Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: John Polson
Met onder meer: Sophie Traub, Jon Foster en Russell Crowe
Releasedatum: 10 september 2009
Plot Tenderness
"The intimacy of the kill"
Eric Komenko (Jon Foster) lijkt een normale jongen, maar heeft zijn ouders op gruwelijke wijze vermoord en de oud-rechercheur Cristofuoro (Russell Crowe) vermoedt dat hij nog veel meer op zijn geweten heeft. Vanaf het moment dat Eric enkele jaren later de jeugdgevangenis verlaat, houdt de oud-rechercheur hem scherp in de gaten. Hij is ervan overtuigd dat de jongen het moorden niet zal kunnen laten. Eric heeft al snel weer afgesproken met Maria, een meisje dat hij leerde kennen in de gevangenis. Maar het getroubleerde tienermeisje Lori (Sophie Traub) is ook op zoek naar Eric...
Detective Cristofuoro
Marsha
Dan Komenko
Jackie Cristofuoro
Judiith^
Deze film wil ik erg graag zien! Ben benieuwd! Zeer goede cast ook! Russell Crowe vind ik de beste acteur.
Hankieh
Ik ben ook wel benieuwd naar deze film alhoewel ik de regisseur nou niet echt je van 't het vind...
beeveewee
Hallo, mijn eerste post hier op moviemeter.
Heb tenderness afgelopen maandag in de sneak gezien, had nog nooit van deze film gehoord, maar beviel me wel. Wel vreemd dat ze nu al een film laten zien die pas in september gaat draaien. Dacht altijd dat er maar 2 of 3 weken tussen de sneak en de release zat.
Het verhaal was op sommige punten een beetje traag en niet altijd even goed uitgewerkt maar al met al toch een dikke voldoende.
Kan me niet helemaal vinden in de beschrijving hier boven. Aan het begin van de film zit het hoofdpersonage al in de gevangenis, de beschrijving doet vermoeden dat het verhaal zich vooral rond de moord op zijn ouders afspeelt maar dat is maar een klein deel van de film. Het echte verhaal begint pas als hij uit de gevangenis komt
Ik twijfel tussen 3,5 en 4*
Hou het voor nu maar even op 4*
Grotehaas
Bijzondere film, niet voor iedereen geschikt, maar wel goede vertolkingen.
Eigenlijk hebben Russel Crowe en Laura Dern bijrollen, maar dat verkoopt niet echt natuurlijk....
Als je van een goed verhaal houd en geduold hebt, zal deze film je aanspreken.
Ik was wel gecharmeerd!!
Yugnav
Echt verschrikkelijk slecht, wat een laag tempo, vraag me af wat Crowe hierin doet! Vond het verhaal helemaal niet goed, eerder saai. En de beschrijving hierboven slaat inderdaad helemaal nergens over, daar gaat de film helemaal niet over.
Carolaah
Mm.. ook in de Sneak gezien.
De film begon naar mijn mening vrij saai,
in de hoop dat er een climax ging komen,
bleef ik zitten, tot de aftiteling.
was dat het?? Vreemd verhaal, wat me totaal niet kon pakken.
Voor mij zat er geen climax in.
toch nog 2 sterren omdat er ergere films zijn en er wel enige diepgang in zat.. alleen ja.. ik vond de film toch een beetje jammer.. Had meer verwacht.
The Godjoshi
Houd je van een beetje drama en ben je heel erg traag in je koppie dan is dit de perfecte dooddoener. Maar hou je van een beetje meer dan alleen slap gelul en een iets vlotter verhaal wat ook nog ergens op slaat. dan is zelfs een avondje thuis zitten met je schoonmoeder nog gezelliger. Dit was nou echt een dood saaie film die je heel even in het begin laat denken dat het mischien nog wel iets wordt maar dan toch op het zelfde trage tempo'tje door blijft rollen. het is weer een feit ik moet weer een laag cijfer uitdelen ik dacht aan een 1,5 en ja waarom ook niet mischien zelfs wel een beetje aan de hoge kant.
Dillie
ik heb de film gister in de sneak gezien. t verbaasd me wel dat hij pas 17 september uitkomt en ze hem nu al laten zien.
ik vond het een verschrikkelijk saaie film, ik was benieuwd hoe de beschrijving zou zijn op moviemeter en als ik dat lees lijkt het me juist best een spannende film. nou integenstelling. het loopt allemaal heel traag waardoor het een saaie wending krijgt.
ik vind het eind ook nergens op slaan, ik baalde echt dat ik daar gister zat.
1* voor die gekke meid die erin speelt
el padrino
vijf vette sterren.
voor al de mensen die wat hem een laag cijfer geven.
jullie snappen de film waarschijnlijk niet.
Seamus
vijf vette sterren.
voor al de mensen die wat hem een laag cijfer geven.
jullie snappen de film waarschijnlijk niet.
Hou al maar op met zulke uitspraken
Er is een verschil tussen iets snappen en iets goed vinden.
Greeneyelady1
Bijzondere film, niet voor iedereen geschikt, maar wel goede vertolkingen.
Als je van een goed verhaal houd en geduold hebt, zal deze film je aanspreken.
Ik was wel gecharmeerd!!
