• 9.380.192 stemmen

Met onder meer: Shia LaBeouf, David Morse en Sarah Roemer

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 23 augustus 2007

Plot Disturbia

"The quieter the street, the darker the secrets...."

Na de dood van zijn vader wordt middelbare scholier Kale Brecht (Shia LaBeouf) nukkig, teruggetrokken en gedeprimeerd. Nadat hij op school een leraar heeft aangevallen, wordt hij veroordeeld tot drie maanden huisarrest. Zijn moeder Julie (Carrie-Anne Moss) werkt dag en nacht om rond te komen maar oogst van hem slechts onverschilligheid en lethargie. Terwijl hij thuis verblijft begint hij argwaan te krijgen ten opzichte van zijn buurman: het begint er steeds meer op te lijken dat deze een seriemoordenaar is. Maar zijn deze verdenkingen slechts het product van een opkomende claustrofobie?

Kale Brecht

Greenwood Boy

Greenwood Boy

avatar van hendrik119

hendrik119

leuke film om te zien, naar mijn mening heeft het iets weg van american beauty. maar zeker de moeite waard om te zien!

leuke flm

avatar van Pokerface

Pokerface

"de buurman" is een acteur die mij altijd is bijgebleven uit de film The Green Mile, waardoor de film voor mij totaal niet eng was.

Kijkt wel lekker weg als je geen zwaar beladen film wilt kijken, maar laat bij mij verder weinig achter.

Desalniettemin geef ik 3,5 ster voor voldoende acteerwerk en een (voor mij) origineel script.

avatar van gotti

Pokerface schreef:

Niet eng? Ik scheet bijna in m'n broek, tijdens die scène in de auto. Lijkt me nogal kut films kijken trouwens, op die manier. Heb ik gelukkig geen last van...

hellblazer93

Ik verlaag mijn stem toch maar met een halve ster.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Vind de film absoluut geslaagd!

avatar van peter81

peter81

Vette film. net gezien.

Een enkel schrikmoment, maar de acteerprestaties maken het vooral een goeie film.

Minder heftig dan ik had verwacht, toen ik de trailer had gezien.

Maar nogmaals, zeker de moeite waard om te zien.

avatar van GioFunny

GioFunny

Net bekeken, en heeft me volledig goed verrast. Wat een nieuw talent zeg, de acteur, speelt ook in de film transformers. We gaan hopelijk veel van hem zien.

Deze film is zeker een aanrader!!!!

hellblazer93

Gisteravond net herzien, en ik verlaag mijn stem opnieuw met een halve ster. De eerste keer dat ik de film zag irriteerden de standaarddingetjes mij niet, maar gisteravond viel het juist veel te veel op. Dit ontneemt gelukkig het feit niet dat de film toch goed onderhoudend en spannend is. 3.5*

avatar van *Joly*

*Joly*

http://www.imdb.com/title/tt1058517/ ????

Er wordt al gesproken over een vervolg,

maar het is niet bekend of de acteurs daaraan mee zullen werken.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

vond het wel een goede spannende film , daarom een 3,5*

de acteur die de hoofdrol speelde was wel goed

*Joly* schreef:

http://www.imdb.com/title/tt1058517/ ????

Er wordt al gesproken over een vervolg,

maar het is niet bekend of de acteurs daaraan mee zullen werken.

Een vervolg lijkt me eigenlijk niet zo'n goed idee. Van dit soort films moet je er niet al te veel hebben. Maar ja.. Ze moeten toch op een manier aan hun centen komen, he...

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Als er een vervolg komt, denk ik dat er eentje komt zonder de originele acteurs én met precies hetzelfde verhaal, maar dan veel minder (net als Butterfly Effect 1 en 2). Al is er nog niets bekend.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Vind hem anders niet zo heel goed. Hij loopt niet echt lekker. Begon sterk maar eindigde zo dramatisch

avatar van bubba01

bubba01

Hele spannende film 4.5 krijgt hij van mij. Ik heb me prima zitten te vermaken.

avatar van otherfool

otherfool

Amusante tiener Hitchcock met een goede jonge cast, een paar prima schrikmomenten en een lekker vuige bad guy. De romantische verwikkelingen tussen Kale en Ashley zijn een beetje sullig maar al met al heb ik me prima vermaakt.

