• 9.374.524 stemmen

Geregisseerd door: Mark Helfrich

Met onder meer: Dane Cook, Jessica Alba en Dan Fogler

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Good Luck Chuck

"He has to break his curse before she breaks his heart."

Chuck maakt het uit met zijn vriendin en al vrij snel hierna krijgt hij te horen dat ze de ware heeft gevonden en gaat trouwen. Met Chuck's nieuwe (ex)vriendin gebeurt hetzelfde. En zo herhaalt dit patroon zich. Het blijkt dat Chuck een soort geluksbrenger is voor alleenstaande jongedames. Ze willen allemaal met hem omgaan, om daarna de ware te vinden. Chuck echter moet een manier vinden om dit patroon te doorbreken en een vriendin voor zichzelf te houden.

avatar van The Oceanic Six

Hee, eindelijk weer eens een echt leuke komedie gezien.

Het verhaal was origineel, de personages wekten symphatie bij me op zeker Cams blowende broer en Chucks beste vriend
Was een erg leuke komedie met een aantal best leuke seksistische grappen.
En ik geniet altijd wel van een leuke feel good komedie. Je weet halverwege al hoe het gaat eindigen, maar who cares:)

Ik heb me er mee vermaakt, hou wel van een flauwe film op zijn tijd.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Poging tot een soort van kinky versie van het doorgaans brave en suffige romcom-genre. Niks mis mee om dat genre wat op te peperen maar doe het dan wel meteen goed.

Jammer genoeg weten de makers van deze Good Luck Chuck niet veel verder te komen dan wat slechte puberale tieten, sperma en masturbatie grappen. Als verliefde stelletjes dan ook nog tegen elkaar gaan zeggen; "Are you ready to take this relationship to another level?" als ze gewoon met elkaar willen neuken, dan weet je dat de plank finaal misgeslagen wordt.

Jessica Alba is mooi maar niet echt overtuigend in de rol van al jaren droogstaande pinguïn-verzorgster. De rest van de cast hangt er ook allemaal maar zozo bij.

Al bij al niet echt een geweldige film, hier en daar een leuk grapje maar het meest heb ik nog moeten lachen om de "home-made video" tijdens de aftiteling. Dat zegt genoeg lijkt me...

avatar van OlafK

OlafK

Heel aardige komedie !! Komedies zijn vaak zo flauw en uitgekauwd dat het niet meer grappig is. Deze film is echter een komedie die niet tenenkrommend slecht is. Integendeel, er zitten wat aardige grappen bij! En hoewel t einde voorspelbaar is en de acteerprestaties niet magistraal, is dit zeker een aanrader om te kijken!

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Waardeloze film die nergens poogt origineel te zijn of iets toe te voegen aan het genre 'voorspelbare romkom'. De hoofdrolspeler heeft een geschikte kop voor de rol maar acteert als een houten klaas. Jessica Alba is een uitgedroogd zonnebankfossiel, alleen op de poster ziet er er nog leuk uit, in de film is het een draak.

Het eerste halfuur is best aardig, maar vanaf het midden zakken het tempo en de humor compleet in, waardoor de aftiteling als een verlossing komt. Er komen veel tietjes in de film voor, maar dit is niet meer dan een zwaktebod om het complete gebrek aan plot, talent en humor te verdoezelen, met als dieptepunt de masturberen-met-een-grapefruit grappen en die dikke hork bij het zwembad.

Minstens zo waardeloos en vrijwel hetzelfde plot:

Just My Luck (2006)

27 Dresses (2008)

Dit is echt de laatste keer dat ik zo'n film kijk, kan vrouwlief hoog en laag springen.

