• 9.377.395 stemmen

Met onder meer: Yû Aoi, Yûsuke Iseya en Kankurô Kudô

Gesproken taal: Japans

• Bioscoop Vanaf woensdag 18 februari in 2 bioscopen

Plot Tekkon Kinkurîto

In Treasure Town regeren de weeskinderen Black en White de straten door geweld en terreur. Deze jongens zijn in alle opzichten het tegenovergestelde van elkaar: Black is de belichaming van alles dat fout is aan de stad, terwijl White een dromer is die amper meer in contact staat met de wereld om hem heen. Samen zijn ze niet te stoppen als ze het opnemen tegen kleine misdadigers, godsdienstige fanatici, en gewelddadige Yakuza. Maar wanneer een organisatie genaamd "Kiddy Kastle" de stad opnieuw wil opbouwen voor hun eigen doeleinden zullen de jongens er alles aan moeten doen om de ziel van hun stad te redden.

Kuro / Itachi (stemrol)

Banira (stemrol)

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Gizzmann schreef:

Oh? Bij de Boudisque wisten ze mij te vertellen dat de Nederlandse release was komen te vervallen. Dus hij is er al wel? (of was het een import?)

Ligt zelfs al bij de Free Record Shop met Japanse dubs en Nederlandse of Engelse ondertiteling. Een blauwtje voor de Boudisque dus.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Wow, dan moet ik maar weer terug de stad in

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Ook bij Van Leest (met NLse subs idd) en zo en niet eens super duur. En zijn geld meer dan waard!

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Gister eindelijk gezien hoor en damn wat ziet dit er goed uit! Echt het mag gewoon eigenlijk niet. Zowat elk shot weer compleet nieuwe achtergronden met extreem veel detail en ook nog eens erg speelse 'cameravoering' (in dit geval mag je dat zeker wel zo noemen). Wow.

En toch wist de film me ergens in het midden even niet meer zo te pakken, ik wou het wel, maar het werd steeds minder boeiend. Het hele verhaal kon me overigens weinig schelen en vond ik persoonlijk ook niet heel erg duidelijk uitgewerkt, heb achteraf een gevoel dat helemaal niet alles is afgesloten. Wat dat betreft ben ik wel benieuwd geworden naar de manga, misschien dat het daar allemaal duidelijker verteld is.

Maar ach, zo heel veel kan dat me ook niet schelen want tegen het einde werd het niet alleen erg sterk, maar zou ik het zelfs BRILJANT willen noemen (ik heb het hier over het hele stuk vanaf het pretpark). Dat schudde mij even helemaal wakker en heeft er voor gezorgd dat de film ook nu nog door mijn hoofd spookt.

En de muziek, echt fantastisch Plaid is geweldig en wist mij in deze film continu te charmeren en emotioneren en tijdens de aftiteling zorgde de muziek voor een brede glimlach op mijn gezicht.

Ben er nog niet helemaal over uit wat voor een cijfer ik deze film wil geven. Als het om beelden gaat zou ik het zo voor de 5 gaan, maar voor dat cijfer wist de film me te weinig vast te houden. Zal wel op een 4,5 uitkomen denk ik.

Zal hem binnekort nog een keer bekijken en dan (hoe fout het ook is) met Engelse dub zodat ik niks hoef te lezen en me puur op de mooie beelden kan storten.

avatar van moveme

moveme

Voeg me bij de bewonderaars van dit animatie pareltje.

De soeplesse waarmee een kleurrijk maar somber kinder verhaal letterlijk de strijd aangaat met een hard en zakelijke volwassen achtergrond is ongelooflijk prikkelend.

Binnen de animatiefilms die ik gezien heb een topper. 4,5*

avatar van AHWA

AHWA

Ik ben iets minder enthousiast. Het verhaal pakte me niet echt, maar Black en White zijn wel twee prachtige personages. Het einde vond ik minder geslaagd, het werd me iets te veel van het goede, had meer een grote eindstrijd gezien of zoiets.

Maar de animatie is goed en de camerabewegingen zijn soms prachtig. Het mooiste is wel de strijd met de drie huurmoordenaars.

Kleine 4*

avatar van Goto

Goto

Tja alles is al zo'n beetje gezegd.

