• 9.381.110 stemmen

Met onder meer: Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 11 oktober 2007

Plot Alles Is Liefde

In Alles Is Liefde draait alles om de liefde, in alle denkbare combinaties. Klaasje (Wendy van Dijk) is gescheiden van Dennis (Peter Paul Muller) nadat hij haar heeft bedrogen met de juf (Chantal Janzen) van hun zoontje. Hoewel Dennis haar terug wil, lijken zijn kansen verkeken als Klaasje een aantrekkelijke jonge minnaar tegenkomt (Valerio Zeno). Simone, de beste vriendin van Klaasje (Anneke Blok) is de spil van haar gezin dat ze met strakke schema's door het drukke dagelijkse leven leidt. Haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich daardoor vaak buitengesloten en overbodig. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver, durft hij het haar dan ook niet te vertellen. Badmeester Victor (Paul de Leeuw) verheugt zich op zijn aanstaande huwelijk met Kees, zijn grote liefde (Daan Schuurmans). Terwijl 5 december nadert en alle liefdeslijnen bij elkaar komen via de mysterieuze Sinterklaasfiguur Jan (Michiel Romeyn), lijken de liefdesperikelen te worden overwonnen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ted Coelman

Simone Coelman

Victor Jollema

Rudolf van Hoogstraten Bosch

Klaasje van Ophorst

Wouter schreef:

610.000 euro in het weekend. Da's een van de grootste openingen (met Zwartboek) van de afgelopen tien jaar.

Netjes, dat belooft nog veel.

Wouter schreef:

712.252 euro op 92 prints zelfs (screenaverage van 6.752!), Zwartboek profiteerde destijds ook nog eens van de AH-actie.

Quido

Dat moeten toch wel meer dan 100.000 verkochte kaartjes zijn al?

avatar van Mug

Mug

Ook de sneak previews zijn opgeteld bij het bedrag. Officiele weekendopbrengst is 621.225 euro. Zie: http://www.nfcstatistiek.nl/top20weekend.pdf

Quentin

In ieder geval nu of heel snel al 100.000 bezoekers!

Mug schreef:

Ook de sneak previews zijn opgeteld bij het bedrag.

Dat zijn toch ook verkochte kaartjes?

Gouden Film voor Alles Is Liefde

De komedie Alles Is Liefde heeft binnen een de week na de première de status van Gouden Film bereikt. Meer dan 100.000 mensen hebben de film van Joram Lürsen inmiddels gezien, meldde de distributeur maandag.

Lürsen krijgt De Gouden Film dinsdag overhandigd door Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival. Dat gebeurt in Utopolis Almere.

avatar van raymon

raymon

Nog geen week, 4 dagen. De film ging voor het publiek donderdag in premiere.

Quentin

Nee, er waren ook al sneaks etc. voor donderdag.

avatar van cornelis

cornelis

Quentin schreef:

Zwartboek profiteerde destijds ook nog eens van de AH-actie.

Ligt eraan in welk opzicht je 'profiteren' bedoelt: door de AH actie werd minder omzet gegenereerd door meer bezoekers.

Quentin

Doelde daarmee op het halen van bezoekersaantallen, vanzelfsprekend valt daar financieel niet veel van te profiteren.

Leuk detail overigens dat men gewoon op eigen kantoor heeft gedraaid.

avatar van Stuzzie

Stuzzie

Ik heb hem net gezien en ik vond het een geweldige film!

Ik heb gelachen, gegierd en bijna zelfs een traantje weggepinkt.

Een 5*

Mochizuki Rokuro

Viel me niet écht mee. Er zit een goede pacing in het verhaal, maar het is zeker naar het einde too much allemaal : verloren zoon, zwangerschap, overspel, dood, huwelijk, kijkcijfergedoe, corpsbal/koningshuis etc Dat zal dan bij het genre mogen passen, met zoveel goed materiaal in handen had daar ook een spitsere uitwerking (wat mij betreft: moraal) ingezeten. Maar als op-top romkom zeker geslaagd aan de reacties in de zaal te zien. Dat is dan blijkbaar minder mijn ding.

Absoluut geslaagd was Carice van Houten die met kop en schouders erbovenuit steekt. Anneke Blok, Peter Paul Muller beiden prima. Maar Thomas Acda en Wendy van Dijk was toch af en toe wel kromme teentjes. Nog kwalijker was de muziek, niet alleen dat suffe titelnummer, maar de hele film is dichtgesmeerd met sentimentele muzak. Bah.

Gelukkig voldoende stralende hoogtepuntjes als Carice, paar goede vondsten in de dialoog om een prima avond te hebben. Maar als we dit als het hoogtepunt van de NL-se film 'anno nu' moeten beschouwen... Dan hoop ik toch op iets vernieuwenders, qua thematiek, cinema etc.

Edit: En voordat ik wordt afgeschilderd als cynicus en onromantische man: ik vind het wel leuk om als ik de bios uitkom een enorme rij tot ver op de gracht te zien staan die allemaal naar de film willen. Toch wel een bijzondere prestatie voor een NL-se film en leuk om te zien.

avatar van Reinbo

Mochizuki Rokuro schreef:

Dit is natuurlijk uitsluitend op publieks/commercieel niveau een hoogtpunt. Ik geloof dat de film ook nergens pretendeerd om artistiek of vernieuwend te zijn. het enige wat ze steeds roepen is dat ze een Noederlandse love actually hebben willen maken.... nu niet iets waarvan je verwacht dat het vernieuwend zal zijn. ga daarvoor maar naar de nieuwe van Corbijn.

