• 9.372.347 stemmen

The Hudsucker Proxy (1994)

Komedie / Romantiek | 111 minuten

Genre: Komedie / Romantiek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Joel Coen

Met onder meer: Tim Robbins, Jennifer Jason Leigh en Paul Newman

Releasedatum: 2 juni 1994

Plot The Hudsucker Proxy

"They took him for a fall guy... but he threw them for a hoop."

Waring Hudsucker, eigenaar van Hudsucker Industries, pleegt zelfmoord en Sidney Mussberger, de president-directeur, bedenkt een slim plan. Hij en zijn vrienden laten een idioot het bedrijf runnen, zodat het aandeel omlaag gaat. Vervolgens kunnen zij het bedrijf praktisch voor niks overnemen en het daarna weer naar rijkdom helpen. Norville Barnes is de aangewezen persoon, maar reporter Amy Archer vertrouwt het niet. Ze gaat op onderzoek uit.

avatar van dttom

dttom

Deze heb ik niet zo vaak gezien maar wat ik wel weet is dat hij erg goed is. Ik vermaakte me prima met deze film.

avatar van neo

neo

deze is echt leuk.kan haast niet wachten tot hun nieuwste the man who wasn't there uitkomt.

avatar van Jordy

Jordy

Erg vermakelijk en grappig verhaal, met een paar zeer komische momenten en bovendien erg leuk gespeeld door (vooral) Robbins. Dé reden waarom ik deze film zo goed vind is natuurlijk de broertjes Coen. De film ziet er, zoals we van ze gewend zijn, prachtig uit (het Hudsucker gebouw is een prachtige mix van films als Metropolis en Brazil) en de film barst van de mooie shots. 4 sterren.

Erg goede film!

Tim Robbins en Jennifer Jason Leigh zijn erg op dreef.

De film begint wat kalmpjes, maar naarmate de film vordert wordt de film steeds komischer. Let op de vele woordgrapjes. 4*

avatar van Goodfella

Goodfella

Idd weer een erg, erg leuke film. Weer schitterend camerawerk, goed acteerwerk, die heerlijke typische Coen-humor, leuk verhaal, hilarische, orginele momenten... Ik had dan ook niets anders verwacht... 4 sterren

avatar van FisherKing

FisherKing

Coen en Tim Robbins... weergaloze combinatie,,, net geen 5 ( zoals Fargo )

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

you know, for the kids.

avatar van empirekees

empirekees

een film, met een hele goede sfeer!

GerwinF

Op advies van Tovenaar gekocht en hij is echt heel leuk! Vooral de manier hoe het gefilmd is, en de typische Coen Brother dingetjes. Miste alleen het haarnetje, maar dit heb ik mischien over het hoofd gezien.

GerwinF

Trouwens ook heerlijk soundtrack die echt helemaal bij deze film past. Een van de leukste scenes is als Die hoolahhoop in productie wordt gebracht en je van hot naar her vliegt met die postbuizen

avatar van wackyboy

wackyboy

Ik weet dat dit over het algemeen niet wordt beschouwd als de beste Coen brothers film, maar als ik, als Coen brother fan, voor het welbekende onbewoond eiland dilemma zou worden geplaatst; welke Coen brother film zou je dan meenemen? (ze zien me aankomen bij expeditie Robinson met mijn DVD onder m'n arm) Dan zou ik toch voor deze film kiezen.

avatar van herman78

herman78

Ik vond hem ook wel tof, maar toch iets minder dan The Big Lebowski. De leukste Coen-film van de 5 die ik gezien heb vond ik The Man Who Wasn't There. Veruit eigenlijk.

wackyboy schreef:

avatar van Mik

Mik

Ook deze Coen zet ik voorlopig op 4 sterren. Het blijft heerlijk om naar te kijken die Coens.. jammer dat ik nu bijna door de gehele reeks heen ben.

Wel heb ik het gevoel dat ik bij deze film nog heel erg veel humor gemist heb, het ging ook allemaal zo snel :S Veel dingen deden me denken aan Brazil.

avatar van wackyboy

wackyboy

GerwinF schreef:

[Waarom staat dan The Man Who Wasn't There wel in je top 10 lijstje en Hudsucker Proxy niet?

Oh ja, er was een lijstje! Heb ik eigenlijk niet meer naar gekeken, nadat ik hem ingevuld heb op de eerste dag dat ik de moviemeter bezocht. Misschien wordt het tijd voor een update.

