• 9.378.387 stemmen

Met onder meer: Hilary Swank, April Lee Hernandez en Mario

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 8 maart 2007

Plot Freedom Writers

"Their story. Their world. Their future."

Een nieuwe lerares heeft moeite met het gedrag van haar leerlingen. Al spoedig merkt ze dat die houding veroorzaakt wordt door de gruwelen waarmee ze op straat in aanraking komen. Ze begint met een nieuw project waarbij ze hen respect, tolerantie en andere waarden bij wil brengen. De interesse is in het begin niet groot, maar hoe verder het project komt, hoe groter de invloed op hun gedrag blijkt te zijn.

avatar van titia

titia

klinkt een beetje als dangerous minds

avatar van FixX

FixX

klinkt niet alleen ziet er ook een beetje zo uit

maar de trailer die ik heb gezien ziet er toch wel goed uit

dus ben wel benieuwd ga hem zeker kijkken in de bioscoop

avatar van Raz

Gompiej

lijkt me een goede film

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Kijken of dit weer zo`n verhaal is over een teacher met een verleden die no-future kids weer een toekomst geeft!

avatar van Tun-89

Tun-89

Vette voorkant! Lijkt me een mooie film.

avatar van chiller

chiller

lijkt me gaap

avatar van Wick-eD

Wick-eD

In het begin inderdaad een hoog Dangerous Minds gehalte, maar gaandeweg neemt Freedom Writers zijn eigen vorm aan. Van Anne Frank en de holocaust tot aan de Freedom Riders en de huidige gangs is dit een prettige geschiedenisles die je niet door je strot geduwd krijgt.

4* (waarvan een voor Miep Gies)

avatar van edejong

edejong

Begon het kijken van deze film met een vooroordeel, Dangerous Minds rip-off eerste klas, dacht ik, gelukkig veranderde dit tijdens de film.

Natuurlijk hebben de films wel overeenkomsten, al gaat deze film op het geheel wat dieper in. Het acteerwerk en geloofwaardigheid zijn naar mijn mening ook veel beter.

Mischien ook wel door de "realiteitsvoorbeelden" zoals Anne Frank en de Freedom Riders.

Gewoon een keer kijken, zeker als je net als ik, eerst met het vooroordeel rondloopt van een cliché rip-off.

3.5* voorlopig (al zit het wel meer richting de acht dan de zeven!! als het zou kunnen zou het dus een 3.75 zijn, op z'n minst!!)

avatar van BlueSword

BlueSword

deze film lijkt sprekend op dangerous minds die ik ook erg goed vind, vond deze verassend erg mooi, verhaal is interessant en vooral omdat het ook waargebeurd is, wat ik op het einde zag, zeker een pluspunt, kreeg bij vele stukjes ook erg kippevel zo mooi was het, komt ook door het goeie acteerwerk!

ik zit te twijfelen tussen 3.5* en een 4.0* gister vond ik het een 7 waard, nu op een 1 of andere manier toch een 8, zeker het kijken waard!

avatar van incantator

incantator

ik vind het zeker wel een heel vermakelijke film en een top actrice. heb me goed vermaakt daarom ook een 4

avatar van Tresonyx

Tresonyx

Ik heb me prima vermaakt tijdens deze film. Maar twee dingen vielen me op. In de trailer is te zien dat Swank de groep een soort van debat laat voeren. Deze scene miste ik in de film (of ik heb niet goed opgelet of een verknipte versie gezien..). Iemand anders dit wel gezien?

Verder een opvallend klein foutje, nutteloos, maar leuk om te vermelden:
Swank is op het bord aan het schrijven als haar wordt gevraagd of ze volgend jaar nog lerares van die klas zal zijn. Als ze daar antwoord op wil geven en zich omdraait, zie je dat ze de zin op het bord is geëindigd met 'na '. In een volgend shot, waar Swank juist verder van het bord af gelopen is, staat het volledige woord 'narritive' er. Niet echt boeiend ofzo, maar dergelijke foutjes vind ik altijd wel lollig

Ondanks dat het verhaal op zich niet geheel origineel is vond ik een goede film. Prima acteerwerk, humor hier en daar en het heeft er voor gezorgd dat ik mijn coolio cd weer eens uit het stof heb gehaald

avatar van Raffael77

Raffael77

Dit is een schitterende film met prima acteer werk van Hillary Swank. Film laat zien hoe jongeren toch door school kunnen leren om van het leven te houden en het goede te doen wat juist is. 4,5

Ps Het is een waargebeurde film

avatar van Artakanda

Artakanda

Geweldige verfilming van een adembenemend waargebeurd verhaal. De jongeren spelen de rol erg goed, net als de lerares en de vervelende andere leraren die haar tegen werken. Een dikke 4.5!

