• 9.381.552 stemmen

Met onder meer: Hilary Swank, April Lee Hernandez en Mario

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Freedom Writers

"Their story. Their world. Their future."

Een nieuwe lerares heeft moeite met het gedrag van haar leerlingen. Al spoedig merkt ze dat die houding veroorzaakt wordt door de gruwelen waarmee ze op straat in aanraking komen. Ze begint met een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. De interesse is in het begin niet groot, maar hoe verder het project komt, hoe groter de invloed op hun gedrag blijkt te zijn.

Hando schreef:

Andere culturen beschikken wel over zelfreflectie, die kunnen wel hun situatie overzien.

Lol, je denkt dat het een cultuurverschijnsel is?

avatar van starbright boy

Persoonlijke aanval verwijderd, Hou de discussie een beetje vriendelijk aub.

avatar van --jlo--fan

--jlo--fan

vind de andere film van hilary swank beter met het the reaping dus een 3*

avatar van miepke

miepke

Beetje cliché inderdaad, maar desondanks vond ik het een aardig filmpje.

Goed acteerwerk van Hilary Swank maar persoonlijk vind ik Dangerous Minds beter.

kos schreef:

Lol, je denkt dat het een cultuurverschijnsel is?

Hij bedoelt denk ik gewoon de straat cultuur, en dat is erg verschrikkelijk en dirty

avatar van stampertje71

stampertje71

Is wel ff duidelijk dat dit verhaal echt gebeurd is en dat deze lerares ook nog steeds leeft en een stichting heet opgericht voor dit soort kids. Is best veel te vinden over deze vrouw ! Wij vonden deze film echt goed !!

JohnStacks

Fantastische film gewoon dit...

JohnStacks

Persoonlijk op nummer 1 bij min (wat toch wel deze komende weken gaat veranderen)

Deze film raakt mij gewoon HOOGST PERSOONLIJK

natuurlijk is het best TE positief op het einde enzo maja

avatar van soom

soom

Wauw, wat een machtig interessante film is dit. Ik hou van dit soort films over leraren, onderwijs, jongeren die een bepaald soort gedrag vertonen door de gruwelen waarmee ze in aanraking komen. Ik hoop, dat ik ooit zelf voor de klas kan komen te staan als onderwijsassistente/lerares.. Het is waarschijnlijk een beetje een heel maffe droom, die ik maar niet los kan laten.. Ik voel me wel door de vertolkingen van Michelle Pfeiffer in Dangerous Minds en Hilary Swank in deze, geinspireerd. Gaat onmiddelijk in mijn hart zitten, dit, en ik heb bij sommige scenes echt tranen in mijn ogen gehad. Maar het is, aan de andere kant, ook wel een beetje dom. Heel Amerika loopt met wapens op zak, er zijn zoveel schietpartijen.. De schoen wringt aan 2 kanten.

Ik ben geraakt, tot ver in mijn hart bewogen. Ik kan niet anders dan hier 4,5 * voor geven. Prachtige film. Hilary's 2e film gezien voor mij, en ik vind haar weer goed spelen, nergens een moment van zwakte.

JohnStacks

Wil je deze topfilm aub nooit meer met dangerous minds vergelijken..

Dangerous Minds is precies een voorbeeld van die scene met die tekening in Freedom Writers je weet welke ik bedoel

In DM zien ze er allemaal zo uit

denk eens na: Dikke NEUS, DIKKE LIPPEN,

Kortom het is een stereotype film, ze kozen ook gelijk de latino chick ook omdat ze een spleet in haar tanden had

avatar van HeatWave

HeatWave

Tsja wat hier zo bijzonder aan is, geen idee!

Slecht, nee dat vind ik ´Freedom Writers´ toch ook niet helemaal, maar het verhaal is zo vreselijk cliché.

Het onderwerp ´een klas/school vol moeilijke/ vervelende leerlingen´ is al zo uit den treure behandeld dit is eigenlijk de zoveelste.

Opmerkingen van leerlingen zoals ´ik denk dat deze leraar/lerares het hier niet langer uit houd dan een week´ en ´yo man´ heb ik al in meerdere films voorbij zien komen, en vaak nog beter ook.

Wat dat betreft vind ik dit een slap afkooksel van andere problematische High-School films, waar geweld en intimidatie in voor komen.

Dat veel later in de film al deze achterbuurtjongeren ook nog eens veranderen in een soort voorbeeldige scholiertjes maakt het voor mij al helemaal ongeloofwaardig.

Maar er moest natuurlijk een draai aan het verhaal worden gegeven om het niet helemaal een kopie van al die andere films te laten zijn met hetzelfde thema.

Dus moesten alle leerlingen maar eens even hun levensverhaal opschrijven om deze film enigzins nog een originele wending te geven. Maar ook dat vond ik erg geforceerd verzonnen.

Maar één ding vond ik wel positief, het acteerwerk, en dat metname van Hilary Swank was in orde, de rest van de anderen op sommige momenten.

