Genre: Avontuur / Horror
Met onder meer: Brooke Langton, Orlando Jones en Dominic Purcell
Gesproken taal: Engels, Spaans en Frans
Bekijk via Disney+
Plot Primeval
"Inspired by the true story of the most prolific serial killer in history."
Een nieuws-team wordt naar Zuid-Afrika gestuurd om een krokodil te vangen van 7,5 meter. Eenmaal daar aangekomen zijn ze al ter dood veroordeeld want een kwaadaardige seriemoordenaar heeft hen uitgekozen om te vermoorden.
Tim Manfrey
Gold Tooth
Beanpole
Harry
dennislaport
ach ja standaard film. waargebeurd? pfff dan wel uitvergroot
film is redelijk vermakelijk, verstand op 0 en kijken op een doordeweekse dag
zjandannybob
had al niet zoveel verwacht van deze film, maar toch zaten er vermakelijke stukjes, leuke gore. De korkodil was te nep gemaakt terwijl als je een film erover maakt je ook verstand van moet hebben om zo'n beest een beetje realistisch te laten lijken. En het vliegtuig op het einde was ook net uit een tekenfilm(niet dat dit echt uitmaakte maar toch weer zoiets van mm let hierop de volgende keer)
Scorpio11
Daarom is het ook een "korkodil" die zijn nep
Krokodillen zijn echt
Makz
Ach.. een slechte Jaws eigenlijk. Vond hem niet erg veel aan.
Toch maar 2 sterren voor de moeite en het beetje vermaak dat erbij zat.
*2,0
ketel
Zeer matige film, waarbij een aantal helden weer eens achter een moordlustige reuzen krokodil aan jagen. Dat voorspelt natuurlijk niet veel goeds.
Daarnaast speelt tegen de achtergrond een burgeroorlog, waarvan mij de functie voor het verhaal volledig ontgaat. Behalve dan dat deze oorlog een buitengewoon ongenuanceerd beeld van de autochtone bevolking neer zet (de gemiddelde Afrikaan is corrupt, moordlustig en draait zijn hand niet om voor een verkrachting). Gelukkig zijn er ook Afrikanen die het ‘licht’ hebben gezien en hun leven willen geven voor een “ticket to heaven” (dat wil zeggen het een vliegticket naar het Westen).
Ondanks dat deze film door ware gebeurtenissen is geïnspireerd, kwam het verhaal erg ongeloofwaardig over. Soms mooie beelden van het Afrikaanse landschap. Daarom toch nog 1,5 ster.
Hans Vons
In het begin dacht ik"dat is wel een aardige film", maar nadat die eerste dame was opgegeten door die krokodil werd het een stuk minder. Gelukkig dat Dominic Purcell meespeelde, dat maakte het nog een beetje leuk. Al met al is het een matige film en ik geef niet meer dat 1,5
Lee72
Een film met een krokodil die de kooi waarin hij gevangen dient te worden in het water gooit. Tuurlijk... Wat een boutfilm, slaat helemaal nergens op, wat een nepperij. Ik snap niet dat Dominic Purcell zich verlaagd tot zoiets na zijn fijne acteerwerk in Prison Break. How low can you go?
Raffael77
Jammer dat jullie hem zo afkraken.
Het is geen super film maar ook geen hele slechte. Het gaat gewoon over een vet grote krokodil en is nog waargebeurd ook.
Dominic Purcell speeld prima hier en is niet te vergelijken met Prison Break. Ga geen appels met peren vergelijken.
Wat ik wel tof vind aan deze film is dat ze de aandacht leggen op het verhaal van de Hutu's & Tutsi's en daardoor blijft het boeien.
Krokodil ziet er echt genoeg uit maar sommige dingen zijn wat ongeloofwaardig in beeld gebracht.
Spineglass
Vandaag gezien en viel helaas een beetje tegen. De aandacht aan de lokale burgeroorlog is verder wel goed verwerkt in deze film. De krokodil ziet er te geannimeerd uit en wat mij betreft hadden ze daar wat meer aandacht aan kunnen besteden.
Brianna
Vond het zeker een goede film, zeker dat je een horror kan mengen in een oorlogsverhaal, en dat met een krokodil. Special effects vond ik ook goed gedaan, goede acteerprestaties, en vond Orlando bloom super. Ook nog leuke humor. Ik heb me vermaakt met deze film.
