Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura
Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones
Releasedatum: 21 augustus 2008
Plot The Midnight Meat Train
"The most terrifying ride you'll ever take"
Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.
Leon Kaufman
Detective Lynn Hadley
Leigh Cooper
Driver
Denden 100 Piek
Het einde is anders precies zoals in het boek.
Pastichio Rocker
Je had net iets anders opgeschreven. Die laatste zin heb je aanpegast.
Denden 100 Piek
Je had net iets anders opgeschreven. Die laatste zin heb je aanpegast.
bild
De openingsscene van deze film is wel erg slecht geacteerd. Wanneer het verhaal dan uiteindelijk begint gaat het weer de goeie kant op.
Betamax
Heb hem een tweede keer gekeken en ook nog afgekeken.
Dat was dus een hele prestatie, wat een dombo film is dit.
In deze film doet iedereen wat je normaal nooit zou doen.
En het einde......waardeloos.
En noormaal gesproken vind ik Vinnie Jones wel in aardige film spelen.
Maar ik heb hem uitgekeken en daarom een 1/2* meer.
Kan de Blu Ray gelijk naar een vriend van me want deze kijk ik echt nooit meer.
JDSsmetje
Heb hem een tweede keer gekeken en ook nog afgekeken.
Dat was dus een hele prestatie, wat een dombo film is dit.
In deze film doet iedereen wat je normaal nooit zou doen.
En het einde......waardeloos.
En noormaal gesproken vind ik Vinnie Jones wel in aardige film spelen.
Maar ik heb hem uitgekeken en daarom een 1/2* meer.
Kan de Blu Ray gelijk naar een vriend van me want deze kijk ik echt nooit meer.
Nu ben ik toch wel benieuwd naar meer uitleg. Dat de film standaard is kan ik nog op inkomen maar slechter dan het standaard is dit zeker niet hoor, en dit komt ook niet alleen door Vinnie Jones.
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zéér sterke horrorfilm. Wat een suspense zeg! Ook de moorden zijn enorm bruut.
Daarbij geniet de film nog eens van een zeer sterke cast. Die Bradley Cooper zit zowat in elke Hollywood film momenteel, je kan er niet naast kijken.
Heel spannende film. Het einde is onverwacht, totaal een héél andere kant gaan ze op met het verhaal. Wel goed gedaan hoor. Het verklaart ook héél veel. Eigenlijk wordt pas alles die laatste 5 minuten verklaart.
Horror van een zéér hoog niveau, alleen jammer dat het een gigantische flop was. Maar het zal zeker een cultfilmpje worden. Een tweede deel zie ik helaas niet echt gebeuren vermits ze echt wel zéér weinig verdient hebben aan de eerste.
Bottleneck
Heel brute moorden, erg gaaf in beeld gebracht, van begin af aan is mijn aandacht gewekt. Vinnie Jones schittert weer als bad guy.
Dacht dat ik al na 10 minuten de plot doorhad, maar zat ernaast. Moest ook wel, want het einde sloeg he-le-maal nergens op en verknalt de hele boel voor mij. wtf blijken er opeens enge beesten te zijn die gevoerd moeten worden, waar komt dat opeens vandaan, erg kinderachtig, en superslecht decor opeens. Er was ook een nutteloos gepuzzel naar het verleden in krantenknipsels om toch nog een soort verhaaltje te hebben rondom de brute moorden. Het is duidelijk dat het alleen om die moorden te doen is qua special effects.
Acteerwerk vond ik verder tegenvallen, vooral van die meid.
Als je van wrede beelden houdt is de film zeker de moeite waard, maar das dan ook alles voor mij. En bij de extra's spreken de makers al over een horror icoon, iets te hoog van de toren geblazen..
Bensheela
Tja The Midnight Meat Train.... Bij de titel verwachtte ik of een slechte pulpflim of misschien een interessante horror. Uiteindelijk is het voor mij een soort mix geworden, waar naar mijn mening veel meer uit te halen was. Vinnie Jones is natuurlijk geweldig als zwijgende killer en ook de setting en de hele sfeer van de film vond ik erg goed. De moorden vond ik persoonlijk een beetje overdreven, ik ben niet tegen gore en bloody maar ik heb nog nooit mensen hun darmen zien exploderen wanneer ze gestoken zijn met een mes
Op een of andere manier had ik wel het gevoel dat de hoofdrolspeler bezig was met een verandering en dus uiteindelijk Vinnie zou ''opvolgen''. Erg jammer vond ik wel de inbrenging van de monsters/zombies/aliens of wat het ook moesten voorstellen...Gaan we even na anderhalf uur film nog een of andere vage reden bedenken voor de moorden. Al met al momenten toch wel genoten maar voor mijn gevoel miste ik iets en was hier toch meer uit te halen. 2.5* daarom, al ging deze wel richting 3,0
DragQueen
Een standaard-horrorfilm, met een aardige rol voor jones. verder is het verhaal niet echt super, maar eerder vrij voorspelbaar soms. de moorden zijn grotendeels wel prima in beeld gebracht, en zien er gaaf uit. ook de sfeer is vrij bepalend geweest voor de film. 3 sterren.
