• 9.414.832 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

Ajda

een 4 duhhh! grappige film niet meer niet minder

avatar van RoBreda

RoBreda

Wow! Voor een Nederlandse film vond ik hem echt fantastisch! En oh oh, wat is die Carice van Houten toch een ontzettend mooi meisje! Het enige minpuntje aan de film is Paul de Leeuw, anders had ik meer dan 4* gegeven.

avatar van gotti

De Leeuw? Vond dit juist één van z'n betere rollen. Stoorde me meer aan iemand als Zeno...

avatar van paus

paus

Leuke mooie en grappig film. Goed geacteerd!

Wel een beetje van Love Actually genept..

avatar van gotti

Genept? Goed naar gekeken en leuk geadapteerd zou ik zeggen...

avatar van twistie

twistie

Wat een ZAADFILM zeg, erg rommelig verhaal, niet leuk.

Van die zogenaamde bekende nederlanders die hier opeens leuk moeten gaan doen en laat staan acteren.

NIET KIJKEN, je schaam je gewoon dat dit door je landgenoten inelkaar isgeflanst !

avatar van gotti

Bekende Nederlandsers? Op een enkeling na allemaal acteurs hoor...

avatar van Jessica.

Jessica.

Ja, een beetje van Love Actually gejat, maar Love Actually is geweldig en deze film vind ik ook écht goed en leuk. Ik hou ook van zulk soort films ^^ En het acteren was erg goed en het verhaal was leuk. Vooral van prins Valentine. ^^ Een aanrader!

avatar van Gish

Gish

Michiel Romeyn steelt de show, en Carice is een schatje.

avatar van mister blonde

mister blonde

gotti schreef:

Bekende Nederlandsers? Op een enkeling na allemaal acteurs hoor...

Mwa; vind Paul de Leeuw, Wendy van Dijk, Valerio (irritant pestventje), Vigo Waas, Ruben van den Meer, Marc-Marie Huijbregts, de Vliegende Panters en zelfs Thomas Acda niet echt acteurs, hoor. Toch een behoorlijk percentage op de totale cast. Leuk juist dat ze het allemaal zo goed doen, m.u.v. die Valerio.

Alles is Liefde werkt veel beter dan Love Actually. Meer chemie, betere samenhang, minder rare bokkensprongen in de verhaallijnen en beter geacteerd. Ook qua humor geslaagder, hoewel me dat toch een beetje tegenviel. Echt grappig wordt de film niet.

De film werkt wellicht een stuk beter tijdens de feestdagen dan in de zomer. Maar ik heb wederom een sterke Nederlandse film gezien, met sterke acteerprestaties en gelukkig voor de preutse mensen onder ons, zonder naakt (och, och, och).

Geslaagd, maar niet meer dan dat. 3,5 sterren.

avatar van gotti

Tja, noem ze entertainers, caberetiers of wat dan ook. Maar toch zijn het óók acteurs...

avatar van mister blonde

mister blonde

En zo kun je alles recht praten wat krom is. Het zijn in elk geval wel bekende Nederlanders en dat zijn ze niet geworden door hun acteerprestaties. Dat ze toevallig wel eens eerder hebben geacteerd, doet er niet zoveel toe.

avatar van girl in the moon

girl in the moon

Echt een joepie film! Wel de Nederlandse versie van love actually maar die was zeker ook niet vervelend om naar te kijken!

avatar van joojoo7

joojoo7

Leuke film, met goede acteurs. Origineel verhaal, kortom 4 sterren!
Die scene waarin die homo-medewerker van de V&D vraagt aan Kiki om het nummer van de koningin is echt geweldig!!
Valerio speelt inderdaad een irritante rol, dat nonchalante gedoe van hem.

avatar van Psyché et Amor

Psyché et Amor

Toch een beetje een tegenvaller.

Ik zat te veel met Love actually in mn hoofd en dat niveau bereikt deze film zeker niet. Eigenlijk vind ik het heel erg jammer dat er geprobeerd is een film zo 'na te maken'.

Ik had het idee dat te veel personages werden gespeeld door bekende Nederlanders omdat ze zo bekend zijn en niet omdat ze nou zo geweldig goed acteren.

