Genre: Komedie / Romantiek
Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 11 oktober 2007
Plot Alles Is Liefde
In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...
Kiki Jollema
Rens
Klaasje van Ophorst
Sarah
Mad
het verhaal lijkt en beetje op het verhaal van de film love actually......
Simon Smith (crew films)
Ja dat klopt, Mad (en alle anderen die dit hebben opgemerkt en nog gaan opmerken), Love actually was een inspiratiebron voor Kim van Kooten bij het schrijven van de film.
getyourchucks
Ik wil het heel graag zien. Kim van kooten vind ik altijd geweldig en lijkt me leuk om een film te zien die ze geschreven heeft. Verder ja.. het ziet er best zoetsappig uit maar in principe ben ik daar ook niet op tegen.
Ik ben het zo zat dat mensen de nederlandse film zo neerhalen. Het is de houding van velen tegenover nederlandse film dat het geen kans geeft. Ik persoonlijk ben echt heel erg toe aan een goede nederlandse film, en ik geloof dat we het BEST kunnen. Het wordt tijd voor een topper.
Verder, vind ik carice van houten een goede actrice...
Clueless Dork
De marketing en het grootste gedeelte van de cast komt me de strot uit (Valerio?). Heb wat fragmenten gezien en afgezien van Valerio lijkt het me wel een aardig filmpje. Ik erger me dood aan Wendy van Dijk met haar slappe geblaat. Ushi was grappig voor enkele afleveringen. Hetzelfde typetje spelen en altijd dezelfde slappe grappen maken maar op andere sterren maakte zorgde ervoor dat ik jarenlang werd gemarteld met Ushi op de tv.
Binnenkort maar eens pindakazen en kijken wat het is.
Quentin
Binnenkort maar eens pindakazen en kijken wat het is.
Stoere bink ...
Waardering in de Volkskrant van vandaag: 4 uit 5
Pure
En BN/de Stem ook 4/5, al zijn dat kwalitatief niet de beste recensies
Quentin
Ik snap niet waarom diezelfde bespreking maar dan nu op cinema.nl 4 uit 6 geeft, telkens dat vreemde verschil tussen krant en online.
Bij lancering in 1997 is voor het afwijkende 6 sterren systeem gekozen. Bij aanvang heette cinema.nl '24h cinema service' en was er nog geen samenwerking met de Volkskrant.
De meningen waren er over verdeeld (5 of 6 sterren systeem), maar er was een persoon die er op stond dat het er 6 werden.
Quentin
Maar dan is het toch onzinnig om die 4 uit 5 over te nemen uit de VK naar een systeem met een verdeling over 6 punten
Wellicht. Geregistreerde gebruikers kunnen op cinema.nl ook 1-6 sterren uitdelen. Ik denk dat ze verwarring willen voorkomen.
Dan zou de Volkskrant ook het 6 sterren systeem moeten hanteren.
Quentin
Het stoort me gewoon aangezien het de indruk wekt dat een film 'slechter' is, 4/5 van 6 is gewoon een kleine 5, geen 4.
Jolienepien
Ik vind met 5 sterren fijner want ik zie het als de cijfers 1 t/m 10. dus 2.5*is een 5 en 5 sterren een 10.
Wel een uiterst rake recensie.
Quentin
Korte samenvatting van recensies( bron );
Filmfocus.nl (****): 'Alles is liefde is de optelsom van vele romkoms, en Love Actually in het bijzonder. Scenarist Kim van Kooten stort zich met overgave op clichés die in haar behendige handen verrassend ontroeren en op de lachspieren werken. Dit is dé surprise van het najaar'
Cinema.nl (Volkskrant) (****) Alles is liefde is een sprankelende, trefzekere en tegelijk weemoedig stemmende romantische komedie, geschikt voor jong en oud, man en vrouw en alle gezindten.
Veronica Magazine: Van debutant tot ervaren rot blazen de acteurs leven in hun personages, van wie je wel móet houden. Amsterdam zag er nog nooit zo sprookjesachtig uit en iedereen die na het zien van deze film niet blij de bios uithuppelt, moet zich laten nakijken wegens gebrek aan een hartslag. We hebben nog even te gaan, maar roepen Alles is liefde alvast uit tot de beste Nederlandse film van het jaar.
Derecensent.nl: Alles is liefde is de beste Nederlandse kerstfilm ooit, die al eindigt met Sinterklaas.
Filmkrant.nl: Dit zijn de verhalen waar we in wíllen geloven ondanks alles, en Van Kooten met haar scenario en Lürsen met zijn regie slaan daarvoor precies de goeie toon aan.
Filmtotaal.nl (****): Alles is Liefde zit simpelweg erg goed in elkaar. Het verhaal blijft, ondanks dat het allemaal bekend in de oren klinkt, vlot en fris. De doelgroep wordt op de wenken bediend en daarmee is Alles is Liefde dus eigenlijk al geslaagd. Wat de film nog net ietsje beter maakt is het grote inzicht in onze Nederlandse cultuur. Het sinterklaasfeest als centraal uitgangspunt nemen is een gouden vondst, want hiermee maakt Alles is Liefde duidelijk hoe bepalend volksfeesten kunnen zijn voor het nationale gevoel. Voetbal is ook zo’n ding, maar sinterklaas is mogelijk net wat karakteristieker voor ons landje. De sentimenten en fijne herinneringen aan pakjesavond worden in de film nagenoeg tastbaar gemaakt. Hulde daarvoor! Alles is Liefde is daarmee allesbehalve een kopie van Love Actually: Hollandser dan dit wordt het niet!