Prachtig, sfeervolle animatie die haast alles goed doet. Van de afwerking tot kleurgebruik, de editing en soundtrack, alles is haast perfect uitgevoerd. Daarbij is het ook een aandoenlijk geheel. Zoals Black en White met elkaar omgaan is prachtig. Ook de andere characters hebben ieder hun eigen persoonlijkheden. De enigste minpunten vond ik de scenes met de minotaur, die afbreuk deden aan de sfeer. Ook miste ik een beetje een echte climax al was dit eind ook sterk.

Maar eigenlijk is dit gewoon een juweel van een film. Studio 4C mag snel meer uitbrengen.

avatar van Alastor

Alastor

Het rise & fall-verhaaltje vond ik maar zo zo, evenals de vormgeving van de personages. De achtergronden hadden m.i. vaak teveel detail, waardoor de focus soms verloren ging. De muziek van Plaid was wat aan de brave kant, maar paste prima bij de film.

Wat ik vooral als positief ervaarde waren de actiescènes waarbij de 'camera' de meest fantastische bewegingen maakte, heel gaaf geanimeerd. Ook toen er duidelijk stijlbreuk werd gepleegd; tijdens de droomscènes en met de introductie van de minotaurus, zat ik op m'n puntje van m'n stoel. Dat soort animatievormen spreken veel meer tot mijn verbeelding dan wat de rest van de film te bieden had.

De muziek van Plaid was wat aan de brave kant, Plaid kennende

Ik ken Plaid ook een beetje, maar die zijn toch sowieso radicaal soft en braaf ?

Moet de film nog maar eens herzien, maar herkende hier ook niet meteen een rise & fall verhaal in. Eerder een aantal groepen die vechten voor de macht over de stad.

avatar van Alastor

Alastor

Plaid heeft inderdaad veel 'softe' muziek gemaakt, maar ik heb ze ooit live aan het werk gezien en toen schakelden ze een paar tandjes hoger. Daar hoopte ik in deze film ook een beetje op.

Met het rise & fall-verhaaltje doelde ik op het wel en wee van de twee hoofdpersonen, misschien niet helemaal de juiste term daarvoor inderdaad. Die gevechten om de macht over de stad vond ik ook niet zo spannend verder, die huurmoordenaars bijvoorbeeld lieten zich wel al te gemakkelijk in de luren leggen.

Vond het wel mooi gedaan, gezien het grote aantal gegadigden die een rol speelde in de zoektocht naar overheersing. Leuke afwisseling in het good vs bad verhaal.

Verder ken ik Plaid life niet, maar zie niet in wat die qua "hardere" muziek aan meerwaarde kunnen bieden. Ben sowieso geen fan, maar vond het best aangename muziek leveren voor een film.

avatar van Reinbo

Is ook op Blue Ray uit, maar ik twijfel over een blinde aanschaf a 30 euro....

avatar van deTuinman

deTuinman

Wow heerlijke anime

avatar van reinepijn

reinepijn

Jah hij is cker mooi voorral op blu ray

avatar van Ramon K

Ramon K

Weergaloze anime! Laatste half uur met open mond zitten kijken!

avatar van Zavo

Zavo

Weet iemand of de manga hiervan vertaald is (naar Engels of Nederlands)? Ik ben er erg benieuwd naar.

avatar van Clement

Clement

DIt is echt een superfilm, als je van dit soort films houdt tenminste.

Dit is echt heel mooi gemaakt en de makers zullen echt ook wel lang over hebben gedaan.

Elk kleine detail ziet er echt perfect uit gewoon.

En er zit ook nog een goed verhaal in.

En op Blu-ray is hij helemaal top.

Zeker aan te raden voor mensen die van dit soort films houden.

Ik geef voor deze film een 4,5

avatar van Mug

Mug

Zavo schreef:

Engels wel in ieder geval, onder de titel Black & White.

Grootste probleem van deze anime is de animatie van de personages. Ik vond het lelijkheid ten top. Gelukkig vliegen en bloeden ze er op los in een veelal prachtig vormgegeven omgeving. Ook de droomsequenties (soms in kindertekeningen-achtige vorm) leiden tot een verademing. De sequenties met 'de minotaur' zijn al helemaal om van te smullen.

Maar ja, het verhaal. Helaas duikt daar opeens een slechterik op (Snake) met 3 vechteriken met superkrachten. Geheel in strijd met de rest van de karakters (ook al hebben onze helden Black & White ook katachtige we-komen-netjes-op-onze-pootjes-terecht krachten). Ik vond het een zwakte in het geheel.

