WALL·E (2008)
Met onder meer: Ben Burtt, Elissa Knight en Jeff Garlin
8,4 (1.306.067)
Releasedatum: 31 juli 2008
Plot WALL·E
"After 700 years of doing what he was built for, he'll discover what he was meant for."
Het is het jaar 2815. Terwijl de mensheid de planeet Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten, is het kleine robotje WALL-E in zijn eentje nog steeds bezig met het schoonmaken van de verlaten planeet. Elke dag weer maakt hij van de grote bergen afval kleine pakketjes en neemt de unieke spullen die hij tegenkomt in het vuilnis mee naar huis. Op een dag wordt de robot EVE naar de planeet Aarde gestuurd om te onderzoeken of het leven op de planeet weer mogelijk is.
- WALL·E (MusicMeter)
John (stemrol)
Mary (stemrol)
Ship's Computer (stemrol)
canciser
Er zitten meer dan genoeg "kindermomenten" in. Maar het verhaal is leuk voor beide. Sterke eigenschap van Wall-e-
rikrik
vond hem tegenvallen, minste pixar film die ik heb gezien.
WALL-E als figuurtje was wel schattig, maar de andere personages/robots vond ik niet interessant genoeg, misschien die kakkerlak nog wel, maar als een kakkerlak het op 1 na interessantste figuur in de film is klopt er iets niet.
2,5 ster voor de moeite, mooie beelden en de schattige WALL-E.
japser121
Wall-e verdiend allen al mijn waardering omdat Pixar het aandurft om een film te maken met zo weinig dialogen.
En voor mij pakte dat meesterlijk uit. De beelden zijn niet alleen wedererom van topkwaliteit, het verhaal valt ook zeer te pruimen. De beginscene vind ik wel de sterkste, waar Wall-E dingen ontdekt in het afval.
Opmerkelijk is wel dat er zoveel verschillende robots zijn die zeer goed zijn uitgewerkt. Eve ziet er zeer gelikt uit, Wall-E is inderdaad schattig, maar alle andere robots zien er even mooi en goed uitgewerkt uit.
Ceeda7
En voor mij pakte dat meesterlijk uit.
Inderdaad, die eerste 30m zijn ongelooflijk boeiend en vormen eigenlijk het beste van de film vind ik.
Ro3l
@Serendipity: 1 ster? Dat is zelfs 0,5 ster meer dan dat je The Godfather 1+2 geeft!
Dude, what have you been smoking...? Als kerstromantische drama zoals Serendipity meer jou ding is, stem dan alleen op dat soort shit. Of probeer je te fucken met de stemgemiddelden?
barns
Helemaal mee eens, naar mijn idee zakte het niveau naarmate de fim vorderde, en dat vond ik erg jammer
Roel Bogers
Precies. De eerste 30 minuten zijn werkelijk briljant.
Ik had laatst toevallig een flashback naar de 1e 30 minuten van Wall-E bij het kijken van het eerste half uur van I am Legend, die vond ik namelijk ook erg goed, om vervolgens de film enorm (meer nog dan bij Wall-E) te zien aftakelen.
Reservoir Dogs
Net gezien op school maar ik ben hem al direct vergeten. Het deed me allemaal niet zoveel en uitgezonderd van een paar leuke stukjes vond ik er ook niet zoveel aan. Kan ook misschien liggen aan dat het beeld niet zo heel scherp was maar dat mag normaal geen excuus zijn. Ik vind dat die Animatiefilmpjes van de laatste tijd sterk worden overgewaardeerd qua verhaal, maar ze zijn wel mooi gemaakt.
Minotaures
Lekker gezond leven die mensen, zeg.
Heerlijke film, heb ervan genoten en gelachen. Ook superkwalitatieve animatie, één van de beste die ik gezien heb, samen met Shrek en Finding Nemo.
Heel wat supermomenten waren met dat robot-gekkenhuis op het schip.
En de manier hoe de laatst overgebleven, aan de gewicht mensen leven; de kapitein vooral was hilarisch.
Ook met de kakkerlak, als die in dat gebakje duikt.
En natuurlijk M-O, de schoonmaker!
Kortom; een heerlijk animatie film die voor zowel jong als oud geschikt is.
Vinokourov
Wauw, dat zag er weer genialer uit. Die mensen van Pixar blijven nieuwe grenzen overschrijden op het gebied van animatie. De film zelf was ook goed opgezet met een klein maar stoer hoofdpersonage. Wel was er weer het nodige moralisme, maar gelukkig niet op een al te vervelende en belerende wijze.
planet_of_death
Na het zien van Wall-e ga je direct zien wat Uptekort komt: een boel.
Frenetic
Had verwacht dat deze film me een beetje tegen vielt, aar het is wel een grappige film, leuke familiefilm
Dead01
- 1977 stemmen
Deze gisteren voor het eerst gezien en moet zeggen toch goede film.
Wist niet wat ik van deze mocht verwachten maar toch zeer leuke film.
Denk deze film wel voor iedereen wat is en het verhaal wat leuk maakt.
Tijdje geleden dat ik een animatie film nog is 4 sterren heb gegeven maar deze verdiend het.
