• 9.375.363 stemmen

Met onder meer: Michael Caine, Jude Law en Harold Pinter

Releasedatum: 17 januari 2008

Plot Sleuth

"Obey the rules."

Milo Tindle en Andrew Wyke hebben iets gemeen, namelijk Andrew's vrouw. Om niet een vermogen aan de scheiding kwijt te zijn heeft Andrew een plan bedacht. Milo moet zogenaamd Andrew's huis beroven en zo kan Andrew het verzekeringsgeld opeisen. Remake van het gelijknamige origineel uit 1972.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Met Jude Law die de rol speelt van Michael Caine in de oorspronkelijke klassieker.

avatar van dragje

dragje

Ik vrees het ergste. Met name omdat u terecht het woord "klassieker" ter hand neemt. Sleuth, de oude versie, betreft inderdaad een klassieker, een film in een tijdgeest dat mijns inziens niet te reproduceren valt.

avatar van stephan73

stephan73

Zal toch geen gewoonte worden, na Alfie en nu Sleuth, dat Jude Law in elke remake van een Michael Caine film de hoofdrol gaat spelen.. Ik zit namelijk niet te wachten op een remake van Jaws 4!

avatar van dragje

dragje

Wen er maar aan. The Lady from Shanghai van Orson Welles wordt ook opnieuw geproduceerd

Met Rachel Weisz.

Ik vind dat dit niet kan, maar dat is slechts mijn mening maar.

avatar van thunderball

thunderball

Nee, he?! Het origineel is fantastisch!

GEEN remake aub! AAAaaaarrrrggggllllll!!

Mwa, onder de regie van Branagh kan het nog wel wat worden.

avatar van thunderball

thunderball

Als ik iemand saai en vervelend vind is het wel Kenneth -zie mij eens geweldig en leuk zijn- Branagh. Bwaaah!

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik heb het origineel niet gezien, maar aangezien Caine hier in meedoet zal het alvast niet afschuwelijk worden. Maar waarom Law al voor de tweede keer een Caine-rol moet spelen is mij onduidelijk. Law komt niet in de buurt bij Caine als het op acteren aankomt. Hopelijk geen Get Carter of the Man Who Would Be King met Law.

thunderball schreef:

Dat zal wel, maar zijn werkwijze past wel precies bij dit verhaal.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Betwijfel ten zeerste of het torenhoge niveau van het origineel gehaald wordt.. Wel goed dat ze tenminste Caine weer gebruiken. En Law is best goed te pruimen.

avatar van Wouter

orbit schreef:

Leuk. Is zoiets ooit eerder gebeurd?

En Law is best goed te pruimen.

Precies. Ben benieuwd of ze het net als het origineel aanpakken, dus weinig moeite doen om het te verhullen dat het een toneelstuk is.

avatar van mister blonde

mister blonde

Wouter schreef:

Leuk. Is zoiets ooit eerder gebeurd?

The Color of Money, Cape Fear?

avatar van timmem

timmem

De link werkt niet meer.

Hier staan twee trailers van de film. Ziet er heel sterk uit, ben heel benieuwd. ik hou wel van films met Caine.

avatar van Phille

Phille

Gezien op het Filmfestival van Gent. Visueel OK, met een paar weliswaar herkenbare sterke shoots, goeie maar teveel Branagh-like dialogen, maar verder niet onderhoudend verfilmd toneelstuk. Ik heb de originele nog niet gezien maar hoop ter ganser harte dat die een stuk beter is!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

mister blonde schreef:

The Color of Money, Cape Fear?

Get Carter

Leuk trouwens dat Caine wel in de jaren 80 een zeer soortgelijke film heeft gespeeld: Deathtrap. Helemaal niet zo'n slechte film ook, maar Sleuth blijft toch wel de überbaas

avatar van puhpuh

puhpuh

Phille schreef:

'k Heb er dezelfde mening over, het uitkijken was voor mij een beproeving ...

avatar van Quintus

Quintus

Jammer dat een aansteller als jude law straks misschien wel weer het succes meepikt van een goed script.

avatar van stinissen

Waar gezien beste draai285 .?

avatar van gotti

Draait gewoon in de bios hoor...

avatar van Skrean

Heel apart...

Zeker niet slecht.

avatar van markel66

markel66

Het zal wel aan het feit liggen dat ik dan het origineel niet gezien heb maar ik vind het een goede tot zeer goede film, had wel meer van het einde verwacht, meer iets in de trend van de rest van de film. Heb echt het idee dat de regiseur er geen zin meer in had en het eind heeft afgeraffelt.

avatar van Sergio

Sergio

Heel zwak.

Voor Michael Caine zijn dit soort rollen gesneden koek en Jude Law valt door de mand en is irritant.

avatar van Norma

Norma

Mja....wat zal ik hier nou over zeggen...ik vond het zeker geen slechte film, maar wel een beetje vreemd verhaal. Aan de ene kant heb ik wel geïntrigeerd zitten kijken, was toch wel benieuwd waar het heen zou gaan. Maar daar waar het heen ging vond ik eigenlijk maar merkwaardig allemaal. 'Ben wel nieuwsgierig geworden naar het origineel i.i.g.

avatar van miesmol

miesmol

gaap

avatar van missl

missl

daar waar law een keer niet weet te overtuigen met zijn charme staat caine zo stevig als een huis; om het zo maar te zeggen.

wel knap dat je film kan remaken die normaal 130 minuten duurt waar je dan 80 minuten van maakt. al heb ik niet het idee dat daardoor dingen verloren zijn gegaan. al kan ik dat niet met zekerheid zeggen want ik heb de eerste niet gezien.

deze is wel goed, de dialogen zijn goed, al zijn ze soms een beetje too much. en caine is heel overtuigend. en heerlijk manipulerend.

op een gegeven moment duurt al dat gebabbel wel een beetje lang. en het einde is heel raar, of misschien heb ik iets gemist omdat ik op het laatst mijn gedachten er niet meer bij kon houden.

avatar van tim d.s.

tim d.s.

één mooie wending in het verhaal.

voor de rest, Een goedkope film met maar 2 acteurs, om nog maar over het einde te zwijgen.

avatar van FrLANs

FrLANs

Een aardige film, absoluut geen top film, maar wel het kijken waard, zitten aardige leuke wendingen in.

avatar van _Daan_

_Daan_

Erg saaie film! 2 mensen die elkaar uitdagen meer is het niet..