Oscarwinnaar
Tja, een standaard horrorfilm was het zeker niet dankzij het oorlogsgedeelte. De special effects vond ik niet zo.
Ik hou het op een 2.
theviloness
Een vreemd allegaartje waarvan ik niet weet wat ik er mee aan moet.
In eerste instantie lijkt dit op een simpele film waarin een team een levensgevaarlijke krokodil (die er overigens erg nep uit ziet) wil gaan vangen maar dan wordt er een zijweg ingeslagen waarin de burgeroorlog centraal staat.
Doet een beetje denken aan een kruising tussen Anaconda en in mindere mate aan Blood Diamond waardoor het eindresultaat vreselijk onevenwichtig is.
Toch moet ik zeggen dat ik heel wat slechtere films heb gezien en dat Primeval me niet heeft verveeld.
2 *
han de barman
ach wel leuk gedaan.
en vooral wel leuk dat het gebaseerd is op feiten en die mooi verweven zijn in een verhaal over een krokodil
ja, ik vond hem wel aangrijpen en goed.
dulcinea
Verrassend lage score vind ik, ik verwachtte een doorsnee horrorverhaal over de jacht op een krododil en was aangenaam verrast om te zien dat er veel meer verhaal in de film zat. Acteerprestaties ook meer dan overtuigend en ik vond de krokodil er heel echt uitzien.
Voor mij zeker boven de middelmaat en 3,5 *
KeviN!:)
Erg leuke film ben verasst dat de krokodil zo echt was.
Mooi echt verhaal en kan je beetje zien hoe t in afrika eraan toe gaat.
Ga hem zeker nog eens bekijken.
3.5
Roseicollis
dit is toch gebaseerd op GUSTAVE een Reusachtige Nijl Krokodil die honderen mensen gepakt heeft
die echt bestaan heeft en volgens mij nog gewoon rondzwemt in Afrika
jstinissen
zeer neppe film ....
wil je een mooie film zien over een krokodil.
kijk dan naar Black water
veel beter dan deze meuk
[Preketero]
goede acteerprestaties, en vond Orlando bloom super.
Tiens, ik wist niet dat Orlando Bloom meedeed aan deze ..
Maar de acteerprestaties vielen wel mee.
Voor de rest matige film, leuke krokodil ^^
furian
scorpio 11 lache man dit is humor,ik viel bijna van de bank!!!!!serieus!!
furian
jstinissen black water was echt dom, probeer maar eens een roeiboot om te draaien in het water en daarbij was black water een zeer saaie film want die gasten zaten de hele tijd in een boom.
Padde
goede film
echt verhaal en kan je beetje zien hoe t in afrika eraan toe gaat.
Ga hem zeker nog eens bekijken. want hij verveelt geen seconde!!!
Brianna
Tiens, ik wist niet dat Orlando Bloom meedeed aan deze ..
Maar de acteerprestaties vielen wel mee.
Voor de rest matige film, leuke krokodil ^^
Orlando Jones, foutje, hahaha, nog al een verschil
Raffael77
Ik heb hem verhoogt naar 4 omdat het wel een leuke film is.
Er wordt prima geacteerd en het is mooi gefilmd. Die landschappen zien er mooi uit.
Het speelt zich af in het gebied waar de Hutu's de Tutsi's afslachten.
De krokodil heeft pas geleden nog een man opgevreten nadat hij een vissers boot had aangevallen.
Gustave is 6m lang en dus in de film op ware grote gemaakt.
hij was niet helemaal perfect gemaakt maar je kan dus zien dat dat beest dus wel vet groot is en zeker heel veel schade aan kan richten.
Rascal
Zo slecht is de film helemaal niet, nadruk ligt (gelukkig) niet alleen op gustav. Ik verstond dat ie zelfs 9 meter was? Purcell kwam niet echt uit de verf als stoere dude zoals ik hem ken uit PB. 3**
Die Hard,Willis
Slechte film met een standaard verhaaltje. Het geheel kon me niet boeien en de CGI effecten zorgden voor heel wat ergerlijke momenten.
maerk
Erg slechte film. Ik had hem opgezet omdat Dominic Purcel erin zat. Die kon volgens mij wel goed acteren. Deze film bewijst het tegendeel.