Waarom is deze film niet voor iedereen geschikt?
el padrino
Hou al maar op met zulke uitspraken
Er is een verschil tussen iets snappen en iets goed vinden.
de meesten hier vinden het verschil sowieso niet,
dus wat valt er dan voor hun te snappen.
af en toe denk dat ik op de kleuter afdeling ben beland.
pffffffffffffffffffffffffffff
Troubles
de meesten hier vinden het verschil sowieso niet,
dus wat valt er dan voor hun te snappen.
af en toe denk dat ik op de kleuter afdeling ben beland.
pffffffffffffffffffffffffffff
Oh noes, wat een toestand!! :O
Je weet dat je hier vrijwillig post?
Enfin, ik ga deze film zometeen kijken, ben benieuwd!
Skrean
Heerlijke film, rustgevende roadmovie. Iedereen speelt goed, mooi camerawerk, goede soundtrack. Russel Crow is the man.
Troubles
Mooie intrigerende film.
Apart dat je mee kunt gaan in de waanzin.
Kan er voor de rest niet veel over zeggen omdat het dan vol met spoilers komt te zitten en ik weet nog niet hoe die tagjes werken.
Oh btw, je hoeft dus geen genie te zijn om deze film te begrijpen want dat is redelijk eenvoudig vandaar dat ik ook heel snel "snapte". . Maar een film als deze moet je inderdaad liggen.
Killerkip
Mooie intrigerende film.
Apart dat je mee kunt gaan in de waanzin.
Een spoiler maken doe je zo: [ spoiler ] (hier even met spaties, anders zie je niet wat de bedoeling is
) Einde spoiler: [ / spoiler ] (weer even met spaties) Daar tussenin je spoilertekst.
Succes met spoileren
Nasty
Waarom heeft Crowe in hemelsnaam deze rol aangenomen ?
Zijn slechste tot nu toe .
Onder het gemiddelde deze film 2 *
coldheaven
Wat een vage film zeg..
..maar wat een mooie misdaadthiller. Snap ook niet dat ie hier op MM zo'n laag gemiddelde heeft. Iedereen schijnt er maar op te bashen dat Crowe hier zo'n slechte rol neerzet (wat ik ook wel mee vind vallen), maar degenen waar het echt om gaat zijn natuurlijk Foster en Traub, die beiden uitstekend hun rol vertolken.
Na elke scene is het steeds jezelf afvragen waar je nou precies naar hebt zitten kijken, maar het deed me wel goed dat de meeste onderwerpen (de merkwaardige relatie tussen Foster en Traub, Foster's donkere verleden, Crowe die voor z'n vrouw probeert te zorgen en tegelijkertijd niet weet hoe hij z'n tijd moet doorbrengen) gewoon goed werden uitgelicht. Het einde is wederom zeer akelig en eigenaardig, maar wel interessant en zeker niet afgeraffeld (wat bij misdaad-films nogal eens het geval is
Al met al een met zorg geschoten film die hier erg ondergewaardeerd wordt.
4/5
Xen0n
Waarom heeft Crowe in hemelsnaam deze rol aangenomen ?
Zijn slechste tot nu toe .
Onder het gemiddelde deze film 2 *
Jij noemt het zijn slechtste film, ik noem het zijn minst goede film(van wat ik tot nu toe van hem gezien heb). Dat het zijn minst goede was lach helemaal niet aan Crowe zelf want het acteerwerk was gewoon goed, ookal zie ik Crowe liever als hoofdrolspeler.(was hier natuurlijk niet mogelijk), maar toch.
Vage film, toch heeft het wel iets. Ik weet niet helemaal wat ik ervan moet denken, heel apart. Dit zal nog een keer een herziening moeten ondervinden want helemaal duidelijk is het mij allemaal niet.
3.0***
RickZ
Traag drama met onwerkelijk verhaal over jonge moordenaar en geobsedeerde griet. Russell Crowe moet toch betere rollen kunnen krijgen of is hij al op retour?
Uitstekende kleine productie met een cast die op hoog niveau acteren , ook een zeer mooie soundtrack.
Tag84
Traag verhaal, maar het zit op zich erg goed in elkaar. Toch moest ik op het einde even nadenken voordat ik de achterliggende gedachte begreep.
Nasty
3.0***
Xen0n
nou wat mij betreft verschilt dat toch. Als het zijn slechtste film is dan lijkt het alsof deze film ook echt slecht is, en voor mij is hij dat niet. Hij is niet heel erg goed deze film, maar slecht zeker niet. Gemiddeld acteerwerk van Crowe.
SiD3Sp|N
Hele trage en vooral saaie film. Roept meer vragen op dat dat er beantwoord worden, vooral van dat meisje wat bij hem blijft plakken.
Film krijgt van mij anderhalve ster want slecht was hij zeker niet, alleen oersaai, als hij ook nog slecht zou zijn had ik er wel een halve ster van gemaakt.
fariomasib
Mm.. ook in de Sneak gezien.
De film begon naar mijn mening vrij saai,
in de hoop dat er een climax ging komen,
bleef ik zitten, tot de aftiteling.
was dat het?? Vreemd verhaal, wat me totaal niet kon pakken.
Voor mij zat er geen climax in.
helemaal mee eens, je hebt het gevoel dat er iets gaat komen, maar het blijft op hetzelfde tempo naar het einde gaan.
kerst zonder cadeau's deze film!

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010