Aapje81
Het korte verhaal van Barker was erg leuk en indrukwekkend ga hem binnenkort eens kijken op film1
t-i-m
standaard, niet interessant. het acteren ging ook al niet zo goed....wel een mooi einde, dit had ik niet verwacht en dat geeft de film juist weer een boost na mijn idee ....ik kan er niks meer dan 2.5 van maken
Matthiasc88
goede film, er zit spanning in en het plot zit goed, zeker doe moeite waard om kijken, daarom 3.5 sterren
Aapje81
Ik ben een liefhebber van de boeken van Barker en had ook dit korte verhaal met veel plezier gelezen. Het verfilmen van Barker zijn werk is echter een heel ander verhaal. Volgens mij is dat zo goed als niet te doen.
Midnight Meat Train viel me op zich nog niet eens zo heel erg tegen. Het eerste uur is best sfeervol en de moeite waard maar naar mate de film langer duurt wordt het alleen maar slechter. Het einde was des Barkers maar viel erg tegen.
Spanning is maar heel minimaal aanwezig en gore des te meer maar echt overtuigend is dit niet. Nu ben ik sowieso geen liefhebber van gore maar de film lijkt hier zijn pijlen op te richten en dat lukt niet erg omdat alles nogal kil en onpersoonlijk aandoet. Daarnaast is het acteerwerk van het stelletje ook niet echt goed en dan krijg je te weinig sympatie.
Alleen Jones is wel goed gecast en hij zorgt af en toe wel voor wat dreiging. Het leukste vond ik nog het bijrolletje van Brooke Shields.
Verder waren er wel wat creatieve scénes maar al met al viel deze film toch wat tegen.
centurion81
- 2068 berichten
- 1993 stemmen
Wat een walgelijk ongeloofwaardig slecht geacteerd stukje film.
L0sT_R3B3L
2de keer gezien nu,maar vind het maar een rare film.
Zoveel vragen blijven onbeantwoord.
Pastichio Rocker
2de keer gezien nu,maar vind het maar een rare film.
Zoveel vragen blijven onbeantwoord.
Zoals?
Leno
Cult film die geen cult film is. De toon is te serieus en de karakters niet voldoende over de top; dat misstaat de film enigszins. Het verhaal is vermakelijk en de climax lekker onzinnig. Toch is het allemaal een beetje net niet. Ondanks dat de film zich relatief serieus neemt is de film niet eng of echt spannend.
m1701
Vond de film erg goed en zeer sterk!!!
Heb constant op het puntje van mijn stoel gezeten.
Einde vond ik eerst een beetje apart maar nu vind ik em eigenlijk wel goed. Had dat zeker niet verwacht!!
Vinnie Jones speelde echt ijzersterk! Goeie uitdrukking.
Zeker de moeite waard om te kijken
domkey

Pastichio Rocker
Blade Runner en The Thing worden ook gezien als cult en daar is de toon ook serieus en is de film bevolkt met redelijk realistische personages. Dus wat dat betreft is cult wel wat breder dan 'een lekker gek filmpje'.
Leno
Je hebt gelijk, ik haal culp en pulp door elkaar.
maerk
Leuk!
Eerst eens even zeggen wat ik vervelend vond aan The Midnight Meat Train. Die vriendin van onze hoofdpersoon en haar gezeik is te irritant voor woorden. Kitamura probeert wat drama in de film te mengen, maar dat werkt voor geen meter. Maar gelukkig concentreert hij zich meer op de 'Butcher' en de gore. Dat werkt wel. Het casten van Vinnie Jones is een goede zet geweest. Wat kan die vent chagrijnig kijken en wat past dat mooi bij onze killer. Jones gaat ook best grof te werk in de metrotreinen. De passagiers van de latere treinen worden op de bruutste manieren afgeslacht. Deze slachtingen zijn stijlvol in beeld gebracht door Kitamura. Het camerawerk is erg leuk, zo kijken we een keer door de ogen van een slachtoffer terwijl die met een hamer bewerkt wordt, tof! En ook de CGI wordt op een leuke manier gebruikt. Eindelijk wordt er eens iets inventiefs gedaan op dit vlak, deed me een beetje denken aan Fight Club. Ik vond het in en uit zoeven van de trein en natuurlijk het oog dat in slow-motion uit de schedel vliegt erg stoer. En alles wordt mooi gekleurd met een lichtblauwe kleurenfilter.
