• 9.377.028 stemmen

Highlander: The Source (2007)

Actie / Sciencefiction | 86 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Alternatieve titel: Highlander 5

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Litouwen

Geregisseerd door: Brett Leonard

Met onder meer: Adrian Paul, Thekla Reuten en Cristian Solimeno

Plot Highlander: The Source

"In a world without end, their will is eternal. But a quest for the source of immortality will awaken the Guardian."

De film over MacLeod vertelt het verhaal van de speurtocht van 'de onsterfelijken' naar de Heilige Graal: de bron van onsterfelijkheid. De wereld verkeert in chaos en MacLeod denkt terug aan de gelukkige tijden die hij heeft gekend. Ontevreden over hoe de wereld er nu uitziet, begint hij samen met een groep vrienden een zoektocht naar de bron van hun onsterfelijkheid.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van spinnerxx

spinnerxx

Bagger film.

avatar van Vantage

Vantage

Mijn god, dit was een drama.

Ik ben een Highlander fan en Adrian Paul in de serie vond ik ook best goed.

En nu zijn we van Paul wel wat B films gewend... Maar dit?

De montage lijkt wel in een uurtje in elkaar geflansd te zijn. En waarom moeten we steeds een flashback-achtig iets krijgen van iets wat we een half uurtje eerder in de film hebben gezien?

Helaas ook erg goedkope filmlocaties. Oost-Europa zien we al in zoveel films waarin de wereld 'een chaos' geworden is.

Vond ik Endgame nog wel een aardige film, hier kan ik niks mee. Durf em niet eens in mijn DVD-kast te zetten.

En inderdaad de verkrachting van mooie Queen nummers helpt ook niet mee.

Enig pluspunt in deze film is dan nog Methos.

Jammer, jammer, jammer..

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Ik zie weinig verband met de eerste film, maar ik heb dan ook deel 3 en 4 niet gezien, dus misschien mis ik daarom een stuk. Hoe dan ook reflecteerd deze film de naam "highlander" niet, en die speciale effecten vond ik ronduit belachelijk. Het is een goedkope fantasy film geworden inplaats van de klassieker dat het eerste deel was. Een half puntje voor het lef deze film uit te brengen.

avatar van medansavamhel

medansavamhel

Ik kom er net achter dat ik alleen deel 1 heb gezien. Ik herinnerde mij bepaalde stukken waarvan ik dacht dat het deel 2 was, maar schijnbaar komen al die mooie herinneringen allemaal van deel 1.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Bijna altijd is het 1e deel van een sequel ook gelijk het beste. Dat is hier ook het geval. Ik heb volgens mij alle delen gezien, en het lijkt wel of het steeds slechter wordt. Waar in de eerste delen Sean Connery nog een belangrijke rol neerzette en zodoende het verhaal "droeg" (samen met Christopher Lambert, overigens), daar ontbrak dat in dit deel. Geen "dragende" acteurs, matig verhaal, matig gefilmd.

Overall conclusie: matig.

avatar van Quentin

Quentin

Tenenkrommend ,en dan heb ik het niet eens over die verschrikkelijke Queen covers.

avatar van Stuntman_Jasper

Stuntman_Jasper

Queen covers?

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

hmm deze moet toch goed zijn,ik ga hem van de week kijken,vond de trailer niet zo slecht iig.

avatar van L0sT_R3B3L

L0sT_R3B3L

Heb de film gezien maar inderdaad ontzettend slecht zeg.

Einde slaat ook nergens op zonde van het laatste deel.

avatar van Fladder

Fladder

Highlander 3 had ik al moeite mee (ook vanwege de gekofferde muziek van Queen)... End game vond ik alleen vermakelijk omdat ik de special edition heb, en dus 2 verschillende gemonteerde versies van de film bezit. Dan is het wel grappig om te zien hoeveel invloed de montage kan hebben op het verhaal.... Maar deze durf ik gewoon niet eens te kijken, helemaal niet na al het bovenstaande gelezen te hebben

avatar van Leidingwater

Leidingwater

Ik heb er in ieder geval van genoten. Goeie film, zeker het kijken waard.

avatar van kristof28

kristof28

Gewoon commercieel gedoe. Zeer slechte uitpersing.