1.5 ster.

avatar van Prudh

Prudh

Wat een waardeloos prul. Het dozijn van dergelijke romantische komedietjes zit inmiddels zo vol ze bij dertien niet meer blijven steken. Voorspelbaar tot in den treure dus, met puberale grapjes en vervelend aangedikte personages. Lange tijd geleden dat ik een film niet uitkeek.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

De film viel mij een beetje tegen. Hier en daar wat gelachen, maar daar bleef het bij. Sommige acties van Dane Cook waren irritant.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuke wegkijker, grappig op een flauwe manier. Nogal seksistische film, een soort American Pie-romantische komedie. Nogal vaag in ieder geval. Ik kon er soms wel om lachen, de grappen kon je natuurlijk al van te voren bedenken, en alles is voorspelbaar. Jessica Alba blijft leuk om naar te kijken, en is opzich wel grappig. Toch wel leuk om effe te kijken op een saaie woensdagavond.

2 sterren, hoogste wat ik eruit kan halen.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Fantastische film. Eindelijk weer een keer echt kunnen genieten van een oversexte komedie film

Goed acteerwerk, leuk verhaal... Gewoon een erg leuke film.

(20:30 was wel een beetje een raar tijdstip voor deze film)

avatar van ExToR

ExToR

Vond het eigenlijk nog best een leuke film om te bekijken. Dit kwam natuurlijk onder andere door jessica alba, maar ook door de humor (ik houd van droge humor). Het verhaal was (uiteraard) erg voorspelbaar en vrij cliché, maar de uitvoering was leuk.

Leuke film voor een doordeweeks avondje, niet veel bijzonders, wel grappig.

avatar van Courtes

Courtes

Jessica Alba en een romantische komedie, zou genoeg moeten zijn voor een sterrentopper, toch?

Nou.. niks is minder waar. Het idee was nog wel leuk,dat iedereen na hem de ware zou vinden,alleen een beetje jammer dat in de helft van de film, ze allebei verschrikkelijk irritant waren.

De klungelige alba ( wtf ), en die jongen die zo overdreven, tegen het genante aan druk was voor 10 minuten lang maakt deze film tot een 2.5

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Paar keer gelachen, dat is al heel wat voor mij met een komedie! Om die onhandigheid van Jessica Alba. Verder niet echt hoogstaand, wel vermakelijk.

avatar van scorsese

Matige romcom waarin een man de vloek probeert te verbreken waarbij zijn vriendinnen de ware liefde vinden in de volgende man die ze ontmoeten. Het eerste gedeelte is wel vermakelijk en grappig. Maar daarna gaat het romantische gedeelte de boventoon voeren en wordt het geheel ook voorspelbaar. Ook de klunzigheid van het personage van Jessica Alba op het begin van de film, lijkt na een tijdje geheel verdwenen te zijn. Maar toch nog net een 2.5 omdat het uiteraard geen straf is om naar Jessica Alba te kijken in deze film.

avatar van K. V.

K. V.

Een leuke film, maar niet bijster origineel.

De film verveeld niet en bevat vooral in het begin heel veel vrijpartijen al blijft het redelijk deftig.

De enige actrice die me bekend was, was Jessica Alba, die haar rol overtuigd speelde (zeker in pinguïnonderbroek ).

Eens goed om te huren of op tv te bekijken, maar meer ook niet.

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Het was een soort ‘Shame’ maar dan in de stijl van ‘Shallow Hal’ gemixt met ‘Porky’. Een komische film, die vrijwel geheel gaat over mannen die vrouwen (willen) veroveren, onderwerp seks dus. Ehm, romantisch?

Ik vond een aantal dingen een beetje puberaal qua humor, onderwerp en gebeurtenissen.

Wel leuke hoofdrolspelers en prima geacteerd, niets mis mee.

avatar van Spetie

Leuke film en gelukkig ook beter dan ik had verwacht.

Dat komt vooral door de acteurs, die het goed doen. Dane Cook is een prima hoofdrolspeler. Soms best grappig, maar daarnaast gewoon goed in zijn rol, ook op de wat serieuzere momenten. Jessica Alba is een schatje en haar onhandigheid hier is ook best grappig.

De twee hebben een goede chemie en daarnaast is het verhaal ook best geinig bedacht. Enige minpunten zijn de rol van Fogler, die eerder irritant dan grappig was. Ook ging men wel wat ver met de bloot en seksscènes. Vooral in het middenstuk moest Fogler op dat gebied echt overuren draaien.

