Deception (2008)
Met onder meer: Ewan McGregor, Hugh Jackman en Michelle Williams
Releasedatum: 11 september 2008
Bekijk via CANAL+
Plot Deception
"When you're in this world, no one is who they seem, and everyone is playing the game."
Jonathan Messer (Ewan McGregor) heeft geen sociaal leven en alles gaat dan ook om zijn werk. Dan ontmoet hij tijdens een nieuwe klus Wyatt Bose (Hugh Jackman). Die introduceert hem in een hele andere wereld. Maar nog voordat Jonathan beseft wat hem overkomt, is hij hoofdverdachte in een ontvoeringszaak en een miljoenendiefstal.
Jonathan McQuarry
Herr Kleiner / Mr. Moretti
Waitress
Macmanus
Flauwe thriller.
De poster verraad al dat we hier niet met de meest originele film te maken zullen hebben. Alleen de acteurs lijken de film uit de straight to dvd bakken te hebben gered.
Waar de film visueel zo nu en dan nog wel eens iets leuks weet te doen, is het verhaal never nooit spannend en weet je echt al meteen hoe het gaat lopen. Hoewel orginaliteit in films nooit mijn grootste kritiek is, ben een redelijk horror liefhebber en daar doen ze niet anders. Maar hier moet ik het wel als grootste kritiek zien, aangezien spanning is waar deze film op drijft (itt een horror waar de slachtingen vaak is waar je het voor kijkt, of de vechtfilm waar het vechten is waar je het voor kijkt) en die ontbreekt hier totaal. Michelle Williams is te duidelijk slecht/goed, en McGregor is te duidelijk niet dood. Het is allemaal te duidelijk, maar het word gebracht alsof we van onze stoel moeten vallen van verbazing.
Het visuele is niet bijzonder genoeg om het naar een voldoende te brengen. Een film die niet gemaakt hoefde te worden, 2 miezerige nietszeggende sterretjes.
tukkerstein
Film die aardig begint met een mysterieus (maar wel tergend traag) verhaal, maar daarna volledig inzakt door huizenhoge clichés en voorspelbare plotwendingen. Zelden is de film spannend en de film heeft ongeveer tien eindes, waarbij elke keer een paar scenetjes en plotwendinkjes aan de film worden gebreid. Maar zoals gezegd is het begin wel aardig en intrigerend.
Ben de Hoog
Mmmm. Dubbel gevoel. Verhaal is goed, begint goed. Snel verteld, duidelijke personages. Maar het laatste kwartier (dus 4/4 van de film), verliest het al de opgebouwde spanning en verwachtingen. Hoewel van de "Liefde" in de film vanaf de eerste seconde al in te vullen is dat deze niet pluis is. Is een liefde van twee nachten sterker dan 10 miljoen dollar? Hoe een verwachtingsvolle film toch eindigt in een "Deception". Verhaal is niet slecht, de uitvoering daarvan bepaald wel.
brucecampbell
Leuke, vlotte maar voorspelbare thriller met bekwame acteurs en een zéér mooie Michelle Williams. Het is allemaal niet erg origineel, maar toch aangenaam kijkplezier.
Elineloves
Zeer matige film, komt moeizaam op gang.
Na een half uur wil je hem afzetten, maar toch nog maar een poging gedaan om verder te kijken, helaas werd de film er niet beter op.
Had meer verwacht van een film met 3 zo'n bekende acteurs.
Aapje81
Redelijke thriller die het vooral moet hebben van het charisma van de acteurs en een aantal mooi opgebouwde scénes. Het scenario is echter matig en erg doorzichtig. Deze cast had beter verdiend.
Fran
- 1953 berichten
Gemiddeld filmpje. Het verhaal is behoorlijk standaard en voorspelbaar. Er is echt niets origineels te ontdekken aan deze film. De sfeer is echter wel prettig in deze film.
