• 158.161 films
 • 9.646 series
 • 28.792 seizoenen
 • 607.090 acteurs
 • 353.118 gebruikers
 • 8.847.007 stemmen
Avatar
 
banner banner

Charlie Wilson's War (2007)

Drama / Komedie | 102 minuten
3,16 1.117 stemmen

Genre: Drama / Komedie

Speelduur: 102 minuten

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Mike Nichols

Met onder meer: Tom Hanks, Julia Roberts en Philip Seymour Hoffman

IMDb beoordeling: 7,0 (123.100)

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Russisch, Urdu en Hebreeuws

Releasedatum: 31 januari 2008

Plot Charlie Wilson's War

"When the world wasn't looking, he changed it forever."

Charlie Wilson is een berucht congreslid uit Texas, wiens voorliefde voor drank en vrouwen hem de bijnaam Good Time Charlie heeft opgeleverd. Hij raakt in de jaren '80 betrokken bij een schandaal dat handelt over twee meisjes, cocaïne en een bubbelbad, maar weet dit wonderbaarlijk genoeg te overleven. Wilson weet zich daarna politiek te revancheren door een geheime Amerikaanse operatie in Afghanistan op te zetten tegen de Russen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Volledige cast

Acteurs en actrices

Charlie Wilson

Bonnie Bach

Joanne Herring

Jane Liddle

President Zia

Jailbait - Charlie's Angels

Suzanne - Charlie's Angels

Receptionist - Charlie's Angel

Crystal Lee

Video's en trailers

Reviews & comments


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.
zoeken in:
avatar van Tarkus

Tarkus

 • 6409 berichten
 • 5314 stemmen

Tarkus schreef:

Het is haast niet te geloven dat dit een waar gebeurt verhaal is, zo ongelooflijk, maar dus toch echt gebeurt.

Prima vertolkingen van Tom Hanks, Julia Roberts en vooral Philip Seymour Hoffman, die me steeds meer en meer kan bekoren.

Ik vind dat de film echter wel wat traag verliep en dat er toch wat meer aandacht mocht worden besteed aan de situaties in Afghanistan, de enkele actiescénes in de film vond ik niet echt van prima kwaliteit.

Toch 4 sterren waard, want ik heb me desondanks niet verveeld bij het bekijken van deze prent.

Opnieuw bekeken en blijf bij mijn eerste mening.

Philip Seymour Hoffman is grandioos in deze film, en heb ondertussen al wel meer van de man gezien, maar helaas, zoals we allen weten, is hij niet meer....

Dat maakt dat deze film nog meer waard is dan hij al eerder was...


avatar van knusse stoel

knusse stoel

 • 3075 berichten
 • 3535 stemmen

De producer van "The Graduate", de film met Dustin Hoffman die zich laat verleiden door een vriendin van zijn ouders, wat wil je ook al je 17 jaar bent en zo'n mooie vrouw toont de natuurlijke aandacht aan jou?

Ook dit is een juweeltje over een (berustend op) waargebeurd verhaal. Philip Seymour Hoffman speelt de sterren van de hemel, ik vind dit zo'n geweldig acteur, heeft een mooie stem en vrijwel altijd in goede rollen te vinden. Helaas is hij maar 46 jaar oud geworden en dat is te jong. Hij had ons nog veel moois kunnen geven met zijn talenten als acteur. Jammer genoeg had hij op een of andere manier een leegte in zich want uiteindelijk heeft hij in een combinatie van drugs zijn "Waterloo" gevonden.

De film gaat dus over de moedjahedien, die tussen 1979 en 1989 vochten als losse groepen en ook in een verbond als de "Noordelijke Alliantie" tegen de Russen die hun land Afghanistan waren binnengevallen. Wilson komt door zijn werk als congreslid en lid van de defensiecommissie in aanraking met het land en raakt onder de indruk van de moed en ook de ellende van de bevolking die lijden onder de oorlog.

Hij krijgt Egypte, Israël, Pakistan, de commissie defensie en de moedjahedien zover, dat ze op één lijn komen te zitten wat betreft de levering van wapens via via via en omgebouwd, zodat ze niet goed te traceren zijn bij een mogelijke inbeslagname door de Russen.

Het werk wat hij voor elkaar krijgt zorgt ervoor dat de begroting voor Afghanistan van 5 miljoen naar 1 miljard dollar toegaat. Dus 200 maal zoveel En het resultaat is er ook naar. Er worden vanaf dat moment veel helikopters, vliegtuigen en tanks uit en in de lucht geblazen.

