Genre: Avontuur / Drama
Releasedatum: 25 augustus 2016
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Ben-Hur
"First to finish. Last to die."
Judah Ben-Hur is een Joodse prins die valselijk beschuldigd wordt door zijn geadopteerde broer Messala. Hij verliest alles en moet jaren verblijven op een Romeins slavenschip. Vervolgens gaat hij de strijd aan tegen het Rijk, en de man die hem verraden heeft, in een grote strijdwagenrace.
- Trailer (YouTube)
- Ben-Hur: A Tale of the Christ (BoekMeter)
- Ben-Hur (MusicMeter)
Tirzah Ben-Hur
Druses
Gestas
Dear lord.
Ik ga die trailer nog even op een iets groter scherm kijken voor de eerlijkheid, maar ik word hier net zo verdrietig van als ik bij de aankondiging van Bekmambetov als regisseur voor deze remake vreesde...
John Milton
Ik moest hem googelen kos
Wolf is een film die ik nog steeds zien. Maar wat de trailer betreft, ook op 51 inch en over de zuilen oogt het als het een zeer bedroevend CGI fest, deze zesde adaptatie. Wat het origineel zo bijzonder maakte was het feit dat je wist dat er (vergeleken met tegenwoordig) een minimum aan trucage was toegepast, en dat het sowieso practical effects waren. Die race hier in de trailer ziet er zo digitaal uit dat alle spanning wordt weggenomen: Het is toch nep, of ziet er op zijn minst zo uit. Andere koek dan in de 1959 versie. Ik moet nog steeds kijken na al die jaren bij sommige stunts hoe ze het in vredesnaam hebben gedaan.
Ik wil niet de 'vroeger was alles beter en nu is alles k*t-purist' uithangen, maar het moet hierbij even, lijkt het. Visueel raak ik er niet van geprikkeld, en de gekozen acteurs (behalve Marwan misschien, we zullen zien) halen me in deze rollen ook niet echt over. Ik vond Jack Huston geweldig in Boardwalk Empire en Tony Kebbel heb ik ook leuke dingen zien doen vanaf Dead Man's Shoes (2004). Maar dit matched niet voor mijn gevoel. Die Nazanin Boniadi die Esther speelt daarentegen, is wel erg lief
Als je leest hoe oprecht Bekmambetov klinkt in zijn visie en redenen om dit verhaal opnieuw te verfilmen, dan vind ik het toch wel zonde dat ik zo teleurgesteld ben in het beeld dat uit de trailer naar voren komt. Een trailer zegt natuurlijk niet alles, en als hij toch behoorlijk ontvangen wordt ga ik hem zeker zien, maar vooralsnog kijk ik eerst de kat even uit de boom.
Nicholas
Een van de meest afschuwelijke trailers die ik de laatste tijd heb gezien. Jammer, was echt een fan van Huston in Boardwalk en had hem wel iets beters gegund.
Thorongil
Ziet er nog slechter dan Pompeii uit. Morgan Freeman met zo'n rastakapsel???
Malick
Vergeet de nieuwe Ghostbusters want dit gaat de komedie van het jaar worden. Hilarisch!
schram101
Oei wat ziet dit er matig uit. Des te meer reden éindelijk dat origineel eens op te zetten.
Mochizuki Rokuro
Neemt niet weg dat de Wyler-versie uit 1959 ook een monumentale status heeft - en zeker een film uit het rijtje is die 'je gezien moet hebben'.
John Milton
En dat is niet eens de eerste verfilming. Dat was volgens mij Ben Hur (1907), de film die het precedent schiep over copyright en Hollywood boekverfilmingen.
Mochizuki Rokuro
Ja dat is zo, maar binnen het tijdsbestek van een short is het moeilijk een epische film te maken.
John Milton
Dat is absoluut waar. De 1925 versie vond ik zelf behoorlijk goed, al is het even geleden voor me. Had er hier nog niet eens op gestemd zag ik.
schram101
Aha, dat wist ik niet. Interessant. Al doelde ik (uiteraard) op de versie 1959. Die hier overigens al een paar jaar in de kast staat.
Jack Huston: We tried to do as little CGI as possible
Poor Bastard. Je ziet niet veel van die nobele intentie terug in de eerste glimpen van het eindproduct, als je het mij vraagt. Of bedoelt hij iets van 'die wielen onder het karretje draaien echt, dat is niet met de computer gedaan...'
aspro
@MaartenTuinsta
snap het ook niet willen ze misschien de versie van 1959 overtreffen?
MaartenTuinstra
De man heeft duidelijk goede bedoelingen. In de trailer zie ik helaas weinig reden tot goede hoop.
Graaf Machine
Vind het er prima uitzien, heb er wel zin in. Van de '59 versie blijft het grote minpunt natuurlijk die verschrikkelijke Charlton Heston.
Brix
- 19677 berichten
Niet voor iedereen
ap1947
Zeker niet voor iedereen (verschrikkelijke Charlton Heston) geen een andere acteur had het beter gedaan (gekunt).
Brix
- 19677 berichten
1* ? Echt zó zwak?
Dat is wel een domper, ik verwachte er niet veel van, maar dit is nog erger.
Enfin, nog even en we kunnen het allemaal zelf beoordelen.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Netflix haalt binnenkort 'The Matrix'-reeks uit het aanbod