• 9.379.506 stemmen

Met onder meer: Hilary Swank, April Lee Hernandez en Mario

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Freedom Writers

"Their story. Their world. Their future."

Een nieuwe lerares heeft moeite met het gedrag van haar leerlingen. Al spoedig merkt ze dat die houding veroorzaakt wordt door de gruwelen waarmee ze op straat in aanraking komen. Ze begint met een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. De interesse is in het begin niet groot, maar hoe verder het project komt, hoe groter de invloed op hun gedrag blijkt te zijn.

Max en Joep

keurig, dan vinden we beide iets smakeloos.

avatar van simpelekees

simpelekees

Laten we het bij een discussie houden. Niet bij heen en weer gelanterfanter waarbij enkel beledigende woorden rondvliegen. Geef argumenten, waarom zou in vredesnaam er geen link zijn tussen deze kinderen hun leven en de holocaust? Hitler had een gang onder zich die 1 soort mens, wat hij dan defineerde als soort, verafschuwde. Daarom zou het leven beter zijn zonder die soort. Zou gaat het precies hetzelfde met die kinderen, soort zoekt soort zeggen ze en wie overblijft is de winnaar.

Max en Joep

ik vind het vergassen van 6 miljoen Joden eerlijk gezegd toch heel wat anders dan een stel druiloren die "zich niet gerespecteerd" voelen...

avatar van simpelekees

simpelekees

Waarom zijn het druiloren die "zich niet gerespecteerd" voelen?

avatar van usr14112

usr14112

Aardige film met Swank in de perfecte rol. Hoe kun je geen sympathie krijgen voor zo een juf. Vond wel dat ze dat "zooitje" wat snel om had. Dat ging me iets te gemakkelijk.

avatar van helleke

helleke

Swank zet hier nogmaals een prima vertolking neer.

De film was van een veel hoger niveau dan Dangerous Minds waar het thema wat gelijkenissen vertoont.

Ik vond anders ook wel dat ze iets te gemakkelijk een onhandelbare klas naar haar hand kon zetten.

3 sterren.

avatar van Naduah

Naduah

Ongemotiveerde ruggengraatloze pubers? Hoe haal je het in je hoofd om mensen zo'n stempel op te drukken. Het zegt dus duidelijk iets over jou en je manier van je mening geven. Ik ga bijna denken, dat je zelf in een soortgelijke buurt bent opgegroeid, waar respect ver te zoeken is.

Ik vond het echt een supergoeie film met een duidelijke boodschap. Het moet verschrikkelijk zijn om in een buurt op te groeien, waar moord en doodslag heel 'normaal' lijkt te zijn, omdat je niet anders gewend bent. Hoe verwacht je dan, dat kinderen opgroeien? Logisch dat er zich bendes gaan vormen. Petje af voor de lerares, die haarfijn aanvoelt hoe ze deze groep jongeren kan ombuigen naar een positievere levenshouding. Dat ze daar Anne Frank voor nodig heeft als voorbeeld, toont alleen maar inzicht in het feit, dat dit soort verhalen mensen raken, blijkbaar dus ook de bendes uit de 'hood' en zij heeft daar goed op ingespeeld. Dat heeft niets te maken met de jodenvergassing, maar duidt meer op het respecteren van je medemens ongeacht kleur, ras, afkomst of buurt waar je woont. Dat heeft ze maar mooi voor elkaar gekregen. 5 *****

avatar van etherman

etherman

goede film,wel voorspelbaar maar toch maken zulke films indruk op mij.een goede verhaallijn met overtuigende acteerprestaties.4 sterren

avatar van flyer

flyer

Wil de beheerder van deze site vragen of die zinloze discussies niet ergens anders gehouden kunnen worden. Als ik op deze site kom wil ik graag lezen wat andere van een film vinden en wil ik graag mijn mening geven over films. Nu moet ik regelmatig door berichten heen worstelen die niets meer met een film te maken hebben.

Ja jullie hebben gelijk ook dit bericht. Maar iemand moet het eens schrijven.

avatar van Terry1985

Terry1985

klinkt wel heel erg als Dangerous Minds zeg!

simpelekees schreef:

godallemachtig, je heet niet voor niks simpele Kees he....

avatar van Knisper

Knisper

Ik vind die vergelijking die in de film wordt gemaakt ook schandalig. Hitler was een dictator die mensen van een bevolkingsgroep isoleerde en vermoorde. Het is toch niet zo dat de joden in de Tweede Wereldoorlog elkaar liepen te vermoorden?

avatar van Stab

Stab

Wat een ongeloofelijke PRUT.

