Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: John Polson
Met onder meer: Sophie Traub, Jon Foster en Russell Crowe
Releasedatum: 10 september 2009
Plot Tenderness
"The intimacy of the kill"
Eric Komenko (Jon Foster) lijkt een normale jongen, maar heeft zijn ouders op gruwelijke wijze vermoord en de oud-rechercheur Cristofuoro (Russell Crowe) vermoedt dat hij nog veel meer op zijn geweten heeft. Vanaf het moment dat Eric enkele jaren later de jeugdgevangenis verlaat, houdt de oud-rechercheur hem scherp in de gaten. Hij is ervan overtuigd dat de jongen het moorden niet zal kunnen laten. Eric heeft al snel weer afgesproken met Maria, een meisje dat hij leerde kennen in de gevangenis. Maar het getroubleerde tienermeisje Lori (Sophie Traub) is ook op zoek naar Eric...
Detective Cristofuoro
Marsha
Dan Komenko
Jackie Cristofuoro
mayhemblik
Zéér matige thriller met dito acteer prestaties.
Wat ik ook wel bijzonder vond was dat hij gewoon zijn rijbewijs had terwijl hij jaren in de gevangenis had gezeten.
Ik weet dat je in Amerika je bewijs op je zestiende mag halen maar dan heeft hij voor de dubbele moord dus minder dan 1 1/2 jaar gezeten, beetje vreemd niet waar?
missl
goed verhaal met best wel wat spanning af en toe.
het enige wat ik niet snap; waarom wil dat meisje zo graag bij hem zijn? is ze fan van hem ofzo omdat ze ook die krantenknipsels heeft.
Dat werd me niet helemaal duidelijk, maar verder wel een onderhoudende film.
JDSsmetje
Tenderness: Het gene wat meest opvalt is het enorme trage tempo. Ik vind het helemaal niet erg dat een film een traag tempo heeft, maar wel in dit geval. Deze film heeft als doel entertainment, en om dan zo'n traag tempo te creëren is dat in de meeste naar entertainment gerichte films een zwakke schakel. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar dit is er geen.
Ofwel is dit toch iets minder naar entertainment gericht dan ik dacht, Tenderness maakt heel wat tijd voor psychologische uitdieping, maar wat de regisseur nu eigenlijk wil bekomen is voor mij een raadsel, dus zie ik niet anders dan entertainment als doel. Als er dan toch een achterliggende gedachte is, gelieve dan even te vermelden welke.
Het verhaal is alvast erg flauw, en kent wel enkele plot foutjes al moet ik zeggen dat ik dat achteraf maar gerealiseerd heb na het bericht van mayhemblik te lezen. Ook het acteerwerk is verre weg van de perfectie, al valt dat best wel mee. Het is vooral Russel Crowe die onder zijn niveau zit.
Er komt ook geen enkele gevoelswaarde los bij de kijker, ik heb me echter verveeld.
eppy
de eerste op eerste opmerking die ik wil maken gaat over de omschijrving van deze film op deze site, want die is way off!! niet dat dat veel verschil maakt want het is een draak van een film.
een begravenis bijwonen waarbij je helemaal niets te zoeken hebt heeft meer waarden dan het kijken van dit geneuzel....
waarom ze dit soort rommel maken is mij een raadsel........
dionv
Een echte flut film, ik had tijdens de film nog even snel op Moviemeter gekeken of het nou een goede of een slecht film was.
En er is niks aan!!! Geen aanrader dus.
Triple G
Niet zo'n beroerde film als hier over het algemeen wordt gesteld.
De traagheid vond ik geen probleem maar dan verwacht ik wel een iets heftiger uitgewerkte climax die er dan niet is. Acteerwerk is heel acceptabel en ook Russel speelt niet slecht maar heeft gewoon een verdomd kleurloze rol hier.
Wel is irritant dat op een aantal momenten moment een reeks van vragen gesteld zouden moeten worden en wat dan niet gebeurt. Dit soort geaccepteerde vaagheid maakt de film een stuk ongeloofwaardiger.