Reinbo schreef:

Ja je hebt natuurlijk helemaal gelijk, maar als je niet beter weet, lijkt het we of dit de redding/toekomst is van de Nederlandse film. Commercieel inderdaad. Maar zoals ik al schreef had je met zoveel in handen ook toch ook qua cinema iets pittigers kunnen maken. Nu blijft het bij 'leuk'. Control komt ok zeker nog, ik hoop vogende week.

Quido

Dat die de 'commerciële redding' van de Nederlandse cinema is, zegt natuurlijk alles over het publiek en niks over de industrie zelf. Zeker bij een film als deze is experimenteren of 'vernieuwen' op artistiek gebied bijna een non-issue. Denk dat de film technisch bijzonder goed in elkaar steekt (wat natuurlijk wel belangrijk is), de stukken die ik zag tenminste.

Quido schreef:

[...] Denk dat de film technisch bijzonder goed in elkaar steekt (wat natuurlijk wel belangrijk is), de stukken die ik zag tenminste.

Kun je uitleggen wat jji verstaat onder 'technisch bijzonder goed'. Ik schrijf dat ik de pacing goed vond in het verhaal. Het is moeilijk voor mij om de bijdrage van de montage daaraan te kunnen beoordelen.

In het camerawerk viel me op dat kosten nog moeite gespaard waren voor craneshots en allerlei andere luchtshots. Maar dat had meer een 'posh' effect dat een creatieve bijdrage als je het mij vraagt. Geheel traditioneel waren trouwens sommige kinderen absoluut onverstaanbaar (en dat lag niet alleen aan mij, mijn vriendin stootte mij regelmatig aan). Dus dat was vast een minpuntje.

Quido

Ik ga hem vanavond helemaal zien als het goed is, kom er dan nog op terug.

Quido schreef:

Ik ga hem vanavond helemaal zien als het goed is, kom er dan nog op terug.

OK, ben benieuwd.

Quentin

1.045.037 euro in de eerste week, met een schermgemiddelde van maarliefst 10.463 euro!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Keurig!

Quentin schreef:

Opvallend hoog, 'k vond het meevallen met de drukte (voorstelling 18.20u). Ik vond trouwens 8,50 voor een kaartje bij Pathe wel schandalig veel. Ik ga eigenlijk altijd naar filmhuis en zo, maar dat die commerciële bios zo duur was geworden heb ik blijkbaar gemist. Dan krijg je ook een hoge omzet natuurlijk

Quentin

Ga normaal gesproken alleen nog maar in België naar de bioscoop (normale prijzen, beschaafde mensen etc.). Draaide vorige week nog niet bij onze zuiderburen dus heb ook 8 euro betaald, vanaf gister ook hier over de grens dus ik ga vast nog wel een keer.

avatar van gotti

Of je koopt een pathé pas, waarmee je voor 17,50 per maand onbeperkt naar de film kan...

gotti schreef:

Ja maar daar zie ik veel te weinig film voor in de bios. Zit wel 2x per week in filmhuis (o.i.d). Bovendien is er maar 1 Pathé in Utrecht en dat aanbod is al helemaal karig.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Carice en Wendy ouderwets mooi. Veel humor ook, leuke wegkijker. Gratis kaartjes via Hi, maar had er net zo graag voor willen betalen! 4 sterren.

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

Love actually kreeg van mij 5*

Deze 3* : Onorgineel (echt exact hetzelfde idee als Love Actually, alleen dan in het nederlands met sinterklaas), slecht acteerwerk, maar toch een leuke gezellige feel-good movie.

ll_Sparrow schreef:

Makkers Staakt Uw Wild Geraas (1960)

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Misschien is de film inderdaad wel een schaamteloze rip-off van Love Actually, maar dan wel eentje die het origineel benadert. Dit is echt zo'n heerlijke 'zet je verstand op nul en geniet'-film! Carice is duidelijk een van de betere acteurs, maar ook van Anneke Blok was ik danig onder de indruk. Daan Schuurmans, die een leuk koppel vormt met Paul de Leeuw , vond ik ook prima, evenals Michiel Romeijn. Van Wendy van Dijk en Valerio weet je gewoon dat ze op een ander (lees: lager) niveau spelen, maar ik heb me geen moment echt aan ze geërgerd. Het zijn misschien wel veel verschillende verhaallijntjes en thema's die worden aangesneden, maar dat hoort nu eenmaal bij zo'n soort film. De dialogen van de hand van kim van Kooten waren prima en heel herkenbaar. Misschien dat de muziek niet altijd even goed uit de verf kwam, maar ja, er moet toch wat te klagen overblijven. In ieder geval heb ik me uitstekend vermaakt met deze film.

NB. René van 't Hof speelt na Ober weer eens een zeer vreemde figuur (klein rolletje helaas). Ook hem vond ik sterk.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Hele leuke film. Ik heb me bij vlagen kapot gelachen. Ik vind de film ook veel beter als love actually. Als het al een soort remake is dan is hij veel beter. 4.5 sterren.

Bij sommige mensen zie ik staan slecht acteerwerk. Dit is juist een van de weinige Nederlandse films waarbij iedereen geweldig acteert.