Een prima film die ook iets meer van de invloed van de Amerikanen laat zien in hun eerste bemoeienissen met Afghanistan.

Waardering is een 8!


avatar van martijn011

martijn011

 • 1945 berichten
 • 1285 stemmen

Leuke film met een sterke cast.

Het goede aan deze film is dat het zichzelf totaal niet serieus neemt, ook al is dit verhaal op waarheid berust.

Zowel Hanks, Roberts en Hoffman (wat een acteur) spelen totaal over the top, iets wat deze film goed doet.

De film heeft een vlot tempo, er wordt heel wat afgepraat, maar het is allemaal goed te behappen. De satire die van sommige scènes afdruipt is sterk, vooral de scène waarin Charlie even afgedroogd wordt door de Pakistaanse president en hoge officieren is erg geestig.

Aanrader dit, ruim voldoende.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4935 berichten
 • 2195 stemmen

De cast had mijn aandacht, het verhaal sprak me wat minder aan. Vandaar ook vrij lang gewacht met het kijken hiervan, want ik ken de film al sinds de bioscooprelease. Het blijkt dat mijn verwachtingen vooraf redelijk overeen kwamen met wat ik uiteindelijk van de film vond.

De film begint interessant en weet dat over de gehele linie ook wel te blijven, maar wel met stukjes dat het even inzakte en mijn aandacht wegebde. Op zich niet zo heel erg, want de film weet zich wel telkens weer te herpakken. Dat komt met name door de rollen van Tom Hanks en Philip Seymour Hoffman, die beiden meermaals cynisch uit de hoek weten te komen en daarmee (lichtjes) op de lachspieren weten te werken. Natuurlijk helpt het ook wel dat de hele situatie nogal absurd is, waardoor het sowieso al in zekere zin komisch is. Ik heb persoonlijk geen hekel aan Julia Roberts, maar ik vond haar aandeel hier wel erg klein. Ze voegde weinig toe.

Ik was totaal niet bekend met het echte verhaal, maar dat vond ik niet zo erg. Het was voor mij een verrassing waar de film heen zou gaan. Charlie Wilson wordt sowieso wel fijn neergezet in deze film (niet volledig de 'good guy', maar ook niet door- en doorslecht). Al met al dus toch een vermakelijke avond hiermee gehad. Niet een film die van begin tot eind hetzelfde niveau blijft vasthouden, maar wel tussendoor genoeg te bieden heeft om onderhoudend te blijven.

3*


avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

 • 2855 berichten
 • 2076 stemmen

Do you drink?

Oh, God yeah!

Jaren terug al eens twee keer gezien en me toen prima vermaakt, destijds vergeten een beoordeling te posten, dus bij deze. En ik moet zeggen dat na drie keer de geest een beetje uit de fles, de film nog wel vermaakt, vooral op komisch vlak, maar de film behalve dat niet echt iets extra's heeft en daardoor niet echt bij blijft.

Al te serieus moet de film al niet genomen worden, ondanks zijn waargebeurde basis, dat blijkt in het begin al. Een nogal fout en spottend, maar niet minder vermakelijk beeld, wordt opgebouwd rond Charlie Wilson die zijn grootste bezigheden toch vooral weet te vinden in praten, veel Chivas Regal consumeren en met de vrouwtjes bezig zijn. Iets dat overigens ook niet allemaal zonder slag of stoot gaat. A passant heeft ie ook nog de nodige plichtplegingen als afgevaardigde en zet een financiële actie op. Toch lijkt dat vooral te danken aan zijn vele contacten en diens macht om financiering te regelen dan dat Charlie dit nu zelf echt doet. Het wordt allemaal wat serieuzer qua toon met de bezoek aan het vluchtelingenkamp waar een wereld van ellende zich openbaart en tegen wie de uitroeiingsoorlog van de Russen werkelijk is.

Echt goede punten zijn de uitstekende Hoffman die een Oscarnominatie kreeg, de schare mooie vrouwen, vooral de secretaressen zijn fijn voor het oog, is de film vooral leuk om te zien vanwege de luchtige sfeer, heeft de film enkele erg komische momenten en wordt er een aardig tipje van de sluier opgelicht betreffende de Koude Oorlog en zijn valkuilen.