Vanaf de eerste minuten voorspelbaar voor iedereen die meer dan 10 films heeft gezien.

Ongeloofelijke clichés blijven elkaar maar op volgen en net als je denkt het zoetsappigste te hebben gehad is daar de overtreffende trap.

Ik heb met open mond gekeken en wel pure verbazing over het feit dat er aan deze film geld is uitgegeven.

En erger nog... Geld VERDIEND omdat er mensen zijn die het nog mooi vinden ook.

Het enige positieve wat ik kan zeggen is:

Aardig geacteerd van Swank

Positieve achterliggende gedachte

Voor de rest is het pure dunne stront. Alles wat hier gebeurt is al ontelbaar keren eerder gedaan en de achterliggende moralen zijn pas miljoenen keren eerder gebracht.

Ik respecteer iedereen hun mening en ik vraag aan u hetzelfde.

avatar van jimzen

jimzen

De film deed me wat en dat vind ik wel het belangerijkste als ik dit 'soort' films kijk.

Wat een feit is,dat er goed is geacteerd.De muziek ondersteund de film goed.Het klopt allemaal.

Wanneer je meer als'10' films hebt gezien,je hebt gelezen waar deze film over gaat en wie er meedoen en je vind de film bagger,dan snap ik niet waarom je uberhaubt bent wezen kijken.

Het is zeker niet de meest originele film,het is eigenlijk 'dangereous minds' met een nieuwe lerares voor een andere klas.

Ik moet wel zeggen,dat ik het liefst bij juf Swank in de klas zit.

Absoluut een 'must-see' voor degene die van dit genre houdt.

avatar van rondh

rondh

Er zijn een stuk of wat meer van dit soort films gemaakt, waar dangerous minds lijkt er wel het meeste op. Maar ik moet zeggen dat dit toch wel 1 van de beste, zo niet de beste is.

Zeker een stuk beter dan dangerous minds.

Er wordt erg goed in geacteerd, met Hilary Swank voorop. De muziek komt goed op zijn plaats. Je kan goed meeleven met de personages; omdat ze het verhaal zelf gedeeltelijk vertellen. Verder voel je de sfeer van de school goed.

Zeker een aanrader.

Sterke film

avatar van joeypotter

joeypotter

Ik vind deze film echt buitengewoon goed. Het verhaal is echt mooi inelkaar gezet en ik vind Freedom Writers echt zoveel beter dan dangerous minds.

4.5 ster...

avatar van TheRisingSun

TheRisingSun

rondh schreef:

Zeker een stuk beter dan dangerous minds.

Zeker een aanrader.

Sterke film

Ben het hier geheel mee eens! Net een tikkeltje sterker dan "Dangerous Minds".

avatar van Jefferson019

Jefferson019

10x beter dan Dangerous Minds , verhaal was veel sterker een film met inhoud.Hilary Swank heeft deze rol prima vertolkt ,wat ik niet wist, dat deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. zeker een aanrader voor iedereen.heb zelfs als jongen af en toe wel even met een brok in me keel gezeten. vond de rnb zanger Mario ook wel goed zijn rol doen. Deze film is zeker een aanrader voor iedereen.

En voor de haters out there ... als je dit een K#t film vind , weet je duidelijk niet waar je over praat.

AANRADER!!!

4,5

avatar van schaper

schaper

Swank zet een goede rol neer. Het word wel allemaal wel erg mooi voorgeschotelt,maar vond het een goede film. Voor een waargebeurde film zullen de ergste details er allemaal wel uitgehaald zijn, vrees ik. Want het is wel erg commercie gericht.

Krijgt 3.5 ster van mij.

avatar van arlas

arlas

vond het een goede film. Lijkt wel erg op een film die ik een aantal jaren eerder heb gezien betreffende dit onderwerp.

Maar de film houd je vast van het begin tot het eind.

en er zit een leuk idee in om verschillende groepen dichter tot elkaar te krijgen (de lijn)

avatar van Moviestar

Moviestar

Vele malen beter als Dangerous Minds al vindt ik de vergelijking niet helemaal terecht. Swank speelt grandioos evenals Imelda Staunton. Mooie film die weet te ontroeren. 4.5*

avatar van moviegirl

moviegirl

Veeeeeeeeel beter dan Dangerous Minds.