Dan zijn er een aantal mensen die spreken over het niet snappen van een film. Jammer dat diezelfde mensen dan ook niet even de moeite nemen om het even uit te leggen. Daar is deze site ook voor, niet? In ieder geval heb ik naar een ongelukkige dame zitten kijken die graag op de manier had willen sterven zoals de andere slachtoffers en/of anderszins de psychopaat had willen veranderen wat niet is gelukt. Nothing changes...Tot, wellicht, het moment dat 't niet meer hoeft. Kan er weinig anders van maken.
Human Robot
Helaas waardeloos. Geen idee waar de film heen gaat. Een bloedeloos einde ook nog eens. Alleen het acteerwerk van het meisje is prima.
Livefree70
Zo, zelden zooooo'n traaaage film gezien. Niet mijn ding, snel vergeten!
Bijzonder.
Althans, ten dele.
Want het verhaal is misschien niet moeilijk in te schatten, de invalshoek is origineel.
Traub blijkt een ontdekking, en is minstens zo sterk als Foster. De gestoordheid druipt van zijn gezicht. Crowe is prima maar komt soms ietwat verdwaald over. Plotje met hem was niet het sterkste deel van de film.
Suspensevol en realistisch aandoend filmpje, kon hem wel hebben. Prettige opbouw ook, en een nog prettiger tempo.
Wordt in het begin van de film toch duidelijk vermeld? Het jochie wordt vervroegd vrijgelaten i.v.m. het onder invloed zijn van medicatie ten tijde van de moorden op zijn ouders.
Zeer goed.
lingenj
een heel traag tempo, op zich wel wat spanning wat de jeugdige moordenaar evt zou doen...maar aan t eind van de film toch een "beetje jammer dat we de film gezien hebben" gevoel
Sukantara
Ik vond het een lange zit. Er gebeurde gewoon in de hele film helemaal niets. Niet spannend, geen drama. Erg matig. Overslaan.
tottenham89
Vond het een sterke film, ondanks de vele stille momenten. Ben me bovendien niet gaan vervelen daardoor. Voelde niet echt als een Hollywood-film met een hoog budget, maar voelde echt realistisch aan met een aardig verhaal en prima acteerwerk. Vond het de moeite waard en leuk om weer eens een film met Crowe te kijken.
tottenham89
@mayhemblik
Deze film is gebaseerd op een boek en zo zat het in elkaar:
''Once out of the facility he moves in to his aunt's house in Massachusetts where the media circus follows, as well as Lori. Eric one day spots her on the front page of a news paper, known simply as, "Ms. Anonymous." Her face sparks a memory about the fourth and possibly last murder he was taken to the facility. Soon After receiving his driver's license he begins his planned road trip to find the seniorita, Maria Valdez''
Is inderdaad niet goed in beeld gebracht.
hedrick
Goede film en verveelt niet. Personages lijken zeer op elkaar ingespeeld
De rechercheur Russel Crowe, die na het verlies van zijn vrouw (comapatient) nog maar 1 doel heeft en dat is Eric,een psychopaat na te jagen en het meisje, die heimelijk verliefd is op deze Eric en samen een autorit maken met allerlei aardige wendingen. Aanrader
plompa
kneiter saai. Tis dat crowe erin speelt anders kijk niemand m. Jeeezus. Zo saai. Half uur liggen slapen en geen pepernoot gemist.
Elineloves
Goede film. Niet erg actievol en beetje langdradig verhaal.
Eh.. Goed + niet erg actievol + langdradig =
?
Vreemde beredenering.
Elineloves
Ik vond de film helemaal niet saai. Ik had wel een ander soort film verwacht, meer het typische kat-en-muis spel tussen de politieagent en de psychopaat, maar het was fascinerend om te zien dat het vooral om de band tussen Eric en Lori ging. Hoewel hij in het begin niks van haar moet weten en zo snel mogelijk haar kwijt wil raken, probeert zij juist om dichter bij hem te kunnen komen. Was erg mooi om te zien hoe weinig zelfrespect zo'n verknipt meisje heeft. Sophie Traub zet dan ook een ontroerende maar vooral geloofwaardige rol neer als jong en kwetsbaar pubermeisje.