De romance tussen mc Gregor en Williams komt ook heel natuurlijk over. Alhoewel ik het einde behoorlijk vaag vind. Het doet geloven alsof ze nadat ze toch voor elkaar gekozen hebben, ze een nog lang en gelukkig leven tegemoet gaan. Terwijl het mij lijkt dat ze toch echt niet weg komen met deze moord. Ik had eigenlijk wel willen zien hoe ze dat gingen oplossen. Dan was de film voor mij pas af.
Tweede film (na Incendiary) die ik in zeer korte tijd gezien heb met Ewan McGregor en Michelle Williams (mede dankzij de film "Incendiary" en deze heb ik een zwak gekregen voor Michelle Williams) in de hoofdrol. En ik moet zeggen dat deze film me iets beter beviel. Het verhaal is niet bijster origineel maar wordt wel goed vertolkt door de eerder genoemde hoofdrolspelers en ook door Hugh Jackman. De film wist te boeien (spannend werd het eigenlijk nooit) tot einde en er zat ook best veel vrouwelijk schoon in. Dit is gewoon een leuke onderhoudende thriller die wel nergens in uitblinkt.
Zandkuiken
Doet op visueel vlak wat denken aan Stay. Nogal gelikt maar zeer elegant allemaal, met fraaie kleuren.
Jammer genoeg is het verhaaltje echt niet origineel meer en werd ik nergens nog verrast. Op zich niet zo erg, ware het niet dat deze film het vooral wil hebben van z'n twists.
Ook de acteerprestaties brachten me amper in vervoering. Ewan McGregor speelt natuurlijk een saaie boekhouder, maar hoeft daarom niet noodzakelijk compléét zoutloos voor de dag te komen. Hugh Jackman straalt klasse uit, maar ook hij overtuigt hier niet echt. Wat eveneens geldt voor Michelle Williams. Uiteraard een erg sexy vrouw, maar ze heeft veel meer in haar mars.
Toch nog net drie sterretjes, want cinematografisch stelt Deception niet teleur.
david bohm
Thriller die nergens echt spannend wordt. De ééndimensionale personages die theatraal in beeld worden gebracht onder gevoelige muziek weten me nergens mee te nemen in het verhaal.
Lijkt in recordtempo opgenomen te zijn om wat geld mee te verdienen.
Q Jones
Slechte thriller die lijkt op een goedkoop aftreksel van de o zo sublieme thrillers van roman polanski.
Het verhaal is een beetje als een 13 in een dozijn film, de uitwerking ervan is aardig gedaan maar het hield me niet tegen om af en toe lang uit te gapen.
De film bevat totaal geen spanning, en de zogenaamde plottwist moest als een verrassing komen, misschien als dit de eerste thriller is die je ziet maar als je een ervaren filmkijker weet je allang wat er aan komt en hoe de truc in elkaar steekt.
De karakters worden ook verder helemaal niet uitgediept en het ze konden me eerlijk gezegd ook niet boeien, je leeft totaal niet met ze mee.
Het acteerwerk was verder wel goed vooral van Jackman, maar ik snap eerlijk gezegd niet wat twee acteurs van toch wel een behoorlijk kaliber in deze film zagen.
SaNDuTjE
Wat een teleurstelling. Ik dacht mijn 1000ste stem met een aardige thriller te vieren maar niets was minder waar.
Alleen vanwege McGregor heb ik de film afgekeken want anders was me dat niet gelukt. Het verhaal is gewoon te voorspelbaar en vooral spanningsloos. Samen met de matige acteerprestatie van Jackman en Williams is dit een zwakke thriller met een nog zwakker en ongeloofwaardig eind. Met 20 miljoen cash door het park wandelen en dit vervolgens na een schietpartij achter te laten
De verwachting waren toch redelijk met deze namen. Helaas zijn ze (bij lange na) niet waargemaakt.
sinterklaas
Zeker geen verkeerde thriller. Het was dan wel weer allemaal doorsnee maar toch wist ook deze je weer continu op het verkeerde pad te brengen. Ewan McGregor speelde weer erg goed als een zakenman die bezeten is op zijn werk, Hugh Jackman was ook weer erg goed als Wyat die Messer continu maar op het verkeerde spoor brengt en hem erin luist. Klinkt allemaal weer vrij ouderwets, maar evengoed zit alles wel weer lekker donker in elkaar en voert de film je eerst mee naar een erotische thriller gehalte en heb je al niet echt meer hoge verwachtingen. vervolgens denk je dat het weer om een film gaat dat over een man gaat die gek aan het worden is. Maar toch is dat het ook niet. Wat is het dan wel? En zo krijg je aan het einde weer zo'n buitengewone verrassing in die sfeervolle Madrid-scene, waar je toch wel een beetje van zit te kijken. Afin, in Deception is weer niks zoals het lijkt.
