• 9.414.818 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

LOL.

korenbloem02 schreef:

Veel te nederlands.

en

Maar ik mis een Nederlandse indentiteit in deze film.

Eh.....

avatar van rokkenjager

rokkenjager

cornelis schreef:

Op de ware.

Oops, typefoutje....

Quido schreef:

Nederlandser dan dit kan bijna niet ... Sinterklaas, grachtengordelhumor, het koningshuis ... om maar eens wat te noemen.

De invulling is wat anders dan de opzet, die idd erg Hollywood overkomt. Dat de details Nederlands zijn is heel wat anders.

avatar van Quido

Quido

Maar daar had de persoon die ik quote het volgens mij niet over.

avatar van Keutul

Keutul

Jeauhan schreef:

Je kunt hier wel verdwaasd om je heen gaan lopen roepen dat je er niks aan vond en dat de humor en het verhaal ver te zoeken zijn, maar je komt zelf ook met geen enkel argument. Zolang je je mening niet onderbouwd zul je roepende in de woestijn blijven.

Nou argumenten waarom deze film niet leuk is zijn dus:

- geen humor (en dat noemt zich komedie)

- matig tot slecht acteerwerk

- geen verhaal (en mocht je toch een verhaal erin zien dan is het geen goed verhaal)

Kortom gewoon een ontzettend saaie film.....

Genoeg argumenten zou ik zeggen...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

Nog steeds geen concrete argumenten. 'Geen verhaal'...ik zou heel erg graag zien dat jij dit beter zou doen! Ik ben benieuwd waaróm je het geen goed verhaal vindt.

avatar van Keutul

Keutul

Het zijn wat losse dingen aan elkaar gebreid tot iets dat niet 1 geheel is. Geen verhaal dus, dat is toch duidelijk?

Ik heb meer concretere argumenten gegeven dan iedereen hier op deze pagina. Noem me eens een conreet argument waarom deze film wel de moeite waard is...? Die heb ik hier nog niet gezien....

Keutul schreef:

Nou argumenten waarom deze film niet leuk is zijn dus:

- geen humor (en dat noemt zich komedie)

- matig tot slecht acteerwerk

Kortom gewoon een ontzettend saaie film.....

Genoeg argumenten zou ik zeggen...

Het spijt me zeer, maar het zijn alleen meningen/veronderstellingen. Nu graag de argumenten die die mening onderbouwen.

Wat betreft de humor. Humor bestaat in vele vormen. Bijvoorbeeld ironie, sarcasme of satire. Neem nu in deze film de rol van Romeyn; elke zin doordrenkt van sarcasme. M.a.w. humor is niet alleen iets waar je altijd dubbel van moet liggen. Komedie hoeft ook niet doordrenkt ze zijn van grappen a la Dumb & Dumber. Neem daarnaast de eerste Sinterklaas in de film. Dat is ongeveer het enige harteloze karakter in deze film. Dat die overlijdt aan een hartaanval, dat is ironie, maar ik vrees dat die je ontgaan was.

Acteerwerk: kan ik in meekomen dat het niet geweldig is, maar meer een fout in de casting. De mensen in deze film presteren naar behoren, meer kon je niet van ze verwachten.

Geen verhaal, amai. De tagline van Love Actually: Love actually is all around kan bijna niet beter weergegeven worden dan in deze film, beter dan in LA zelf, zonder het al te dramatisch en sentimenteel neer te zetten. Gewoon lekker luchtig en lichtvoetig in bijna alle denkbare vormen. Liefde voor bijv. de overledenen is in LA helemaal niet aanwezig, hier wel.

avatar van Wouter

Kom op mensen. Dat je het niet met iemand eens bent wil niet zeggen dat ie geen argumenten opvoert. Als iemand zegt dat ie het geen goed verhaal vindt, slecht geacteerd en niet grappig - wat wil je dan nog meer horen...?

Wouter schreef:

Is het nu zo moeilijk. Je hebt een mening en die onderbouw je met argumenten. Tenmiste, zo probeer ik het meestal te doen. Je menig is: geen goed verhaal, slecht geacteerd en niet grappig. Wat je vervolgens gaat doen is komen met argumenten om die mening te onderbouwen.

Geen goed verhaal, slecht geacteerd en niet grappig zijn enkel meningen die niet onderbouwd worden door argumenten.

Dus je komt bijv. met: ik vind dat er in deze film niet goed geacteerd wordt. Als je dat dus wilt onderbouwen kom je bijvoorbeeld met: Thomas Acda, Wendy van Dijk, Chantal Janzen, Paul de Leeuw Marc-Marie Huybregts en Viggo Waas houden zich normaal gesproken duidelijk met andere dingen bezig. Ze zijn minder met acteren bezig dan bijv. een Carice van Houten en dat verschil is te merken.

Dan hoor je mij niet klagen. Je komt met een mening, voorbeelden van acteurs en een argumenten (acteurs vooral bezig met andere zaken). Op basis daarvan kun je discussieren, anders kom je niet verder dan welles-nietes (ik vond het niet goed geacteerd/ik vond het wel goed geacteerd)

Quido schreef:

Maar daar had de persoon die ik quote het volgens mij niet over.

