True Romance (1993)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 119 minuten / 121 minuten (unrated director's cut)
Verenigde Staten / Frankrijk
Geregisseerd door: Tony Scott
Met onder meer: Christian Slater, Patricia Arquette en Michael Rapaport
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 9 juni 1994
Plot True Romance
"Stealing, cheating, killing. Who said romance was dead?"
Clarence werkt in een stripboekenwinkel en brengt het grootste deel van z'n vrije tijd door in de bioscoop waar hij kungfu-films kijkt. Op een dag ontmoet hij de prostituee Alabama, op wie hij verliefd wordt. Ze kan echter niet zo maar stoppen met het werk en dus moet Clarence eerst afrekenen met haar pooier. Tijdens de tumultueuze confrontatie met de pooier komt Clarence per ongeluk in bezit van een koffer cocaïne. Hij beslist deze enorme hoeveelheid op zijn eigen houtje te verkopen en trekt naar Los Angeles.
Clarence Worley
Cody Nicholson
Big Don
rossi46
- 1940 stemmen
Het mooie van deze film vind ik de rol die Gary Oldman speelt en de dialoog tussen Dennis Hopper en Christopher Walken, waarbij Hopper, de mafioso Walken tot op het bot beledigd. Grandioos
Aardige Actie / Misdaad film. Het is geen top 250 film maar het verhaal is best aardig en Christian Slater en Patricia Arquette acteren prima in deze film. Voor Christian Slater is dat best knap want vaak is hij niet om aan te zien in film. Gary Oldman als smeerlap was ook best wel goed.
aerts007
Door de wetenschappelijke vooruitgang is het tegenwoordig mogelijk om door middel van DNA onderzoek te zien wat iemands afkomst is. Op sicillie is ook zo'n onderzoek gedaan en daar bleek maar 3 % van de bevolking het Sub-Sahara gen in zijn DNA te hebben(wat voorkomt in Noord en Midden Afrika, waar de mooren vandaan kwamen) In Duitsland is die hoeveelheid ook 3%. Het is dus NIET waar. Sicillianen zijn gewoon mediteraanse germanen, die zwart haar en een iets donkere huid hebben omdat de zon daar sterker is, niet omdat de mooren hun bloedlijn verandert hebben. De mooren waren trouwens niet eens zwart, maar het waren algerijnen en marrokanen aangevuld met oost-europese en zwarte slaven die voor hun vochten. Goed dat was het geschiedenis lesje, nu weer over de film:
Ik heb m vandaag herbekeken, en het cijfer word echt niet hoger dan een 3. De personages zijn allemaal wel vermakelijk en badass, maar het verhaal is nogal standaard en het pakt me gewoon niet zo erg. En ik irriteerde me dit keer nog meer aan het personage alabama, wat een irritant mens zeg. Het einde is wel weer heel goed, en zorgt ervoor dat ik inplaats van 2.5 een 3 geef.
Hebben ze dan iedereen op sicllie getest met dna?
Lijkt beetje op politieke peilingen, 65% van de bevolking.........!
Pure zever, de moren hebben er dus werkelijk schoon huis gehouden , etc,etc.!
Klein voorbeeld, Antwerpenaren noemen ze sinjoren, dank aan onze vriend Alva!
Puur bloed, m'n gat. Bestaat niet en zeker niet in streken overheerst door de Moren.
Voor de rest toffe gasten zenne.......
Stray-bullet
Met name de gebieden waar de invloed van moren het grootst was en mensen met zwart haar, bruine ogen en een olijfkleurige huidskleur.
Inplaats van ouderwetse, propagandische, onjuiste en discriminerende 'broodje aap verhalen' over een hele bevolking te geloven, kun je beter naar bewezen! onderzoeken kijken en gewoon accepteren dat de invloed van moren op sicillie lang niet zo groot is als altijd werd gedacht.
Leno
Nu na herziening is de film zelfs nog beter dan hoe die in mijn gedachte was. Het ijzersterke script dat, zoals altijd bij QT, iet wat aangedikt is in alles en ook nog humor bevat. Leuke vondsten zitten er ook weer in, zoals de Elvis verschijningen.
De rauwe sfeer en de karakters die zowel menselijk als over de top zijn zorgen ervoor dat je met hun mee gaat leven. Dat komt zeker ook door de fantastische acteurs die uitstekend op dreef zijn.
Ten slotte nog een eervolle vermelding voor de climax, de muziek van Zimmer en zeker ook de geniale scene met Hopper en Walken.
Hanna01
Goede film!
Leuk verhaal, flink goede cast!, goed geacteerd! Die schietpartij op het laatst beetje overdreven maar wel vermakelijk!
