• 9.380.138 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van Counterfeit

Counterfeit

Zeker een goede film. Ik had er niet zo heel veel van verwacht maar de film viel zeker niet tegen

avatar van Me**

Me**

Ik vond het echt een heel goede film.

Begint als een ietwat komische tienerfilm, pas na het eerste halfuur begint het een thriller te worden, niet te eng, niet weinig eng.

Goeie film dus

avatar van fluppe

fluppe

juist gezien en man wat een goeie film, goed acteerwerk en ik moet zeker ook vermelden dat het spannende momenten had, heb me echt geen minuut beklaagd dat ik deze film gezien heb!!

chapeau 5!

avatar van Jakke0071

Jakke0071

3.0 : Zeer angename film.

Kijkplezier verzekerd.

avatar van jumperjack

jumperjack

Ik heb deze film net gezien, vond het gewoon een zeer goede film, spannend vooral.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film, spannend

avatar van Sho

Sho

te gekke film;)

Dit was echt een goede film.
Ik was wel echt verschoten toen die auto's botsten,
en wat ik ook een pluspunt vind is dat je "niet meteen" doorhebt dat zijn buur de moordenaar is.
Ook die kelder van de moordenaar is sjiek gedaan!!

5 sterretjes!!

avatar van sylphil

sylphil

Heb m ook net gezien, en kan mij aansluiten bij de rest.

Beetje voorspelbaar einde, maar toch leuk filmpje.

Had graag wat meer gezien van Shia, maar dat is persoonlijke smaak denk ik....

avatar van Galantje0012

Galantje0012

goede film! verhaal is goed, spannend en ontbreekt niet aan goede humor! 3,5*

Geweldige film.

Hoort zeker in mijn top 10.

Waarom? dit doet mij echt denken aan mijn leven.

Ouder gestorven,gaming,rotzooi, alleen die gek had ik niet voor .

Een prachtige acteerprestatie van Shia( echt een natuurtalent) en een knap maske int spel.

Int begin was dat supergoed, hoe wordt je gek in u huis in luttele seconden?

En persoonlijke 5/5

Echt geweldige film, totaal mijn genre.

PS: hoop veel films van die genre te bekijken is echt onverstaanbaar hoeveel ik die film heb bekeken thuis en IN de cinema.

avatar van MrMitch

MrMitch

Nix aan toe te voegen.

Beauty

avatar van Denisu

Denisu

Geweldige film, goed verhaal en een verrassend einde. Deze moet je echt kijken.

avatar van kristof.999

kristof.999

shitterende film deze avond voor de tweede maal bekeken blijft lekker boeien kijk al uit naar indiana jones 4 sterren

avatar van helleke

helleke

kristof.999 schreef:

Wat heeft Indiana Jones hiermee te zien???

Een goeie film die naar het einde toe serieus de spanning kon aanhouden.

Knap buurmeisje,het zou mij dan ook niets doen om huisarrest te krijgen als er zo'n schoon volk naast me woont.

3,5 sterren

omdat shia ook in indiana jones meedoet

avatar van helleke

helleke

M.Goodkat schreef:

omdat shia ook in indiana jones meedoet

Ok dan begrijp ik de link.

Schoon materiaal

avatar van DeWaarheid

DeWaarheid

GEZIEN: GOED

Deze film is lekker weg kijken, niet super maar de moeite om te kijken.

avatar van chosenramon

chosenramon

Echt een superfilm dit, spannend tot het einde en goede en grappige dialogen. Er zit veel vaart in de film en de film verveelt geen moment. Deze MOET je zeker gezien hebben!

avatar van moviemike

moviemike

Verassend goede thriller met het klassieke kat-en muisspelletje.

Wat de film zo interessant maakt is dat regisseur D.J. Caruso een thriller aflevert op een klassieke, ouderwetse manier en toch speciaal zijn zinnen richt op een jongerenpubliek. Met een minimum aan speciale effecten of bombastische explosies slaagt Caruso erin zijn publiek aan de stoel gekluisterd te houden tot de laatste minuut. Een charismatische hoofdrolspeler, een knappe 'girl next door', een akelige slechterik (Morse is echt eng!), leuke bijrollen en meer hoeft dat allemaal niet te zijn.

Hitchcock mag hierover tevreden zijn!

avatar van Minoes

Minoes

Humor, actie, spanning, leuke buurvrouw ... Wat wil je nog meer?

