Highlander: The Source (2007)
Genre: Actie / Sciencefiction
Alternatieve titel: Highlander 5
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Litouwen
Geregisseerd door: Brett Leonard
Met onder meer: Adrian Paul, Thekla Reuten en Cristian Solimeno
Plot Highlander: The Source
"In a world without end, their will is eternal. But a quest for the source of immortality will awaken the Guardian."
De film over MacLeod vertelt het verhaal van de speurtocht van 'de onsterfelijken' naar de Heilige Graal: de bron van onsterfelijkheid. De wereld verkeert in chaos en MacLeod denkt terug aan de gelukkige tijden die hij heeft gekend. Ontevreden over hoe de wereld er nu uitziet, begint hij samen met een groep vrienden een zoektocht naar de bron van hun onsterfelijkheid.
Duncan MacLeod
The Elder
Security Guard
Justice4All
neo
Reuten is wel steeds meer in buitenland bezig. In Transit ziet er ook goed uit.
amibra
Een barslechte film. Verhaal trekt op niets, speciale effects niet eens een B-film waardig en nog maar te zwijgen over de acteerprestaties. Ik geef het een 1 omdat ik een highlander van ben.
cyberdad
Eerst maar eens kijken voor ik aan het "chronisch" afzeiken deelneem. Daarbij word de film nog bewerkt voor de uiteindelijke release komt. De r5 zegt nog niet alles over het eindproduct
grutte pier
Ben ik volledig mee eens. Niet highlander waardig.
veron35
Als Christoper Lamert er niet meer in zit is hij al vrij zeker de slechtste uit de reeks
. Ik kan me geen Highlander film zonder hem voorstellen. Trailer ziet er ook niet veel belovend uit...
papillon 25
nou nou deze film heeft een goed verhaal zeker de moeite waard om tekijken, er spelen dan wel andere spelers dan christhoper lambert , laten we maar zechen die is met pension , alleen snap niet dat ie hier al te zien is en pas in sept 2007 uit komt in America
al al met al geen verkeerde film
let op smaken verschillen !!!!
sofripa
wat een bagger! Tandknarsend naar het einde toe afgekeken en vervolgens de dvd weggegooid...
veron35
Had hem maar aan mij gegeven.
Captain Pervert
Deze film heeft meer een link met de serie dan met de fimreeks.
Ik vond het leuk dat de serie en de filmcyclus elkaar tegenkwamen in deel 4 (Endgame). Was altijd wel een fan van de serie. Ben dan ook wel benieuwd naar dit deel.
Captain Pervert
Het lijkt onmogelijk om dit soort films te haten. Net als Indiana Jones 4, Rambo 4 en Rocky 7 bouwt het voort op een reeks - en in dit geval ook nog een TV-serie - waar ik met veel plezier naar gekeken heb. Dat één van mijn geliefde personages nog een keer in actie komt lijkt een zekere garantie voor een leuke film. Hoe beroerd die verder ook moge zijn.
En zelfs met dat gegeven kan ik de film niet hoger waarderen dan 1 ster. Sorry. Het is weer zo'n B-film die flashy is gemonteerd om het gebrek aan diepgang te verbloemen.
Waardeloos:
- De gebeurtenissen in de film zijn voorspelbaar, na een kwartier heb je door wie het loodje zal leggen, en in welke volgorde. Vertrouwde dingen/personen uit de serie (Joe) leggen het loodje of worden kapotgemaakt (McLeod's supercoole Japanse samuraizwaard) door een waardeloze, belachelijke bad guy die een soort kruising is tussen die witte monnik uit The Da Vinci Code en The Gimp uit Pulp Fiction. Oh en vergeet ook Bennett niet uit Commando (alleen de snor ontbreekt).
- Die Nederlandse chick (Thekla Reuten) heeft een dikker Hollands accent dan Jaap de Hoop Scheffer.
- Alle gevechten zijn klote, behalve die in de haven.
- De motorbende uit Death Wish 3 is verhuisd van Amerika naar een bos in Oost-Europa. Van de aanvaring met Charles Bronson zijn ze zo van streek, dat ze ineens mensenvlees zijn gaan eten.