Anime met ups en downs dus. Zeker te kijken waard, maar de verering door een aantal gebruikers alhier is het niet waard m.i.

Mug schreef:

Heeft waarschijnlijk te maken met jouw bezwaren over the bad guy. Sowieso blijft de meeste anime doordrenkt met een puberale basis. Iets wat voor velen de films fris houdt. Zware arthouse of realistische karakterschetsen hoef je van dit soort films toch echt niet te verwachten. Wel opgeleukte en verfrissende comicbook actie.

En magistrale animatie, ook (en zeker) van de personages.

avatar van INSTITUT777

INSTITUT777

leuke titel. tekkonkinkreet

avatar van Apollinisch

Apollinisch

Ik heb weinig toe te voegen aan de lovende commentaren, maar over de zogenoemde stijlbreuk wil ik nog wel een paar woorden kwijt.

De komst van de minotaurus en de bijbehorende beelden zag ik namelijk als een logisch aanvoelend voortvloeisel van de bruisende, dynamische zomer die langzaam maar zeker plaatsmaakt voor steeds naargeestiger beelden naarmate de getijdenbeweging verstrijkt. Deze nachtmerrieachtige beelden zijn niet alleen een daverend spektakel van geanimeerde pracht, ook maken ze Tekkonkinkreet tot een uniek en gevarieerd schouwspel.

En dat was nodig ook, want halverwege de film wordt er misschien net iets te veel aandacht aan nevenpersonages besteed. Ze dragen bij aan de sfeerschepping van stad die voor ieder individu iets anders betekent, maar echt interessant zijn ze niet. De prachtige beelden compenseren dat ruimschoots, maar meer dan anderhalf uur was zonder afwisseling wellicht een te lange speelduur geweest.

Die afwisseling is er, en hoe: het deed me met wijd gesperde ogen en flinke hartkloppingen toekijken.

4.5* en alvast een gereserveerd plekje in mijn toekomstige top tien.

avatar van Macmanus

Macmanus

Indrukwekkend.

Eens met de meeste hier. Vooral de laatste 20tig? tal minuten zijn buitengewoon. Snap de kritiek op de gezichten wel, maar lelijk vond ik het zelf helemaal niet en goed passen bij de pracht en detail van de stad. Verhaal boeide me ook goed, bad guy was indd iets te typisch en vloekte een beetje met de wat gecompliceerdere karakters zoals de oude Yakuza. Prachtige scene trouwens wanneer hij wordt neergeschoten. Maar buiten dat karakter, allemaal vrij sterk.

Vooral de manier van de camera gebruiken is super en smaakt al naar veel en veel meer. Weet niet of ik de verkeerde anime kijk (kijk het erg sporadisch) Maar alleen Princess leek me hier wat op lijken.

4 ruime sterren. Grappig trouwens om de regisseur zijn staat van dienst te zien. Werkte mee aan het video spel dat wordt gespeeld in Clockers van Spike Lee en nog veel meer US werk, maar maakt toch een JP anime uiteindelijk. Gelukkig zullen we maar zeggen?

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Ongeveer een week nadat ik um gezien heb, heb ik zo'n zin (komt bijna nooit voor) um weer te zien dat ik um maar besteld heb

avatar van lambf

lambf

De mooiste (animatie-)film die ik heb gezien. Vooral het decor van de film is verbijsterend, maar ook de personen zijn mooi uitgebeeld. Qua verhaal, personages - behalve white - en vooral het gemak waarmee de hoofdpersoon volwassen personen uitschakelt is wat te simpel en voelt gewoon afgeraffeld aan. Zonder de mooie animatie zou deze film trouwens op een 2* belanden.

avatar van Wadjoe

Wadjoe

Sublieme anime, een werkelijk genot. Prachtige vormgeving, van de personages tot aan Treasure Town, gewoonweg prachtig. Shiro (White) was m'n grote favoriet. Een heerlijke dromer met de meest toffe out-fits aan. Muzikale ondersteuning was van hoog niveau, vooral de eindscène werd naar een hoger stadium gebracht met behulp van Plaid.