Waar ik zelf 't meest mee zat was de twee kanten van Eric. Hoewel je je best wil doen om hem als koelbloedige psychopaat te zien, krijg je ook regelmatig zijn goede kant te zien. (Voorbeeld hiervan is als Lori in het water springt en verdrinkt.)
Crowe deed me echter weinig deze keer. Ik denk zelfs dat als je 'm weg gelaten zou hebben, je weinig gemist had. Jammer, want ik vind hem meestal wel een erg sympathieke acteur. In deze rol veel te opgedroogd en nietszeggend.
renoow
Onbegrijpelijk dat deze film in de toplijsten stond in de lokale videotheek..
pjmj
Middelmatige film. Mooie beelden, prachtige, rode Volvo 740 Estate uit het begin van de jaren '90 in de hoofdrol, maar wel jammer dat ik al voordat de helft van de film om was, het einde kon voorspellen.
Toontje35
Vond het een boeiende film. Er heerste een constante spanning. Jammer dat je niet op alles antwoorden kreeg
joostus
'Wat een rare film. Waar gaat dit nou over.' --> Dat is een beetje de gedachte die ik over hou na het kijken van deze film. Er was niet veel boeiends aan de film. En het was een heeeele trage film. Niet de moeite waard om te gaan kijken.
Norma
Ik vind het wel begrijpelijk dat mensen de film als thriller beoordelen, want het verhaal wordt met opzet niet-chronologisch en met een voortdurend aanwezige dreigende ondertoon gebracht om er toch een beetje thriller-gehalte aan te geven. Wie echter een spannende ontknopig daarbij verwacht komt toch wel wat bedrogen uit . Persoonlijk kon ik hem wel waarderen, het verhaal bleef me boeien en dat het niet standaard afloopt beviel me prima eigenlijk.
Wel heb ik me plaatsvervangend zitten ergeren aan dat grietje, onbegrijpelijk dat die Eric haar niet meteen al zonder pardon uit de auto zette. Ik vond het moeilijk om me ook maar een beetje in haar in te leven, wat een vervelend type. De rol van Crowe komt enerzijds wat irrelevant over, maar is anderzijds wel essentieel om het gevoel van twijfel en dreigend gevaar bij de kijker op te roepen. Overtuigend als geobsedeerde, maar eigenlijk uitgebluste detective vond ik hem wel, al is het zeker niet een van zijn meest enerverende rollen.
Aardige film, al is de mix van drama en thriller iets te rommelig om echt lekker uit de verf te komen.
M.Goodkat
Eh.. Goed + niet erg actievol + langdradig =
?
Vreemde beredenering.
Misschien vind hem dat juist goed

Inderdaad saai maar ook boeiend. Iedere keer verwacht je dat er iets gaat gebeuren (boeiend) en dan gebeurt er juist niets (saai). De beelden zien er soms fraai uit maar dat is ook het enige positieve aan deze film. Gelukkig duurde hij niet al te lang.
Ze hadden overigens wat meer Alexis Dziena erin moeten doen want dat is best wel een lekkertje.
Ingetogen thriller, sfeervol en zorgvuldig opgebouwd, maar tegelijkertijd nogal vlak en aan de saaie kant. Goed gespeeld door de jonge hoofdrolspelers; Crowe hangt er met zijn nogal timide rol maar een beetje bij en had net zo goed uit de film geknipt kunnen worden, ondanks zijn toch aanzienlijke aandeel. Fraai camerawerk en een subtiele score, maar afgezien daarvan is dit geen aanrader.
Aapje81
Boeiende film met uitstekend acteerwerk en orginele invalshoek. Enig nadeel is dat het allemaal wat vlak overkomt en daarom geen blijvende indruk zal achterlaten. Zeker niet onaardig maar alles behalve tijdloos.
Redelijk

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Next Three Days
Drama / Thriller, 2010