• 9.381.092 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

Simone Coelman

Victor Jollema

Rudolf van Hoogstraten Bosch

Klaasje van Ophorst

avatar van Koekebakker

Koekebakker

Ik miste Kim van Kooten al bij DWDD vorige week, maar dat zal dus wel zijn gedaan zodat zij nu haar verhaal kon vertellen bij die andere talkshow die er publicitair toe doet; P&W. Slim, hoor.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit soort rom-coms zijn vrouwen-films. Mannen MOETEN mee en waarderen daardoor ook lager, zelfde effect als bij Love Actually.

Wel grappig. Mannen die door de mand vallen geven lage cijfers. Ik heb die gegevens doorgespeeld naar een psychologisch buuroo.

Hoe krijgt Love Actually dan een 7.7 gemiddeld op imdb bij mannen...

Love Actually is nou juist zo'n film die door vrouwen en mannen gewaardeerd wordt.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Ik vond zelf Love Actually inderdaad erg leuk, terwijl het genre me niet zo ligt

avatar van hinie

hinie

Wat een gezeur. Mannen zijn toch ook romantisch aangelegd..ook al doen ze zich vaak stoerder voor!

Er zijn meerdere soorten romantiek.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik vind de soundtrack alsvast zouteloos. Wat wil je ook met Blof? Blof is een band die de laatste 6 jaar dezelfde liedjes schrijft, alleen dan in verschillende teksten. Geen melodie, saai, etc.

Maar verder ben ik wel zeer benieuwd naar de film. Een 3,97 na 18 stemmen is niet mis. Zeker voor een Nederlandse film.

hinie schreef:

Je doeld op het multiculterele gebeuren?

Op de hele recensie.

avatar van Hannibal

Hannibal

FisherKing schreef:

Mannen MOETEN mee? De meeste vrouwen hebben vriendinnen die voor "vrouwenfilms" uitermate geschikt zijn om mee te gaan.

Ik weet niet hoe het andere mannen vergaat, maar ik ben nooit verplicht een bioscoop ingetrokken door een vrouw.

Misschien vonden deze mannen de film niet leuk en hebben ze daarom een laag cijfer gegeven. Wil niet meteen zeggen dat ze door hun vrouw de bioscoop ingeleurd zijn, en uit frustratie de film hebben afgestraft met een laag cijfer.

Bovendien denk ik niet dat dit een vrouwenfilm is. Hij lijkt mij tenminste heel leuk en ik ben een echte man!

avatar van lykathea

lykathea

Als de film nu al in 't hoekje "vrouwenfilm" wordt geduwd moet 'ie wel erg tegenvallen, zeg.

Geen enkele film zou een geslacht label moeten dragen. Een chickflick is toch niet voor niets bijna altijd brak, dat komt omdat 't als productie totaal geen moeite hoeft te doen, maar alleen maar zoveel mogelijk cliches erin probeert te proppen zodat de standaard tiener 'm leuk zal vinden.

avatar van TimD

TimD

Dat is wel heel gemakkelijk gedacht.

lykathea schreef:

Geen enkele film zou een geslacht label moeten dragen.

Op zich mee eens, maar clichématig gezien worden dit soort films als vrouwenfilms bestempeld. Dat gebeurde niet alleen deze film, maar ook bijv. Love Actually, Bridget Jones en Notting Hill.

Als je dat soort films niet leuk vind, ben ik bang dat ook deze niet voor jou is.

avatar van Keane1983

Keane1983

Jongens...kan mij ook een iemand vertellen wat ze daarwerkelijk van de film vinden....hoe de dialogen zijn ed....

Ik bedoel ik zie alleen maar afzeiktexten maar geen echte inhoud van films.....kan iemand mij wel vertellen hoe ze film is???

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Laat ik dat dan maar proberen, ik stem overigens nog niet, ik wil er liever nog een nachtje op slapen.

De dialogen zijn leuk, soms wat te geforceerd, maar over het algemeen wisten ze de gehele zaal aan het lachen te brengen door hun originaliteit en effectiviteit en ik zelf kreeg vaak ook een lichte glimlach op mijn gezicht. Het verhaal is gewoon prima, volgens het boekje voor dit type films. Weinig nieuws, compleet voorspelbaar, maar mede door de leuke dialogen toch de moeite waard.

