• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Ewan McGregor, Hugh Jackman en Michelle Williams

Releasedatum: 11 september 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Deception

"When you're in this world, no one is who they seem, and everyone is playing the game."

Jonathan Messer (Ewan McGregor) heeft geen sociaal leven en alles gaat dan ook om zijn werk. Dan ontmoet hij tijdens een nieuwe klus Wyatt Bose (Hugh Jackman). Die introduceert hem in een hele andere wereld. Maar nog voordat Jonathan beseft wat hem overkomt, is hij hoofdverdachte in een ontvoeringszaak en een miljoenendiefstal.

Jonathan McQuarry

Wyatt Bose

Simone Wilkinson

Wall Street Belle

Assistant Controller

Herr Kleiner / Mr. Moretti

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Tja,de film begint best aardig,maar met acteurs als deze mag je toch wel een betere film verwachtten,het word nergens echt spannend.

En waar is het vrouwelijk bloot?Hoort toch echt in een film als dit,zelf henstridge niet uit de kleren??????

1.5

avatar van thebeequeen

thebeequeen

iggybiggie schreef:

Er is geen chemie tussen McEwan en Williams. De scène dat ze elkaar speels en verrukt 'ontdekken' op het bed is daarom tenenkrommend slecht. Hun romance is knullig en ongeloofwaardig en daarmee stort het fundament onder de film in.

Evenwel een aantal spannende scènes, zoals bijvoorbeeld de handtekeningscène in de Spaanse bank.

Helemaal eens. Het bizarre is dat ewan mcgregor meer chemistry had met die vrouw op leeftijd, een van die prostituees. Ik weet de naam van de actrice niet, maar ze had véél meer uitstraling dan Michelle Williams.

avatar van Json

Json

Goede film, spannend maar moet even op gang komen.

Zeker wel een aanrader dus!

The Game meets Derailed?

Daar deed het me iig erg aan denken toen ik zojuist de trailer bekeek.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Niet echt veel bijzonders. Je weet vanaf de eerste minuut hoe de vork in de steel zit, en verder heeft de film bijzonder weinig te bieden. Soms is het zelfs wat klunzig. Het is gelukkig niet vermoeiend (al is het wel wat lang, dat einde), dat heb je ook wel eens bij dit soort films. 2.75 kan niet op de site, dus dan maar 3*.

avatar van Hanna01

Hanna01

Goed verhaal, leuk geacteerd en heerlijk vermaakt. Aanrader!

avatar van Tag84

Tag84

Ik vond het een redelijke film, maar het verhaal kwam voor mij niet helemaal uit de verf. Het begin werd voor mij te langzaam opgebouwd en het einde was er een beetje aangeplakt. Er had meer een opbouw in gemogen. Verder vond ik het vreemde aan het verhaal dat het personage van Ewan eerst een onzekere bureaunerd is die vervolgens dan ineens overloopt van zelfvertrouwen en zelf de touwtjes in handen neemt. Dit komt totaal niet over. En zoals een aantal mensen al voor mij opmerkte er zat weinig chemistry tussen de acteurs, ik vond het allemaal nogal geforceerd over komen.

avatar van Rodger

Rodger

Redelijke thriller, maar deze kijk je maar 1 keer, en dan heb je het wel gezien..

avatar van timbo_

timbo_

kappeuter schreef:

The Game meets Derailed?

Daar deed het me iig erg aan denken toen ik zojuist de trailer bekeek.

Helemaal niet zo slecht gevonden al is het dan wel een slechte combinatie van die twee.

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke film, leuk verhaal en een redelijke triller

toch een goed einde, ondanks je dat eigenlijk toch verwachte

micheal

aardig goeie thriller,vaak voorspelbaar maar leuk om een keertje te zien.

Had ik maar een telefoon met allemaal nummers van vrouwen.

3,5

avatar van Tarkus

Tarkus

Een film met Hugh Jackman en Ewan McGregor samen in de hoofdrollen dat kon eigenlijk niet slecht aflopen.

En dat is ook zo, maar de film is zelfs nog stukken beter dan ik ooit had durven dromen.

De prent heeft me van begin tot einde geboeid, en de rollen zijn prachtig gespeeld, en dat geldt voor iedereen.

Prima scenario met een zeer verrassend slot.

En het is eens wat anders, Hugh Jackman als de bad guy...

Ik kan de film iedereen aanraden, en niet alleen de dames... (die wel zullen smullen van de 2 hoofdacteurs), maar er is voldoende vrouwelijk schoon ook hoor heren !!

avatar van Toontje35

Toontje35

Had er eigenlijk niet veel van verwacht door de kritieken hier.

Maar de film kon mij toch boeien. Best van genoten. We hebben het natuurlijk allemaal in delen of samengevoegd wel eens gezien.

