Genre: Thriller / Horror
Speelduur: 100 minuten / 103 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: Ryuhei Kitamura
Met onder meer: Bradley Cooper, Leslie Bibb en Vinnie Jones
Releasedatum: 21 augustus 2008
Plot The Midnight Meat Train
"The most terrifying ride you'll ever take"
Wanneer een prominente kunst-galeriehouder het nieuwste werk van de New Yorkse fotograaf Leon Kaufman onder de loep neemt, stelt zij voor de wat donkerder kanten van New York City als studie-object te nemen en de resultaten daarvan voor zijn debuut als professional in haar kunstcentrum in het centrum van de stad te vertonen. Blij dat hij uiteindelijk de goede richting heeft gekozen die zal leiden naar succes, brengt zijn obsessieve aandacht voor de duisterheid van de samenleving hem op het spoor van seriemoordenaar Mahogany, de "subway butcher" die late metro-pendelaars het leven zuur maakt en uiteindelijk afslacht. Met zijn ongeremde fascinatie voor Mahogany dwaalt hij steeds verder af in de subway, per ongeluk zijn vriendin Maya met zich meetrekkend.
Leon Kaufman
Detective Lynn Hadley
Leigh Cooper
Driver
Hectometerpaal
Lache film, maar die special effects waren werkelijk om te janken
dutchtuga
Nu dan eindelijk in zijn geheel gezien.
Zeer sterke film die mij verrast heeft in het neerzetten van een constante sterke sfeer. Ik had een recht toe recht aan slasherfilm verwacht maar wie Clive Barker een beetje kent houdt de optie tot een bovennatuurlijke verhaallijn wel open, en daar was ik uiteindelijk zeer blij om. Geweldig de link met de aliens en Kitamura heeft er goed aan gedaan hiernaar te hinten, hier en daar een alien vluchtig in beeld te tonen, maar het verder op afstand te houden. Vond ik zeer sfeerversterkend.
Audiovisueel is Midnight Meat Train sterk in beeld gebracht. De CGI is zo af en toe wat te sterk aanwezig maar het dient wel tot het verbeelden van zeer originele moordpartijen. Geen overdadig gebruik gelukkig en de rest is gore waar de liefhebber van smult. Het woord 'Meat' in de titel staat daar niet zomaar want zelden heb ik het menselijk lichaam zo erg teruggebracht zien worden tot een homp vlees. Zo werd zelfs ik, die al wat gewend is, nog eens getrakteerd op flink gore imagery.
Kitamura is één van de weinigen bij wie het lijkt dat de oversteek niet ten koste is gegaan van kwaliteit. Hopen dat hij dit niveau volhoudt. De Splat Pack heeft er wat mij betreft een nieuwe naam bij.
sinterklaas
Ah, nee! Word deze film uitgegeven door A-film? Duurt het weer eeuwen voordat de film eindelijk eens afgeprijst is!
wimruys
Op zich is het enige goede aan deze film de gore momenten. De slow, slash momenten waren goed. Het einde is echter te belachelijk voor woorden.
2,5* is wel het maximum voor deze prent.
Mavoe
Goeie film! Blijft de hele tijd spannend. De film is goed opgebouwd en kijkt lekker weg.
Maar ook ik vond het einde raar en daardoor heeft de film voor mij een nare nasmaak gekregen. Erg jammer. Ze hadden het einde best beter kunnen verzinnen.
MuchTheSame
Geweldig !!!
Forrest Gump uit de hel !!!
En idd toch een erg nare nasmaak door de ideale afsluiter , meesterlijk...
EVIL '84
Vette film, met een aardige twist op het einde.
Goeie Gore momenten
enjoy!
FillumGek
Clive Barker. Dan denk ik meteen aan het meesterlijke Hellraiser. Het bovennatuurlijke, creatures, smerigheid. Met die gedachte ging ik dan ook de film in...
Een verlaten metro is in elk geval een ideale locatie om een spannende sfeer te creëren, en dat is gelukt. De herrie van de rails, de grijze omgevingen, het flikkerende licht en Jones die in z'n eentje op een stoeltje zit en de boel in de smiezen houdt. De sfeer grijpt je bij je strot.
Vinnie Jones steelt de show als moordenaar. Kon ook al niet meer misgaan; voor een bloeddorstige Jones ga je al snel een blokje om. Hij weet de killer overtuigend neer te zetten. De andere rollen zijn ook goed gedaan, maar van minder belang naar mijn mening. Doel nummer één in deze film is het neerzetten van een overtuigende moordenaar en dat is geslaagd.