Ook leuk waren alle cameos, stuk voor stuk bekende koppen, zo weer de moeder van Eva uit Hertenkamp, dan weer de hoofdrolspeler uit Zeeuwsmeisje, etc. etc. Zo kan iedereen die een beetje thuis is in Nederlandse series en films denk ik wel wat herkennen, dat maakt het toch wat leuker als geheel.

Minpuntje is en blijft toch wel de voorspelbaarheid, vooral omdat het hier allemaal wat te lang voortkabbelt. Geen enkele gebruikelijke relationele tegenslag wordt overgeslagen, en daardoor had ik het op een gegeven moment grotendeels wel gehad. Wat overblijft is een al met al toch vermakelijke film, die erg krachtig begint, bij vlagen leuke humoristische momenten heeft en een leuke rolbezetting die de film wat extra kracht geeft.

Achja, gewoon een beetje de Nederlandse Love Actually, laat ik eigenlijk maar het voordeel van de twijfel geven: 3,5*

avatar van miak

miak

Vrolijke film, leuke grappen in het begin van de film, jammer dat alles zo voorspelbaar afloopt. 3,5*

avatar van Quentin

Quentin

Heerlijke film met een fantastische sfeer. Geestig en ontroerend, erg goed geschreven, gespeeld en geregisseerd, voorzien van prachtige plaatjes. Bomvolle zaal die zichtbaar genoot, zelfs de Minister van V&W in de rij voor me, zat (onder het genot van een Breezer welteverstaan) tegen het einde in een romantische pose met zijn wederhelft. dikke 4*

avatar van Gerth

Gerth

Leuke film, alles wat te maken heeft met liefde komt aan bod. Vol humor en vaak ontroerend Na een uitermate sterk begin, wordt de film ietsje minder, maar blijft toch absoluut boeien.

Er is ook mooi acteerwerk van met name Daan Schuurmans, Peter Paul Muller en Carice van Houten.

Hoe wel de dialogen soms wat geforceerd zijn, zitten er een paar mooie teksten in die je laten nadenken. Complimenten voor Kim van Kooten, talent runs in the family.

avatar van hinie

hinie

Alles is liefde...liefde is geen prins op het witte paard, ja DUUH , voor sommige wel dus!
Wat een heerlijke romantische film. En zoals al vaker gezegd hier , geweldige dialogen. Daan Schuurmans en Michiel Romeyn speelde echt ge-wel-dig. Hoewel ik sommige dingen net iets anders gedaan zou hebben, zoals de eerste kus tussen prins valentijn en kikki, de buik van de sinterklaas die dood moest zijn maar toch nog op en neer ging, vond ik het een erg leuke film!

avatar van Marjolein19

Marjolein19

Leuke film. Vind niet gauw een nederlandse film leuk maar deze had ook leuke humor.

avatar van by_the_way

by_the_way

Marjolein19 schreef:

Vind niet gauw een nederlandse film leuk

Waarom niet?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Wouter schreef:

Loopt storm in de bios. Mooi.

Wat zijn de bezoekcijfers tot nu toe?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Marjolein19 schreef:

. Vind niet gauw een nederlandse film leuk .

Laat dat Wouter maar niet horen

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Wouter schreef:

Loopt storm in de bios. Mooi.

Dat idee kreeg ik ook. Complete chaos bij Tuschinski, alle plaatsen gereserveerd, mensen die voordrongen om nog een plekje te bemachtigen etc. En uiteindelijk ook een compleet uitverkochte zaal uiteraard. Ook veel publiciteit. Denk dat deze film wel eens records zou kunnen halen.

avatar van Quentin

Quentin

Laten we het hopen, kan de Nederlandse industrie wel gebruiken.

avatar van Koekebakker

Koekebakker

BlueJudaskiss schreef:

Wat zijn de bezoekcijfers tot nu toe?

Tot en met gisteren al ruim 60.000. Dat is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Ocean's 13. Gaat over de 100.000 in de eerste speelweek.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Ben er vandaag geweest en ik vond em echt leuk. Heb me goed vermaakt en ja, hij is voorspelbaar, maar vond het een heerlijke film!

avatar van Niqk

Niqk

dit is eigenlijk gewoon de nederlandse versie van Love actually.. maar die was ook heel leuk... net als deze

avatar van Wouter

610.000 euro in het weekend. Da's een van de grootste openingen (met Zwartboek) van de afgelopen tien jaar.

BlueJudaskiss schreef:

Laat dat Wouter maar niet horen

Die kan het wel begrijpen als hij kijkt wel exemplaren ze gezien heeft.