Heel fijn, onderhoudend thrillertje.
Knisper
Bij haast geen enkele andere film is het plakkaat ‘standaardthriller’ meer van toepassing. De typische sfeer en de even typische twists zijn volop aanwezig. Maar omdat alles redelijk sfeervol in beeld is gebracht, maakt dat eigenlijk niet zoveel uit. De cast is eigenlijk heel sterk, maar Williams krijgt geen ruimte en Jackman past niet in zijn rol. Wat overblijft, kijkt lekker weg, maar is absoluut niet memorabel en haast niet de moeite waard.
Movsin
Al zitten er in het plot wel soms wat onwaarschijnlijkheden en is het slot niet op het niveau van de film, toch een spannende intrige met goede vertolkingen van de hoofdpersonages.
Bovendien is het camerawerk uitstekend en al zijn de overgangen tussen opeenvolgende scènes soms wat bruusk, toch een behoorlijke thriller.
Brabants
Deze thriller begint vrij aardig en op dat moment denk je echt dat het wat gaat worden. De spanning wordt dan goed opgebouwd en het camerawerk is verbazingwekkend goed. Uiteindelijk zijn de plotwendingen véél te voorspelbaar en eindigt alles op een te middelmatig niveau.
des1
Aardig gegeven. Ewan McGregor kan aardig een beetje nerdie tiep neerzetten. Maar dat je het geld laat liggen aan het eind van de film (suggererend dat het alleen maar om liefde draait), kan er bij mij niet in.
blurp194
Flauwe boel.
Het begin is nog redelijk, maar vanaf de helft kakt het plot in en het einde is ronduit teleurstellend. McGregor en Jackman acteren op de automatische piloot en brengen geen vonk over, en Williams overtuigt maar matig als de femme fatale die McGregor van het padje afbrengt. Het zakelijke gedeelte, waar toch een behoorlijk deel van het verhaal om draait, overtuigt ook al niet.
PCTERN
Vond het een aardige film. Geen sublieme film maar ook niet slecht.
Film die de bioscoop volgens mij niet gehaald heeft.
Verhaal is gefilmd in een aangename sfeer, wellicht iets te aangenaam voor een thriller. Jackman en McGregor waren niet op hun best. Beetje jatwerk hier en daar. Einde was best wel een aardige feelgood twist, die ik kon verteren op de zondagavond.
Voldoende
Matige film over een accountant met een saai leven die geïntroduceerd wordt in een geheime club. Deze thriller begint alleraardigst, maar het plot en de personages worden te geforceerd en ongeloofwaardig gebracht. Bovendien zijn de wendingen niet bepaald verrassend. Vervelend wordt het niet echt, en daarom nog net 2.5 sterren.
YSV
Leuke film , enigzins voorstelbaar. Keek lekker weg. Erg jammer van het einde , met het aanstellerige blondje die in eens als een Texas Henkie opdook en vervolgens theatraal wegliep, wat ik echt een afknapper vond . De film daalde hierdoor voor mij gelijk een cijfer in de waardering. Jammer.
Stijloefening.
Moet haast wel, want voor een film die écht wil verrassen is het toch allemaal véél te bekend terrein. Alles verloopt via een vast stramien, de twists zie je al van ver aankomen en met een titel als Deception begin je de film toch ook al met een stevige hint wat betreft het verloop.
Langenegger lijkt echter meer geïnteresseerd in de uitwerking van dit bekende gegeven. Met drie acteurs die vlot op dreef zijn, best sfeervolle visuals en een vlot lopend verhaaltje weet de film toch voldoende sfeer op te wekken, waardoor het voorspelbare plot niet eens zo'n probleem is voor deze film.