Ik was degene die dat zei. En ja dat bedoelde ik dus wel. Als de commercie rond sinterklaas voor jouw nederland is... dat kan en mag. Maar voor mij komt er zoveel meer bij kijken. Daarnaast probeert deze film precies het zelfde te doen als love actuality. Wat ik gewoon niet snap is wat maakt deze film goed. Als hij door duitsers was gemaakt, was hij dan ook goed geweest?

De ingredienten waren zeker nederlands, maar het concept, het verhaal en de manier van het vertellen van de boodschap totaal niet. Zeer amerikaans.

Jeauhan

Nee tuurlijk niet. En ik vind het persoonlijk ook geen geweldige film, zit dichter bij 2,5 dan bij 3,5. Alleen jij doet het voorkomen alsof Hollywood een soort monopoly op een bepaald soort film heeft.

Alles is Liefde heeft geprobeerd rond kerst en sinterklaas voor een bepaalde doelgroep een lichtvoetige en luchtige film te bieden over alles wat met liefde te maken heeft. Daarbij proberen de makers een beetje herkenbaarheid te bieden en hebben daarom bepaalde karakters, zo lijkt het, op het lijf geschreven voor een aantal bn'ers. Op die manier hoeft de doelgroep niet te lang na te denken om een bepaald personage te kunnen doorgronden.

Vergeet niet dat elke film gericht is aan een bepaalde doelgroep en als je daar niet in zit is, is het soms lastig de film leuk te vinden. Maar dat maakt het nog niet direct een slechte film. Heeft alleen te maken met een beetje mediapluriformiteit. Mijn grootste compliment richting Alles is Liefde: ze zijn geslaagd in hun opzet

Jeauhan

Elk product op deze aardkloot heeft een concept dat gemaakt is a.h.v. een doelgroep. Je gaat bij alles wat je doet uit van je doelgroep.

Met dat concept in de hand probeer je een zo goed mogelijk product maken. De makers van Alles is Liefde zijn daar imo goed in geslaagd.

Jeauhan schreef:

Dat is zeker niet mijn bedoeling. Op zich klinkt "Hollywood" altijd negetief, ik ben mij ervan bewust. Alleen Alles is liefde is gewoon een ripp-off, niet orgineel etc. Dit wil niet zeggen dat nederlandse romcom's niet leuk of orgineel kunnen zijn, of dat "hollywood' alleen leuke romcoms kan maken, of leuke kerst films

DIt snap ik. Alleen maakt dit voor mij de film niet goed. Omdat ze het luchtig hebben gehouden, is het daarom goed? Je schrijft zelf, hij zit dichter bij de 2.5 dan 3.5. Een luchtige film is niet perse slecht of goed. Qua herkenbaarheid, komop. Dit is een remake wat gebruik maakt van clíshe, die vervolgens uit een andere film zijn gehaald. dit noemt men coveren. waarom was de homo die mee speelde aan de real life rpg daan schuurmans hem op de huid geschreven, of de stuntelige clarice van houten? Volgens mij speelde Huhg Grant ook zijn standaard karakter in love actuality

Mijn punt blijft: jammer dat men geen nederlandse inditeit heeft laten zien in de film, ook al laat je dezelfde opzet zien als in een andere film. durf iets. Maar wees niet trots dat je ook een "hollywood'film kan maken. Want dit is, dit niet meer niet minder,

Waarom kan die "zelfde doelgroep" ook the pianist, the godfather, the naked gun of van mijn part kruimeltje ook mooi vinden. Smaak blijft smaak. Nog steeds zie ik niet in waarom deze film geslaagd is als film ansig. Dat iemand hem leuk vind okee. Maar beste film van 2007 (die prijs heeft hij nu inmiddels) ik zie het niet. Omdat hij makkelijk weg kijkt, happy end heeft. dat hebben zoveel films, wat maakt dit tot ene goede film.

maar dat wisten ze al toch...... al voordat ze het gingen maken

Jeauhan

Ik ben het ook met je eens dat Alles is Liefde in het geheel geen goede film is. Men vroeg hier alleen wat er goed was in Alles is Liefde. Ik heb geprobeerd een paar goede kanten van Alles is Liefde weer te geven, wat niks over mijn oordeel van de film in zijn algeheel zegt.

Je kunt een doelgroep bepalen a.d.h. van verschillende criteria. Dat kan zijn leeftijd, geslacht, woonplaats/land, maatschappelijke klasse, opleidingsnivo, beroep, functie, vrijetijdsbesteding etc. Het hangt er maar net vanaf welk criteria door de maker aangesproken wordt en aan de hand daarvan zit je in voor dat product in een bepaalde doelgroep. Dus voor film A kun jij aangesproken worden omdat je van een bepaalde leeftijd en geslacht bent, en voor film B omdat omdat je een bepaalde vrijetijdsbesteding hebt. Op die manier kun je voor ogenschijnlijk zeer verschillende films beiden in de goede doelgroep zitten.