avatar van nielsb

nielsb

Ook ik vond het een prima film! zeker omdat je weet dat het grootste gedeelte waargebeurd is. Prima geacteerd,hilary op haar best! voor mij 4 sterren

Mass13

Vond deze film maar niks, veel te rommelig, personages niet genoeg uitgediept, en vooral irriteerde ik me constant aan het feit dat dit een Dangerous Minds rip-off is

Mass13 schreef:

...irriteerde ik me constant aan het feit dat dit een Dangerous Minds rip-off is

Dit is geen rip-off hoor, maar een waar gebeurd verhaal.

wait_here schreef:

Dit is geen rip-off hoor, maar een waar gebeurd verhaal.

ben ik van op de hoogte, toch kan ik me niet van het gevoel ontdoen dat...

Subjectief, I know, maar wie is dit niet bij het beoordelen van een film.

wait_here

Een soort Deja Vu, dat kan, daar heb ik ook wel eens last van, maar Dangerous Minds heb ik nog nooit gezien. Als ik dat plot lees dan lijkt het inderdaad veel op dit verhaal.

Ik snap alleen de waardering van slechts een half punt van jou dan even goed niet. Er werd toch goed in geacteerd etc.

wait_here schreef:

Ik had gewoon het gevoel dat ik dit al had gezien een tiental jaar geleden als jonge twintiger toen ik dit soort films meer kon waarderen, "du réchauffé" zoals in het Frans wordt gezegd...

avatar van shadowman

shadowman

De film dacht ik, dat het ook op dangerous minds zou lijken, maar je leeft zelf echt wel mee in de personages, vooral als die mexicaan zijn verhaaltje doet bij die toast, dat zet je wel even aan het denken.

Verder wel zeer mooie acties en gebeurtenissen, deze gaat zeker in mijn top 10 !

avatar van nessa

nessa

Ik heb deze film gisteren bekeken met de familie en iedereen was onder de indruk van deze film.

Het verhaal lijkt inderdaad wat op dangerous minds, het verschil is echter dat dit verhaal echt gebeurt is.

Deze film vind ik echt een 4 waard.

avatar van christophel

christophel

deze film net bekeken, vond hem heel erg goed, zeer goed gespeeld, een van de betere films sinds de laatste weken!

****4

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Dangerous Minds heb ik nooit gezien, dus kan hier geen verlijkingen mee maken. Ik vond "Freedom Writers" een geweldige film, alles zit lekker in elkaar....het verhaal de cast. Kreeg soms kippevel van de film, zitten best ontroerende momenten in.

*4,5*

avatar van Knisper

Knisper

Waargebeurd, my ass!

Het blijft verbazingwekkend hoeveel vals sentiment er in twee uur past. Ik heb deze film in het vliegtuig mogen aanschouwen, dus de aanwezige kotszakjes waren zeker geen onnodige veiligheidsmaatregel. Ik verspil er verder geen woorden meer aan.

Mijn eerste 0,5*

Knisper schreef:

...verbazingwekkend hoeveel vals sentiment er in twee uur past.

Tekort aan inlevingsvermogen lijkt me. In het vliegtuig is sowieso al een waardeloos moment om een film te gaan aanschouwen. Het lijkt me meer een moment om actiefilms te gaan bekijken.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

wait_here schreef:

[quote="Knisper] Het lijkt me meer een moment om actiefilms te gaan bekijken.

Over neerstortende vliegtuigen..

avatar van R9

R9

lijk ook een beetje op dangerous minds, alleen dan van deze tijd..

desalnietemin was deze film TOP..!

met hillary Swank die de laatste jaren al heeft bewezen bij de top te horen, ook hier is ze perfect op der plaats.

en toch wel een aangrijpend verhaal..

avatar van Knisper

Knisper

wait_here schreef:

Dat is misschien wel waar, maar daar heb ik de film niet op afgerekend.

Maar vind je het echt geloofwaardig dat kinderen uit de ghetto allemaal zo veranderen, zonder dat er ook maar eentje uit de toon valt? Dat ze in de bus het dagboek van Anne Frank lezen? Dat een lerares samen met haar vader met haar leerlingen uit eten gaat? Dat er precies één blanke jongen in de klas zit? Dat er op sommige punten iedereen door haar heen praat en vervolgens iedereen daarna muisstil is?

Verder vond ik het idee achter de film verwerpelijk. Het is een eng idee dat een groep kinderen afhankelijk is van een lerares, omdat het anders niks met ze zou worden. Op imdb wordt het racistisch genoemd en die gedachte begrijp ik best. Vooral ook het idee dat de lerares met de klas meeging tot in de hogere klassen is heel slecht. Kunnen ze zonder haar niks? En wat dan als ze klaar met school zijn, dan staan ze er opeens alleen voor, waarom zouden ze dat daarvoor niet kunnen?