Maar er waren ook wel goede aspecten aan deze film! Carice van houten was geweldig. En al met al heb ik me ook wel vermaakt.

avatar van gotti

Na maken? Het is geen remake hoor. Gewoon een vrije adaptatie. Een hele vrije...

avatar van Mels

Mels

Verhaal was leuk, film was lachen. Goeie cast, Valerio en de Leeuw waren matig.

Als je van komedies moet je deze een keertje kijken.

*4,0*

avatar van becky

becky

Echt een geweldige Nederlandse film. Normaal gesproken heb ik het niet zo op Nederlandse films, maar eindelijk eentje met normaal camera werk, geen onnodig bloot en een goeie dosis humor en snelheid.

avatar van gotti

Wanneer zag je voor het laatst een NL film? Jaren '70?

avatar van nienienien

nienienien

Ik vond het wel een leuk filmje die makkelijk kijkt terwijl je duf op de bank hangt met een bak chips. Dat waren mijn omstandigheden dus, dus het was best wel een leuke film =)

avatar van gauke

gauke

Al meerdere keren genoten van deze sprankelende oer Nederlande en knap gemaakte komedie.

avatar van suario

suario

Te erg voor woorden, verschrikkelijk, carice op haar ergst, over the top, elke kleine shitrol vertegenwoordigd door een BNer zonder werk, alleen maar stereotypes, gewoonlijk gruwelijk! alleen leuk voor zwakbegaafden want je mag meer verwachten van een film ook van een nederlandse film want er zijn genoeg ned films die kwaliteit hebben. maar dit is echt pulp; men verzint een mierzoet verhaaltje, men laat de hoofdrol spelen door nederlands trots altijd- goed-carice, men gooit daar een flinke partij BNers bij men mixt de boel, men gooit er een flinke reclame campagne tegenaan zo erg dat je er wel naar toe moet en zie daar, daar heb je ;alles is liefde.

begrijp werkelijk niet hoe t nog aan 3,5 punt komt, hier nog wel.

avatar van L.Y.Q.

L.Y.Q.

Vermakelijke film. Veel Bn-ers, maar dat maakte het juist leuk om naar te kijken.

Vind wel dat ze deze film pas rond Sinterklaas hadden moeten uitbrengen op dvd ipv in de zomer.

Leuk verhaal. Echt nederlands. Prima vermaakt.

Jammer alleen dat er al zoveel nederlandse films zijn zoals deze.

avatar van Manitobas

Manitobas

Als ik dat nummer van Blof hoor ga ik al over m'n nek, yek!

avatar van yorick9

yorick9

Slechtste film die ik ooit heb gezien, klote humor, geen verhaal er in. Ik kan niks positiefs zeggen...

avatar van yorick9

yorick9

Manitobas schreef:

Als ik dat nummer van Blof hoor ga ik al over m'n nek, yek!

Dat is echt een heeel slecht nummer, net zoals de film..:@

avatar van Ghola

Ghola

Wat deze film voor mij zoveel leuker maakt dan de films van Richard Curtis (Four Weddings, Notting Hill, Bridget Jones en Love Actually), is de herkenbaarheid. Het is de herkenbaarheid van Sinterklaas, van de Bijenkorf, van de heerendisputen, van de taal, van de bekende Nederlanders en ga zo maar door. Hoewel het allemaal larger than life en volstrekt ongeloofwaardig is, komt het zo toch wat dichterbij. Als je de film gaat kijken moet je natuurlijk een klein beetje geluk hebben met je mindstate en gezelschap, maar daarbuiten laat Alles Is Liefde héél weinig aan het toeval over.

de film vondt ik best saai

verveelde me al snel

zit niet echt veel humor in

dat liedje van blof vindt ik best wel leuk !

2,5

avatar van Kippie.

Kippie.

gotti schreef:

Helemaal mee eens. Trouwens, ik zie hier veel kritiek op deze film, terwijl ik (en de mensen die ik ken) het allemaal een geweldige film vinden. Al vind ik het einde een beetje "afgeraffeld", het einde ging me iets te snel al zeg ik het zelf. Maar verder een geweldige film en Carice is weer geweldig, al is dit zeker niet haar beste rol.

avatar van Dark Knight

Dark Knight

ik vind dit een slechte film, ik denk dat ik me erin kan vinden dat mensen dit leuk vinden maar dit is niet echt een film waar ik blij van wordt, alles is liefde vind ik mislukt en ik ben niet van plan hem nog eens te kijken gewoon dat cijfer waard van mij dan 0,5**********