• 9.373.998 stemmen

Geregisseerd door: Gregory Jacobs

Met onder meer: Emily Blunt, Martin Donovan en Ashton Holmes

Gesproken taal: Duits, Spaans, Engels en Pools

Plot Wind Chill

"There Are Worse Things Than Dying"

Tijdens de Kerstvakantie reizen twee studenten samen per auto naar hun families. Omdat er een zware winterstorm aankomt nemen ze een snellere route over een verlaten landweg. Ze komen er al snel achter dat ze dit beter niet hadden kunnen doen, aangezien ze buiten het noodweer te maken krijgen met geesten en de sinistere geschiedenis van de betreffende weg.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

tja, wat zal ik zeggen. totaal tegen alle verwachtingen in. moeilijk om in een hokje te plaatsen. wel heeft het veel stephen king sferen. acteurs zijn goed, film set is goed en het verhaal is goed. al kwam het wat traag op gang. ik wist niet wat ik ging kijken, zag een de waardering dat het een goeie film zou moeten zijn. en het is idd een goeie film. echt horror is het niet, meer een "gaan ze het halen thriller". hoop je te gaan gruwelen? pak dan een andere film... de film bleef me boeien dat wel. Blunt speelt een irritante muts, en dat deed ze goed! een lekkere film om onderuit gezakt te kijken! een 4!

avatar van realpino

realpino

Ik was minder onder de indruk, zelfs nog even weg gedommeld.

Miste op t eind ook een beetje de clue, waarom was die smeris zo f**d up ?

avatar van ralfsjam

ralfsjam

realpino schreef:

Ik was minder onder de indruk, zelfs nog even weg gedommeld.

Miste op t eind ook een beetje de clue, waarom was die smeris zo f**d up ?

ik denk dat je hem nog maar eens moet gaan kijken als je minder moe bent!

avatar van hemeltje

hemeltje

wat een flauwe film zeg!

avatar van _chrissy_

_chrissy_

mooi verhaal slap verfilmt

avatar van Raffael77

Raffael77

Prima film met een spannend sfeertje. Ze hebben me toch weten te boeien. Leuker dan ik had verwacht.

avatar van XCOF_FANX

XCOF_FANX

deze film kon mij echt niet boeien.

en zeker geen horror, zat geen spanning in de film.

had er meer van verwacht

2**

avatar van JVD

JVD

Duurt zo`n 45 minuutjes voordat er iets echt benoemenswaardig gebeurd, maar hierna heb ik me toch redelijk vermaakt.....

Sfeervol camerawerk en het acteerwerk is van hoog niveau...

Iets meer horror had ik wel verwacht, maar dit drukte de pret niet...

3,5 sterretjes van mij!!!

avatar van fornax

fornax

Niet mijn ding dit. Na 3 kwartier heb ik hem afgezet. verder niets toe te voegen.

1* voor de moeite.

avatar van UrbanDjampa

UrbanDjampa

Pfff...word een beetje moe van dat ze de kortere weg nemen in films. Maar snel doorgespoeld want dit is echt 3x niks. Geen aanrader

avatar van Arabyus

Arabyus

Zitten lange saaie stukken in. De film is niet zo leuk om te zien daarom geef ik het een 2.

avatar van scorepio

scorepio

Eigenaardig verhaal ,begint goed maar vind zijn climax maar niet.

Onlogische verhaallijn en nergens worden verklaringen gegeven.

Zwak.

avatar van Edotje

Edotje

hele saaie film!

niet spannend, erg langdradig, beetje simpel alles, helemaal nix!

een 1,5, 1 voor de moeite en die 0.5 voor de set.

avatar van hinie

hinie

Een rare film, maar die me toch wist te boeien.
Hier en daar zaten er dingen in, zoals de teennagels lakken in de auto, terwijl het buiten flink vriest en er een pak sneeuw ligt, wat ik niet vond kloppen.
De film gaf wendingen die me bleef doen kijken.

avatar van bartje30

bartje30

fornax schreef:

1* voor de moeite.

