• 9.381.042 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Lima

Met onder meer: Amy Adams, Patrick Dempsey en James Marsden

Releasedatum: 13 december 2007

Plot Enchanted

"This fairytale princess is about to meet a real Prince Charming."

In de perfecte animatie-wereld heerst een tovenares-koningin totdat haar stiefzoon een vrouw gevonden zal hebben. Wanneer hij bij toeval in het bos een naïef meisje ontmoet, vraagt hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt zij echter in het hedendaagse New York, waar zij zich uiteraard geen raad weet. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter gevolgd, evenals een dienaar van de boosaardige koningin, die haar plannen in het honderd gooit. Dan besluit zij maar zelf een eind aan de voorgenomen idylle tussen haar stiefzoon en het bosmeisje te maken.

Robert Philip

Prince Edward

Nancy Tremaine

Morgan Philip

Queen Narissa

Narrator (stemrol)

Pip in Andalasia (stemrol)

Pip in New York (stemrol)

avatar van zjandannybob

zjandannybob

leuke film, op het einde na wat ik erg slap vond.\

avatar van scorpie-oentje

scorpie-oentje

Het eerste half uurtje had ik zo iets van: Wat the hell is this??

Daarna kom je echt goed in het verhaal en dan is het, ondanks dat alles zo voorspelbaar is, echt een heel leuke film!! En niet alleen voor de kiddies hoor, het enige wat je nodig hebt is een beetje gevoel voor humor!!

avatar van Ge0force

Ge0force

Hele leuke film die je weer helemaal vrolijk maakt! Het verhaal, de charme van Disney, de humor... het is er allemaal. Een vette aanrader en niet alleen voor de kids!

avatar van EspenSGX

EspenSGX

He He, Disney heeft eindelijk begrepen dat ze gewoon dat computer geanimeer aan Pixar moeten overlaten.

avatar van Baklap

Baklap

wat een heerlijk sprookje.. maakte mijn trip op 13.000 voet een stuk aangenamer een mooie 3,5 en een aanrader voor het sprookjes/feel good movie genre!

avatar van james_cameron

Charmant, grappig sprookje dat een frisse nieuwe draai aan het genre geeft. Amy Adams en James Marsden zijn perfect gecast en de film is knap en inventief in elkaar gezet. Bepaalde oubollige (de musicalnummers) en flauwe (de eekhoorn) aspecten trekken het cijfer iets naar beneden, maar al met al is de film vrij goed geslaagd in zijn opzet.

avatar van Jisraw

Jisraw

Amy Adams irriteerde me enorm met dat stemmetje, toch soms leuke grapjes tussendoor ('thank you, peasant').

Stiekem best wel grappig sprookje. Lekker overdreven uitgewerkt en leuk gespeeld. Die eekhoorn was ook geinig.

Waar komt Patrick Dempsey in hemelsnaam opeens vandaan . Ik dacht dat we die begin jaren '90 ergens in een vergeethoekje van de filmwereld hadden gelaten...

avatar van Art

Art

kos schreef:

Hij speelt al een tijdje in de populaire serie Grey's Anatomy. Door die serie staat hij weer volop in de schijnwerpers.

Aha, dat verklaart een hoop. Wel eens gehoord van die serie, nooit gezien. Heeft zijn carriere dus klaarblijkelijk nieuw leven ingeblazen.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

Echt een HELE leuke film!! SUPER!!

avatar van alegondatje

alegondatje

Het leven is niet echt een sprookje dat blijkt .......

Leuke film met grappige momenten.

Een echte meisjesfilm !!!!

avatar van Turkse gast

Turkse gast

Zeer goede film, leuk en toch niet te kinderachtig heb ervan genoten hoop de rest van jullie ook.

avatar van Baklap

Baklap

heerlijk door toeval nu al 4 keer gezien heerlijk gewoon kijken van jong tot oud verhoogd naar een 4..