Maar echt een overdonderende indruk maakt Charlie Wilson's War nergens en dat is toch wel het grootste punt van een film die eigenlijk geen minpunten heeft. Charlie Wilson's War is degelijk, vermakelijk, scoort overal een voldoende, Hanks in zijn gebruikelijke doen, Hoffman die iedere scene meteen iets extra's brengt, maar dat is het dan ook. Slechts eenmaal is de term puntje van de stoel van toepassing en dat is de kostelijke ruzie tussen Gust en zijn chef. Daarom is de film leuk om een keer te zien, maar nergens een hoogvlieger.


avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

 • 8647 berichten
 • 3978 stemmen

Madecineman schreef:


Als satire is dit hopeloos mislukt en ik vraag me zelfs af of het überhaupt zo wel bedoelt was (ik heb de indruk van niet namelijk). Mocht het een satire zijn dan is het een makke satire waar door Hollywood werkelijk alle scherpe en bittere kantjes zijn afgeschaafd. Nergens wordt de film echt venijnig altijd blijft hij zeer aan de veilige kant. Zelfs als de congresman met 3 naakte strippers en een hoop drank in een bubbelbad ligt gaat zijn interesse vooral naar het nieuws, jaja...

Meer waarschijnlijk is het dus een ordinaire all-american hero film van een vreselijk soort. Vooral omdat het een nogal verdraaide kijk geeft op de geschiedenis. Na het zien van de film zou je kunnen denken dat de Amerikanen werkelijk uit ideaal voor de arme Afghaanse bevolking hun handen in het vuur staken en dat de Pakistaanse dictator Zia een zeer redelijke man was die het lot van de burgers uit zijn buurland aan het hart ging Dit soort assumpties zijn te bespottelijk voor woorden. De film focust alleen op de glitter en glamour van de internationale politiek, alles wordt met een dekentje van liefde bedekt. Echter weet de hele wereld al dat het totaal anders zat.

Nu ben ik geen expert in de handel en wandel van congreslid Charles Wilson maar wat nazoeken op het internet levert al snel interessante informatie op. Zo was "onze held" eind jaren '70 dikke maatjes met de Nicaraguaanse dictator Samoza, niet echt het volk waar ik graag mee gezien zou willen worden. Het zijn dit soort verdraaiingen die bij mij toch wel wat kwaad bloed zetten.

Kortom ik zie geen enkele maar ook dan geen enkel reden om die Wilson als een soort van rebelse politieke held te vereren. Ik zie ze daar in Hollywood over 20 jaar al net zo'n film over Rhumsfeld maken en zijn bevrijding van Irak (ook al zo'n dictator die met Amerikaanse dollars in het zadel is geholpen trouwens)Ik sluit me volledig aan bij deze review, die volledig mijn standpunt verwoordt in bewoordingen die ik niet beter zou kunnen brengen. Amerikaanse propaganda die een stel morele ridders opvoert maar de keerzijde van de medaille niet toont. Gelukkig valt er nog wat te genieten van het acteerwerk van Hanks en Hoffman want inhoudelijk is dit een lachertje.


avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

 • 5454 berichten
 • 2135 stemmen

"It seems to me lookin' around, that it's almost all women workin' here, and that they're all very pretty. Is that common?" Charlie's Angel #1: "Well... Congressman Wilson, he has an expression. He says uhh, 'You can teach 'em to type, but you can't teach 'em to grow tits.' " – De goede herinneringen die ik had aan de eerste keer dat ik deze film zag worden deze tweede kijkbeurt bevestigd, met name dankzij een hilarische Philip Seymour Hoffman (vooral in die hier al vaker genoemde scène waarin hij steeds even de kamer moet verlaten) en diens flitsende dialogen met de eveneens uitstekende Tom Hanks. Juist die dialogen (van Aaron Sorkin) maken hier echter tegelijkertijd een zó gelikt drama van dat de humor de boodschap enigszins in de weg zit, en dat stelt toch teleur.


avatar van frans123

frans123

 • 3557 berichten
 • 910 stemmen

Note;

Herzien, goede film met veel humor, een vrolijke ondertoon. [...] Zeer sterke rollen van Hanks en Hoffman ( wat een acteur is dat!!!) en die stomme Roberts huppelt in de weg.

[Moderator: politieke uiteenzetting weggehaald.]


avatar van frans123

frans123

 • 3557 berichten
 • 910 stemmen

Van de crew mag ik geen achtergrondinformatie vermelden, oa dat de oorlog de VS tweeduizend miljard dollar heeft gekost...Dus schrijf ik maar geheel in de trend van MM; ""Kijkt lekker weg:. U ziet ik pas mij makkelijk aan.