Het einde stelt veel mensen teleur, maar ik vind het juist goed. Een 'simpel' einde had alleen maar standaard en saai geweest.
Poes
*3,5
Vond het een leuke / spannende film.
Persoonlijk vond ik het eind weer tegenvallen. Daar hebben we er al teveel van gezien.
Deze rol was Vinnie Jones op het lijf geschreven. Het einde was raar maar wel aardig. Leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet.
Bart Simpson
Slechte film. Totaal niet boeiend, niet eng, niet goed uitgewerkt. Er gebeurd niet zoveel bijzonders in de trein, lijkt meer op een Dracula verhaal. Gewoon enorm saai.
Pastichio Rocker
Wat was er dan niet goed uitgewerkt aan de film? En wat bedoel je precies met 'dit lijkt meer op een Dracula verhaal.'? Kun je dat eens uitleggen?
Near_Dark
Hier keek ik reeds lang naar uit en heb hem eindelijk gezien, samen met 2 vrienden, tijdens de laatavondvoorstelling in Utopolis Mechelen op 7 november 2008. Nu pas geef ik hem een score op MovieMeter...
Aan de ongeduldige MovieMeter fans, scrol maar direkt door naar de volgende "post" want ik heb er weer een véél te lang gerokken bespreking van gemaakt
Plot: Leon is een kunstfotograaf die zich als doel heeft gesteld de duistere kant van New York in beeld te brengen.
Hij komt daarbij een Seriemoordenaar op't spoor die 's nachts de laatste Metro neemt en alle overblijvende passagiers op gruwelijke wijze afslacht.
Deze psychopaat begint te merken dat hij in de gaten wordt gehouden en een kat-en-muisspel begint, wie zal het overleven en waarom...?
Wooow, dat was geleden sinds The Hills Have Eyes (2006) dat ik nog zo'n bangelijke Horror heb gezien!
Het begon wat traag en oninteressant, maar na de eerste moordscène in de Metro voel je dat deze film het hééft.
Hij ademt een donkere, dreigende sfeer uit.
De geweldscènes zijn ontzettend brutaal en goor, dit alles wordt ondersteund door een duistere soundscape, die herinneringen oproept aan die typische 80's synthesizer muziek, maar dan beter !
Uiteraard had wat meer uitleg gemogen over de motivaties van de personages, het einde had'k ook graag wat uitgebreider gezien, want dat wordt op een drafje afgehaspeld, da's wel spijtig...
8/10.
Een absolute aanrader voor Horrorfans
Deze film smeekt om een vervolg, want achteraf gezien was dit slechts het topje van de ijsberg...
Filmsite: http://www.midnightmeattrai...
Nu ongeveer een jaar later heb ik hem herbekeken.
Op de DVD-hoes pronken de woorden: "Extreme Edition - Director's Cut".
!! OPGELET, SPOILERS AHEAD !!
Ik herinner me helemaal niet meer dat hij in de cinema begon met een kerel die wakker wordt in een schijnbaar verlaten metrowagon, vervolgens uitschuift op de bebloede vloer en in de andere wagon ogenschijnlijk Mahogany aan het werk ziet, druk doende een lijk in mootjes te hakken... ?
Als ergens 20 minuten in de film die twee gasten en een vrouw op afschuwelijke wijze worden vermoord (oogbollen die uit hun kassen vliegen, een hoofd dat van een romp wordt geslagen met een stompe hamer...) besef je weer dat deze Horror-Thriller van een degelijk kaliber is.
Ik heb uit de cinemavertoning ook niet onthouden dat Leon nachtmerries heeft waarin hij Mahogany bezig ziet met zijn slachtoffers...?
Nu pas is het me opgevallen dat het bloederige begin het verlengde is van de eindscène.
Maar zoals ik me reeds eerder afvroeg: Kwam die beginscène wel voor in de bioscoopversie....?
Een half puntje eraf omdat zulke films in de cinema toch extra overkomen, nu op DVD dus een 7,5/10.
Nog steeds een vette aanrader voor Horrorfans

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Let Me In
Drama / Horror, 2010

The Trotsky
Komedie, 2009
fotograafbutchervegetarianmidnightblood splatterbloedvergietenstalkingdineronthoofdingbloedgeweldsubway train very little dialogue