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

Laat ik me dan maar weer melden als zuurpruim van het gezelschap. Ik vond deze film zo irritant blij dat ik er zelf depressief van werd. Liedjes over dat schoonmaken zo leuk is met een achtergrondkoor van kakkerlakken nota bene, constant dat geleuter over de ware liefde en het einde wat al na een kwartier bijna letterlijk te voorspellen was.

Neem daar nog het verschrikkelijk slechte spel van James Marsden en het feit dat er geen enkele originele grap te bespeuren viel bij en je hebt een tergende muzikale martelgang van bijna twee uur.

1,5* omdat ik ondanks mijn persoonlijke martelgang wel besef dat het voor anderen een geweldige film is.

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Leuke sprookjes film, is altijd wel leuk om te zien.

avatar van soom

soom

moviefreak#1 schreef:

Ik hoop dat er geen meisjes van rond de 12 zich iets aantrekken van mijn mening want ik behoor overduidelijk niet tot de doelgroep. Sterker nog, ik raad de film met alle plezier aan aan de doelgroep want voor hen is het fantastisch..

. Ik voel me eigenlijk ergens in m'n wiek geschoten.. Ik weet niet waarom ik dat ben, maar ik ben 10 jaar ouder dan de doelgroep die je hier aangeeft, en ik kon er echt heel erg van genieten... En ik ben allang geen 12 jaar meer, helaas..

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Sommige mensen vatten de heerlijke zelfspottende toon van de film gewoon niet. Jammer voor ze. Parelen voor de zwijnen.

avatar van timburton

timburton

Mc schreef:

Precies. De Preview en ook veel MM-users waren zo dom om te zeggen dat Amy Adams overdreven acteerd.

Mensen, dat is de bedoeling. Zie nou dat dit de humor van de film is!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Leuke sprookjesfilm, m'n zoontje heeft zich vermaakt en ik vond het (voor een kinderfilm) ook heel aardig.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

soom schreef:

Ik ben 30 jaar ouder en ik vond het toch echt heel aardig. Vooral de verwijzingen naar allerlei Disneyfilms maakte het leuk om te zien.

avatar van Jisraw

Jisraw

timburton schreef:

Mensen, dat is de bedoeling. Zie nou dat dit de humor van de film is!

Kan wel zo zijn, en dat zie ik ook wel dat het overdreven is, maar het schiet bij mij echt het verkeerde gat in. Dat stemmetje kon ik na het eerste uur echt niet meer aanhoren, zo ergerde ik me eraan.

avatar van Chris1981

Chris1981

Deze film was heerlijk orgineel. Disney die zichzelf een beetje te kakken zet door haar eigen genre een beetje in de maling te nemen. Tot komische en orginele grappen als gevolg.

Machtig, voor jong en oud

avatar van kerrie

kerrie

Ik vond het een hele leuke film. In eerste instantie dacht ik kinderfilm. Wat ook zo was, maar ik vond hem zelf ook heel leuk. En niet alleen om Patrick Dempsey

avatar van Mary_Shaw

Mary_Shaw

grappige film, leuk idee maar je merkt toch wel dat de tekenaars zich meer uitsloven als ze weten dat het voor een kort stukje is. maar toch oh en leuke liedjes

avatar van skipy05

skipy05

hij is goed om 1 keer te zien. de manier waarop ze allerlei Disneyfilms in gebruiken is wel goed gedaan.

avatar van B100!

B100!

wat een heerlijke film!

De liedjes blijven in je hoofd zitten. Leuk voor iedereen!

avatar van rose

rose

kos schreef:

En hoe! Hij is zelfs verkozen tot Amerika's lekkerste...

avatar van E e F

E e F

k wil dees beslist een keer zien

k ga hem nog een keer kopen

hij lijkt me echt wel leuk

avatar van nachtvlinder

nachtvlinder

Kostelijke film vol cliche's, maar heerlijk hoe animatie en realiteit dooreen lopen, dan nog het zingen waar ik op zich niet van gecharmeerd ben, maar hier is het leuk. Vooral de naïviteit van Amy Adams was ontroerend, geweldig !!!!! Wat jammer dat je zulke mensen zo weinig tegenkomt