Zoals we van Barker gewend zijn is de smerigheid ook hier weer goed. Afgehakte ledematen, vliegende hoofden en vleeshaken die in hompen vlees klieven. Het is smullen voor de liefhebber van pure smeerlapperij. De special effects zijn ook van een goed niveau.
Voor wie Barker kent is het einde niet verrassend, maar voor de gematigd fan zoals ik wel bevredigend. Toch mocht de film in zijn geheel een beetje bovennatuurlijker, zoals de Cenobites in Hellraiser bijvoorbeeld. De moordenaar was te menselijk. De film is goed, maar laat geen memorabele indruk achter zoals Hellraiser dat wel deed.
zomervrucht
Ik vond het een wat inhoudsloze film, met veel geslash op niets af.
De duistere sfeer is wel goed in beeld gebracht.
Sluit ik me helemaal bij aan.....
namingway24
Net als Mandy Lane een ondergewaardeerde film, die in Amerika nog niet eens de (normale) bioscopen heeft gehaald. Het verhaal begint als een spannende slasher, maar leidt uiteindelijk tot een briljante finale die weer typisch Barker is. Enige minpuntje zijn de soms ondermaatse special effects.
Halcyon
De special effects zijn ook van een goed niveau.
Wat versta je onder goed dan? Leuk om naar te kijken of fotorealistisch? Want wat dat laatste betreft is Midnight Meat Train namelijk een behoorlijke mislukking.
TimoGoedhart
Het laatste half uur is heel vet, maar de rest van de film was een beetje onduidelijk. Misschien helpt het de duistere sfeer wel mee, maar ik kwam van deze film te weten door MSN.com. Daar stond een bericht over een film die ging uitkomen, waar de makers zelf over zeiden dat iedereen die nog geen 18 is, deze film echt niet moet kijken. Maar die waarschuwing sloeg echt puur op de laatste 10 minuten. Goeie film, maar had veel beter gekund imo. 3.5
p.s. Vinnie Jones echt meesterlijk, zelfs als hij voor de 2de keer een hele film zijn mond houdt.
judgepaddy
Wat mij betreft: leuk om naar te kijken.
Het was volgens mij ook niet de bedoeling van Kitamura om het allemaal super realistisch te maken. Als je zijn andere films bekijkt gaat het ook om het effect en niet om het fotorealistische, wat overigens meestal het geval is bij gore.
Slapstick achtig ook een man achter op zijn kop slaan zodat zijn ogen eruit vliegen
Resh
Een tegenvaller. De film kon veel beter uitgewerkt worden. Bij sommige personages zag ik de toegevoegde waarde niet eens. Mijn complimenten voor Vinnie Jones! Wat kan hij goed acteren, zonder wat te zeggen! De spanning was er zeker wel aanwezig in de film. Alleen soms werd het een beetje vaag. zoals hoe de hoofdrolspeler elke keer levend van af komt, en dat dat meisje mis schoot :S Voorderest is het wel gewoon een leuke film en niks anders. Mn verwachtingen waren natuurlijk wel veel hoger, ook omdat het in de telegraaf kwam, dat het zo wreeddadig was, en dat zelfs de horrorfanaten zullen schrikken. Nou dat is allemaal zo overdreven! Enige echte positieve punt is tog het einde, ik vond het einde echt tof en origineel
Paul_Hauer
Aardig filmpje, maar niet bijzonder. Ik had er meer van verwacht...
leejaguar
zeer goede slayer movie,met vette effects!! je ziet alles eruit spuiten.
als je van de SAW series houd is dit zeker een aanrader en kun je lekker een avondje "GORE' genieten.
Martijnnn
En ja hoor, de absurde vergelijking met Saw wordt weer gemaakt. Alle horror films met bloed zijn immers hetzelfde.
MuchTheSame
Snap ik ook niet
Clive Barker was er toch echt eerder dan de maker van Saw
Trouwens nu dat ik hier toch ben.
Wat denken jullie van die machinist als een nieuwe Pinhead voor de remake van Hellraiser??? Want Doug Bradley is toch best oud geworden voor die rol.
M.Goodkat
Misschien ondermaatse effects maar één van de betere gore films die ik heb gezien.
En een bangelijke Vinnie Jones,niet verwacht
3,5
Sjaako
Best genoten, had niet verwacht dat ze het verhaal "tunnel van de dood" zo dicht zouden benaderen. Bij Candyman was er ook een rommeltje van gemaakt.
Vinnie Jones is meesterlijk, maar eigenlijk is al het acteerwerk wel okee. Heel mooi steeds de blauwige belichting in de film gehouden.
