• 9.378.921 stemmen

Geregisseerd door: Kevin Lima

Met onder meer: Amy Adams, Patrick Dempsey en James Marsden

Releasedatum: 13 december 2007

Plot Enchanted

"This fairytale princess is about to meet a real Prince Charming."

In de perfecte animatie-wereld heerst een tovenares-koningin totdat haar stiefzoon een vrouw gevonden zal hebben. Wanneer hij bij toeval in het bos een naïef meisje ontmoet, vraagt hij haar meteen ten huwelijk. Door toedoen van haar aanstaande schoonmoeder belandt zij echter in het hedendaagse New York, waar zij zich uiteraard geen raad weet. Maar dan ontmoet ze een aantrekkelijke jonge vader en haar wereld verandert ingrijpend. Haar droomprins is haar echter gevolgd, evenals een dienaar van de boosaardige koningin, die haar plannen in het honderd gooit. Dan besluit zij maar zelf een eind aan de voorgenomen idylle tussen haar stiefzoon en het bosmeisje te maken.

Robert Philip

Prince Edward

Nancy Tremaine

Morgan Philip

Queen Narissa

Narrator (stemrol)

Pip in Andalasia (stemrol)

Pip in New York (stemrol)

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Eigenlijk best aardig, maar oude animatie doet me niet zoveel en die draak aan het einde heeft heel veel verpest. Heb toch genoten van het middenstuk en Amy Adams.

avatar van lil'angel

lil'angel

Leuke film, jammer van de draak op het eind ja, die maakte het je beseffen dat het echt heel nep was.. maar leuke liedjes en goede acteurs.. amy adams niet altijd, maar ze deed haar best

avatar van Minek

Minek

Prachtige film!! Heerlijk die humor. Vind de hele parodie-humor erin vooral voor volwassenen heel leuk, een vette knipoog van Disney naar zn klassieke prinsessen-tekenfilms.

Vind dit echt een film die uniek in zn soort is.

avatar van lotteke_ik

lotteke_ik

Hele mooie film! En met echt hele leuke liedjes!

Het verhaal is ook echt heel leuk bedacht. Ik heb er zeker met plezier naar gekeken, en hij blijft na 5x nog steeds leuk!

Hij komt komende donderdag op tv, toch?

avatar van narva77

narva77 (crew films)

lotteke_ik schreef:

Hij komt komende donderdag op tv, toch?

Ja!

avatar van evadege

evadege

Erg leuke film, heel origineel, ik zou er zelf niet op zijn gekomen om van tekenfilm naar 'echt' te gaan.

Jammer alleen van de draak op het eind, dat maakt het geheel minder geloofwaardig. Die vond ik er erg nep uitzien. Je zag gewoon heel erg dat die met de computer was gemaakt.. Maar als je dat wegdenkt, was het een erg leuke, grappige, lieve en romantische film die je wel vaker dan 1x kunt kijken.

avatar van Falcon103

Falcon103

er schijnt ook een vervolg aan te komen.....

die draak was trouwes very cool nep maar cool^^

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Leuke wegkijker. Niks mis mee, heerlijke over-acting en super nep allemaal. Toch met een glimlach gekeken en het was het allemaal wel waard. Leuk om een keer te zien. 2,5 *

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Ik vind dit één van de beste disney-films. Vooral Amy Adams is zo leuk!!!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Erg zoet filmpje.

De acteurs moesten natuurlijk erg overdreven acteren, als zijnde de tuttige Disney prins(es) maar dat komt nogal vervelend over. Ook de liedjes vond ik best lang en irritant. Voor de rest een suiker zoet filmpje en dat was het eigenlijk met deze film. Krijgt een 2,5 omdat hij niet overal heel saai en onleuk was.

avatar van AGE-411

AGE-411

Vrijdag 2 april om 20:35u op VT4

avatar van Decec

Decec

Heel leuk film . Grappig.

avatar van killerfreak

killerfreak

aangenaam verrast door dit filmpje. Fantasy en realiteit worden redelijk goed door elkaar gebracht, al zijn sommige scènes natuurlijk over the edge. Ma ok, dat hoort er allemaal bij.

avatar van Julie

Julie

Erg aangenaam verrast door deze film

avatar van 20MadeMoiselle

20MadeMoiselle

Natuurlijk heel voorspelbaar, maar leuk om een keer gezien te hebben.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Gisteren gezien en ik vond het best een aardige film. Eigenlijk wou ik de film heel graag zien en had er toch iets meer van verwacht.

Leuk dat het afwisseld van animatie naar gewoon echt, en de liedjes zijn ook heel mooi, ik weet niet of de acteurs ze ook echt gezongen hebben, of gewoon door iemand anders zijn ingezongen?

Maar verder is het verhaal simpel, maar goed te volgen en je blijft wel zitten, omdat het toch aardig is wat ze neerzetten.

Lekker voorspelbaar, maar toch leuk voor jong en oud.

De cast is echt geweldig, en ze maken de film echt tot leven.

4* voor dit prachtige leuke en megalomanische film !

En zeker dik verdiend.

avatar van Foal

Foal

TragieStar.* schreef:

Lekker voorspelbaar, maar toch leuk voor jong en oud.