Primeval heeft ten eerste een waardeloos verhaal. Oke, ik weet dat het in dit soort films niet zo heel belangrijk is maar hier gooien ze vanalles doorelkaar. Het springt van de hak op de tak en het slaat nergens op. Je wordt er haast duizelig van.
De acteurs zijn stuk voor stuk slecht. Behalve die ene vent waarvan zijn vrouw was opgegeten door Gustave. Volgens mij speelde hij ook in Das Boot. Dominic Purcel doet de hele film alsof het hem geen hol interesseert. Dat mevrouwtje is irritant en zo kan ik wel even doorgaan. Ook staat de film bol van achterhaalde cliché's en momenten waarop je jezelf voor je hoofd slaat omdat iemand iets doms doet. Een hondje ophalen als er een krokodil achter je aanzit of gewoon in de krokodillenkooi gaan zitten omdat je je dapperheid wil bewijzen.
De actie is ook slecht. Dit komt voornamelijk door het 'hippe' camerawerk. Zodra het spannend wordt begint de camera zo hard te schudden dat je niks ziet. Enorm nep en jammer. En de humor is meestal niet grappig. Op één of twee momentjes na.
Primeval is zeker geen aanrader maar er zijn een paar pluspuntjes.
Zo worden er, als er geen actie is, meestal erg mooie natuurbeelden geschoten van Afrika. Ook is de CGI van de krokodil erg mooi. Al krijg je die aan het einde pas goed te zien. Meestal wordt het aanzicht verpest door een hyperactieve camera. Er zitten ook mooie stunts in de film. Bijvoorbeeld iemand die uit een auto snoeihard tegen een boom wordt geslingerd
En een een paar momentjes waarbij je toch wel even moet slikken. Ik had niet verwacht dat ze die dierenliefhebber gingen doorzeven. En op het laatst als Gustave Little Gustave zn hoofd kapot bijt!
Ik zit te twijfelen tussen 1* en 1,5*...maar door de puntjes in de laatste alinea wordt het het laatste.
Mug
Hilarische pulp, verstoppertje spelen in hoog gras, merkwaardige one-liners... Primeval, wat is het nu, pulp-horror met een knipoog of toch een uithangbord voor racistische en zelfs filosofische uitspraken?
Een cgi-krokodil die wat mensen verslindt, origineel is het niet te noemen, vermakelijk wel. Het meest merkwaardige van de film is toch wel het personage van de camera-man. Een echte Afro-American. Alhoewel hij juist nu het minst op z'n plek voelt in Afrika, "I hate fucking Africa!!". Vol irritante sidekick-grappen. De meest opmerkelijke uitspraak is ongetwijfeld: "Slavery was a good thing. Anything to get the fuck out of Africa is a good thing!". Mijn hart stond een minuut stil. En zo zat de film nog wel meer vol met dit soort (grappig bedoelde?) opmerkingen.
Ach, dan hebben we nog good looking guy Dominic Purcell die met de filosofische uitspraak: "de mens creeert zelf zijn grootste monsters" (waarmee de oorlog en die reuzenkrokodil aan elkaar worden gelinkt) de film [sarcasme-mode]naar een zeer hoog niveau tilt.[/sarcasme-mode]
Verbazingwekkende bagger waarbij ik nog steeds niet weet of ik nu heel hard moet lachen (2,5*) of huilen (0,5*). Laat ik de gulden middenweg bewandelen deze keer.
tonniedorrie
Vond hem erg spannend ook omdat ie echt gebeurt is Gustav de krokodil heeft veel mensen gedood.,en hij zwemt nog ergens rond.
Al met al 4* voor mij waard, heb veel slechtere films gezien met een hele hoge waardering , vond deze erg laag gewaardeerd
Crawler
het blijkt dat dit verhaal gebaseerd is op ware feiten.
het is geen slechte film maar ook niet echt eng ofzo.

Bruce Springsteen-biopic 'Deliver Me From Nowhere' nu al te zien op Disney+

Spaanse film 'Nowhere' is één van de meest gestreamde niet-Engelstalige Netflix-films ooit

Ook deze vijf cultfilms kijk je vanaf nu gratis op PlexTV

Misdaadthriller 'The Bone Collector' morgen te zien op televisie

XXY