Wat ook raar is dat er in een vorige highlander film, ik weet niet meer de welke juist. Op het einde was Duncen de enige en hij vertelde op de heuvels tegen zijn vrouw dat de prijs is dat hij stervelijk is en alles wat de wetenschapper denken hij kan horen.

En waarschijnlijk zo wat helpen of zoiets.

Nu in de 5de film is het gewoon om het leven en dat de ware highlander een KIND kan krijgen.

Wat het het in de eventuele volgende film(s) zijn?

Schandalig

avatar van onmund

onmund

gewoon triest

kristof28 schreef:

Gewoon commercieel gedoe. Zeer slechte uitpersing.

En waarschijnlijk zo wat helpen of zoiets.

Wat het het in de eventuele volgende film(s) zijn?

Schandalig

Snap amper wat van je bericht,Moeilijk he,normaal schrijven????

Pff wat een bagger...

toen Joe aan kwam rijden tegen die freak(de wachter) aan op het begin van de film,en die freak werd weggekegeld,zag er zo lomp uit,en terwijl dat gebeurt roept die HI JOE!!

Dan in de auto word Macleod wakker en stapt die uit de auto,hij is niet van plan met Joe mee te gaan en loopt weg,Joe lult 10 seconden tegen hem en Macleod keert om en gaat met Joe mee,whahahaa,erg goede overtuigende conversatie was het,not!

Ook was de sterfscene van Joe erg lachwekkend,die laatste woorden van hem,pff kom op.
Hij was wel altijd een vaste waarde in de highlander serie,op zich zou de dood van een karakter als Joe dus bij de fans van de serie toch wat teweeg moeten brengen,ben benieuwd of dat zo is,fans hier?

Die freak de wachter is ook echt een lachertje,die snelheid(slecht gemonteerd,en die opmerkingen van hem zijn lachwekkend,hij zingt zelfs dat lied van queen vlak voor de dood van Joe,lachertje..

En dat einde,het ging allemaal erom zodat die een kind kon krijgen??OMG!

+ Thekla Reuten,doet het aardig.

- Adrian Paul is gewoon veel te vlak voor een hoofdrol,de rest van de karakters voegen ook niks toe,het verhaal is slecht,special effects slecht,gevechtten slecht,deze film zal ik nooit meer zien!

LEIDENAAR187

Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.

Je kan zoveel mooie kanten op.(bedoel hiermee alle highlander films die allemaal weinig voorstellen)

Een Ridley Scott,James Cameron,Peter Jackson of Steven Spielberg zouden zich aan een paar films moeten wagen,wat een heerlijke films a la gladiator @ saving private ryan zou je kunnen afleveren,in ieder geval in die prachtige omgevingen.

Je zou een 1ste deel kunnen maken waarin highlander(gespeeld door Edward Norton ) leeft in de egyptische tijden,wat een omgeving en klassieke film zou je kunnen afleveren!

Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!

Een 2e deel die zich afspeelt tijdens middeleeuwen in de 6e eeuw ofzo,waarin die (bijvoorbeeld) king arthur himself tegen het lijf loopt!

Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.

Een mooi spektakel.

Een 3e deel tijdens de wereldoorlog,de 1ste of de 2e,een highlander al zolang leeft kom in de oorlog terecht,oog in oog met hitler komt die zelfs te staan.

Ach,noem het maar op.

Wat ik bedoel is dat je echt prachtige films zou kunnen afleveren met zo'n concept,maar er word niks mee gedaan.

De highlander leeft al zolang,gaat niet dood,zoveel meegemaakt,maar wat nou eigenlijk?

Wat was er zo bijzonder in al die films,dan wat gezeik met wijfjes en gevechtten in een bos dat door moet gaan als een decor voor heel lang geleden.

