• 9.414.817 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

Simone Coelman

Victor Jollema

Rudolf van Hoogstraten Bosch

Klaasje van Ophorst

Alweer even geleden dat ik deze zag, maar vond dit een zeer vermakelijke film.

Heb goed gelachen, dit samen met mijn medekijkers die op de bank zaten. Wel een film die je het beste kijkt als je al in de sinterklaas stemming ben.

avatar van Kijkwijzer

Kijkwijzer

Voor sommige misschien leuk maar voor mij niet meer dan een typishe NL-film.

avatar van Zinema

Magere romcom die met name door het ontbreken van goede grappen en een sterk verhaal volledig drijft op de onevenwichtige Nederlandse sterrencast. Het is meer een feest der herkenning qua cameo's dan een vermakelijke film geworden. Wat Romeyn hier te zoeken heeft blijft een raadsel. Matig.

avatar van Wouter

Romijn zoekt niks, maar speelt een (mooie) rol.

avatar van Zinema

Wouter schreef:

Romijn zoekt niks, maar speelt een (mooie) rol.

Je bedoelt Rebecca..

avatar van A.v.D.

A.v.D.

Erg leuke, gezellig, vermakelijke film....

Michiel Romeyn vond ik het beste acteren...

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Zinema schreef:

Volledig mee eens. Zeer rommelige film. Ik vond het zeker niet leuk en een slap onsamenhangend verhaal. Het enige wat ik de moeite waard vond is de titelsong maar voor de rest vond ik het echt een waardeloze typisch Nederlandse film.

avatar van A.v.D.

A.v.D.

Zo zie je maar weer dat acteren een echt vak is... Wendy van Dijk speelde hetzelfde als In Oranje.. Thomas Acda precies zo... Paul de Leeuw speelt hetzelfde als in Ja Zuster Nee Zuster.. Leuk dat ze meedoen hoor, maar het zijn geen acteurs... en vandaar ook ... schoenmaker blijf bij je leest....

Couch Potato

Mooie en onderhoudende film rond de figuur van Sinterklaas. Een film die me blij maakt en dat is een hele verdienste;

Vrij sterke verhaallijnen, vaak goed geacteerd, de ene al sterker dan de andere, maar ik vind dit best een goede film.

Vooral die Sinterklaas zelf, vond ik héél goed acteren!

Waarschijnlijk een film boordevol Bekende Nederlanders, maar dat gegeven is zéér relatief, want ik als Belg ken er haast geen kat van, op Paul de Leeuw na dan!

avatar van Keutul

Keutul

Wat een saaie flutfilm is dit zeg.

avatar van bartman

bartman

Oh oh oh, wat een rampzalig slechte film!

Het was niet zozeer dat ik de grappen misplaatst of flauw vond. Nee, op een handvol momenten na kon ik überhaupt geen stukjes ontdekken met humoristische pretenties. De film, die in zijn geheel toch wel degelijk als komedie bedoeld is, wist me welgeteld tweemaal tot een kortstondige glimlach te brengen. Veel vaker kon ik mijn neiging tot zuchten en kreunen niet langer bedwingen: zo tergend waren de romantisch bedoelde scènes die samen het grootste deel van de film vormden.

Ik had niet bijzonder veel van deze film verwacht, maar als ik had geweten dat deze zo vervelend was om uit te zitten dan was ik er niet aan begonnen.

Om niet alleen te zeuren sluit ik af met een verwijzing naar één van de twee fragmenten die mij wél konden bekoren. De scene waarin dat role-playing maatje van Kees bezorgd constateert dat Kees het spel volgens hem gebruikt om de werkelijkheid te ontvluchten vond ik erg subtiel en vermakelijk.

avatar van Quido

Quido

Als we de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) mogen geloven, is al bekend dat deze film genomineerd wordt voor diverse Gouden Kalveren. Bij de aankondiging van het portret over Motel Films staat namelijk: "(...) Ze produceerden onder meer Alles is Liefde, vanavond genomineerd voor diverse Gouden Kalveren." Doorgestoken kaart!

avatar van gotti

Je hoeft natuurlijk geen waarzegger te zijn om te voorspellen dat Alles is Liefde in ieder geval voor een handvol categorieën genomineerd zal gaan worden. Ik gok op een verkeerde woordkeus.

avatar van bollepeer

bollepeer

normaal hou ik totaal niet van dit soort films, maar deze was wel aardig.

vooral het acteren had ik niet verwacht, in positieve zin dan.

avatar van keukenzout

keukenzout

Ik vind romantische komedies verschrikkelijk maar ik heb werkelijk gelachen én een traantje gelaten. Jammer van Valerio, maar verder een dikke 4*

Couch Potato

Heb hem nu 2 keer gezien op korte tijd, en kijk, ik vind hem nog beter worden.

Ik ben ook niet bevooroordeeld vanwege de BN, de Bekende Nederlanders, want dat is allemaal erg relatief ; behalve Paultje De Leeuw ken ik van héél de cast niemand, echt niet.

De tijd dat BN's ook in Vlaanderen automatisch bekend waren is lang voorbij, omgekeerd van hetzelfe neem ik aan, en dat komt ook omdat Vlamingen geen of nauwelijks nog Nederlandse televsie kijken en omgekeerd, ooit, voor de commerciële zenders bestonden, was dat anders.

avatar van Wouter

keukenzout schreef:

Dan kun je mij niet meer vertellen dat je niet van romantische komedies houdt!

avatar van Quentin

Quentin

Men is overigens bezig met een vervolgfilm.