3,5*.

avatar van suddenjob

suddenjob

spannend, paar schrikmomenten, goed geacteerd en een goed verhaal volgens mij... ik heb me prima vermaakt 3.5*

avatar van mikey

mikey

Grappig ik heb de docu op de dvd gecheckt, de voice-over van de regi en cast, maar niemand die het woord Rear Window in de mond neemt. Sommige dingen waren best aardig zoals dat elke raam een eigen verhaal verteld. Jammer dat er teveel teenage trouble in de film zit verstopt. De opeingsscene is, zoals tegenwoordig wel vaker, overdreven schokkend en hard. De film is verder okay

avatar van dulcinea

dulcinea

Mijn verwachtingen waren hoog na alle goeie kritieken en ik was niet teleurgesteld. Dit is gewoon zo'n film die van begin tot einde boeit, is het niet door de spanning dan door de humor, de film kent geen dode momenten. Acteerprestaties waren heel overtuigend, kortom dit is ééntje voor wie een geslaagde filmavond wil.

avatar van james_cameron

Ik moest nog meer aan Monster House denken dan aan Rear Window (niet geheel toevallig beiden van Dreamworks). Komt pas na drie kwartier op gang, maar de prima cast en de toch best spannende uitwerking van het standaard verhaaltje zorgen toch nog voor een aardige thriller.

avatar van brucecampbell

brucecampbell

Meer een tienerfilm dan een thriller, met een goede LaBeouf die toch wel een belofte is voor de toekomst.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

De film is vermakelijk aleen nar het einde toe valt de film weer zoals andere 30 thriller of horror films.Maar het begin is leuk en kijkt lekker weg 3,5 halve ster nog voor Shia LaBeouf waar we zeker nog veel van zullen horen.Kwa spanning mag deze niet in de schaduw van The ring komen

avatar van shark84

shark84

rear window in een modern jasje. maar wel geslaagd. kijk lekker weg spannende film.shia labeouf speelt erg goed

avatar van patriesje38

patriesje38

was leuke film,spannend maar niet overdreven,gewoon lekker kijken met een bak popcorn op schoot.

avatar van marco1985

marco1985

Leuke film om naar te kijken! werd me aangeraden door een vriend! Verhaal was boeiend tot aan het eind! heb gelachen om Shia LaBeouf! wat een droogkloot is dat!

voor mij was deze film een 4,5 waard!

avatar van jelle 1991

jelle 1991

een hele remake van hitchcock's rear window zie maar naar de gelijkenissen:

rear window:

-gebroken been > hij zit thuis.

-lange tijd in appartement.

-kijkt uit op verschillende appartementen.

-hitchcock objevtiveerd de mensen hij (jeff-hoofdpersonage rear window) geeft ze bijnamen.

-in het begin keuren de medemensen rond jeff het voyeurisme af

later doen ze er zelf aan.

-hij kan zelf niet gaan > stuurt zijn vriendin; contact via telefoon.

-de moordenaar slacht zijn slachtoffer in stukken.

-jeff bespiedt de moordenaar en komt zo bij de moord uit.

-moordenaar kijkt op een ogenblik recht in je ogen.

-de kijkers zien meer dan wat jeff ziet.

disturbia:

-huisarrest

-lange tijd thuis

-kijkt uit op verschillende huizen

-hij geeft de mensen ook bijnamen

-de personages gaan geleidelijk aan ook aan het voyeurisme meedoen, eerst gewoon kijken dan met verrekijker,...

-hij kan zelf niet gaan > stuurt zijn vriend.

-snijdt slachtoffers.

-ook door het bekijken van de moordenaar ontdekt hij dit.

-moordenaar kijkt ook op een gegeven ogenblik in je ogen.

-kijker ziet mee dan dat het hoofdpersonage ziet ( nl. wanneer hij met ashley aan het kussen is vermoord de moordenaar juist iemand.

ik zou deze film dus geen 2e keer gaan kijken.

je kan beter rear window gaa kijken dat is origineler en zelfs nog beter.

avatar van matthijs_013

matthijs_013

Stiekem een zeer vermakelijke tienerthriller. Uiteraard niet eng, ondanks de strenge filmkeuring is de film denk ik stiekem toch voor 13-14 jarigen bedoeld.

Veel clichés qua opzet en uitwerking, maar de drang om door te blijven kijken en het mysterie op te lossen zat er goed in!

avatar van Just relax!!

Just relax!!

Spannend, vermakelijk maar erg ongeloofwaardig.

avatar van moviefreakske

moviefreakske

spannende film,ma tog meer voor tieners ?? mijn mening,maar zelf vond ik het wel geslaagd.had er veel minder van verwacht.

avatar van greatest

greatest

Een leuke, spannende film.

Het begin begin hard, maar vervolgens werd het saai en irritant eigenlijk, bij het meisje stukje.

oke... ze is hot maar ga nie overdrijven.

Maar wel spannende goeie thriller.