WALL·E (2008)
Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin
8,4 (1.306.219)
Releasedatum: 31 juli 2008
Plot WALL·E
"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."
Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.
- WALL·E (MusicMeter)
John (stemrol)
Mary (stemrol)
Ship's Computer (stemrol)
parravliss
helemaal super deze film.
prachtig hoe ze emoties hebben gegeven aan wall-e
rroossiiee
Echt een geweldig goede film, in het begin lijkt die misschien wat saai.. Maar ik vind hem in ieder geval top, inderdaad knap hoe ze die emoties hebben gegeven aan Wall-E je leeft er gewoon helemaal in mee. Al bij al gewoon kijken dus zeker de moeite waard!
bjerik76
vond hem behoorlijk tegenvallen eigenlijk.
zeker voor een disney/pixar
heb veel betere gezien, de figuurtjes konden me totaal niet raken.
ik vind dit een van de minst leuke pixar/disney
zaQu
kvond het een leuke film, zoals mensen hier al zeiden tof dat ze zoveel karakter in een "machine" konden doen overkomen.
Pete_033
Ik deed eerst altijd af van animatie. Dacht altijd van 'die kinderachtige films' hoef ik niet te zien maar toen ik deze zag was ik verkocht. Vond dit een SUPER film.
Het verhaal is geweldig en ook best realistisch als je alle ontwikkelingen van tegenwoordig zien.
De film is zowel ontroerend als grappig.
Vond het begin van de film echt geniaal. Vol emotie. Je leeft echt mee met WALL-E!
Nomak
Het begin vond ik nog het beste van de film. WALL-E die afval verwerkt en allerlei spulletjes verzamelt. Ik kon wel uren kijken naar de manier waarop deze sympathieke intelligente robot zijn dag doorbrengt samen met zijn vriendje, het insect. WALL-E is dan ook een heel erg leuke robot met herkenbare karaktereigenschappen.
Toen die high-tech robot EVE erbij kwam vond ik het wat minder worden. De film speelt zich dan grotendeels af op een gigantisch ruimteschip boordevol vette mensen die nog nauwelijks kunnen bewegen.
Beetje jammer dat er een liefdesverhaaltje in verwerkt zit. Al moet ik toegeven dat het toch zo slecht nog niet was. Ik vond het echt jammer en ontroerend toen WALL-E beschadigd raakte en op het einde zelfs zijn herinneringen en persoonlijkheid leek kwijt te raken.
WALL·E is zeker geen slechte film. Enkele leuke personages, en visueel ziet het er allemaal prima uit.
Carl
Gewoon een hardstikke leuke film-met-een-waarschuwing. Prachtig waar animatie toe in staat is:)
donkied
Echt een geweldige, prachtige film. Hij trok me helemaal mee in het verhaal en ik heb volop genoten. Leuk gemaakt natuurlijk daarnaast en alle handelingen zijn goed doordacht. WALL-E zelf is gewoon een leuke robot. Alhoewel EVE ook een grappig personage is.
Ik vond het einde een beetje langdradig worden. Het ruimteschipdeel duurde me iets te lang en had een stuk minder inhoud vond ik. de 2 robotjes samen enzo vond ik het leukst. niet persé de liefde tussen hen.
tn2543
Ik vond het eerste gedeelte echt geweldig ! Maar het tweede gedeelte op het grote ruimteschip met al die dikke mensen..... daar vond ik het wat minder worden... maar het bleef wel leuk.
Ik gaf een 4
DragQueen
Een mooie animatiefilm, die schitterend is uitgewerkt. ik werd van begin af aan meegezogen in de film. de film kent verder een soepel verloop, en wall-e zelf wekt meteen symphatie op. zeer vermakelijke prent. 4 sterren.
ILDIB
Geweldige film, leuk gemaakt, mooie plaatjes ook. Verhaal is wat simpel maar ach. Wall-E acteert zoals hanks in castaway, geweldig.
Disnie
Dit is echt mijn soort filmpje. Beetje een politiek berichtje soepeltjes eronder geplakt, en de rest van de verpakking vrolijk en oprecht. Zoals al vaak vermeld op het forum, de emoties die zijn toegevoegd aan de robotjes zijn geweldig. Vooral de laatste 15 minuten zijn heel goed!
Insignificance
Een Pixar die zich niet kenmerkt als hap-slik-weg. Er zijn zowaar wat dingetjes die blijven hangen. Die zitten dan wel in pakweg het eerste half uur. Het is echt genieten geblazen met de wijde en hoge shots van de bijna fotorealistische, apocalyptische vuilbal die aarde heet. Het doen en laten van het robotje is al even onweerstaanbaar en aantrekkelijk. De muziek werkt ook nog eens mee. Het is eigenlijk niks minder dan adembenemend, dat grotendeels wordt doorgezet met de introductie van en de interactie met EVE.