Puur genrewerk dus. Het draait op uitwerking, niet op originaliteit of creativiteit. En wat mij betreft slaagt Langenegger daar wonderwel in. Jammer genoeg was het dat meteen ook voor Langenegger, al is er blijkbaar een nieuwe film aangekondigd. Wat mij betreft mag hij zeker nog een keertje, want vond dit duidelijk beter dan de doorsnee thriller.
IH88
“Are you free tonight?”
Stijlvolle film die vooral visueel en qua sfeer hoge ogen gooit. En het acteerspel van McGregor, Williams en vooral Jackman houdt het ook lang boeiend om naar te kijken. Het eerste gedeelte van Deception is het sterkst, met McGregor die een man speelt die eenzaam en ongelukkig is, en door een geheime seksclub weer wat spanning in zijn leven weet te brengen. Dit gaat natuurlijk fout, en hetzelfde geldt een beetje voor de film. Het wordt steeds ongeloofwaardiger, en zelfs de twists zijn voorspelbaar (de hoofdpersoon gaat natuurlijk niet dood als er nog 20 minuten speeltijd is). Gelukkig blijft het een sfeervol geheel met sterk acteerspel.
Tarkus
Een film met Hugh Jackman en Ewan McGregor samen in de hoofdrollen dat kon eigenlijk niet slecht aflopen.
En dat is ook zo, maar de film is zelfs nog stukken beter dan ik ooit had durven dromen.
De prent heeft me van begin tot einde geboeid, en de rollen zijn prachtig gespeeld, en dat geldt voor iedereen.
Prima scenario met een zeer verrassend slot.
En het is eens wat anders, Hugh Jackman als de bad guy...
Ik kan de film iedereen aanraden, en niet alleen de dames... (die wel zullen smullen van de 2 hoofdacteurs), maar er is voldoende vrouwelijk schoon ook hoor heren !!
Blijft een uitstekende film, warm aanbevolen.
Bobbejaantje
- 2072 stemmen
Een verhaal dat origineel wil zijn en daarom uit een bekend vaatje met voorspelbare twists tapt. Maar het is wat het is met dergelijke films. Het mystery gegeven wordt erin gepompt maar het is niet duidelijk waarom Hugh Jackman zoveel medestanders in de buitenwereld heeft die zijn spelletje meespelen.
Een keer je in het verhaal meegaat, loopt het erg vlot. Prima acteerprestaties en mooi in beeld gebracht. Interessant is de identiteitswissel naar het einde toe. De wissel van identiteit betekent ook een wissel van dominantie. Ewan McGregor blijkt niet langer het sulletje en Hugh Jackman mag de bonen vreten. Enkel een tikje humor ontbrak, zo om het ijs een keer te breken.
Alathir
Ondergewaardeerd toch wel deze Deception van Marcel Langenegger, een voor mij onbekende regisseur. McGreggor, Jackman en Williams zijn dat natuurlijk niet. Jackman voor een keer in een rol van slechterik, dat zie je ook niet zo vaak bij mijn weten. Het gaat hem zeker af. McGregor heeft wel een goeie kop voor een accountant te spelen, die past bij veel beroepen. Ik vond het verhaal amusant en origineel. Leuke twists ook wel dus neigt wat richting neo noir eigenlijk. Mist een beetje zwoelheid misschien en iets meer erotische tinten lijken me gebruikelijk. Michelle Williams vind ik ook niet echt in staat voor een femme fatale te spelen.
Lavrot
Michelle Williams speelt Miss S. En uiteraard doet ze dat met verve. Wie zou er niet voor haar vallen? McGregor in zijn rol als sukkel alias boekhouder. Zelfs het geld liet hij liggen, en aan het eind dan toch die twijfel of zijn ogen hem niet bedriegen. Een alleraardigst verhaal en behoorlijk acteerwerk. Warm aanbevolen. Voor romantici.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Jie Zi Zhan Shi
Actie / Komedie, 1992