Wat zou het mooi zijn als die deel van de geschiedenis uitmaakt,zij aan zij vocht met king arthur,de liefde bedreef met cleopatra,en persoonlijk hitler vermoordde.

Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.

Nu krijg je saaie verhaaltjes die zich afspelen in saaie omgevingen met wat saaie gevechtten.

Zonde,echt waar.

Wat gebeurt er als je onsterfelijke vastbind in een schip,die je laat zinken in het midden van de oceaan,wat een enge gedachtte,als die daar voor altijd zit.

Of hak z'n armen en benen eraf,hij kan niet doodgaan toch,maar wat dan,als een romp blijven liggen ergens,in een kelder,voor eeuwen...

Je kan leuke dingen verzinnen,mooie omgevingen filmen,mooie gevechtten maken,leuke verhaallijnen,spanning,historisch,drama en humor,je zou klassiekers kunnen afleveren,welke regisseur staat er op????

Maak er wat van!!

avatar van subder

subder

LEIDENAAR187 schreef:

Jammer dat er zo weinig gedaan word met het concept van de highlander.

Waarin die zelfs een scene deelt met Cleopatra of Ceasar!

Je zou een gedenkwaardige film a la braveheart kunnen afleveren.

Een mooi spektakel.

Ach,noem het maar op.

Tja ik noem maar wat voorbeelden hoor.

Zonde,echt waar.

Maak er wat van!!

Nou...

Hier ben ik niet helemaal met je eens...

Deel 1 was,is,en blijft goed.(ook al heb ik ongelofelijke hekel aan

Lambert)

Ik denk dat als deel 1 slecht was,dan zou je in deze tijd ,over deze film net zo veel horen als bv. over Spice world.

En ja het idee om bovengenoemde verhaal van te maken is misschien niet zo slecht maar dan in 1 movie van 90 min.

En dan met Bale en Liotta als slechterik...

Greetz

avatar van acdc 16

acdc 16

slechtste highlander tot nu toe een 2

avatar van Tom&films

Tom&films

Absoluut geen super film.

Maar best leuk, redelijk verhaal, snel thempo.

Leuke film als je absolute nergens aan wil denken, en het is een regenachtige zondag.

avatar van krosnicky

krosnicky

nu ik deze heb gezien word het als maar moeilijker om het gele highlander verhaal te snapen deze vind ik personelijk 1 van de mindere ik vind hem wel even goed als deel 3 nu moet ik enkel nog Highlander end game zien

avatar van kirk douglas

kirk douglas

werkelijk waardeloos gewoon overslaan die rommel.

het einde is nog het belachelijkst dat gevecht is waardeloos ook de uiteindelijke prijs waar de film nou de hele tijd opaangewerkt heeft is bagger en maakt de hele zoektocht overbodig want dat is de moeite echt niet waard.

avatar van stefyo

stefyo

Wat een verschrikkelijk slechte film! echt ongelooflijk! Het verhaal slaat nergens op! kan iemand mij uitleggen waar die immortals ineens vandaan komen? En dan zeggen ze dat deel 2, 3 slecht zijn! hierbij vergeleken zijn die films echt oscarkandidaten! En dan die verkrachtingen van Queen nummers, hoe hebben ze gedurft! een schande voor de francise.

avatar van Metalfist

Metalfist

There can be only One, again

Ergens in april begon ik aan mijn onsterfelijke queeste naar alle Highlander films. Het was een reeks met hoogtepunten (deel 1 en 4) maar jammer genoeg ook dieptepunten (deel 3) dus ik was wel benieuwd in welke categorie deeltje 5 ging vallen. De score hier hield me wel wat tegen waardoor het redelijk lang heeft geduurd eer ik de film zag maar daarstraks was het dan toch zover.

