• 9.377.044 stemmen

Releasedatum: 24 januari 2008

• CineMember Bekijk via CineMember
  • CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot We Own the Night

"Two brothers on opposite sides of the law. Beyond their differences lies loyalty."

New York, 1988. De stad wordt opgeschrikt door een gewelddadige bendeoorlog, die aan veel mensen het leven kost, waaronder politie-agenten. Bobby Green is een man die tussen twee uitersten staat. Hij is de manager van een Russische nachtclub in Brooklyn waar de zware Russische gangsters kind aan huis zijn. Aan de andere kant is zijn broer Joseph een politie-luitenant, die hun legendarische vader Burt heeft opgevolgd. De spanningen komen tot een climax en Bobby zal hoe dan ook een kant moeten kiezen.

Robert 'Bobby' Green

Louis 'Jumbo' Falsetti

avatar van Quaest

Quaest

rokkenjager schreef:

Een grote minpunt in de film is Eva Mendes. Het is een schoonheid geen twijfel mogelijk. Toch is ze ook een verbijsterend slechte actrice. Ze neemt me plezier van kijken af en toe echt weg.

Mee eens, Toen ik haar zag vond ik wel jammer. Vond in Ghost Rider ook vreselijk slecht geacteerd.

avatar van dinal12000

dinal12000

Teleurstellende film, ongeloofwaardig cliche verhaal (opeens loopt de halve crimineel met een politiejasje en wapen de harde cop uit te hangen).

avatar van Betamax

Betamax

Aardige film.

Een paar domme stukjes en af en toe te langdradig.

Maar het stoorde niet echt.

avatar van Dridge

Dridge

Film die inderdaad volgens een stramien verloopt dat al duizend maal eerder werd gebruikt . maar desondanks vond ik het helemaal geen slechte film. De vaart zat er redelijk goed in en mede daardoor kon ik de film met plezier uitzitten.

avatar van gotti

Mooie poster...

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Gray's stempel all over it. De man weet soms zijn kunnen te tonen in bepaalde scenes (achtervolgingscene in regen bv.) maar blijft hier toch wat steken in de middelmaat. Had meer ingezeten.

avatar van crtxz10

crtxz10

Goede film,

Kwam goed op gang.

Het bleef me ook de hele film interesseren. Ondanks dat deze cliché al vele malen is gebruikt. 3*

avatar van baborak

baborak

Goede film, goed acteerwerk van Phoenix. Sfeer in de film ook okay, verhaallijn wel standaard en niet orgineel. Toch vond ik Joaquin een verrassing, hij zette een sterke en pakkende rol neer.

avatar van joey_saza

joey_saza

Vond het wel een aardige film. Alleen een beetje voorspelbaar.

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige film, met een uitstekend scenario. Mooi in beeld gebracht allemaal met het New York van eind jaren '80 als locatie. Let op de skyline van de stad vanuit het politiekantoor mét de Twin Towers.

Prachtige acteerprestaties van zowel Joaquin Phoenix, Mark Wahlberg, Robert Duvall en Eva Mendes.

Voor wie van een prima politiefilm houdt dan is de de goede keuze.

avatar van abberline

abberline

veel beter dan the yards!!!

ik verwachtte niet zoveel vanwege zijn vorige film the yards, daarom heb ik hem heel vaak overgeslagen, maar vandaag heb ik het toch gezien, en ik moet zeggen dat ik erg heb genoten van deze film, de sfeer was goed, het verhaal was origineel en de acteerprestaties waren ok, kort om een zeer geslaagde politiefilm, zeker een 3,5!!!

avatar van Siorgi

Siorgi

Zeer verdienstelijke film. Phoenix vond ik hier alweer uitstekend en Eva Mendes was ook alweer haar prachtige zelf.

avatar van Tefferkix

Tefferkix

Wat een klotefilm, ik had er meer van verwacht maar het is gewoon een saaie flut film

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Zeker geen slechte film, maar het pretendeert realistisch over te komen terwijl er erg veel onrealistische lijnen in zitten.

Bijvoorbeeld het recruteren van Phoenix als politieagent.

Zoals hier al eerder gezegd vind ik de rol van Mendes niets bijdragen aan de film.

