Genre: Actie / Thriller
Geregisseerd door: Antoine Fuqua
Met onder meer: Mark Wahlberg, Michael Peña en Danny Glover
Releasedatum: 12 april 2007
Plot Shooter
"Yesterday was about honor. Today is about justice."
Een teruggetrokken scherpschutter die het leger heeft verlaten na een mislukte operatie in Ethiopië, komt terug in actie wanneer hij een samenzwering ontdekt om de president te vermoorden. Al snel blijkt dat hij in de val werd gelokt en wordt hij zelf beschuldigd van de moordpoging. Verbeten gaat hij op zoek naar de echte daders en hun motieven.
Bob Lee Swagger
Howard Purnell
Russ Turner
Michael Sandor
rollerman
Ik vond het een geweldige film! Ik vond het camerawerk ook zeer mooi en het acteerwerk was ook zeker niet slecht, deze film heeft me zeer goed vermaakt! 4,5*
Fna
Vond het een goeie film, goed verhaal, spannend, acteerwerk goed. Vind Mark whalberg ook altijd goed acteren en nu deed ie dat weer. Vanaf het begin af aan boeiend, geen moment gedacht ddat ie saai was.
Captain Pervert
Echt een jongensfilm: veel doden, een beetje bloederig, veel guns en een man die wordt opgejaagd maar overleeft met MacGuyver trucjes. Verder heeft het - ook qua plot - niet veel te bieden. Deze film hadden ze moeten maken toen ik 12 was, dan had ik er nog meer van genoten.
Sommige stukjes deden denken aan Rambo, andere aan Steven Seagal films (man verliest partner, wordt kluizenaar, maar wordt toch teruggezogen in zijn oude leven). En de manier waarop hij zich heeft afgesloten voor de buitenwereld doet denken aan Commando, compleet met hut in de bergen. Ook de loveinterest met de chick van zijn overleden partner - die natuurlijk vroeg of laat gegijzeld wordt- lijkt een hommage aan de 13-in-een-dozijn actiefilms uit de jaren 80. Kortom: de film laat zich inspireren door actie-vehicles van weleer. Dit is zowel positief als negatief: het is een feest der herkenning, en toch stelt het gebrek aan originaliteit enigszins teleur.
Het ergste - en meest illustratieve voorbeeld - is nog wel dat wanneer hij besluit naar de stad te gaan, ineens zijn staart eraf is...
Het is echter wel een degelijke actiefilm, dat wel. Lekker oldschool, ook. Zeker het kijken waard, maar bereid je voor op wat gezucht van vrouwlief over oppervlakkigheid, te veel testosteron en teveel doden. Kijk hem liever met je vrienden
Trust me
3.5 sterren
aryan
Leuke film, maar het deed me wel denken aan een andere film met Wahlberg, Four Brothers. Als je deze twee films hebt gezien dan zie je de overeenkomsten wel.
baffieduck
echt weer 1 van de top films die ik heb gezien erg mooi van mij een 5.0!
xedion
Het verhaal kwam me bekend voor, ergens ooit nog zo iets in het genre gezien.
Maar dit terzijde, goede actiefilm, Danny Glover en Mark Wahlberg zette een mooi staaltje van hun acteerwerk op film.
De film boeide van het begin tot het einde met enkele (noodzakelijke) hollywood cliche's.
Voor de fan van actiefilms een aanrader
Een coole **4**
melanie178
Heb deze film (nog) niet gezien, maar misschien doet het je denken aan "The Sentinel"??
Captain Pervert
Die is inderdaad ook niet slecht, al vond ik deze beter. Nou ja er zijn nog veel meer "man wordt vals beschuldigd, vlucht, en probeert al MacGyverend zijn onschuld te bewijzen" films. Zie ook: The Fugitive, Enemy of The State, First Blood, etc..
Slynkin
Goede film. Actiefilm in de stijl van The Sentinel en The Bourne Identity. Bijna alles in de film is goed uitgewerkt, alleen kon de film mij niet echt verrassen in de verhaallijn. Toch een film die je niet uit zult zetten, met name dankzij het goede acteerwerk.
animalkrullie
Een lekkere aktiefilm met toch inhoud.
Wahlberg akteert niet overdreven en de aktie is mooi uitgewerkt.
tevelenco
Goede en mooi in beeld gebrachte aktie-thriller.
Met een niet bijster orgineel verhaal.
Waarin Mark Wahlberg een overtuigende rol neerzet als scherpschutter.
Het verhaal begint goed maar duurt naar mijn mening net iets te lang en verzandt op den duur iets te veel in politiek geneuzel.
Ik vond hem niet zo goed als the "Bourne"reeks maar heb me toch wel goed vermaakt.
En hij is duidelijk beter dan de gemiddelde aktie-film die tegenwoordig uitkomt.
jwvangent
wat een superfilm!!!!!!!!!!! en wat is die wahlberg goed zeg! een dikke 4****
balkanG
Een hele goede film.
Deze film laat de realiteit zien van hoe het rechtssysteem eruitziet.
Alles draait om zelfzuchtigheid in deze wereld.
20 mensen op deze hele wereld hebben de wereld in handen. Moet er een oorlog in Irak komen? Is Iran nu aan de beurt? Voor ons een vraag voor deze 20 mensen een weet.
Deze film verdiend een 5.0
Raffael77
Idd een geweldige fim. Lang geleden dat er weer een leuke actie film bij zat. Het is niet echt een drama.