Ik zal het maar van het begin zeggen, The Source zit ongeveer in het midden qua kwaliteit. Het is zeker niet zo slecht als het derde deel, dat vooral tenonder ging aan continuïteitsfouten, maar het haalt toch ook niet het niveau van het uitstekende Endgame. Toch bevat The Source wel redelijk wat potentie. In deel 4 was het exit Connor en kwam Duncan in de plaats en dat was eigenlijk wat de reeks nodig had, een heropleving. Het is dan ook jammer dat Leonard er niet in slaagt een coherent verhaal neer te zetten. Volgens mij in grote lijnen wel correct in navolging van de vorige delen, één van de scriptschrijvers zat dan ook op een messageboard van Highlander en heeft voor hij aan het script begon alle Highlander films + reeksen herkeken maar toen is hij voor een onbekende reden buiten geshot, maar het verhaal zelf loopt te vaak een tikkeltje fragmentarisch. Er blijven ook maar Immortals op de proppen komen naarmate de films vorderen. Oké, Themos kwam al voor in Endgame en de televisiereeks maar Giovanni en Reggie had ik volgens mij nog nooit gezien. Het concept van de Bron is op zich wel interessant en nog redelijk goed uitgewerkt maar uiteindelijk zijn er weer teveel vragen niet opgelost naar het einde toe maar dat is misschien te wijten aan het feit dat dit eigenlijk het begin van een nieuwe trilogie moest zijn. Ik hoop dat het er ooit nog van komt want de films vind ik op zich niet zo slecht als de score hier doet vermoeden, al zal ik waarschijnlijk één van de weinige zijn die maar 1 van de 5 Highlander films een onvoldoende heb gegeven...

Visueel is The Source wat een twijfelgeval. In het begin was ik onder de indruk. Het zag er allemaal lekker gelikt uit en de donkere sfeer paste perfect bij wat we te zien kregen maar dan werd er gekozen om alles eens lekker te gaan versnellen. Resultaat? Een film die op gewone snelheid volgens mij gemakkelijk een uur langer had kunnen duren. Zonde want wederom was er hier wel wat potentie te ontdekken. Zo krijgen we soms uitstekende gevechten (op het eiland tegen de kannibalen was erg geslaagd) maar het eindgevecht tegen de Guardian was gewoon ontzettend triest. De manier waarop het eindigt is dan ook vreselijk stompzinnig. Duncan draait gewoon rondjes rond de Guardian en die geraakt zo als een schroef in de grond gedraaid... Jammer, want op zich zag het einde er wel netjes uit met die werelden die op één lijn stonden.

Voor mij is er maar één Highlander en dat is Christopher Lambert. Een acteur die in het meeste van zijn films niets waard is (voor mij zijn zijn enige goede rollen alleen maar als Highlander en Raiden in Mortal Kombat) dus ergens hield ik men hart al vast voor wat we nu op ons bord geschoven gingen krijgen. Adrian Paul kregen we gelukkig al in de Highlander televisiereeks en Endgame te zien dus die verrassing was al minder groot. Hoewel Lambert dus de enige echte is, doet Paul het bijlange na niet slecht. Was ik trouwens de enige die dacht dat hij naar een mengeling van Freddy de Kerpel en Sean Connery zat te zien? Thekla Reuten was trouwens ook wel een erg leuk iemand om naar te kijken, ze mag meer meedoen. Dat geldt niet voor Thom Fell die de rol van Immortal Giovanni op zich neemt. Wat een waardeloze acteur... Bij elke Highlander film vond ik dat de bad-guy een meerwaarde was. Clancy Brown, Michael Ironside, Mario Van Peebles en Bruce Payne waren elk uitstekend in hun betreffende rol maar jammer genoeg mag Cristian Solimeno niet in dat rijtje. Geen idee wat ze probeerden te bereiken maar de combinatie die ze hier probeerden teweeg brengen was nergens goed voor. Er zat simpelweg iets teveel humor in, al ging ik plat van het lachen toen hij Who Wants To Live Forever begon te zingen. Als we het dan toch over de muziek van Queen hebben. Waar is die in godsnaam gebleven? Nu ben ik niet zo'n Queenkenner maar zelfs ik kon horen dat dit niet origineel Freddy Mercury en de zijnen was. Of het kan natuurlijk dat ik er gewoon compleet naast zit dus dit pak ik niet mee in de beoordeling.