Verassende film.

avatar van Nipply

Nipply

Goede film, voor een avondje buishangen

avatar van luuk1988

luuk1988

de spanning wordt goed opgebouwd, maar het einde vind ik echt rampzalig. In een kelderput vallen tussen de lijken en de volgende dag vrolijk lachend zijn meisje versieren. en nog meer van die dingen.. Jammer

avatar van gotti

Als je zo'n leuk meisje hebt zou ik me daar ook wel snel overheen zetten hoor...

avatar van aerts007

aerts007

Traag begin,voor de rest doorsnee thrillertje.

avatar van luuk1988

luuk1988

Denisu schreef:

Geweldige film, goed verhaal en een verrassend einde. Deze moet je echt kijken.

een verassend einde zeg je?

avatar van T. De Vries

T. De Vries

Leuke spannende film viel me niet tegen 3.5

avatar van LDeVries

LDeVries

leuke film met spannende momenten 3,5 ster

avatar van Thomas83

Thomas83

Vermakelijke thriller die sterke overeenkomsten vertoont met Alfred Hitchcocks Rear Window. De makers hebben goed wat dingen afgekeken bij die film, al wordt er ook een hoop anders gedaan nog. Maar in grote lijnen zijn de overeenkomsten groot.
Om die reden zit het met de spanning en het verhaal wel goed. Simpel maar zeer effectief vermaak.
Shia LaBeouf doet het wel leuk in de dialogen, maar ik vind hem weinig overtuigend, wat irritant en ongeloofwaardig zelfs, als het gaat om zijn gezichtsuitdrukkingen. En dat is niet bepaald onbelangrijk bij dit soort films.
Sarah Roemer is echt een plaatje en is daarom een overtuigend droombuurmeisje. En ze speelt ook nog eens best leuk.
Aaron Yoo voegt niet zo heel veel toe maar heeft wel een leuk bijrolletje.
De muziek in de film is af en toe nogal matig, en de film zit vol met sluikreclame, technische snufjes, en verwijzingen naar dingen die populair zijn onder de jeugd, zoals Itunes, spelletjes spelen op de Xbox 360, enzovoort. Het is duidelijk dat de film vooral op jongeren is gericht. Dat kun je ook nog wel merken aan hoe eigenlijk alles hardop in de film wordt gezegd, er zijn niet echt dingen die je zelf moet ontdekken in de film door goed op te letten.
David Morse is een meer dan geschikte bad guy. Hij heeft er de kop wel voor en speelt goed. Goede acteur. Dat spreekt ook wel voor zich als je in deze film een overtuigende gevaarlijke gek weet neer te zetten terwijl je in The Green Mile dan weer juist een goeie lobbes overtuigend weet te brengen. Dan kan je wel wat.
De film kent af en toe de goedkope schrikeffecten die vooral in mindere thrillers en horrorfilms veel worden gebruikt. Dat er opeens achter de hoofdpersoon iemand staat en meer van dat soort makkelijk laten schrikken. De vrij veel ongeloofwaardigheden zijn af en toe ook wat storend.
Na een uur, na de scène waarin Kale het feest van Ashley verpest, zit er een vreselijke monoloog van Kale in de film. En het ergste is nog wel dat ze na die monoloog zo onder de indruk is dat ze hem zoent, met op de achtergrond een zoetsappig popmuziekje. Afschuwelijk!
Wat leuk verzonnen is aan de film is hoe er gebruik wordt gemaakt van het huisarrest-apparaat aan Kales enkel. Het einde van de film is vermakelijk en vrij spannend nog. Al zitten er in de film eigenlijk nog niet eens zo heel veel spannende scenès. De filmmakers zijn niet te hard van stapel gelopen, en besteden het grootste gedeelte van de film aan het opbouwen van de spanning, Kale, Ronnie en Ashley die uitzoeken of buurman Robert Turner echt een seriemoordenaar is. Niet dat dit allemaal zo geweldig is uitgewerkt, maar het is een vermakelijke licht verteerbare thriller geworden. Een soort van light-versie van Rear Window, vertaald naar MSN-, IPod en Youtube-generatie. Al met al heb ik er 3* voor over. De film kijkt erg lekker weg en is geen moment saai, maar nergens steekt hij écht boven de middelmaat uit en het is allemaal verre van origineel natuurljk, ronduit jatwerk zelfs.