Maar dit is voor mij geen rede om ´Freedom Writers´ nog snel een keer op te zetten.

avatar van FrankieTeflon

FrankieTeflon

Hoezo de andere op sommige momenten??

Omdat het achterbuurt jongeren spelen?! April Lee Hernandez(let goed op haar!!!nu zeg je misschien ze is niks maar hou je oogjes open!!) acteerde anders behoorlijk goed hoor, vooral de scene over white people.

Wat haat ik het toch dat mensen die jongeren spelen nooit complimenten krijgen.

avatar van HeatWave

HeatWave

Deze jongeren vond ik over het algemeen net iets te clichématig achterbuurtjongeren spelen.

Ik vond het zo gemaakt over komen, en als het dan nog maar met een knipoog bedoeld is en er enigzins nog met een bepaalde vorm van humor geacteerd was dan had ik het nog wel kunnen hebben. Maar dit vond ik een zo over-the top gespeelde probleemklas met als grootste ergernis de totale ommekeer in de film.

Weet je welke mensen die jongeren spelen complimenten verdienen naar mijn mening. De akteurs uit de films "Clockwork Orange" en " Trainspotting", of wat dacht je van "American history X".Ook films met achterbuurtjongeren maar zo vele malen karakteristieker in beeld gebracht.

Het zal ongetwijfeld niet aan de jongeren zelf hebben gelegen in deze film, maar aan de regiseur die er naar mijn mening een beetje zoutloos geheel van heeft gemaakt, terwijl er waarschijnlijk meer uit te halen was.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Toch geloof ik best wel dat jongeren vanuit bepaalde buurten inderdaad zo'n leven leiden, zoals hier in de film weergegeven wordt.

Maar wat ik bij Dangerous Minds ook al vond, en hier dus ook, is dat ik de jongeren zich wel erg makkelijk over vind geven aan de lerares. Ze kijken de eerste les een beetje vreemd naar haar maar al snel wordt ze helemaal geaccepteerd. Volgens mij wordt in de realiteit zo'n miep gewoon gelijk weggepest met haar parelketttinkje.

Toch vond ik het wel een mooie film. De vergelijking holocaust en ghetto vond ik wat ver gaan, maar toch kwam het wel integer over. De film is zeker wel het kijken waard *3,5

avatar van Rudy.

Rudy.

Een film met een Messenge, zeer krachtig naar vorengebracht.

Deze film was het kijken meer dan waard.

avatar van Testbeeld

Testbeeld

Een echte remake ...

Ik vond Dangerous Minds al tegenvallen, laat staan deze!

Dus geen stem van mij!

avatar van Zymovie

Zymovie

Deze film vond ik fantastisch !

En nog eens erbij dat het echt gebeurd is maakt het compleet

avatar van Chulaa

Chulaa

stampertje71 schreef:

Mee-eens, er schijnt ook nog een boek over te zijn, en een dagboek

avatar van Max en Joep

Max en Joep

Rudy. schreef:

Een film met een Messenge.

tenenkrommend slecht, dit over-sentimentele stukje bagger.

ik (en velen met mij in de bios) lachten de film op een gegeven moment gewoon keihard uit.

Goede Tijden Slechte Tijden niveau dit.

avatar van Chulaa

Chulaa

dan was je na de pauze zeker bij de verkeerde zaal naar binnen gelopen?

avatar van Max en Joep

Oosie

een hele leuke film 3,5****

avatar van Skeleton

Skeleton

Het is wel zo'n makkelijk verhaal dat er op eens een leraar komt die de leerlingen wel goed les kan geven en wat daar nog bij komt te staan.

Maar misschien wel een makkelijk verhaal, het is zeker wel goed verfilmt! En het is dan ook een goeie film!

avatar van Koos

Koos

ja het is een vrij makkelijk verhaal, zelf clichematig, voorspelbaar, zoetsappig etc etc, allerlij zaken waar ik mij meestal aan erger, maar toch greep deze film me erg aan! vaag is dat, heb de film ooit in het vliegtuig gekeken richting de US en stond er zelf ook van vesteld, maar ik gaf de film 4.5 ster en daar blijf ik bij!

avatar van SubbiE

SubbiE

Te cliche om echt goed te zijn. We hadden dit als eens gezien in DM

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Ik sluit me aan bij SubbiE.

avatar van TOthehulk

TOthehulk

Max en Joep schreef:

zeker niet.

dit is gewoon een hele slechte film

Dit slaat nergens op! je houd niet van deze genre misschien maar een zeer goede film voor deze genre!

avatar van Meerkerkertje

Meerkerkertje

Topper in dit genre,ontroerend,leuk dat er een vleugje Nederlandse geschiedenis in voorkwam,uitstekend geacteerd door Hillary Swank

Voor mij 4 sterren

avatar van KarinV

KarinV

Heerlijke film, echt een feel good movie. Zeker ook omdat het gebaseerd is op waargebeurde dingen.

avatar van derk89

derk89