Het is zonder twijfel een prachtige film. Het spreekt voor zich .

avatar van The Director

The Director

Goede film om samen met je vriendin voor te gaan zitten. Prima acteer werk van Hilary Swank, de geknipt is voor deze hoofdrol als leerrares op een middelbare school, met enkel kans arme kinderen. Zeer realstistisch verhaal met een tintje hollywood.

3,5 ster

avatar van Tarkus

Tarkus

Dit is een pracht van een film. Zo zouden er veel meer moeten zijn.

Er is op deze film dan ook niets aan te merken.

Alles zit hier goed, prima acteerwerk, een sublieme Hilary Swank, die me steeds meer doet verbazen van haar kunnen.

Net als in 'Million Dollar Baby' weet ze me hier ook te raken. Maar ook de leerlingen zijn stuk voor stuk goed in hun rol.

Het scenario is prachtig, indrukwekkend zelfs. Het feit dat het "Dagboek Van Anne Frank" zo'n grote rol speelt in deze film heeft een bijzondere indruk op me nagelaten en dat men dan ook nog contact opnam (volgens het waar gebeurde verhaal) met Miep Gies, is zeer ontroerend.

En om maar verder te gaan met lofbetuigingen, ook de soundtrack is fantastisch en zeer goed passend in de sfeer van de gehele film.

"Freedom Writers", een film die ook in ons landje een les kan zijn voor velen. Dit is veruit de beste film die ik dit jaar heb gezien. Meer dan 10 sterren waard........

avatar van Cfour

Cfour

Mooie ontroerende film die je gezien moet hebben. 4,5 sterren.

Dik verdiend.

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Hando schreef:
Ik vind die hele gangcultuur een achterlijke cultuur. De hele film door krijgen we te horen hoe zielig ze wel niet zijn en hoe weinig respect ze krijgen. Nergens hoor je enige kritiek op ze. Nooit hebben ze uit zichzelf geprobeerd om hun situatie enigzins te verbeteren. Nee, het ligt altijd aan anderen, die hen te weinig respect geven. Ze willen ook dat alles voor hun gedaan wordt. Nooit leren ze om te slikken dat het leven niet helemaal gaat zoals je zou willen. Nee, ze krijgen een andere juf. Boohoo, wat is het leven toch onrechtvaardig. Het zijn ook echt totale debielen die je alleen kan bereiken met gangsta rap en cool. Verder vind ik de link nazi's en bende cultuur maar vaag.

Wat een On-wetend post zeg

1 Tip als je een Litteken heb krijg je het ook nooit meer af..

Je noemt ze hersenloos ?? denk eens na makker !!

avatar van Hando

Hando

JohnStacks schreef:

Wat een On-wetend post zeg

1 Tip als je een Litteken heb krijg je het ook nooit meer af..

Je noemt ze hersenloos ?? denk eens na makker !!

En jij denkt dat ik niet nadenk. Hoe hypocriet. Ik heb me gewoon door verschillende media een beeld gevormd over die cultuur. Net zoals jij.

Dit lijkt me trouwens wel een mooie samenvatting van wat die cultuur inhoudt. Oordeel zelf maar of dit waar is en zo ja of het achterlijk is.

BASISWAARDEN IN DE STRAATCULTUUR:

1. Respect!

-ruimte némen

-altijd moeten winnen

-een wond doet geen zeer, gezichtsverlies veel meer

2. Uitstraling: bereid tot gebruik van geweld!

-goed kunnen vechten is belangrijk

-lagere drempel naar geweld en wapens

-intimideren en dreigen, laag op escalatie niveau

3. Wantrouwen tegen gezag!

-oppositie tegen politie, leraren, rechters, e.a.

-school en hard werken is voor sissies

4. Een machowereld!

-homo’s zijn mietjes

-slaan is belangrijker dan praten

-vrouwen zijn seksobject

-romantiseren van geweld

-cool zijn, onaanraakbaarheid uitstralen (rap, MTV)

-niet de verantwoordelijkheid nemen voor gedrag

5. Slachtofferisme!

-schuld afschuiven, rechtvaardigt het falen

-voorkomt de noodzaak van inspannen

avatar van JohnStacks

JohnStacks

Nou laat ik het maar eens uitleggen.

De kinderen die je ziet zijn van kleins af aan al producten van hun omgeving dat ben jij ook .iedereen,

Zij maken dingen mee in tegenstelling tot ons, wij zouden direct post traumatiseerde stress hebben ofzo, en als je die dingen meemaakt als KIND (nog 1 keer zeg ik het) als KIND

Dwaal je af op een bepaalde richting, meestal omgeving wat er om je heen gebeurt.