- De immortals zoeken naar The Source om antwoorden te krijgen, of althans: die willen wij als kijker krijgen. Maar we krijgen ze niet. We krijgen enkel meer raadsels: waarom Anna? Hoe wist zij wat zij wist? Ik snap er niets van.
- Tenenkrommende verwijzingen naar de filmreeks en serie (lachwekkende covers van "Princes..." en "Who wants...")
Leuk:
- Er zit wel een heel geestige scène in, waarin The Guardian ineens achter Reggie staat. Deze ziet hem niet, maar ruikt wel iets vreemds, waarna hij onder zijn schoenen kijkt om te zien of er geen hondestront onder zit, hehe.
- Een ander pluspunt is de allerlaatste minuut van de film. Mooie muziek, en zowaar een mooi en enigszins ontroerend einde aan de franchise (Duncan krijgt een kind, is sterfelijk en eindelijk gelukkig). Helaas gaat hier het meest belachelijke gevecht uit de filmhistorie aan vooraf.
Wat mij betreft had de film maar 1 minuut hoeven duren, alleen de laatste was voldoende geweest.
1 ster
lazydog
Is dit wel de final movie ,uit de tekst hieronder (afkomstig van http://highlander-thesource.com/news-updates.html)
begrijp ik eruit dat de final cut nog moet komen?
Re: Highlander: The Source
To our faithful fans.
Any version of Highlander: The Source that is currently available is not the final producers' version of the film. Peter Davis and Bill Panzer of Davis/Panzer Productions, the producers, in conjunction with Lionsgate Entertainment, are presently editing and remixing the film. This final cut will be delivered to Lionsgate on or about March 15, 2007.
Lionsgate will be releasing the film in September, 2007.
Peter Davis
Davis-Panzer Productions
patrick17
Aparte film moet ik zeggen .. Best een lastige film om te volgen.. Van zulk soort films moet je wel houden.. Ik kende de film nog niet dus was benieuwd naar deze film.. op een paar aardige scene's na vond ik de film maar 'saai'.. Niet mij soort film ..
2 *
moviefreak#1
Wat is dat toch met Nederlanders in Hollywoodfilms de laatste tijd. Eerst Kamerling met het hele Exorcist-verhaal (the beginning, dominion etc.) en nu Thekla Reuten met een Highlander verfilming die schijnbaar niet af is maar wel op DVD word uitgebracht
Captain Pervert
begrijp ik eruit dat de final cut nog moet komen?
Zoals het vaak gaat met slechte films, wordt door fanboys sterk benadrukt dat het niet om een final cut gaat. Het is een soort laatste strohalm waaraan ze zich vastklampen, omdat ze zelf de abominabele kwaliteit niet onder ogen willen zien Daarom is iedereen die de film afkraakt vet stom!! Want dit is niet de final cut!! Sukkels!!! Wacht met je oordeel op de definitieve release!!!!!!11
Hahahahaha... Kom op, laat her en der een keer een geluidseffectje of overgangetje anders zijn, maar dat maakt de film echt NOOIT beter hoor! Als die final cut echter beter moet worden, moeten ze een nieuw verhaal schrijven en alles opnieuw filmen
moviemeterman
juist ja ... wat had ik anders moeten verwachten van nog een deel .... Ik heb gestemd: 0,5
Prudh
Slechter dan dit is niet mogelijk. Na het lezen van het commentaar alhier leek me “Highlander The Source” een uitermate geschikte no brainer voor anderhalf uur aan simpel vermaak. Maar niets was minder waar. Het mondde uit in anderhalf uur nagelbijten, hartkloppingen, hoge bloeddruk en ergernis. Vooral pure ergernis…
Er is namelijk niets goed aan deze film. Helemaal niets. De plot, om de duizelingwekkende lijst aan minpunten mee te openen, bestaat bijvoorbeeld meer uit gaten dan uit continuïteit, geen scène kent een logische aaneenschakeling. Alsof je via een kapotte hangbrug naar de overkant van een ravijn moet lopen. De hoofdpersonages zijn door de brakke plot net zo consistent als een willekeurig tekenfilmfiguur. Stuk voor stuk nemen ze onverklaarbare beslissingen en braken ze de meest dwaze zinnen uit. De weinige randpersonages zijn onverklaarbaar debiel en staan compleet buiten enige context. Verder lijkt het alsof de montage is overgelaten aan een chimpansee met dwangneurose. Geen kader wordt langer dan een seconde vastgehouden. In plaats daarvan vliegt het beeld via duizelingwekkende dwaalsporen van hot naar her, nog verder en uiteindelijk weer terug. De insteek hiervan was waarschijnlijk om deze film zo flitsend mogelijk te doen ogen, maar ik druk mijzelf uiterst mild uit wanneer ik zeg dat dit schromelijk mislukt is. Koppijn kreeg ik ervan Brett Leonard, koppijn!