Prachtige animatie, met twee interessante personages Black en White.
Wel jammer dat de langverwachte climax geheel uitblijft.
In plaats daarvan een geforceerd maar welkom happy end.

avatar van ®Tc

®Tc

Veel lof over deze film dus dan maar gezien.

Wat me direct opviel was hoe mooi alles ingekleurd was en toch wel speciaal in beeld is gebracht met ongewone shots waarbij de soundtrack iets extra geeft. Kwam erg mooi over. Enkel sommige personages waren niet om aan te zien.

Het plot is zeker goed gevonden en tot zo tegen het uur ver gaat het allemaal wel maar erna vind ik alles teveel veranderen in 1 grote warboel, met het einde op kop waar ik werkelijk niks uit kon opmaken. Wel zeer mooi gedaan maar ligt het nu aan mij? Ik weet niet het niet.

Laat ik het op een mooi 3,5* houden.

avatar van DVD-T

DVD-T

Leuk, maar toch niet zo goed als ik verwacht had

De animatie van de achtergronden vond ik erg mooi gedaan, mooie vormgeving en details.De smelting tussen de 2-D en 3-D vond ik ook heel goed.De karakters vond ik dan weer wat minder mooi geanimeerd.
Het verhaal kon mij niet over de gehele speelduur boeien, en het kon mij aan het eind dan ook niet zoveel meer schelen wat er ging gebeuren al wil je wel heel graag dat Black en White weer herenigd worden, en dat gebeurd dan ook .De actie word wel tof in beeld gebracht en dat zorgt net voor de halve ster meer.Misschien binnenkort nog maar eens kijken, want ik had echt het gevoel dat ik de hele tijd iets in het verhaal miste.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Op de Miyazaki's na, ben ik niet vreselijk bekend met de animatie uit Japan. Blijkbaar moet daar toch maar eens verandering in komen, want ze blijven me elke keer verassen. Ook deze Tekon Kinkurîto heeft me behoorlijk vermaakt, soms overdonderd, maar vooral met bewondering laten kijken naar een sterk staaltje verbluffende animatie.

Treasure Town had er niet beter uit kunnen zien, wat een prachtig gezicht toch steeds. Dicht opelkaar staande gebouwen, steegjes die precies overal tussendoor lopen en alles prachtig ingekleurd wat er voor zorgt dat de sfeer hier verbluffend is. Ondertussen in deze prachtige stad zien we op een geweldige manier twee personages overal tussendoor springen, vliegen, rennen en wat dan ook maar. Een geweldig gezicht is het in ieder geval. Dit alles ondersteund door de prima score van Plaid. Zowel in de actiescénes, als in de meer wat emotionele scénes wist de muziek alles prima te ondersteunen.

De twee hoofdpersonages - Black en White - zijn geweldig. Vooral het eerste uur een genot om naar deze twee figuren te kijken. Daarna, wanneer Black zijn vriend ''in de steek'' laat gaat alles wat de mindere kant op jammergenoeg en neemt het verhaal een andere wending. Het eerste uur was wat mij betreft sowieso het leukst, misschien vooral omdat het toen wat luchtig bleef. Vooral Black weet op een stoere manier over te komen en weet de nodige stappen te ondernemen tegen de ''vijand'', die zijn stad willen transformeren. White lijkt wat kwetsbaarder en blijft op dit gebied een beetje op de achtergrond.

Wanneer het laatste half uur aangebroken was, had ik toch wel op iets anders gehoopt. De film kent de nodige hoogtepunten, maar een échte climax blijft jammergenoeg uit. Black en White lijken genoegen te nemen met de situatie. Beetje jammer, had toch wel iets anders verwacht, maar toch was dit laatse half uur indrukwekkend.

Ik ben in ieder geval blij dat ik de dvd heb, want dit is een filmpje om vaker te zien. Het verhaal stelde op een gegeven moment wat teleur, maar de animatie was prachtig, vooral in het eerste uur. Dikke voldoende voor deze film.

avatar van Erwinner

Erwinner

Wibro, heb je een goede versie gezien?

Ik ben trouwens tot 80 minuten gekomen, was doodmoe, toen bleef ook DVD nog eens hangen, dus ik werd wakker geschud door mijn vriendin en dus had ik niet veel gemist. We gingen weer verder kijken maar hij bleef steeds op een punt hangen. Heb nu inmiddels een ander dvd-speler, maar nog geen volledig oordeel.