• 9.373.561 stemmen

Geregisseerd door: Chao-Bin Su

Met onder meer: Yosuke Eguchi, Chang Chen en Karena Lam

Gesproken taal: Mandarijn, Engels en Japans

Plot Gui Si

Een team van onderzoekers, geleid door Hashimoto moet energie verzamelen van een geestenkind, dit door gebruik te maken van hun nieuw uitgevonden apparaat de Menger Sponge. Het kind, geisoleerd in een lege flat, beweegt zijn lippen om woorden te maken die niemand begrijpt. Hashimoto zet special agent Ye Qi-Dong in, die kan liplezen, om uit te vinden hoe dit kind licht werpt op het leven...en vooral leven na de dood.

Aardig filmpje.

Zoals wel meer tegenwoordig, horror in de vorm dat het bovennatuurlijke elementen bevat, en verder best sfeervol is. Eng is het al lang niet meer, dit soort films.

Beetje vreemde wetenschappelijke insteek, die al snel vervalt in een bovennatuurlijk kletsverhaaltje. Best redelijk relatief origineel, maar veel voegt het echt niet toe.

Ook geinig die verschillende talen doorheen de film, blijft "leuk". Waarom weet ik nog steeds niet zo goed.

Jammer dat het verder niet uitsteekt boven het gros, al toont de regisseur dan best wel wat talent. Hopelijk maakt hij volgende keer een wat origineler beestje, kan het nog echt wat worden.

3* voor deze.

avatar van james_cameron

Aardige, goed gemaakte horrorthriller met een flinke dosis aktie. Het verhaal is leuk bedacht en onderhoudend, maar doordat er soms nogal extreem wordt geschakeld tussen drama, thriller, aktie en horror is de toon van de film nogal onevenwichtig. En enge blauwe spoken met lang zwart haar kennen we nu langzamerhand wel.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Vol verwachting gekeken en hij is inderdaad steengoed. Het begin lijkt een beetje op een actiefilm en daarna komen de geesten dingen. De film is niet echt heel eng maar het boeit wel en het is soms ook erg spannend en er zitten ook nog wat lichte schrikeffectjes in. Dit was ook mijn allereerste Taiwanese film die ik heb gezien. De acteerwerk was ook prima in orde. Ik kan alleen niet echt begrijpen dat dit de duurste film van Taiwan is. Want echt erg veel special effects krijg je niet tezien. Behalve dan die computeranimatie van die spons maar dat moet toch niet echt duur zijn. Ook in Taiwan worden de standaart witte kindertjes gebruikt en soms kreeg ik toch een Ringu en The Grudge deja vu. Daarnaast is het verhaal ook niet snel te begrijpen, zoals in de meeste horrorfilms(je weet nog niet meteen hoe het met die draad zit)

Het eindigt natuurlijk met een portie John Woo achtige Aziatische melodrama. Heerlijk. Echt alles zit in deze film: Actie, Horror, Drama enz. Deze film is zeer aan te raden voor zoal een actie als een horrorliefhebber.

Laat deel 2 maar komen.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Jaren geleden toen er nog videotheken waren, deze Silk eens gekocht als een ex-rental. Bij het zien van de cover deed de Menger Sponge mij denken aan de Cube films, maar dat is Silk totaal niet. Een film waarin de geest van een kleine jongen centraal staat en die opgesloten zit. De film begint al vanaf het begin met een spannende opening. Daarna blijft de film zijn duistere en sterke momenten bevatten. Het wordt qua genres nog geregeld afgewisseld, en er is een grote lijn met het genre drama. Silk werkt dit echter uit tot een boeiend eindresultaat.