De aantrekkingskracht neemt wat af wanneer het spul de Axiom bereikt, alhoewel het idee van computers die mensen besturen er wel mag zijn. Niet dat het nieuw is en subtiel is het ook niet, maar het prikt tenminste een beetje. Jammer dat het daarna dooft in het verplichte avonturennummertje met allerlei min of meer standaard capriolen. Ondertussen beginnen de kreetjes van het duo ook al behoorlijk te irriteren en verzandt het uiteindelijk in doorsnee Disney werk. Doet geen recht aan die prachtige start. Het begint en eindigt op moeder aarde, maar het verschil is jammer genoeg vrij groot.
_Casper_
Ik vond het een leuke animatiefilm, toch viel hij mij een beetje tegen.... Het was wel een heel erg orgineel verhaal, en ook leuk gedaan (ook grappig dat de mensheid helemaal lui en dik was doordat ze geen reet deden). Maar ik miste toch een beetje de humor of het avontuur dat een film als shrek of ratatouile of kung fu panda wel heeft.
Daarom geef ik hem 3 sterren, tis een leuke orginele film. Maar t had beter gekunt
knots
Boodschap: We kunnen de aarde compleet verneuken, want het komt uiteindelijk toch allemaal weer goed.
eltorro
Pixar is op animatie gebied nog steeds de beste.
De prachtige animatie weten alleen niet te voorkomen dat de film na een tijdje nogal saai en langdradig wordt (vooral wanneer de mensen in beeld komen). Ik miste ook wat emotie bij de hoofdrolspelers, en wat meer leuke humor zou op zijn tijd ook niet misplaatst zijn.
eltorro
Ja, hoe kan ik nou zo'n schattige WALL-E niet leuk vinden? Ik voel me nou echt zo'n harteloze Boogeyman.
neli123
Echt een goeie film.
In het begin span je het nie echt. maar later komt dat allemaal goed
aylilaatje
Review van ayla 7 jaar
Ik vind deze film erg spannend
Ik vond het grappig toen Wall-E een plantje in een schoen deed.
methet
Zeriel
Schitterend gemaakt. De hele film blijft boeiend, terwijl er de eerste helft niet in gesproken wordt. Knap gedaan. Mooi ook de opgzwollen gedegenereerde mensheid, of wat er nog van over is.
Ik vond het op het einde alleen allemaal een beetje te snel gaan.
Ik vermoed toch dat het feit dat Disney die Pixar opgeslokt heeft (dat zou niet moeten kunnen
) toch enige invloed heeft op het verloop van dit verhaal, en vooral de afloop. Dat de obsitas-mensen opeens weer kunnen staan op het einde is natuurlijk onrealistisch.
humpiepump
Ik hou gewoon van dat feel-good gevoel na een film zeg. Heerlijk
Weertenaar
Een uitstekende animatie; maar ik denk dat men te laag heeft ingezet qua doelgroep: 3.50 (3.40)
Na de veelbelovende start, waar de enigszins eigenwijze maar ontdekkende Wall-E gewoon nog doet waarvoor hij geprogrammeerd is, wordt het naar het einde toe toch allemaal wat minder. De grappen en grollen worden bewust klein gehouden, hetgeen hier en daar aardig uit de verf komt, maar waar ik heel stiekem toch had gehoopt op iets meer diepgang. Het mocht helaas niet zo zijn, en als naarmate de prent vordert ook de voorspelbaarheid zienderogen toeneemt, wordt het op een gegeven moment nogal flauw. Toch weet de leuk ontworpen Wall-E, inclusief de meer dan geslaagde geluiden, de kijker aan het scherm vast te houden, wat weer in het voordeel spreekt. Regietechnisch mankeert er weinig aan de prent, en ook cinematografisch is er zichtbaar zorg aan de uitwerking besteedt. Een geslaagde animatie, maar ook weer niet zo zeer dat die hoog in de toplijst thuishoort, zoals op imdb... Maar ergens snap ik het wel, de welhaast schattige Wall-E weet heel veel zieltjes voor zich te winnen, wat het geweldige ontwerp van het robotje nog verder beaamt.
J.G.
Eeee-VAAH!
(sorry...)
Wall.E is het schattigste fictie-wezentjes ooit!
FreezeProphet
Geweldig vermaakt met Wall-E, leuk hoe de emoties in de karakters is gezet.
Eve was ook niet slechts een eve robot, door dat Wall-E bleef hameren op de naam EVA.
twilight78
prachtige film ik vond het heel emmetioneel .
hoe ze die emoties toonden echt een mooie film

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Intouchables
Komedie / Drama, 2011