Genre: Thriller / Drama
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sam Peckinpah
Met onder meer: Dustin Hoffman, Susan George en Peter Vaughan
Plot Straw Dogs
"Sometimes a man is forced to defend his honor."
Wiskundige pacifist David Sumner en zijn vrouw verhuizen naar een rustig dorpje in Engeland om de misdaad in de Verenigde Staten te ontvluchten. Daar worden ze voortdurend lastig gevallen, bedreigd en beledigd. Totdat de stoppen doorslaan..
David Sumner
Norman Scutt
Bobby Hedden
Janice Hedden
montenegro
Schitterende film met Hofmann en George in sterke rollen.Je eigen angst overwinnen en dan in de tegenaanval gaan is hier prima in beeld gebracht.Tot aan de climax....
Kijk, Cornelis. Als je een verontrustende film over wraakmotieven wil zien, kijk dan deze.
Qua uitgangspunt vergelijkbaar met Death Wish. (Ook deze film werd uitgemaakt voor rechtse propaganda).
Maar Peckinpah maakt het in deze antipacifistische film zo invoelbaar en inzichtelijk dat het misschien wel zijn beste film werd.
tovenaar
Bizarre film... er hangt de gehele film een bijzonder nare sfeer. Zo on-leuk allemaal, maar dat maakt het wel goed als geheel. Je krijgt goed het gevoel dat het echt verschrikkelijk is daar. De situatie waar Amy en David in zaten was naar, hun relatie was op zich ook al naar, het dorpje was naar, alle mensen waren naar... brrr... Ik kon alleen de reactie van Amy niet helemaal goed begrijpen toen die eerste kerel (Charlie?) haar verkrachtte, ik vond het een beetje dubieus...
Zou iemand de titel willen verklaren voor me?
narva77 (crew films)
Bizarre film... er hangt de gehele film een bijzonder nare sfeer...
Inderdaad, mee eens. Over die verkrachting: ik kreeg bijna het vermoeden dat zij er op een gegeven moment geen problemen meer mee had, dat ze zich er in schikte. Die man was toch een ex van haar?
Zeer indrukwekkende film over wraakmotieven; veel beter dan "Last house on the left"!
Susan George zag er goed uit en Dustin Hoffman speelt goed. 1 van die Engelse boerenpummels had wel een ontiegelijk irritant lachje zeg. 4,5*
Diesel
Die man was toch een ex van haar?
Dustyfan
Zou iemand de titel willen verklaren voor me?
Straw = strootje, van strohalm. In 't Engels betekent het ook 'niks waard zijn'. Straw Dogs zijn in dit geval dus Nutteloze Honden.
FisherKing
A Dog ;Having little or no value or substance; unimportant.
Nog erger dan een Straat Hond in dit geval.
jassonn
In 2004 komt hier een remake van onder de naam
Fear Itself.De film wordt geregiseerd door John Polson (Swimfan) en Edward Norton speelt hier (waarschijnlijk) de rol van Dustin Hoffman.
Nog een remake....
Hollywood verdient het om platgebrand te worden.
FisherKing
Zeker waar. Maar niet alleen dat, ook mooie voorbeelden van een klote-relatie, en hoe je daar niet op dient te reageren. En hoe twee mensen die niet bij elkaar passen met elkaar omgaan. En hoe iemand terugkeert naar geboortegronden met een verleden.
Klassieker met een aantal prachtige scenes:
de zeer vooruitstrevende verkrachtscene en de prachtig in beeld gebrachte kinderfeestscene, wat een emoties druipen daar af.
Een regisseur die me doet denken aan het werk van Terence Malick en een van de allergrootste. Bijzonder ondergewaardeerd.
Prachtspel ook van Dustin Hoffman en Susan George.
Ik sluit af met een 4,5* met optie voor hoger als ik een betere DVD in handen krijg.
FisherKing
Botte domme film met veel effectbejag.
Ik zou hem herzien als ik jou was. Zeker niet dom en bot. Zo werd Peckinpah vroeger inderdaad door critici weggezet. 't Wordt tijd dat daar verandering in komt.
Die Nederlandse dvd van deze film die erg goedkoop is, is die een beetje kijkbaar?
FisherKing
peckinpah wordt toch al jaren serieus genomen?
Door wie vraag ik me af ? Door ons wellicht wel, maar hier op MM ?
Diesel
Door wie vraag ik me af ? Door ons wellicht wel, maar hier op MM ?
r3mcoh
Je had zeker de 4:3 versie van Dutch Film Works? Die had ik in ieder geval eerst. Meteen een nieuwe bij play.com besteld van Fremantle Media. Deze heeft jammer genoeg geen ondertiteling, ook geen Engelse, maar het is een 16:9 versie en er staat ook veel interessante achtergrond informatie op. Onder andere een briefwisseling tussen de producer van Straw Dogs, Daniel Melnick, en de BBFC.
FisherKing
Ja, maar ook vanwege de interviews die erop staan is ie toch interessant. (Bovendien was ie enorm goedkoop)
FisherKing
De zijkanten zijn er afgeknipt, dus je ziet maar een deel van de film. Voor sommige films onbelangrijk, maar hier speelt het wel een rol.
Kijkt bovendien storend.
tjp1994
De Play.com versie is rpima.
Film is uiterst gedateerd en Hofmann speelt wel een heel erg pacifischtische onhandige klunger. Maar verder is de film wel erg spannend en uniek
Straw Dogs is een erg naargeestige film. Wat een verstikkende gemeenschap en zoveel nare mannen.
En wat een irritant lachje heeft een van die mannen. Ziekelijk gewoon.
Je wil steeds tegen Hoffman zeggen; doe dat nou niet!

Papillon
Avontuur / Drama, 1973