• 9.375.863 stemmen

Waar Is het Paard van Sinterklaas? (2007)

Familie | 90 minuten

Genre: Familie

Alternatieve titel: Where Is Winky's Horse?

Oorsprong: Nederland / België

Geregisseerd door: Mischa Kamp

Met onder meer: Ebbie Tam, Jan Decleir en Betty Schuurman

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 10 oktober 2007

• meJane Bekijk via meJane

Plot Waar Is het Paard van Sinterklaas?

Winky heeft de taak gekregen een jaar lang voor het paard van de Sint te zorgen. Wanneer het dier echter kwijt raakt, moet Winky alles op alles zetten om haar terug te vinden voordat de Goedheiligman weer in het land arriveert.

avatar van gotti

De eerste was leuker, maar dit is niet zo slecht als ik eerder hoorde. Inderdaad wel te weinig Decleir (die elke scéne waar hij in zit naar zich toe trekt), nogal kinderlijk t.o.v. de eerste (alhoewel er toch wel wat zware thema's inzitten) en het geheel is weinig verrassend en vooral vernieuwend t.o.v. de 1e.

avatar van Quido

Quido

Leuke film, met een uitstekende Ebbie Tam en een vermakelijk verhaaltje. Jammer dat Decleir dit keer niet zo op dreef is als Sinterklaas en dat de ontknoping ietwat flauw is. De laatste shots zijn dan wel weer hartverwarmend. Burny Bos was overigens na afloop zeer stellig: er komt geen derde deel.

avatar van Quentin

Quentin

Wat een geluk dat de film zo'n bijzonder fijne cast heeft (muv. Winkie's vader), want het scenario rammelt aan alle kanten. Goede score van Johan Hoogewijs. kleine 3*

Niet meer dan redelijk.

Haalt bij lange na niet het niveau van het eerste deel. Het verhaal stelt te weinig voor en het is een stuk minder ontroerend.

Winky begint ook al bijna te oud te worden voor de rol.

Het indianenvriendje was aardig gevonden, maar de grap met de indianennamen werd gauw flauw.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Na het al succesvolle eerste deel dit tweede goede verhaal over Winky en haar groote liefhebberij voor paarden en Sinterklaas. Deel 1 was beter zoals velen al zeggen, maar deze vind ik toch zeker goed genoeg om hetzelfde cijfer te verdienen. Ebbie Tam acteert wel goed, zeker voor haar leeftijd. Inderdaad zoals Kappeuter al zei : dat indianen jochie was erg leuk bedacht maar de ''nieuwe indianen naam'' grap werd al snel vervelend, het einde is wel zeer leuk, ook de brieven die Winky aan Sinterklaas schreef waren niet van die saaie, niet boeiende verhalen maar toch iets wat je in ieder geval niet in slaap bracht , ontzettend goede en vermakelijke jeugdfilm. Aanrader voor jong en oud rond de tijd van Sinterklaas.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Iets minder als het eerste deel vandaar een half puntje minder maar het is wel weer een warm sinterklaasfilmpje

avatar van chevy93

chevy93

Beetje een slap verhaal. Voor kinderen zal het wel te doen zijn, maar zelfs die zullen er na één keer al genoeg van hebben, denk ik.

Één deel was wel genoeg geweest

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Het acteerwerk van Tam en dat ene jochie op die poster is erg goed. Heb nog nooit Nederlandse kinderen zo zien acteren. Maar toch iets minder dan de eerste film. 3,0.

avatar van tattoobob

tattoobob

Een bovengemiddelde nederlandse jeugdfilm....die er netjes en verzorgt uitziet.

Acteerwerk ziet er ook allemaal goed uit...beter als alle andere sinterklaasfilms trouwens want dat is vaak om te janken.

Best een leuke film om te kijken met de kleine.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Minder dan het eerste deel, maar veel goeds blijft nog open. Wel is het verhaaltje zelf wat minder, mist het een boeiende thematiek zoals integratie in een nieuw land uit het eerste deel, en is het subplotje met die bezorger en het buurmeisje Harmsen hier echt volstrekt onnodig en dat nieuwe jochie is gewoon irritant. Tam is nog steeds schattig, maar eigenlijk ook net iets te oud voor de rol die ze heeft. Sfeertje is wel oké, locatie is prima en iedereen is gewoon lekker naturel en sympathiek. En wees wel, Sinterklaas aan het eind die met stokjes eet, dat zie je ook niet elke dag. 3,0*.

avatar van AnyaH

AnyaH

Het vervolg op het Paard van Sinterklaas (2005). Wederom een onderhoudende en warme familiefilm die leuk gemaakt is. Winky is ondertussen een beetje groter en minder onschuldig geworden. Misschien voelt het vervolg minder goed omdat het onderwerp niet meer zo nieuw is als bij de eerste film...... Maar ook hier valt hij goed in de smaak bij mijn dames, dus ieder jaar opnieuw kijken. Het verhaal is af en toe best spannend en het is wel een feelgoodmovie!