Genre: Avontuur / Drama
Geregisseerd door: Robert Shaye
Met onder meer: Rhiannon Leigh Wryn, Joely Richardson en Timothy Hutton
Gesproken taal: Spaans en Engels
Plot The Last Mimzy
"The future is trying to tell us something."
Twee kinderen vinden een doos met bijzonder speelgoed. Het speelgoed blijkt magische krachten te hebben, dat aan de kinderen wordt doorgegeven. Als hun ouders en omgeving dat ontdekken blijkt het te laat en de kinderen lijken gevangen in een andere wereld.
Jo Wilder
Sheila Broadman
Teacher in Meadow
Harry
nachtvlinder
Wat een prachtfilm, een kinderfilm, maar toch grandioos. oh ja er zullen kilo's cliche inzitten, dat interesseert me echt totaal niks. Het is een prachtig verhaal en prachtig gespeeld, vooral door Rhiannon. De studie van Mandala's is erg goed gedaan door de filmmaker. De moeder / ouders is / zijn voor mij erg irritant, ik snap dat ze tegenspel moeten spelen, maar dat had ook heel anders en volwassener gekunt dan alleen ongeloof en superverzet., wat erg toch. (misschien omdat ik er zelf ook zo'n last van had). Een film met veel meer diepgang dat wat SF-achtig gedoe. Eigenlijk wil ik een 4 geven, want de special effects zijn mooi, maar niet super en de uitwerking is soms ook erg afgeraffeld / niet uitgewerkt, zoals de achtergrond van die speeldoos. maar de achtergrond van de mandala's etc, vind ik prachtig. Ik had het graag wat meer als een volwassen film gezien.
(gewoon in de winkel te koop en te huur)
the new guy
Normaal gesproken een gemiddelde 3,5. Maar omdat hij me verraste met betrekking tot de ontwikkeling van het verhaal wordt het een 4.
Het verhaal begint klein en wordt groter en groter waardoor ik me totaal niet verveelt heb.
Verder hebben de acteerprestaties van de kinderen de film alleen maar beter gemaakt, iets wat vaak andersom is en ik me twee uur erger aan een irritant Denice The Menice achtig acteurtje.
Kinderen kijken blijkbaar graag naar dit avonturenfilmpje. Deed me qua stijl wat denken Spy Kids, al is het qua niveau nogal mainstream. Zal nooit een klassieker worden, maar net voldoende om de kids op een zondagmiddag bezig te houden. Niks irritant in deze film, maar zeker niet voor volwassenen (toch niet voor mij)
Sentinel69
Leuke kinderfilm en voor ons volwassen was het zangwerk van Roger Waters een uiterst aangename verrassing
notorious_kim
Gisteren deze film bekeken, ik wou meteen een recentie komen plaatsen, maar ik wist niet goed hoe ik er moest aan beginnen.
De film heeft mij wat teleurgesteld. Bij het zien van de trailer, verwachtte ik een super film met buitenaardse fenomenen. Maar de hele film bleef een beetje plat. Hij had mij al totaal niet mee van bij het begin, waar ik vind soms iets te snel afgewisseld wordt tussen verschillende delen, het ene moment zijn ze op het strand, het andere moment ineens op hun slaapkamer zonder dat er een link tussenzit. De opbouw van het verhaal had ik iets beter gekund, er zijn teveel gaten in. De acteerprestatie van de mama vond ik slecht, die kwam me zo ongeloofwaardig over, ook bij de papa had ik dit probleem. De andere twee personen (de leraar en zijn verloofde) vielen wel nog mee. De kinderen ook, maar kinderen zijn meestal nog goed in acteren.
Nu positief ... de effecten waren zeer mooi en het basisverhaal dat achter de film zit is ook sterk, maar spijtig genoeg komt dit niet tot zijn recht.
Het zal een film zijn die nog een tijd in de kast zal blijven liggen en mss nog eens zal bovenkomen als mijn neefjes en nichtje ouder zijn.
7/10
danny61
Een mooie avondvullende film,zeer mooi voor de kleinste onder ons.
Ik geef 3 op 5
Minority_Check
ik vond de verhaal goed in elkaar zitte (verzonnen dan)
het eind was zo vet, ik had het niet verwacht
verder was het wel wat langdradig maar voor de rest best leuk om te zien
tal1b
vermakelijk filmpje, leuk voor tussendoor, en leuk voor de kids.
@ minority, aardig hoge stem voor een wat langdradige film
Carl
.....De film heeft mij wat teleurgesteld. Bij het zien van de trailer, verwachtte ik een super film met buitenaardse fenomenen. Maar de hele film bleef een beetje plat. Hij had mij al totaal niet mee van bij het begin,
......... De opbouw van het verhaal had ik iets beter gekund, er zijn teveel gaten in.