Alleen het einde, wel okee, maar ik vond het verhaal uit het boek toch wat onthullender, dat de wezens aan het einde de Vaderen van de stad zijn, de oorspronkelijker stichters van de stad, het paleis van verukkingen. Als kledingssstukken meerdere lagen menselijke huid dragen etc etc. en het gesprek met "de meester" die hem al etend te woord staat Typisch Barker beeldmateriaal, maar hier komt het helaas niet terug. misschien voor de mainstream kijker wel beter om dit soort diepgaande zaken open te laten zodat men zelfs aan aliens gaat denken.
Wel gaaf overigens dat de galerie aan het begin vol hangt met kunstwerken van Clive Barker zelf.
Halcyon
Het originele Engelstalige boek? Ik heb de vertaling gelezen, maar hetgeen je hier beschrijft lijkt bij de vertaling verloren te zijn gegaan.
Halcyon
Ja, die heb ik ook. Heb zonet het einde nog eens diagonaal doorgelezen en het klopt. Ik ben blijkbaar een heleboel zaken vergeten. Maar dat is niet erg, dan heb ik een reden om het verhaal nog een keertje te lezen.
Sasmaniac
Wow, echt een toppertje onder de horror! Niet wéér zo'n slasher waarbij een bosje tieners wordt afgeslacht maar nu een leuk verhaal, veel gore en een origineel eind. Top!
judgepaddy
Heee, die wist ik nog niet.
Daar ga ik de volgende keer op letten.
Thnx
miesmol
Matig.In het begin ging het nog wel ,maar wat een belachelijk einde.
Heb iemand gevonden die veel weg heeft van deze film
sinterklaas
Was erg benieuwt naar deze film aangezien ik hier en daar gelezen heb dat deze extreem geweldadig was en toen ik toevallig op de Kijkwijzer site kwam dat er zelfs een persbericht stond dat A-film kijkwijzer heeft aangeraden deze film een uitzonderlijke leeftijdskeuring van 18 jaar en ouder te geven. Daar ben ik dan toch best wel nieuwschierig naar geworden. Maar toen ik hem had gezien dacht ik toch wel zoiets van: Dat hadden ze dan toch ook bij de Saw delen kunnen zeggen want ik vond deze toch wel even ziek.
De film heb ik gisternacht gezien. Maar het was inderdaad wel een erg zieke en donkere film omgeven in een misselijkmakende rauwe sfeer. Die Vinnie Jones als die massamoordenaar had gewoon een zeer goede uitstraling voor. Daarnaast vond ik Cooper ook erg goed als groentje. De film bevat trouwens ook opvallend veel computeranimaties: bv van de metro die door de tunnels rijd. De moorden zijn ook erg ziek en smerig en ook heerlijk overdreven. Oa die met dat een man met die hamer op zijn achterhoofd word geramt en zijn oogballen eruit ploepen. En zijn vriendin er ook nog door uitglijd, Of die mensen met een haak achter hun achillispezen die aan het planfond van de metro hangen of die Jones die bij die vrouw in een keer die kop eraf slaat met zijn hamer.. De moorden en de bloederige dingen waren iig wel lekker over de top. Ook begint Midnight Meettrain zo dat je denkt dat het eerst gewoon een gewone psychothriller is dat eigenlijk ook wel net zo goed realiteit kan zijn. Maar je zal er wel anders tegen opkijken als je het einde ziet. Het begint dan wel zoals gezegt als een mogelijke realistische film (alhoewel sommige moorden er wel onrealistisch uitzagen) tot dat de metro in een een of andere grot terecht komt en dan worden er ook nog vleesetende monsters/mutanten uit de kast getrokken (die kwamen we wel misschien tegen in die nachtmerie van Leon maar het schijnt dan nog werkelijkheid te zijn ook. Ook komen we erachter dat die psycho eigenlijk eerst een gewone slager was en door die ene machinist door een magissche kracht ofzoiets tot een psycho is gemaakt. Dat merk je ook bij Leon dan. Nouja, meer ga ik niet verklappen.
Maar inderdaad krijg je van het einde wel een rare nasmaak.
Maar voor de rest wel weer een heerlijke over de toppe/misselijke/bizare/schokkende film waar de Saw liefhebbers hun mosterd wel vandaan kunnen halen.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

Let Me In
Drama / Horror, 2010

The Trotsky
Komedie, 2009
fotograafbutchervegetarianmidnightblood splatterbloedvergietenstalkingdineronthoofdingbloedgeweldsubway train very little dialogue