Phoenix draagt de film en dat is zware kost voor hem.

avatar van vwtune

vwtune

Geen slechte film!! Eva Mendes had geen toegevoegde waarde aan de film.

avatar van Zinema

Aangenaam misdaad-drama dat helaas erg clichématig is. De sfeer en de waanzinnige soundtrack maken een hoop goed maar een nipte voldoende zit er net niet in vanwege het ontbreken van een goede balans. Een Duvall ten spijt. Redelijk.

avatar van schram101

schram101

Goede film!! Phoenix en Wahlberg zijn twee fantastische acteurs die ook in deze film zeer goed werk neer zetten! Schoonheid Mendes was ook leuk om te zien. Ook oudgediende Duvall zet een goede prestatie neer!

avatar van Mescaline

Mescaline

Zeer sterke film! het verhaal zat goed en realistisch in elkaar.. en ook de cast stelde niet teleur.. maargoed.. dat had ik zeker niet verwacht met die hoofdrol spelers!

Film is goed bevallen en geeft een realistisch beeld.. 1 van de betere misdaad films van de afgelopen jaren! Mark Walhberg acteerde zoals gewoonlijk weer zeer sterk! Mark komt steeds hoger testaan opmijn acteurs lijstje!

avatar van Hankieh

Hankieh

Erg leuke film maar niet uiterst speciaal

avatar van Banjo

Banjo

• 2035 berichten

die eva mendes is het grootste minpunt van deze film ik ergerde me dood aan haar !.

maar goed het is best een goede film die misschien wat te lang duurde.

3 strerren

avatar van illMattie

illMattie

veel negatieve reacties over Eva Mendes hier

ik heb me geen moment aan d'r gestoord

avatar van tevelenco

tevelenco

Goede misdaadfilm met een mooi verhaal en prima akteerprestaties.

Waardoor de film me zonder al te veel aktie of verrassingen toch tot het eind wist te boeien.

avatar van De Niro

De Niro

Geen slechte film, maar heb er betere gezien.. vond ook dat de 'russen' slecht uitgebeeld werden, zoals die Vadim (zag er eerder uit als albanees ofz) maar dat is mijn mening anderen kunne hier anders over denken. middelmatige film

avatar van jojo63

jojo63

Gisteravond ben ik er lekker voor gaan zitten en ik moet zeggen het viel niet tegen. Oke soms wat voorspelbaar maar zeker niet langdradig zoals sommigen hierboven beweren. Ik vond de dame in de film vooral erg mooi. Absoluut een aanrader vind ik..

avatar van trebremmit

trebremmit

Deze film begint goed met een lekkere donkere sfeer maar naarmate de film vordert wordt het steeds meer een cliche matige film met een moralistisch einde. Jammer er had veel meer ingezeten.

avatar van Skuller

Skuller

Wat is Joaquin Phoenix, toch een briljant acteur.hij draagt deze film.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Deze film heeft mij enorm verbaast. Ik dacht namelijk dat het weer zo'n film wordt waarin Russen door Niet-Russen worden gespeeld die met een vreselijk Russisch accent spreken. Maar dat was in deze film niet het geval. Het viel mij op, dat ze veel Russische-sprekende acteurs hadden gecast. Ook het verhaal was erg boeiend.

Deze film is overigens veel beter dan Eastern Promises.

avatar van iggybiggie

iggybiggie

Achtervolgingsscène in de regen is top of the bill. Alleen verwachtte ik dat het daarna nóg beter werd, maar het tegendeel bleek waar.

Jammer van de gekunstelde eindscène tussen het rokende riet, waarbij Phoenix als een, jawel, feniks uit de as herrijst. Van bovenaf gefilmd, lag er allemaal met dikke lagen bombast bovenop.

Wel een prachtige criminelenrol van die Russiche staartmans: doordat hij zo zacht en rustig uit zijn ogen keek, vond ik 'm veel enger.

Trouwens, als je je ogen dichtdeed, leek het soms alsof Johnny Cash op politiepad ging

avatar van Epitaph

Epitaph

Film die precies zo is wat je er van verwacht, prima.

avatar van nightbreed

nightbreed

Zeer boeiende film met een sterk script.

Enige kleine minpuntje is Wahlberg die te licht is voor dit soort zware rollen. Hij wordt totaal weggespeeld door Phoenix en Duvall.