MaxiJazz
haha.wat een vette film zeg
Die scene met walken en hopper was geniaal.Zo een sarcasme heb ik zelden gezien
En die quotes.
''I fucking need an ambulance''
''Lee,can i go now(midden in een vuurgevecht)''
En die lach van Arquette is echt onweerstaanbaar.
Slater en Arquette zijn net zo gestoord als dat stel in Pulp Fiction(in het begin)
en dat stel in Natural Born Killers
Briljant!!
crack1
En in Amerika wonen alleen indianen.......!
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Ik weet de precieze feiten over de invloed van de moren op sicilie niet, maar wat Stray-bullet zegt klinkt erg aannemelijk. Toch ben ik wel benieuwd naar welke onderzoeken hij dan verwijst?
De opmerking hierboven slaat dus werkelijk nergens op, dit is toch juist wat Stray-bullet probeert duidelijk te maken?
Over de film gesproken, de scene met Hopper en Walken is nog steeds degene die me het beste bijblijft van deze film, zo fijn opgebouwd en goed gespeeld, prachtig. Ook Gary Oldman met zijn rasta-vertoning is zeer goed.
@ Chuck Taylor.
Was wel de bedoeling dat het nergens op slaagt!
kaztor
Absolute top-Tarantino-film!!
Wat een waardeloze poster hier! Kan die van de Special Edition niet geplaatst worden?
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Dit is blijkbaar de originele poster, vind de meeste posters niet echt aantrekkelijk van deze film. @ crack(junkie)1
je bedoelt dat je het eens bent met Stray-bullet? Vanwaar dan de sarcastische opmerking, sarcasme is er meestal voor bedoeld impliciet een ander voor de gek te zetten.
crack1
Zal door mijn pijp komen zeker..
Alle gekheid op een stokje, ik heb inderdaad gelezen dat het zo is zoals uitgelegd in de film. Ga er werk van maken om dit terug op te zoeken!
Toch een scene om de vingers af te likken!
Kevin_1989
Absolute top-Tarantino-film!!
Wat is er mis met de poster?
Mescaline
Dit is nou typisch zo film die een simpele verhaal lijn heeft.. maar ver boven het gemiddelde komt door de velen goede acteurs in deze film..
Rollen als: Dennis Hopper/Christopher Walken/Christian Slater(die ik nog niet vaak eerder heb gezien maar hij was zijn hoofdrol zeker waardig!)
Wat ikwel jammer vond is dat Samuel L Jackson maar hooguit 2 min in beeld is.. aangezien hij veel beter kan dan dat.. maar toch leuk dat zijn gezicht even voorbij kwam!
Brad pitt vind ik persoonlijk geen geweldige acteur.. maar in deze rol was het allemaal nog prima tedoen!
Jammer van het einde Dat hij het toch nog overleefde.. had wat realistischer geweest als dat niet het geval was.. toch nog een beetje een hollywood einde dus.. en dat vond ik erg jammer.. Voorde rest heb ik me prima vermaakt met deze film! nogmaals een vrij standaard verhaal maar deze film wordt door de velen bekende gezichten toch nog een film boven het gemiddelde.. en zeker ook een film die thuishoort in een goede filmverzameling!
4 wel verdiende sterren !
En bytheway.. wat is Patricia Arquette toch een prachtige vrouw om te zien!
Pastichio Rocker
Deze film is gemaakt voor Jackson's doorbraak in Pulp Fiction. Helemaal niet zo gek dat hij maar een klein rolletje heeft. Sowieso zit de film tjokvol met bekende acteurs die weinig screentijd krijgen. James Gandolfini, Chris Penn, Brad Pitt, Tom Sizemore en (de stem van) Val Kilmer om maar eens wat te noemen.
Trouwens, in het alternatieve einde gaat Clarence wel dood, waardoor Alabama later optrekt met Mr. White (Harvey Keitel). Hier wordt nog naar gerefereerd tijdens het onderonsje van Larry en Joe Cabot in Reservoir Dogs.
Mescaline
Klopt is idd pas voor dat Jackson doorbrak.. in Goodfellas heeft hij ook maar een kleine rol.. maar zie hem gewoon graag acteren
(trouwens in verschillende films van Spike Lee heeft Jackson wel een grotere rol.. bijvoorbeeld in do the right thing & jungle fever)
Zaten idd hoop goede acteurs in.. en dat doet deze film ook zeker ten goede.. waarom hebben ze dat andere eind niet gepakt dan? en wat is dan de overeenkomst met reservoir dogs..? want dat ismij ontgaan..