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Love Actually vond ik maar een opeenstapeling van clichés en zoetsappigheid, dus de vergelijking viel niet in de goeie smaak. Gelukkig bewijst Alles is liefde zich makelijk te kunnen onderscheiden. Het levert eigenlijk een fijn en hartverwarmende film op, die nergens echt melodramatisch overkomt. De cast doet het prima, ze hebben de intentie en genieten ervan. De persoon die gewoon opvallend slecht tussen de rest van de cast acteert is Valerio Zeno. Zijn rol is tja, eh....hoe zeg je dat,,,gewoon gênant. Slechtere prestatie ben ik recentelijk niet tegen gekomen. De script is solide genoeg om ruim 2 uur weten te boeien, met her en der paar paar saai momenten. Af en toe paar erg mooi beelden van Amsterdam. Maar waardoor je echt gecharmeerd raakt is Carice van Houten. Wat een vrouw. Wie kan nou niet als een blok voor haar vallen? Heerlijk geacteerd. Geweldig droge one-liners. Haar scènes zitten gewoon tegen dik 4* sterren. Als geheel een fijn filmpje die me wist te verrassen.

Prins Valentijn : Zal ik je naar huis brengen?

Kiki : Nou ja, ik sta eigenlijk eh....op de waarde te wachten.

avatar van Keutul

Keutul

Ik snap gewoon echt niet wat leuk is aan deze film..... Komt het omdat er bekende nederlanders in spelen? De humor en het verhaal zijn in ieder geval ver te zoeken.

Keutul schreef:

Ik zei het al eerder; die BN zijn hier in Vlaanderen, op Paul de Leeuw na dan, totaal onbekend voor het grote volk, voor mij alleszins, neen, ik vind de film leuk, maar ach, zulke films moet je toch een beetje met een ander oog bekijken dan "ernstige" films, dit is gewoon ontspannen, meer niet.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Keutul schreef:

Je kunt hier wel verdwaasd om je heen gaan lopen roepen dat je er niks aan vond en dat de humor en het verhaal ver te zoeken zijn, maar je komt zelf ook met geen enkel argument. Zolang je je mening niet onderbouwd zul je roepende in de woestijn blijven.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Couch Potato schreef:

Ben ik niet helemaal met je eens. Ik kan ontspannen films erg waarderen (heb zelfs 5* gegeven aan Winny the Pooh), maar dit is een slap aftreksel van Love Acuality. Erg on orgineel. Veel te nederlands. En net als zoveel nederlandse films. Wij willen te veel op hollywood lijken, alleen met een veel kleiner budget en zoveel mogelijke "leuke"holywood momenten erin. Waardoor het opmij veel te gemaakt overkomt. De rede dat men zo trots is volgens mij is: Zie nu wel wij kunnen het ook, net als Amerika. Maar ik mis een Nederlandse indentiteit in deze film. Niks herinnert mij aan het thema liefde, gewoon op zijn nederlands of van mijn part op een universeel niveau (wat love Actuality wel heel goed deed).

Nee dit is een samenvatting van geforceerde amerikaanse grapjes van nederlandse bodem.

avatar van Quido

Quido

Nederlandser dan dit kan bijna niet ... Sinterklaas, grachtengordelhumor, het koningshuis ... om maar eens wat te noemen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

korenbloem02 schreef:

Veel te Nederlands maar je mist een Nederlandse identiteit in deze film? En er waren heel veel verwijzingen naar het thema liefde, zowel Nederlands als universeel, als je uberhaupt al van een onderscheid kan spreken.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Of laat ik nog iets noemen: een homopaar dat gaat trouwen een slap aftreksel van Hollywood??? Laat me niet lachen.

De tagline van Love Actually (Love actually is all around) kwam imo in deze film beter naar voren dan in Love Actually zelf. Jong/oud, homo/hetero, opa/moeder/zoon, vreemdgaan/scheiden, liefde voor en geloof in een sint. En nog belangrijker; ook liefde voor overledenen, iets wat mist in Love Actually. Daarnaast komen de karakters uit verschillende lagen van de samenleving (van de prins en de vliegende panters tot en met de zwerver). Met een geniale vondst van Michiel Romeyn (elke zin is overladen met cynisme) die een venijnig tegenwicht biedt op de zoetsappige momenten.

Dat een van de weinige harteloze, liefdeloze karakters in deze film (de eerste sint) direct verwijnt en bezwijkt aan zijn hart (hoe ironisch) zette voor mij direct de toon voor een zeer vermakelijke film.

avatar van lottetje

lottetje

Jeauhan schreef:

Wouwww!!! Ik las jou berichtje en ik dacht. Dit is helemaal waar.:)

Ik ben het volledig met je eens. prachtig!:P

en reactie op Korenbloem02. De nederlandse identiteit bestaat niet.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11944 berichten

Dé Nederlandse identiteit niet inderdaad, maar ik voel toch wel degelijk bij mezelf één Nederlandse identiteit...

avatar van Jokerman

Jokerman

Wat een vette film! Acda op z'n best! Carice stralend! En Wendy van Dijk laat zien meer te kunnen dan al dat verschrikkelijke drama op sbs6! En tja, Romeyn, droog en als altijd komisch! Super!

avatar van cornelis

cornelis

rokkenjager schreef:

Kiki : Nou ja, ik sta eigenlijk eh....op de waarde te wachten.

[/i]

Op de ware.