Maar prima vermaakt.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Ik had een slechte film verwacht als ik zo op de heersende kritieken op moviemeter moet afgaan, maar ik moet zeggen dat ik toch een leuk filmavondje heb gehad.

Toch brengt deze film helaas niets nieuws onder de zon en je hebt een gevoel dat de film alles gejat heeft uit andere films en er dan een eigen draai aan gegeven heeft. De film is wel vanaf het begin tot het einde boeiend om naar te kijken en hij kijkt lekker weg.

Ik geef hem 3 sterren omdat het gewoon een degelijke standaard thriller is. Helaas kan ik hem niet meer geven omdat hij nergens verrassend of vernieuwend is.

avatar van miiej

miiej

Spannende film... ik kijk niet zo vaak trillers

1 van mijn favo acteurs , hugh jackman als de bad guy, de slechterik .. dat is ok leuk om een keer zien,

Ewan McGregor deed het ook goed

4.0

avatar van mrwhite

mrwhite

ik had van deze film niet veel verwacht en dan heb je soms de beste films en dit is er zo één

dit is een goeie spannende thriller

avatar van ladyg

ladyg

Spannende thriller.

avatar van Noodless

Noodless

Best spannende thriller waarbij het verhaal en de ontknoping degelijk was. Hugh Jackman was als slechterik goed en Ewan viel niet tegen. Michelle Williams vind ik een verademing , mooi en ze speelt ook goed. In Incendiary speelde ze heel sterk. We zullen er in de toekomst nog wel meer van horen. Een minpunt in de film vond ik de twee koffers geld die op het bankje blijven liggen . Niet echt realistisch of ben ik nu slecht aan het denken. 7/10

avatar van Quisto

Quisto

eigenlijk maar tussen de 2/5 en 3. Het verhaal is flinterdun en voorspelbaar als de klere. Het begin belooft wat maar naar mate het verhaal zich ontwikkelt beweegt het zich toe naar een afgezaagde climax. weet je wat? Ik rond het af naar beneden: 2,5..

avatar van Gish

Gish

Film begint aardig, spannend ook wel en heeft een originele visie op snelle dating voor workaholics.

Tegen het einde verliest de film echter al zijn geloofwaardigheid en duikelen de plotwendingen en soms onzinnige verhaallijnen over elkaar heen.

Wat een deceptie, sorry.

2/5

avatar van james_cameron

Voorspelbaar uitgewerkte thriller met een nogal dertien-in-een-dozijn gegeven. De eerste helft gaat nog wel, maar daarna kruipt de film op de automatische piloot naar een zwakke climax. De prima cast kan weinig met de bordkartonnen personages; gelukkig geven het prachtige camerawerk en de mooie production design het geheel nog enige klasse mee.

avatar van Zizzo

Zizzo

james_cameron schreef:

ik sluit me hier totaal bij aan!

avatar van dartviper

dartviper

Vrij saai in het begin maar later komt het verhaal helemaal goed. Wel een keer de moeite waard. 3 sterren

avatar van Decec

Decec

Goede film!

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijke thriller die het vooral moet hebben van het charisma van de acteurs en een aantal mooi opgebouwde scénes. Het scenario is echter matig en erg doorzichtig. Deze cast had beter verdiend.

avatar van Rolling John

Rolling John

Aardige maar zeker geen 'puntje van de stoel' thriller. Het personage dat Hugh speelde lag het in het begin van de film er wel erg dik bovenop zodat je snel door had dat hij niet pluis was!

Verder stoorde het mij dat de 2 pukkels op het voorhoofd van Ewan regelmatig in beeld kwamen juist als er een erotische scène was, wat mij afleidde! Maar daar zal ik wel de enige in zijn!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Gemiddeld filmpje. Het verhaal is behoorlijk standaard en voorspelbaar. Er is echt niets origineels te ontdekken aan deze film. De sfeer is echter wel prettig in deze film.

De romance tussen mc Gregor en Williams komt ook heel natuurlijk over. Alhoewel ik het einde behoorlijk vaag vind. Het doet geloven alsof ze nadat ze toch voor elkaar gekozen hebben, ze een nog lang en gelukkig leven tegemoet gaan. Terwijl het mij lijkt dat ze toch echt niet weg komen met deze moord. Ik had eigenlijk wel willen zien hoe ze dat gingen oplossen. Dan was de film voor mij pas af.

avatar van Fixi88

Fixi88

Een ware deceptie de film. Alles was voorspelbaar tot aan de dood van de concierge toe. Slappe hap dus. Zeer matige film. 2,5 dus. Omgerekend een 5.

avatar van jjwebaline

jjwebaline

...verrassend goed...

avatar van gauke

gauke

Een thriller die de eerste helft van de film veel beloofd maar uiteindelijk in het genre 'dertien in een dozijn' belandt.