Pastichio Rocker
Nou, omdat Scott dacht dat dit einde de film niet ten goede zou komen wat betreft de verkoop. Hollywood ziet toch graag een happy end ipv van een film die slecht eindigt. De link met Reservoir Dogs is Alabama. In een verhaaltje dat wordt verteld wanneer Joe Cabot Mr. White inlicht over de bankoverval hebben ze het op een gegeven moment over Alabama. Die schijnt dus na de dood van Clarence samen te hebben gewerkt met Mr. White. Vat je? En een andere link met Reservoir Dogs is dat beide films zijn geschreven door Quentin Tarantino.
Mescaline
Aah ok dat wist ik niet.. heb Reservoir Dogs toch 2x gezien..
Maar als daar verteld wordt dat alabamba na de dood van clarence samen werkte met Mr White.. klopt deze film toch helemaal niet meer? aangezien deze het happy end heeft gekregen.. of hebben ze het expres zo gedaan? begrijp me niet verkeerd hoor.. respect voor beide films! maar probeer het een beetje te begrijpen
niethie
Zijn gewoon van die typische Tarentino detailtjes waar je normaal gesproken niet op let tot je erop gewezen wordt.
Pastichio Rocker
Aah ok dat wist ik niet.. heb Reservoir Dogs toch 2x gezien..

Nee,er wordt in RD nergens gesuggereerd dat Clarence dood is. Alleen dat Alabama met Mr. White heeft gewerkt. Maar het oorspronkelijke script van Tarantino bevatte dus dat 'slechte' einde.
Of zoals hier op een Tarantino-site staat:
In the script and in the film, Joe Cabot mentions "Alabama" as Mr. White's partner. He reveals he hasn't worked with her in a year and a half. This is supposed to be the same Alabama Whitman-Worley from True Romance, because in the original True Romance script, Clarence should be dead, leaving Bama to go on to work with Mr. White.
Je moet dus niet afgaan op de film maar op het script.
Mescaline
Aah ok.. jammer dat ze niet het tarantino einde pakte dan.. maargoed.. typisch hollywood natuurlijk.. in iedergeval thanks voor de uitleg
N811
Ach je kan ook nog verzinnen dat clarence uiteindelijk toch nog dood gaat
fatal niels
Ik ben helemaal geen fan van Christian Slater maar met deze film laat hij zien dat hij "het" wel heeft. Geweldige film met veel actie en super vet verhaal. Ook is het wel grappig dat er hele bekende acteurs in zitten die je niet snel herkent. zoals brad pitt en val kilmer. 4,5 *
serpico
True Romance, "Is dat geen vrouwenfilm?"
Mijn antwoord was een volmondig nee. Zonder de film gezien te hebben was de naam Quentin Tarantino voor mij al genoeg om zeker te stellen dat True Romance het predikaat 'vrouwenfilm' zou ontstijgen. En anders die van Tony Scott wel. Maar wat bleek. Ik had het fout!
True Romance is een romantische liefdesfilm in hart en nieren. Het grappige is alleen dat de twee lovers hun liefde voor elkaar nogal explosief uiten, wat een hoop actie en gezanik oplevert. En laat het maar aan Tarantino over om daar iets moois van te schrijven. Het script is - wederom - fantastisch, de dialoog tussen Christopher Walken en Dennis Hopper is perfect. Schitterende cinema, en de film kent meer van deze hoogtepuntjes. Dit komt ook doordat er een hele rits geweldige acteurs komt opdraven, wat naast een feest van herkenning ook acterend vuurwerk oplevert. Gary Oldman, Patricia Arquette, Brad Pitt! Bovendien bevalt de visuele en dynamische stijl van Tony Scott me uitstekend. In Domino ook, en hier eveneens. Het vervolmaakt de sfeer die de de film heeft door zijn gangsters, geweldsexplosies, drugs, stoere talk en respect. Een uitstekende mix.
Maar het leukste blijft toch dat de film zo'n emotionele grondslag heeft. De romantiek is warempel écht aanwezig. Het is wel een absurde romance, maar toch. Dit leidt dan ook tot hilarische en gewelddadige situaties, en eerdergenoemde hoogtepuntjes zijn meestal beide. En de film blijft in kwaliteit consistent, en dendert als een trein voort. Afwisselend spannend en vertederend. Ondersteund door een schitterende soundtrack raakt de film precies doel. Hij entertaint, entertaint, en entertaint nog een beetje meer. Opnieuw een Tarantino-film die de roots van het medium raakt en doet wat hij moet doen. Magnifique.
Ik wil meer van Tony Scott zien!
Leland Palmer
Ik wil meer van Tony Scott zien!
De beste heb je bij deze al gehad

'GTA 6'-trailer maakt de tongen los: kijk deze films in aanloop naar de uitgestelde release

Films van andere regisseurs die werden geschreven door Quentin Tarantino

Reservoir Dogs