Ik nomineer je bij deze voor "meest oplettende lezer van de moviemeter"

avatar van titan

titan

Een van de betere films van de gebroeders Coen. Een leuk verhaal, erg mooi gefilmd en het bewijs dat ze niet per se malle, schreeuwende typetjes met zware accenten en foute kapsels nodig hebben om hun typische gevoel voor humor te etaleren. 4*

titan schreef:

Nu zitten er genoeg "wacko" gasten in deze film hoor, bijvoorbeeld de gast die de lift bediend Ben blij dat meer mensen deze film waarderen!

avatar van titan

titan

Klopt, maar gelukkig wel minder dan in enkele andere films van hen. Ik zag laatst Raizing Arizona op tv en die vond ik wat dat betreft over de top gaan.

avatar van GeeTee

GeeTee

Leuke film die eigenlijk een beter einde verdient, de ontknoping vond ik nogal teleurstellend. De acteurs hebben er zichtbaar veel zin in. Met name Leigh was erg op dreef. Ook de aankleding is erg mooi, fraaie decors en hele mooie shots (alleen dat openingsbeeld van New York al).

3 en een halve ster (met een beter einde had het zeker 4 of meer geworden).

avatar van aburefan

aburefan

erg grappig. ik vond alleen die Leigh een beetje irritant

avatar van doncorleone

doncorleone

Fantastisch!

Naast "Fargo", "The Big Lebowski" en "Oh brother whre are the thou" mijn favoriete Coen film (The man who wasn't there vond ik oersaai overigens).

Volgens sommigen te weinig diepgang, maar volgens mij moet je het meer zien als een prachtig(!) vormgeven sprookje. Lekker overdreven, mooie sfeer, mooie decors,en heerlijk die typische (voor Coen films) voice-over.

Weet iemand wanner deze eindelijk eens op dvd uitkomt?!

(4 sterren)

avatar van JulesWinfield

JulesWinfield

doncorleone schreef:

Fantastisch!

Weet iemand wanner deze eindelijk eens op dvd uitkomt?!

(4 sterren)

Inderdaad...... You know, for the kids!!

Zelf ook alleen op VHS gezien ben razend op zoeknaar de DVD. The man who wasn't there was naar mijn mening voorspelbaar in het verhaal, maar had wel degelijk een Coen indruk achtergelaten. Heb je Raising Arizona, Blood Simple, Barton Fink, Millers Crossing en Intolerable cruelty al gezien??

avatar van doncorleone

doncorleone

JulesWinfield schreef:

Inderdaad...... You know, for the kids!!

Yep, allemaal gezien, behalve Raizing Arizona.

Barton Fink was 7 jaar terug of zo.

Maakte toen niet zo'n indruk. Mijn filmsmaak is in de loop der jaren best veranderd is, dus de kans bestaat dat ik die film nu veel meer zou waarderen. Toch heb ik niet echt de behoefte om hem nog een keer te kijken. Wat me het meest bijstaat is namelijk dat ik John Goodman erg irritant vond (vraag me niet waarom).

Millers Crossing pas nog teruggezien. Erg mooi zowel kwa spel, plot als vormgeving (prachtig stukje: jongetje met hondje verbaasd kijkend naar dode gangster met afgezakt toupet), maar niet een film die ik eindeloos kan kijken.

Blood simple vond ik een tegenvaller. Sorry, maar ik vond de film er iets te gedateerd uitzien, en het verhaal vond ik niet zo origineel/verrassend of grappig , zodat ik daar doorheen kon kijken.

Intolarable Cruelty heb ik vorige week gezien.

Ik was op het ergste voorbereid, en daarom viel de film best mee.

Sterker: de eerste helft vond ik fantastisch. Vooral dat stuk in de rechtzaak, waar de laaste getuige naar voren wordt geroepen vond ik geniaal en super grappig (manier van filmen, dialogen, de namen, de muziek, de overdreven manier van aankondigen...alles).

Daarna stortte de film (helaas) behoorlijk in.

Kan niet wachten op de Ladykillers.

avatar van Noodles

Noodles

Noodles schreef:

Release staat gepland voor 4/11!!! Eindelijk, de Coen-collectie compleet.

Vreemd dat hij nog niet op regio 2 te krijgen is, heb de regio 1 versie al bijna 2 jaar staan.

avatar van Wouter

Noodles schreef:

Nu Crime Wave nog.

Wouter schreef:

Nu Crime Wave nog.

Ehm...crime wave? Mis ik iets?

avatar van Wouter

Crimewave, van vriendje Sam Raimi, naar een scenario van de broertjes. Leuke film. Enkel ooit in Duitsland op dvd uitgebracht, waarschijnlijk nog gedubd ook.

avatar van mister blonde

mister blonde

het moment is zover dat ik eindelijk alle films heb gezien van mijn favoriete regisseurs.

ook deze was weer geweldig grappig, direct van de start. ik ben nooit zo'n Robbins fan geweest, maar onder regie van de Coen's is hij ook geweldig. groot aantal memorabele scènes in deze typische Coen film. absurde situaties, krankzinnige typetjes, een aantal stamgasten en weer een film die zich afspeelt in een oud Amerika.

de film is over het algemeen hilarisch, afgewisseld met momenten van emotie en maatschappijkritiek. ook deze film is weer prachtig in beeld gebracht.

hele fijne Coen film weer die met gemak 4 sterren verdient (net geen 4,5).