De cast is echt geweldig, en ze maken de film echt tot leven.

4* voor dit prachtige leuke en megalomanische film !

En zeker dik verdiend.

De acteurs en actrices hebben al hun nummers zelf gezongen!

avatar van Emmuze

Emmuze

Aardige film, niets mis mee, leuke verhaallijn, prima!

avatar van rep_robert

Best een geinig filmpje van Disney eigenlijk, wat een origineel uitgangspunt volgt. Lijkt wel een beetje op de leuke miniserie 10th Kingdom, The (2000), dat precies de omgekeerde weg van Enchanted volgt.

Het klinkt misschien raar, maar dit is eigenlijk een Disney film dat haar eigen genre op de hak neemt. Alle Disney clichés die vaak langskomen worden de op de hak genomen. Vele dingen die normaal zijn in de sprookjeswereld zijn weer belachelijk in de echte wereld. Iets wat uitstekend naar voren komt in deze film.

Amy Adams is hardstikke charmant als Giselle, die per ongeluk in het hedendaagse New York belandt, het levert leuke en vooral ook verwarrende momenten op voor de leuke personages in de film. Ook Marsden is erg leuk als de onnozele prins Edward.

Verder zijn de liedjes erg aanstekelijk, is de chemie tussen Adams en Dempsey aanwezig en zijn de standaard Disney personages in de echte wereld ook erg leuk verwerkt.

Er zitten een aantal verwijzingen in de film, bijvoorbeeld naar Assepoester. Erg leuk, helaas is het einde wat minder. De scene verwijzing naar King Kong en het gedoe met de draak past niet erg binnen de rest van de film. Ook bevat de film veel schoonheidsfoutjes, hoe moet zo'n Giselle nou in godsnaam weten wat een stofzuiger is of Nathaniel die over een appel-martini begint. Dit soort momentjes vielen me erg op. Al haalt dat mn beoordeling niet naar beneden.

Het einde is verder erg voorspelbaar, dat is wel weer typisch Disney, wist eigenlijk meteen dat Giselle+Robert en Prince Edward+Nancy bij elkaar zouden eindigen.

Ondanks het standaard Disney einde heb ik me prima vermaakt met dit parodierende Disney werkje.

avatar van HannahMontana

HannahMontana

Superromantisch! Veel fantasie soms, maar het is wel leuk gedaan!

avatar van palaver

palaver

een wijze film voor meisjes onder 13 jaar

avatar van bjerik76

bjerik76

glitter en romantiek en een echte musical in sprookjesvorm.

keek toch wel lekker weg en geeft een sfeertje om zoete zooi erbij op te eten met een flinke plaklaag op het glazuur van je tanden als gevolg.

de draak had wel wat beter uitgewerkt kunnen worden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Oeps! Zo'n kinderachtig filmpje had ik niet van tevoren verwacht. Amy Adams is best een jofele dame, maar in deze film is ze een naïef overdreven acterend sprookjesfiguur. Het is inherent aan het script uiteraard, maar bij mij komt het alleen maar vervelend over. Suf onnodig King Kong-achtig einde, het maakt een Disneyfilm zoals deze er echt niet origineler op.

avatar van Cygor

Cygor

Dit is een geweldige Disney film! Alles zit er in, humor, actie, romantiek. Een van de betere films die disney de laatste heeft uitgebracht. Amy adams speelt geweldig als Disney princess, en de rest van de cast doet het ook niet slecht. Dit is een film die ik echt vaak kijk, maar je moet er inderdaad van houden

avatar van Nelusje

Nelusje

Vond de film heerlijk met zijn tijd meegaan, door de combinatie van ouderwetse geromantiseerde tekenfilm en de harde werkelijkheid van tegenwoordig. Een verfrissende verrassing.

avatar van elayz

elayz

Gisteren bekeken op tv, mooie film, leuk verhaal en best wel grappig, erg de moeite waard om eens te kijken in deze donkere dagen!

avatar van neli123

neli123

Goede film!

Erg grappige liedjes en goede acteurs.

Alleen de draak was nep.

3,5

avatar van Parisa

Parisa

Leuk gemaakt, maar zal niet lang blijven hangen. Daar is ie echt te zoet voor. Jammer dat Disney niet de stap durfde te nemen om er echt een parodie van te maken. 3*

avatar van Leno

Leno

Leuk bedacht maar het is wel een beetje een slappe hap, maar dat komt natuurlijk ook door de doelgroep waar de film voor is gemaakt. Het leuk bedachte verhaal compenseert de mierzoete verwikkelingen en de cast doet het leuk.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een heel lieve, leuke en vooral vrolijke film, duidelijk bedoeld voor jong en oud. De animatie aan het begin had wat mij betreft best wat korter gemogen en ook de draak aan het eind vind ik niet zo geslaagd. Maar het "live"-gedeelte is een echte feel-good film voor het hele gezin met mooie liedjes en een gezonde dosis humor. Amy Adams met zoveel oprechte vrolijkheid op haar gezicht is naar mijn mening een perfecte keuze voor de rol van Giselle.