Guardian of Isis
Toch wel serieus ondergewaardeerd hier. Voelt het gros van de MoMe-gebruikers zich soms te goed om een "kinderfilm" hoog te waarderen als het The Lion King niet is? Wondermooie film dit, fantastisch hoe geanimeerde robotjes je met zo weinig dialoog kunnen beroeren en ademloos achterlaten. Als The Lion King (waar ik voor alle duidelijkheid overigens ook goeie herinneringen aan heb) een top 250-notering verdient, dan deze zeker toch ook? Misschien ontgaat de diepere betekenis van de film vele gebruikers, ik weet het niet.
Roel Bogers
Ik sluit me volledig bij het bovenstaande aan!
Stemmen! Dit punt is net niet goed genoeg voor de aankomende mogelijkheid om in de top250 geplaatst te worden. Daar mag ie zeker in als het aan mij ligt.
83Utreg!
Ik sluit me er zeer zeker ook bij aan. Prima, kort en bondig omschreven waarom deze film niet gewoon een simpel animatiefilmpje voor kinderen is, maar een amusant, briljant gemaakt werk, met meer inhoud als hij doet vermoeden. Ik vind het de beste animatiefilm tot nu toe, en verdient dus een hogere notering.
Qar
Ik weet nog dat toen deze film in de bios verscheen ik er nogal lacherig over deed en dat deze mij helemaal niks leek.
Later toch maar gekeken, aangezien die toch wel aardig goed gewaardeerd werd en ik heb een film denk ik nog nooit zo onderschat als deze.
Vind nu ook dat de film hier toch aardig laag beoordeeld wordt. Is in mijn ogen toch 1 van de beste animatiefilms die ooit gemaakt is, vind het dan ook vooral wel bijzonder dat bijvoorbeeld Ratatouille nog iets hoger staat.
Prachtig geanimeerde film en vind het begin van de film ook erg sterk, weinig tekst en dat is er juist ook de kracht van en is ook vooral erg boeiend om te zien.
Ben het met anderen eens dat de film daarna dat niveau niet meer haalt, maar vond hem toch nog erg goed. Wordt naar mate die vordert vooral wat grappiger en ook dat kon ik eigenlijk wel prima waarderen.
En ik had ook nooit verwacht dat ik zo goed zou kunnen meeleven met een robotje:p
RockyRoad
Grappig filmpje, k snap alleen niet waarom sommige commentplaatsers zo moeilijk doen over dat gemiddelde..Get a life man!
FrisoBoei
Toch wel de beste animatie film tot nu toe denk ik. Hoewel Up wel erg dicht in d buurt komt.
Qar
Ik geloof mijn ogen niet
Ik snap jouw reactie dus niet, wat bedoel je eigenlijk?
Dulce11
prachtig verhaal en je gaat gewoon helemaal meeleven met het robotje
Film Fan
Erg grappige film, mooi verzorgd en Wall.E is een aandoenlijke robot. Het verhaal was natuurlijk klassiek ofwel "jij bent groot en ik is klein" maar dat mocht de pret niet drukken.
Purmerend
Dat Eve in zijn huisje kwam vond ik wel het grappigst. Met die zingende vis en dat knalplastic.
Mister_Movie
Vind persoonlijk dat je behoorlijk overdrijft. Ik quoteer de film met 3,5 sterren (wat goed is) vanwege de pakkende relatie tussen de twee robots en idd. het feit dat er heel weinig woorden gebruikt worden, wat de kans geeft de aandacht nog meer naar het visuele te trekken. Daarentegen zit je echt wel met een vrij standaard verhaal. De diepere betekenis ? Bedoel je de zoveelste verwijzing naar de zwakheden en het falen van de mens ? Zo diep vond ik die verwijzing toch niet zitten dan. Volgens mij krijgt WALL-E hier wat het verdient: een respectabele score, zeker een aanrader, geen meesterwerk en geen plakker.
Mochizuki Rokuro
Eerste half uur gaaf en leuk, behalve de vreselijke muziek. Daarna een vrij standaard en nogal teleurstellende afwikkeling (die ook nogal wat tijd in beslag neemt en nog zelden de moeite waard).
Aapje81
WALL-E zelf is bijzonder schattig en herinnert mij aan Short Circuit. Darmee hebben we gelijk de sterkste troef te pakken want de rest werkt allemaal net niet. Het verhaaltje zit met goede bedoelingen inelkaar maar het is allemaal net wat te mager.
Toch is dit wel een gedurfde film maar helaas niet overtuigend genoeg.
Redelijk
Tha-Joker
Mooi, leuk, lief, schattig, emotioneel, verhaal, liefde, maar toch niet de beste film die Pixar heeft gemaakt. Pixar kan beter en dat is dan de min 1 die deze film van mij heeft gekregen. Het was allemaal geweldig leuk bedacht, maar standaard afgemaakt, weinig verassingen en daardoor bleef het na het eerste half uur weinig boeien.
Net aan een 4*

Vervangen door techniek: Deze prominente films tonen een grimmig beeld voor de mensheid

Intouchables
Komedie / Drama, 2011