Sentimento.nl (****1/2): Alles is liefde is een geweldige cast, Alles is liefde is een fijn verhaal, Alles is liefde is romantisch, vrolijk, ontroerend, en komisch; Alles is liefde is alles!
Nu.nl: Alles is Liefde van Joram Lürsen (In Oranje) is een van de leukste Nederlandse komedies die we de laatste jaren mochten begroeten. Zelfs voor wie niet gelooft in Sinterklaas of in de liefde zal zich gewonnen moeten geven. Alles klopt in Alles is Liefde, en dit jaar is het geen bezwaar dat de feestdagen al in de herfst beginnen.
De Gelderlander (****): Alle liefdesgeschiedenissen spelen zich af in een gloedvol gefotografeerd Amsterdam. Zelden kwam de stad zo overtuigend in beeld; de stad is niet alleen een plek om verliefd op te zijn, maar ook om verliefd in te worden. Naar het einde toe valt er best nog wat aan te merken op de manier waarop verhaallijntjes worden verbonden en afgerond. Maar daar gaat het dan al lang niet meer om. De film opent met de stelling dat het met de liefde net zo is als met Sinterklaas; je moet er een beetje in geloven, anders wordt het niks. Na het hartverwarmende slotakkoord wil je het maar wat graag geloven.
Preview.nl (****): Alles is Liefde is geen film die het wiel uitvindt, maar het is voor Nederlandse begrippen wel de ultieme romantische komedie, met groots vertelde kleine verhalen, prachtig camerawerk van Lex Brandt, een tot in de puntjes verzorgde aankleding, en Carice van Houten in luxe cadeauverpakking. Zeg nou zelf: wat kan een mens zich nog meer wensen?
NRC.nl: Het is met liefde net als met Sinterklaas: je moet erin geloven, anders blijft er niks van over. Dat is het simpele maar doeltreffende uitgangspunt van Alles is liefde, een romantische komedie in Sinterklaastijd, geconcipieerd met een schuin oog naar Engelse voorbeelden. En het is gelukt. De film van Joram Lürsen heeft vaart, geestige dialogen en roerende momenten. [....] Love Actually lijkt voor de makers wel een heel dwingend voorbeeld te zijn geweest. Alles onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’. Maar geen misverstand: Alles is liefde is geen namaak...
Metro (*****): Nuchter blijven over een film waar je om kan lachen en huilen is een onmogelijke opgave. Naar de film gaan is eigenlijk de enige optie...
FOK!frontpage (****): Originaliteit is niet één van de speerpunten van Alles is Liefde, maar dat maakt niets uit als je het overige maar perfect uitvoert en dat doet de film. De beelden zijn prachtig, de muziek passend en de verhaallijnen boeiend. Je moet wel een grote pessimist zijn wil je je uiteindelijk niet mee laten slepen door Alles is Liefde; de romantische komedie van het jaar.
hinie
Wel een uiterst rake recensie.
hinie
Goede recensies. Was er helemaal niemand kritisch over?
queenie
gisteren gezien in de bioscoop en ik vond het een leuke film. leuke momenten en flauwe humor. hij was voorbij voor ik er erg in had. 4*
Mochizuki Rokuro
Goede recensies. Was er helemaal niemand kritisch over?
Ik kan me voorstellen dat het vanuit script- en acteeroogpunt prima in orde is met deze film. Maar ik weet niet of er ook iets verrassends of vernieuwends zit in de manier waarop beeld, montage, geluid en etc wordt ingezet. Dat kan ik me niet voorstellen. Scenario (denk aan Iñaritu achtige kunstgrepen in ensemblefilms - niet per se mijn grote voorkeur) wellicht wel.
Daar leent dit genre zich ook niet voor, maar zou ik wel een gemiste kans vinden. Film is voor mij toch meer dan alleen een verteld verhaal. Sterker nog: Film is voor mij een visueel verteld verhaal. Dus dat zou een kritiek punt kunnen zijn.
Quido
Dus dat zou een kritiek punt kunnen zijn.
matthijs_013
Het is maar hoe je naar een romkom kijkt
Neem je alles zo serieus?
Mochizuki Rokuro

Ja Ja ik sta er zeker open voor. Maar het valt mij ook wel op dat er erkelijk geen onvertogen woord valt over Kim, Carice of wie dan ook. Ik gun ieder zijn succes, maar het zal toch niet alles goud zijn dat blinkt voor deze film.
Maar soms ben ook ik een hopeloze romanticus en ga ik ook voor de bijl als ik zit weg te smelten bij deze film. Ik ga zeker nog kijken.
Quido
Wellicht worden er nu inderdaad te hoge verwachtingen gekweekt door al die lovende pers. Kan ook funest zijn.
Quentin
Ja, waar ik vorige week (onterecht) zeurde over weinig promotie zou er nu zelfs overkill kunnen optreden.
consilleri
Zojuist in de bios gezien. Bij aanvang keek ik om me heen en inderdaad voornamelijk vrouwen. Die hebben tijdens de film enorm genoten, net als mijn vriendin. Het is een vermakelijke feelgood movie met een voorspelbaar scenario en behoorlijk ongeloofwaardig einde(voor iedereen anders dus verklap hier niets mee), echter het waren ook geen verloren minuten.
Vermakelijk 3,5*

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'