..........De acteerprestatie van de mama vond ik slecht, die kwam me zo ongeloofwaardig over, ook bij de papa had ik dit probleem.
..............Ik zie nu dat de film maar een klein uur en een half duurde, gisteren na de film had ik iets van ... damn ... dat is een lange film. Maar blijkbaar dus niet, ik voelde het gewoon als een lange film aan, hij was dus idd gewoon langdradig.
.............Het zal een film zijn die nog een tijd in de kast zal blijven liggen
en dan toch een 3,5? Waarom dan eigenlijk?
Arabyus
Nogmaals.......waar kan je deze film kopen?
In de winkel bijv xD.
parvus_flamma
wow, wat een idealistisch feelgood filmpje. niet aan mij besteed. voor mij zijn de personages gewoon heel belangrijk, en die waren allemaal heel erg cliche. dat kan ik eigenlijk alleen hebben met een goede dosis humor.
maar goed, het is ook maar een kinderfilm.
markie1978
Wat een idiote bagger film, het verhaal is te ver gezocht en erg ongeloofwaardig. Heb nog nooit zo'n stom verhaal gezien.
Joy4ever
Ik vond het begin juist erg sterk. De film had me zowaar helemaal te pakken. Het einde daarentegen
skipy05
Goede film. Ik had deze al eens gezien. Toch nog met spanning naar zitten kijken. Het verhaal is wel goed. Is eens wat anders. goed verzonnen. De film heeft zeer mooie muziek van Howard Shore.
Rascal
Duidelijk gemaakt voor kinderen ('t hele gezin) vandaar 't mierzoete, maar wel genietbaar genoeg.
TragieStar.*
Leuke film alleen beetje vaag.
Het begon ook heel stom en slecht. De acteer prestaties waren ook niet goed.
Maar de momenten later in de film tussen de kinderen maar ook met de ouders waren wel vermakelijk en goed op naar te kijken.
Het verhaal is wel aardig.
Niet om vaker te kijken.
planet_of_death
Dat het een kinderfilm is staat me een beetje tegen. Twijfel of ik deze wel ga kijken.
TragieStar.*
Hij is niet zo bijzonder iig. Maar verder niet verkeerd ofzo. Gewoon leuk voor 1 keer, maar als je kan kiezen zou ik een andere film bekijken
planet_of_death
Dan doe ik het toch maar, aangezien er geen reet op televisie komt.
TragieStar.*
Oke, nou iig heel veel kijkplezier.
Hopelijk valt die niet teleur.
Ben benieuwd.
centurion81
- 2067 berichten
- 1990 stemmen
Kinderfilmpje...begon met leuk concept maar werd wel erg voorspelbaar en het verhaal bleef flinterdun....Kinderfilm dus
Als ze nog eens een versie voor volwassenen maken waarin het plot verder wordt uitgediept houd ik me van harte aanbevolen!
planet_of_death
Vooral door het hoogst orginele plot een aardige film. Jammer dat het allemaal zo clichématig moet. Ik had het gevoel dat ik naar een zeer zoete dysneyfilm aan het kijken was.
De muziek is vreselijk en te overheersend. Het acteerwerk is standaard.
Om dat ik toch een zwak heb voor dit soort werkjes 3 sterren. Het verhaal is gewoon bovengemiddeld.
Ralfke
- 2075 stemmen
Ik twijfel tussen een *** en ***1/2 maar over een aspect ben ik het volmondig met mezelf eens
Dit is alles behalve een film, sec gericht op kinderen (daarvoor is de plotontwikkeling van deze rolprent mijns inziens simpelweg te moeilijk). Voor nu: ***1/2.
Bxian32
Grappig filmpje, en een erg origineel verhaal. Het kijkt als een soort van sprookje, maar man, wat een blik slechte acteurs hebben ze voor die film opengetrokken. Dat is dan weer een beetje jammer.
Decec
Ik vond hartstikke leuke Fantasyfilm..
Ook leuk voor kinderfilm, maar ook voor oud!
Grappig... goed gespeeld.
Vier sterren!
Aanbiedingen
het is een leuke film voor het hele gezin en alle leeftijden.
Het is echt een origineel en verfrissende film zoals geen ander.
In de film spelen goede en een aantal bekende acteurs.
kortom een zeer leuke film, echt een aanrader
ikhouvanfilmsxD
Was vandaag op RTL-5. Ik vond de film erg goed, mooie special effects en erg boeiend.
foxyboy
leuke film voor het gezin. het eind is wel wat moeilijk te volgen voor de kids. Mij betreft hadden ze het einde van de film wat logischer/duidelijker gemaakt. Vond het einde dus eigenlijk een afknapper van een verder leuke film.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

The Way
Drama, 2010