Maar goed, het blijft wel lastig en het is ook vooral beroepsmatig gereutel van mijn kant (bij alles wat ik doe moet ik uitgaan van een doelgroep)

Jeauhan schreef:

Helemaal meeeens, alleen vind ik: Eerst maak je als kustenaar iets, en dan kijk je hoe het aansluit. Het is zeker duidelijk dat er in deze film op die manier is gekeken (met een duidelijke doelgroep analyse etrc). En wist men van te voren precies welke doelgroep het aan zou spreken.

Alleen wat ik altijd grappig vind: zeg je tegen iemand, dat hij behoort tot de massa en valt voor de slimme trucjes van de commerci qua films, is hij of zij erg beledigd. Maar als je zegt dat hij een uitzonderlijke smaak heeft, is hij of zij gestreeld.

Juist doen!!! dit brengt een andere dimensie aan de discussie en mijn zicht op deze film

korenbloem02 schreef:

Je hebt zojuist ongeveer het hele principe achter marketing omschreven!

Veel mensen klagen ook vaak over hokjesgeest etc. terwijl men tegelijkertijd zelf maar al te graag in een bepaald hokje zit.

Maar goed ik houd er nu over op, straks komt er te staan 'off-topic berichten verwijderd' of 'berichten verplaatst naar'.

Daarom ook om het nu weer even on topic te brengen: ook Alles is Liefde blinkt uit in alles wat de hokjesgeest betreft.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

avatar van gotti

Blijft leuk; alleen jammer dat niet elke verhaallijn even goed werkt. Viel me nu pas op hoe goed van Houten en vooral Blok hier zijn. Geweldige actrices

4* blijven staan.

avatar van LittleBox

LittleBox

Heel erg grote [gaaap], deze film. Van een schrijfster als Kim van Kooten had ik wat meer venijn verwacht. Jammer. Alleen Carice steekt er weer met kop en schouders bovenuit; wat een ongelooflijk natuurtalent is dat toch.

avatar van korykory

korykory

Sympathieke Nederlandse variant op de romantic comedy. Begint zeer veelbelovend, met een paar goede grappen ('lekker belangrijk') en prima acteerprestaties. Jammer van het te sentimentele einde. Sentimentaliteit hoort natuurlijk bij het genre, en scenarist Van Kooten had er duidelijk lol in om zich daar nu eens in uit te leven, maar het gaat op zeker moment wel erg over de top. Van mij had ze de diverse verhaallijnen wel iets minder nadrukkelijk aan elkaar mogen knopen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik heb de film nog eens herkeken omdat ik van veel mensen hoor dat dit een geweldige film moet zijn dus dat heb ik gedaan, maar daar heb ik spijt van.

De acteerprestaties waren heel matig vond ik, veel bekende Nederlanders maar die konden mij niet echt overtuigen, bovendien zijn de liedjes na ongeveer een 30 minuten wel zat gehoord. Nee, Alles is Liefde kon mij niet echt vermaken, en het begin is ook niet echt kindvriendelijk , ik verlaag mijn stem naar een 2,0* voor deze erg zwakke NL-film.

avatar van lyke

lyke

Superleuke nederlandse film

avatar van Tarkus

Tarkus

Het zag er allemaal veelbelovend uit, als je de cast ziet die op de hoes staat.

Maar het verhaal viel me wel een beetje tegen, en ik vond het in zijn geheel niet erg leuk, weinig momenten gezien waarom ik echt kon lachen.

De acteerprestaties zijn niet slecht, daar niet van, en romatisch is het ook allemaal wel, maar komisch ?? Neen, dat vond ik niet.

Er had wat meer pit in mogen zitten, nu was het me allemaal een beetje te langdradig.

avatar van ehs21

ehs21

Het is idd niet komisch in de zin dat je schaterend op de bank zit, maar het zijn wel komische situaties die leuk zijn om naar te kijken.

Qua acteren vond ik het best redelijk, Paul de Leeuw en Thomas Acda waren goed maar van Valerio, Viggo en Wendy vond ik toch dat je wel kon zien dat het geen acteurs zijn (maar deden het toch ok). Het verhaal heeft idd niet heel veel om het lijf maar dat is bij zoveel romcoms het geval. Al met al heb ik me prima vermaakt met deze film dus 3,5*

avatar van Pannenkoek

Pannenkoek

Geweldige film.

De film doet precies wat het beloofd en is in opzet dus totaal geslaagd. Gewoon heel erg leuk.

avatar van anco12

anco12

erg mee gelachen voor nederlandse begrippen een goede film

met veel lach momenten

avatar van Movsin

Movsin

"En wat doen we met de liefde ?" had deze beslist grappige film met enkele originele vondsten, ook kunnen heten.

Er dwarrelen nogal wat personages rond, elke met zijn eigen liefdesprobleempje en het is onvermijdelijk dat het ene verhaaltje echter is dan het andere.

Dat alles uitmondt in happy-ends vind ik best goed. Zo hoort het in de liefde toch.

De "lazy voice" van Dean Martin met "You're nobody 'till somebody loves you" in het begin van de film vind ik erg toepasselijk en dus schitterend gekozen.

Movsin schreef:

...maar dan zouden er vast niet zoveel mensen gekomen zijn!