• 9.380.134 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Tja, de kwaliteit van de CGI was wat onevenwichtig, maar grootste minpunt van de film vind ik toch wel Thomas Jane. Die man kan gewoon niet acteren.

avatar van nakada

nakada

Ik begon aan de film met lage verwachtingen. De berichten erover waren namelijk niet erg positief geweest. Aanvankelijk werden die lage verwachtingen waargemaakt. Het werd maar niet spannend en de eerste kennismaking met het gevaar in de mist ( tentakels van een matige kwaliteit ) beloofde niet veel goeds. De karakters konden me ook weinig boeien. ( En dat heeft toch wel wat van het drama op het einde van de film weggehaald ) Maar ik ben blijven kijken en daarvoor uiteindelijk toch wel beloond. Halfweg de film werd het allemaal beter en sterker. Hier en daar zelfs enige vorm van spanning. Vooral de laatste tien minuten deden het voor mij. Een voor Amerikaanse begrippen vrij origineel einde met de inderdaad erg mooie en sfeervolle muziek van Dead Can Dance. Alleen jammer dat door het zwakke spel in het begin ik eigenlijk meer moest lachen om hem, dan dat ik compassie voelde voor hem.
Maar al met al toch wel behoorlijk vermaakt.

Pff gewoon lachwekkend slechte film!

avatar van AC1

AC1

Je beledigt ons door eigenlijk te zeggen dat wij van lachwekkend slechte films houden, Generaal.

Stu-Pot

Wat meer argumenten zou geen kwaad kunnen.

avatar van puckb96

puckb96

Goede vertolking van Thomas Jane. Best wel een spannende film, alleen het einde vind ik nergens op slaan. Voor de rest Stephen Mist weet altijd een spannende thriller/horror te maken en zet dit altijd tot in detail neer. Deze zal dus eigenlijk niet in je Stephen King collectie moeten ontbreken.

avatar van Mark15

Mark15

Het geschreven verhaal was zoveel beter, maar boeken hebben dan ook het voordeel dat je zelf de beelden erbij moet verzinnen. De special effects waren inderdaad matig, maar met een beperkt budget heb je nu eenmaal minder opties. Het einde, zoals al vaker genoemd in de kritieken, was helaas afwijkend van het originele verhaal. Het einde is niet alleen ongeloofwaardig, maar ook zeer onbevredigend (ik snap niet dat ze deze film geen testscreening hebben laten doen voor publiek).

Stu-Pot

Ik lees hier vaak kritiek i.v.m. het einde. Ongeloofwaardig oké, maar juist doordat het een onbevredigend einde is vind ik deze film zo goed. Geen flauw happy-end zoals in ontelbare andere film. Op zo'n einde zit ik nu bij iedere film te wachten.

avatar van Mark15

Mark15

Ik vind niet dat een unhappy end een film per se beter maakt. Maar deze regisseur deed juist wat films veel te vaak doen, een gesloten einde presenteren omdat het verhaal anders blijkbaar niet 'af' is. Het originele einde was een open einde, en dat werkt juist heel goed. Dit einde is gewoonweg lomp.

Stu-Pot

Het origineel einde ken ik niet. Heb het boek nooit gelezen, hoe loopt het soms in het boek af?

avatar van DMF

DMF

Stu-Pot schreef:

Het boek (of eigenlijk het kort verhaal) heeft een open einde. De hoofdpersonen rijden weg van de supermarkt en merken dat de mist alsmaar aanwezig blijft, dit keer echter zonder de wezens. De rest wordt aan de interpretatie van de lezer overgelaten.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

Tja, het gewoonlijke Stephen King-recept, maar vooral geen al te best scenario en zonder de elementen van de betere Stephen King-verfilmingen. Eerder boordevol afgezaagde horrorclichés, vind ik.
Veel te veel zwakke ideeën: een poort openen naar een andere dimensie en wat komt eruit ? reuzenspinnen en reuzeninsecten en monsters met tentakels ! Komaan zeg: zulke creaturen vinden we in onze dimensie ook wel, hoor ! En natuurlijk weer een religieuze hysterie om de gemoederen wat op te porren: ook nogal een goedkoop trucje dat moet verbergen dat de auteur(s) eigenlijk niets bijzonders te vertellen heeft over hoe mensen in extreme situaties reageren. En dan dat einde: ze gaan met een auto op zoek naar een uitweg uit de mist, komen onderweg klaarblijkelijk niks tegen en rijden gewoon door tot de benzine op is. Ze hadden toch makkelijk verder kunnen proberen door snel in een andere auto over te stappen vooraleer hun benzine op was. Nee, dus. Gelukkig was de US Army daar op het einde nog even: dat was bijzonder origineel !
Kortom, doe eens wat meer jullie best zeg, schrijvers, regisseurs, etc. Peperduur allemaal, dat wel, maar een pointe, een plot, een sterk idee dat kost allemaal blijkbaar nog meer !

avatar van witboek

witboek

Voor de 2° keer gezien en vond hem beter dan de eerste keer. Niet voor de domme beesten,maar wel voor de gedragingen van mensen. Mensen kunnen zich erger gedragen dan beesten. Vandaar die mist.

avatar van Henry Spencer

Henry Spencer

DMF schreef:

Lijkt me alleszins een beter einde; doet me wat denken aan het einde van The BIrds. Noopt de lezer ook meer tot bespiegeling en interpreteren en brengt de aandacht weer terug van de monsters naar de mensen.

avatar van Ilsa

Ilsa

Lang geleden dat ik het boek gelezen heb maar ik meen mij te herinneren datde wezens op het einde van het boek ook aanwezig waren, ze vielen zonder benzine en daarna horen ze een groot wezen over de auto stappen, dat kan dus het grote monster op het einde van de film zijn. Maar ik kan mij ook vergissen hoor.

avatar van DMF

DMF

Ilsa schreef:

Het is voor mij ook al weer een tijdje geleden, maar volgens mij heb je wel gelijk. Op het eind hoort men ook nog "Hartford" op de radio meen ik en daarna stopt het verhaal. Ze zijn dus niet de enige overlevenden.

avatar van doodah

doodah

Heb hem gisteren gekocht voor 1 euro 90 in de MediaMarkt. Ik ben eens benieuwd of hij me zal bevallen!

avatar van Theunissen

Voor 1,90 euro heb je een leuke avond.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Jeetje, hoe krijgen jullie het voor elkaar om (leuke) films voor zo'n lage prijs te krijgen. Waarom zie ik nooit zulk soort dingen.

avatar van Theunissen

@TragieStar, pindakazen is nog goedkoper En ook nog in elke kwaliteit die je maar wilt.

avatar van Thampon

Thampon

Persoonlijke topper, mensen moeten eens leren wat verder in het verhaal durven te kijken.
Het einde blijft gewoon pure waanzin, maar bij de 2de of de 3de maal deze film te kijken kom je tot de vast stelling dat het allemaal niet zo erg blijkt te zijn. Buiten al de "rest" gerekend vind ik deze film echt een psychologisch opbouwend stuk vertier. Een dikke vette 4 van mij.

avatar van Emma'

Emma'

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van deze film moet vinden. Ik ben het eens met wat Henry Spencer over die andere dimensie zegt. Wel vond ik dat stukje wanneer die vrouw lopend haar kinderen gaat halen heel mooi gedaan. Ik ergerde me wel mateloos aan dat gelovige mens die constant mensen op zat te fokken en moest dan ook erg lachen om de oude vrouw die dat blikje naar haar hoofd gooide. Alles bij elkaar een matig filmpje, 2,5*.

Testa-Rossa

Film begint lekker gauw, kakt dan in, komt weer op tempo en een in mijn ogen episch in beeld gebracht einde.

Vond de CGI met name de eerste tentakel scene bedroevend slecht voor deze tijd, verder redelijk. Regelmatig rommelig camerawerk.

Pluspunten voor de headshot voor het hysterische vrouwtje en 'flamethrower granny'.

Uiteindelijk toch wel een prettige film die mij nergens is gaan vervelen. Wél vraag ik me af, als je dan (terecht) zó bang bent dat die beesten door de ruit komen. Barriceer gewoon even de roldeur van het magazijn en ga daar veilig met zijn allen zitten.

Edit: ow uh 3,5*

avatar van LordHawHaw

LordHawHaw

geen slechte film, het was behoorlijk spannend allemaal ... wat je kan verwachtenvan een verfilming van een stephen king verhaal

maar dat einde trekt nu echt op niks , ik bleef na het kijken van de film werkelijk op mijn honger zitten ... het einde komt uit het niks , en dan nog op een ridicule wijze

3,5 omdat de film op zich nog goed was, het verhaal was wel oké

avatar van Corcicus

Corcicus

Redelijke film waarbij vooral het einde blijft hangen. Naast de bijzonder slechte acteerprestaties dan. Het anti-christelijke aspect lustte ik niet, rekening houdend met het feit dat het uitgerekend dankzij het christendom is dat aan de offer-praktijken wereldwijd een einde kwam...Vrij misplaatst dus om van die christelijke vrouw een irrationeel monster te maken met een honger naar mensenoffers..

Dat aspect niet te na gesproken, ging het er wel mee door. De film kijkt lekker weg en het einde is fenomenaal.

Testa-Rossa

Hebben we het dan over dezelfde christenen die ongelovigen ter dood veroordeelden wegens hekserij?

avatar van Corcicus

Corcicus

Ja, behalve dat er een tijdsperiode van 300 jaar tussenzit. Als ik zie hoeveel ik veranderd ben tegenover tien jaar geleden, wat moet 300jr dan wel niet met een mens doen?

Testa-Rossa

Zo gauw kan dus ook de kijk ten opzichte van offer-praktijken veranderen?

Ik wil er verder geen discussie over beginnen, voor mij is het toch wel duidelijk dat een geloof mensen zowel kan verenigen als tot waanzin kan drijven (in de film gebeurt beiden, het zei het één meer dan het ander).

Ik vind het vrij kort door de bocht om te stellen dat het misplaatst is.

avatar van judgepaddy

judgepaddy

Dit verhaal komt ook uit de VS, Het land waar geloofswaanzin al tijden lang hoogtijdagen viert.

avatar van AC1

AC1

TragieStar.* schreef:

Blu-ray was onlangs voor 4.99 Euro te koop in MM. Heb je ook meteen de Z/W versie, dacht ik.