt een beetje voor de film. Het wordt steeds ongeloofwaardiger, en zelfs de twists zijn voorspelbaar (de hoofdpersoon gaat natuurlijk niet dood als er nog 20 minuten speeltijd is). Gelukkig blijft het een sfeervol geheel met sterk acteerspel.

avatar van mythodea

mythodea

Helemaal zo'n slechte film niet. Ik vond het sfeervol. Mooie beelden, mooie muziek. Goede spanningsopbouw toch wel, ondanks dat het zo in een rustig tempo voortkabbelt.

Prima acteerwerk. Vooral van Hugh Jackman.

Ik vond het een goed verhaal. Zal best dat ie wat voorspelbaar is.. Dat zijn een boel films. Maar dat maakt ze niet minder goed.

Ik heb er van genoten.

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Een film met Hugh Jackman en Ewan McGregor samen in de hoofdrollen dat kon eigenlijk niet slecht aflopen.

En dat is ook zo, maar de film is zelfs nog stukken beter dan ik ooit had durven dromen.

De prent heeft me van begin tot einde geboeid, en de rollen zijn prachtig gespeeld, en dat geldt voor iedereen.

Prima scenario met een zeer verrassend slot.

En het is eens wat anders, Hugh Jackman als de bad guy...

Ik kan de film iedereen aanraden, en niet alleen de dames... (die wel zullen smullen van de 2 hoofdacteurs), maar er is voldoende vrouwelijk schoon ook hoor heren !!

Blijft een uitstekende film, warm aanbevolen.

avatar van Boenga

Boenga

Grappig, hoe een aantal kijkers het heeft over een goeie start, maar een daarna invallend verhaal; terwijl anderen spreken over een lange, saaie intro, en daarna toch tempo en spanning.

Zelf zit ik bij de tweede groep. Een trage, afstandelijke, koude intro, zonder enige schwung, en met toch wel een seksistisch tintje. Een aantal dames die er zo aantrekkelijk mogelijk moeten uitzien, in top-rated lingerie; en dan McGregor in een onderbroek van vóór de eerste wereldoorlog.

Halverwege komt er dan toch beterschap, met vaart en wat spanning, maar uiteindelijk wordt het verhaal véél te snel, én te slordig afgehandeld.
Daarbovenop middelmatig acteerwerk, en met achtergrondmuziek die te vaak op de voorgrond komt en eerder storend werkt.

Dieptepunt: een pistoolmoord in het niet zo rustige en niet zo grote park - maar niemand die wat hoort of ziet - en daarbovenop het feit dat er blijkbaar niets meer gebeurt met die moord ? Niet bepaald reclame voor de plaatselijke politiediensten.

Kortom: ik heb me niet verveeld, maar het is op alle vlakken een (heel) matige film.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 1967 stemmen

Een verhaal dat origineel wil zijn en daarom uit een bekend vaatje met voorspelbare twists tapt. Maar het is wat het is met dergelijke films. Het mystery gegeven wordt erin gepompt maar het is niet duidelijk waarom Hugh Jackman zoveel medestanders in de buitenwereld heeft die zijn spelletje meespelen.
Een keer je in het verhaal meegaat, loopt het erg vlot. Prima acteerprestaties en mooi in beeld gebracht. Interessant is de identiteitswissel naar het einde toe. De wissel van identiteit betekent ook een wissel van dominantie. Ewan McGregor blijkt niet langer het sulletje en Hugh Jackman mag de bonen vreten. Enkel een tikje humor ontbrak, zo om het ijs een keer te breken.

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Matige thriller waarin heel weinig spanning zit. McGregor en Jackman doen hun best, maar het wil niet echt loskomen. Het einde zie mijlenver al aankomen. Williams is het enige lichtpuntje waardoor voor mij de film uiteindelijk nog 2** waard is.

avatar van Alathir

Alathir

Ondergewaardeerd toch wel deze Deception van Marcel Langenegger, een voor mij onbekende regisseur. McGreggor, Jackman en Williams zijn dat natuurlijk niet. Jackman voor een keer in een rol van slechterik, dat zie je ook niet zo vaak bij mijn weten. Het gaat hem zeker af. McGregor heeft wel een goeie kop voor een accountant te spelen, die past bij veel beroepen. Ik vond het verhaal amusant en origineel. Leuke twists ook wel dus neigt wat richting neo noir eigenlijk. Mist een beetje zwoelheid misschien en iets meer erotische tinten lijken me gebruikelijk. Michelle Williams vind ik ook niet echt in staat voor een femme fatale te spelen.

avatar van Lavrot

Lavrot

Michelle Williams speelt Miss S. En uiteraard doet ze dat met verve. Wie zou er niet voor haar vallen? McGregor in zijn rol als sukkel alias boekhouder. Zelfs het geld liet hij liggen, en aan het eind dan toch die twijfel of zijn ogen hem niet bedriegen. Een alleraardigst verhaal en behoorlijk acteerwerk. Warm aanbevolen. Voor romantici.

avatar van stratmans

stratmans

grappige en romantische thriller, goed geacteerd

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Een heel mooi geschoten thriller. Prima cinematografie en soundtrack en de nodige (voor mij) onvoorziene twists.

De chemie tussen Ewan McGregor en Michelle Williams was overweldigend, zeker Williams zat prima in haar rol.

Mooie rol ook van Hugh Jackman.