Liwwie
Leuke film maar brengt weinig nieuws. Zag er gelikt uit.
2,5 ster, mijn maximale voor een one-time-see
Dogie Hogan
** DVDreview.
(Quote: The 2.35:1 anamorphic widescreen picture is rather drab and dark. This is true even of scenes not set in wintry/snowy settings. Also, although the print appears to be in excellent condition, the video transfer is a tad soft and lacking in detail. )
sunnie1967
best een ok film.....Mark Wahlberg acteert mooi ingetogen...wel veel cliché's
Pieruh7
Redelijke film met een goed verhaal.
Ps.
Lag het aan mij of was Danny Glover behoorlijk aan het slissen in deze film???
Geen moderne actiefilm,
Daarvoor wordt er teveel gefocust op een plot dat sowieso al niet origineel is. De film begint nog wel redelijk maar al snel blijkt dat eerdere scènes weer vaak moet worden opgehaald. Zit ik te wachten op de nasleep van een eerder gebeurd drama? Nee, hier totaal niet. Verder hangt de film van veel toevalligheden aan elkaar. Oh, haar ken ik nog, dus...Verhaaltechnisch niet ongeloofwaardig en op zich ook aardig met andere contexten uit de film tot een verweven, maar zit ik wel op zoveel clichè verhaal te wachten? Besteed dan liever wat aandacht aan de uitwerking van de film. De editing was voor een actiefilm extreem saai en het camerawerk oogde ook niet echt bijzonder.
Verder ook een gebrek aan spanning in deze film. Men probeert wel een sfeer van achterdocht te scheppen maar slaagt daar nauwelijks in. Het onheil zie je soms al letterlijk van verre aankomen. Na een mat 1ste uur komt de film uiteindelijk toch wel tot ontlading. Alhoewel het misschien meer de impasse van actieloos geneuzel verbrak. Want vooral veel explosies en vuurgevechten dienen zich aan. Vooral ook nooit zenuwslopend omdat men teveel van locatie wisselt. Dan begeeft de hoofdpersoon zich plots in Tennesee, dan weer in Kentucky. Je zit er als kijker nooit bovenop maar moet je behelpen met tijdsprongen.
In zijn genre een absolute sof. Ik heb alles wel eens gezien en veel beter, waarbij men wel wat meer aandacht aan sferische elementen besteedde. Dit voelde echt aan als een Amerikaanse standaardfilm. Alles moet verklaard worden. Niet dat ik mij verveeld heb, maar uitstijgen boven de grauwe middenmoot doet deze film niet. Vooral een film waarbij de personages telkens de kans krijgen om op adem te komen. Veel te veel onnodige pauzes tussendoor.
Acteerwerk in actiefilms irriteert mij niet gauw. Maar wat vond ik Danny Glover anoniem overkomen zeg. Funest voor een anti - held. Een absolute wanprestatie eigenlijk. 2,5*
maxcomthrilla
Men leunt teveel op een uitgekauwd plot. Daardoor eerder een typische herkauwer. Verhaal is immers niks nieuws, de actie - elementen en stijl van de film ook niet.
Helemaal niet energiek in beeld gebracht. Ik kan dan veel meer met actiefilms als: Crank, Running Scared, Domino etc.
Oke, een uitgekauwd plot is wat anders.
En ik snap niet wat hypersnelle editing met 'modern' te maken heeft. Het is gewoon een andere stijl.
maxcomthrilla
En ik snap niet wat hypersnelle editing met 'modern' te maken heeft.
In veel films komt nauwelijks hypersnelle editing voor. Daardoor juist vernieuwend. En als er een genre is dat zich hiervoor leent.....
Verder ook niet modern omdat de film teveel verhaal wil vertellen i.p.v. zich volledig op de actie te richten. Er zijn maar weinig actiefilms die een hoog tempo vol kunnen houden.
karamanoglu
Een film om naar te kijken, om het echt goed te begrijpen raad ik aan om meerdere malen te kijken...
bugno
Jammer ,jammer ,jammer, wat een gemiste kans,het had echt een topfilm kunnen worden,het eerst uur was bijzonder sterk,maar het tweede dramatisch,het hele A-team kwam erweer aan te pas,Wahlberg raakte helaas verstrikt in het Rambo syndroom,en de film kroop naar het einde.2*
errr
Waarom vaker kijken? ik snap niet wat er meer te ontdekken valt dan iemand die heel goed is met een scherpschutter geweer...

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua verdwijnt binnenkort van Netflix

Actiefilm 'Shooter' van Antoine Fuqua wordt vanavond uitgezonden op televisie

Vijf veel bekeken titels die de komende weken van Netflix verdwijnen

Netflix verwijdert binnenkort een hele stapel topfilms: ook deze verlaten de dienst

Man on Fire

Deep Water
Documentaire / Historisch, 2006

Law Abiding Citizen
Drama / Thriller, 2009
philadelphia, pennsylvaniacorruptiegebaseerd op boeksluipschutterfbisenatorcabineconspiracy of murderchildlessnessmilitary servicepresidentriflesniper riflehondsharpshootermarksmanmountain cabin military veteranframed for murdermurder plotarmy coloneldeath of friendu.s. marine corpsmarine sniper