En dan de acteurs. Acteurs? Het kost enige moeite om ze te ontdekken, aangezien niemand in de film lijkt te weten wat acteren is. Als een groep houten klaasen strompelden ze het beeld door. Neem bijvoorbeeld de bad guy. Zelden heb ik iemand zo abominabel zien optreden in een film. Het leek erop alsof de beste man zowel eng als grappig tegelijk moest zijn. De uitkomst hiervan viel echter tussen wal en schip, werd geplet maar toch nog gebruikt, met als eindresultaat een in leer gestoken malloot en een enorm trieste Clancy Brown imitatie. En dan onze eigen Thekla Reuten. Ze ziet eruit als een popje, acteert als een bezemsteel en heeft inderdaad een accent als Jaap de Hoop-Scheffer. Adrian Paul leek als enige boven de rest te staan, zij het nipt.
De gevechten waren ook schrikbarend. De meeste knokpartijen waren in combinatie met de bad guy, maar een of andere hersenlose brok protoplasma had het idee om diens moves te versnellen middels SFX. Uiteindelijk blijft er geen gevecht meer over, maar wat vage strepen op je beeldscherm en twee mannen die met hun zwaard zwieren alsof ze hem voor het eerst vasthouden.
Het laatste punt dat ik nog wil aankaarten is de grimage en styling van de personen. Lelijk! Verschrikkelijk lelijk! Brakke kapsels en vooral de onverklaarde hogepriester aan het begin ziet er minder echt uit dan menig jaren 50 B-film horrormonster. Voordat deze film met een doffe plons het commerciële distributiekanaal in tuimelde is hij waarschijnlijk door kilometers riool gekomen. Een absolute afrader, tenzij je ervan houdt om boos te worden tijdens het film kijken. 0,5 sterren natuurlijk.
bduits
Uhhem...........vinden jullie het erg als ik m niet meer kijk? Na alle commentaren gelezen te hebben, ben ik bang dat ik woedend mijn dvd-speler door het raam sodemieter, er zelf achteraan spring om het laatste beetje leven eruit te slaan ;-D
jaco.sp
weinig woorden voor over, deze was echt slecht. een 1 en dan geef ik nog te veel.
Bedoel ik had alle meningen gelezen dacht bij mezelf het kan toch niet zo slecht zijn ..........
Thorak
Wow, is deze film echt nóg slechter dan Highlander 2: The Quickening?
Ik dacht toch echt dat dat niet mogelijk was......
granite
haha
Polvo
Ik heb het idee dat ze net als bij de 1e Highlanderfilm allemaal losse scenes aan elkaar wouden smeden tot 1 film.
Wat bij de eerste perfect is gelukt is bij deze totaal mislukt.
Volgens mij vooral ook omdat alles te snel wisselde en er vrijwel geen verhaal bij verteld werd, je moest alles maar raden aan de hand van de beelden.
Later in de film wordt de betekenis van al die losse stukjes wel duidelijk, maar wordt dan ook nog slecht uitgewerkt door veel beelden en weinig verhaal.

Highlander: Endgame
2000