Niet het beste uit de reeks maar ook niet het slechtste. Visueel ziet het er soms mooi uit maar de vele versnellingen doen de film de das om. Het verhaal verloopt vlot, kent niet teveel fouten en is boeiend genoeg voor een anderhalf uur. Toch maar eens achter die animatiefilm gaan want die lijkt me ook nog wel interessant.

avatar van eppy

eppy

't is gewoon een waardeloze serie, er is zoveel aan gesleuteld dat het verhaal niet klopt en nergens naar toe gaat.

deel 1 is één van mijn lievelingsfilms, maar was zwaar teleur gestelt met deel twee om nog maar te zwijgen over deel drie.

toen kwam de serie, die er na mijn beoordeling goed deed. en als deze het gewoon bij een serie was gebleven tot het eind goed was blijven doen.

maar nee men moest er een film van maken en lambert moest weer terug keren als highlander...zucht!

highlander het had iets kunnen worden, dat is jammer genoeg nooit gebeurt..ik zeg rassberry voor de highlander franchise de grootste flop ooit...

avatar van Nicholas

Nicholas

Wat een ongelooflijk stuk bagger. Hoe krijg je het voor elkaar om van zo'n origineel en potentie-rijk concept als de Highlander films zo'n ellendig piece of shit in elkaar te flansen. Iedereen die heeft meegewerkt zou een boete moeten krijgen.

1 miniscuul pluspluntje in de hele vervloekte film: de muziek tijdens het eindgevecht.

Schandalig en en eeuwigzonde.

It's a good thing there can be only one.

avatar van tal1b

tal1b

man man, deze hoort in de flop top 100 terecht.

Ze hadden het alleen bij higlander moeten blijven houden, en niet die hele reeks moeten maken.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Zeer teleurstellend deel. Met moeite af kunnen kijken.

avatar van Goorden

Goorden

Als je bedenkt dat deze film in 2007 is gemaakt had ik toch wel wat beters verwacht. Met de technieken die er zijn nog zo'n slechte film weten te maken is ook een kunst opzich. Bijvoorbeeld de snelheid van The Guardian ziet er gewoon niet uit, dit had toch mooi vloeiend gekunt. Of alle explosies die over de top zijn (brandende boom op een auto, auto ontploft vrijwel binnen 2 tellen en laat zowat een gat in de ozonlaag achter)

Al met al blijft het jammer omdat ik elke Highlander film weer blijf verlangen het aansprekende verhaal zoals in de eerste film. Alleen jammer dat bij het zien van elk vervolg weer een stukje hoop vervliegt.

avatar van Thorak

Thorak

Na het zien van deze film spontaan mijn score bij Highlander 2 verhoogd. Wat een drama om aan te zien is dit! het verhaal slaat werkelijk nergens op en bevat nog de nodige plotholes en fouten.

Ik had uiteraard al gelezen dat deze film verschrikkelijk slecht was maar dat staat te lezen bij ieder deel na het origineel dus trok me daar niet heel veel van aan aangezien ik delen 3 en 4 best redelijk te pruimen vond. Maar dit deel is zelfs nog beroerder dan Highlander II en dat lijkt toch bijna onmogelijk!

''THERE SHOULD HAVE BEEN ONLY ONE!'' gaat bij deze film op als bij geen ander deel uit zowel de film- als de tv-serie(s)!

avatar van DragQueen

DragQueen

Een waardeloos en zeer overbodig vervolg, in de highlander reeks. de effecten zijn niet geweldig, en van een verhaaltje mogen we niet echt spreken. de formule is nu zat uitgemolken. het beste deel blijft nog altijd de eerste, met de schitterende en passende muziek van queen. 1 ster.