Het is dan ook typisch Amerika weer om de Gang cultuur verschrikkelijk te vinden wat ook zo is, maja als je geen geld hebt wat kun je anders dan doen. het is ook de waarheid dat Amerika gebouwd is door Latino's en Afro's.

Dus hun moet je zozo geen slechte mensen noemen, want jij hebt geen idee hoe er daar aan toegaat.

Voor de rest is de gang cultuur natuurlijk afschuwlijk maar dat is de maffia wereld ook (NewYork)

In films word het laatste meestal als Cool gezet, de Gang cultuur nooit , maar daar gaat het ook helemaal niet om.

Die kinderen hebben veeel slechte dingen gedaan. Eigenlijk kun je alleen met een verklaring komen als je erin leeft !!!

En laat me jou eens 1 ding vertellen..Echte Gangbangers (dus niet die kinderen )

Weten nauwelijks wat Rap is..Zie het zo.. Maffia luisteren toch ook naar operah.

Ik begrijp ook helemaal niet waarom jij de gang cultuur zo duidelijk afschaft !!

Iedereen weet toch dat het Afschuwlijk is !!! Je hoort toch ook nooit klachten over de Mafia op Mome Waarschijnlijk omdat dat zeker COOL is ,terwijl dat net zo verschrikkelijk is !!!!

avatar van FixX

FixX

jeetje wat een commentaar hiero

amerika is groot en er gebeuren verschrikkelijke dingen

lees eerst de geschiedenis boeken erop na

het is zeer moeilijk om te kijkken wat waar en niet waar is

ja de blanke hebben verschrikkelijke dingen gedaan

in mississipie vooral en het gaat zelfs veel verder

het begon al bij indianen en blanke

maar rechtvaardigd dat dat wat latino`s en afrikaanse mensen doen dat dat ook heilig is mag dat dan wel moorden gang rapen stelen

je zult altijd criminelen hebben maar toch niet een complete buurt kom op

het is zo moeilijk om daar een oplossing voor te vinden

amerika is gewoon te groot daarvoor

new york alleen al is tig x groter als amsterdam

wat wil je dan

en toch kunnen ze er wat aan doen

het begint bij jezelf en waar je in geloofd

het klinkt te mooi om waar te zijn maar hoe zijn wij dan op gegroeit

maar nu tot de film

is dit waar gebeurt of is het een verhaal naar horen zeggen

en nog iets

dat wat je op tv ziet is niet echt vooral niet mtv of tmf met z,n rap nummers

of films die erover gaan waar de jeugd er mee vandoor gaat in het echte leven

laats op tv met z,n presentator die in amsterdam rond liep en met z,n jongens stond te praten die echt erin geloven dat ze een crip zijn

en die alleen maar aan slechte dingen denken en met pistolen rond lopen

kom op het gaat echt ver deze tijd

realiteit moet in je achterhoofd zitten niet een film die je gaaf vind en wilt nadoen

maar ja dit onderwerp is moeilijk

en het begint echt bij jezelf als je wilt veranderen

avatar van Hando

Hando

JohnStacks schreef:

Nou laat ik het maar eens uitleggen.

5. Slachtofferisme!

-schuld afschuiven, rechtvaardigt het falen

-voorkomt de noodzaak van inspannen

Andere culturen beschikken wel over zelfreflectie, die kunnen wel hun situatie overzien. Als zij dat niet kunnen dan zijn ze niet al te ontwikkeld. Sorry, maar zo is het gewoon. Ik weet natuurlijk ook wel dat het niet makkelijk is om te stijgen op de sociale ladder, maar je kunt het op zijn minst proberen door te leren lezen.

Weer hetzelfde verhaal. Zij zijn zielig. Ze kunnen er niets aan doen want ze zijn een product van hun omgeving. Het zal allemaal wel. Het totaal ontbreken van enig kritisch vermogen definieer ik gewoon als achterlijk. Of ze er iets aan kunnen doen, zal me verder een zorg zijn. Nu weet je wat ik met achterlijk bedoel, misschien dat je er nu iets minder aanstoot aan neemt.

De rijke maffia heeft zijn zaakjes beter voor elkaar en is een stuk slimmer. Ik vind dat verder totaal niet cool, maar dom kan ik ze niet noemen. Tony Montana is trouwens wel dom.