Maar verder wel leuk dus. Leuke humor en een leuk duo zorgen voor een leuk avondje vermaak.

avatar van IH88

IH88

“Don't look at me in that tone of voice.”

Verrassend leuk. Het concept is belachelijk maar gelukkig weten de regisseur en de acteurs dat ook. Ze nemen het allemaal niet te serieus en de humor werkt aanstekelijk. Cooke is goed op dreef en ook het serieuzere werk kan hij aan. Jessica Alba is ook erg sterk als stuntelige kluns Cam en dat gedoe met de pinguïns is hilarisch. Zowel Cooke als Alba is sterk als het aankomt op fysieke komedie. Fogler heeft een aantal leuke momenten, maar is soms ook erg vervelend. Prima vermaak.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een puberale klucht die finesse mist, waardoor de meeste grappen nogal lomp overkomen. De filmmakers kijken niet op een borst meer of minder. Al met al een tamelijk vulgaire film met matig acteerwerk (maar dat wisten wij al van Jessica Alba).

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Good Luck Chuck is zo'n typische film die ideaal is na een lange, intensieve werkdag. Je hoeft er niet te veel bij na te denken en over het algemeen vermaakt het tamelijk goed. Toch wel een aantal kleine minpunten. Zo vond ik de rol van hoofdrolspeler Dane Cook bij vlagen soms wat suf en zelfs ronduit irritant op het moment dat hij bang wordt Cam kwijt te raken. Het personage gaat dan allemaal stupide, overdreven acties uithalen om zijn liefde kenbaar te maken, maar hij doet dit op een dusdanig beangstigende manier dat het personage uitermate onsympathiek wordt. Vervelend stuk vond ik dat. Overigens zal je er als kijker überhaupt mee overweg moeten kunnen dat alles behoorlijk overdreven en plat is aan deze film. Soms is dat leuk, soms ook wel wat vermoeiend. De rol van Dan Fogler is wat dat betreft ook zo'n net-niet geval.

Toch is de film soms ook best aandoenlijk. Jessica Alba speelt een charmante stuntpiloot, die toch wel een aantal keren op de lachspieren weet te werken. Ik vond Cook ook een stuk beter te verdragen in de scènes met haar (op dat 'ene stuk' na dan). Met de chemie tussen hen zat het wel goed. Ook het hele vloekgebeuren is leuk in de film verwerkt. Natuurlijk hoop je er de hele film lang op dat Charlie dat meisje uit de eerste scène weer opzoekt, dus het is mooi dat de film die kans niet laat lopen. De film loopt misschien niet over van klasse - ook niet binnen z'n eigen, lompe genre - maar het is leuk genoeg om onderhoudend te blijven.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Gemiddeld.

Ietsje beter dan in mijn herinnering, maar dat zegt nauwelijks iets. Good Luck Chuck is een vrij typische tienerkomedie uit de nillies. Een echte film van z'n tijd. Jessica Alba, als snoepje van de midden jaren 2000, mag niet ontbreken - al kan ze amper acteren. De combo met Dane Cook is dan ook nietszeggend, maar het kan hen ook amper aangerekend worden. Want zelfs mochten zij 's werelds beste acteurs zijn, van zo'n gemakkelijk en flauw tienerfilmpje valt meestal geen meesterwerk te maken. Het is wel een stuk vlotter dan ik had verwacht en behoorlijk rechtdoorzee in, laat ons zeggen, het tonen van een blote tiet hier en daar. En eigenlijk is de film dan nog op z'n best - als puberkomedie. Elk serieus bedoeld stukje daarentegen is tenenkrullend.

2,5

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Best een leuke film. Geen hoogvlieger, geen laagvlieger.

Simpel, voorspelbaar, vaak niet grappig, maar wel net leuk genoeg om te blijven kijken.

Verstand echt helemaal op nul zetten en dan is die best leuk.