Urbandjampa schreef:

Hoe kan je nou punten geven als je de film maar half hebt gezien??!!

avatar van raymondg

raymondg

bartje30 schreef:

Hoe kan je nou punten geven als je de film maar half hebt gezien??!!

Lijkt me eenvoudig: als je hem op de helft afzet zegt dat opzich al voldoende over de score die het volgens jou zou kunnen krijgen.

T'is toch allemaal een kwestie van indruk en ervaring met publieke filmwaarderingen.

avatar van raymondg

raymondg

hinie schreef:
Een rare film, maar die me toch wist te boeien.
De film gaf wendingen die me bleef doen kijken.

Haha, daar moet je denk ik echt een vrouw voor zijn om dat op te merken Ik zou er in nog geen duizend jaar aan denken dat zoiets "vreemd" is

avatar van e8212

e8212

Al is dit een 'Horror/Thriller' vond ik de begin wel leuk om te zien. Leuker dan de 'enge' gedeelte van de film. 2,5*

avatar van james_cameron

Intelligente, goedgemaakte thriller met horrorelementen. Goed gespeeld door Blunt en Holmes, met genoeg enge en verrassende elementen om te blijven boeien tot het eind. Niet erg origineel, maar door de spannende uitwerking van het script en het goede camerawerk stijgt de film ruimschoots boven de middelmaat uit.

avatar van RodneyS

RodneyS

Wel aardige film. Heb me wel vermaakt. Maar wat deed die misvormde man die een slang uitkotst nou voor het verhaal?

avatar van mattjo

mattjo

mooie film indd perfect camerawerk goeie gespeeld tja 3.5

avatar van Brianna

Brianna

Hmmm, vond de film redelijk, af en toe saaie momenten, maar wel eentje die je wil afkijken

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Ik was er niet echt kapot van, het verhaal is behoorlijk simpel en is niet interessant genoeg voor een film van 1,5 uur. Er had veel meer in kunnen zitten. Jammer ook dat veel dingen niet worden uitgelegd. Verder wel goed gespeeld.

avatar van smettipie

smettipie

film in de stijl van stephen king!!!

voor liefhebbers ervan een goeie film ,3**

avatar van BlueSword

BlueSword

tukkerstein schreef:

zelfde, aparte film, waren van die momenten dat ik het wel spannend vond en best wel eng, maar dat trok al snel weer weg door overdreven gekken gebeurtenissen.

nee kon beter...

avatar van sklaverdijk

sklaverdijk

Wel aardig film. Beetje vaag af en toe, maar als ik het geheel gekijk vond ik t nog een 3 waard.

avatar van Rutte

Rutte

Een tussendoortje voor als het buiten heel extreem slecht weer is.

Het verhaal speelt zich grotendeels in een auto af die gestrand is in een besneeuwd berggebied. Men zou zeggen dat dat een uitstekend uitgangspunt zou zijn voor een degelijke onderhoudende thriller. Helaas...zo ver schopt deze 't niet.

Hoewel er toch wel een ietwat beangstigende sfeer wordt geschept, ( afgelegen, in de kou ) kent de film nauwelijks tot geen schrikmomenten, dus, het is eerder een thriller dan een horror.

De sfeer was goed, acteerwerk viel ook wel mee, jammer dat 't niet goed uitgewerkt werd. Met dit gegeven had er veel meer van de band kunnen rollen.

2,5 sterren

Een keigafe film !

Veel spanning , maar iets meer horror kan er wel bij!

Aan het begin is het nog ff wennen !

Maar daarna is de pret niet te breken !

Ik hoop dat veel mensen deze film gaan kijken !

Een aanrader !

4 sterren !

Groetjes de horrorliefhebbers

avatar van Jiinke_

Jiinke_

Het is wel een beetje een aparte film. Ik snap nog steeds niet wat die rare mensen zijn. Het is wel een boeiende film. De acteurs zijn ook goed! Het einde was wel zielig..

*3.0

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vrij spannende film met helaas een zwakke climax.