Genre: Avontuur / Drama
Releasedatum: 16 maart 2000
Bekijk via Videoland
Bekijk via NLZIET
Plot The Beach
"Somewhere on this planet it must exist."
In een goedkoop hotelletje in Bangkok maakt de Amerikaanse rugzaktoerist Richard kennis met Daffy, een dertiger die getekend is door jarenlang druggebruik. Hij beweert dat hij het paradijs op aarde heeft ontdekt. Het is het perfecte strand, ingesloten door steile kliffen en onbereikbaar voor de gewone toeristen. Het is voor hen zelfs verboden terrein. Richard is meteen geïntrigeerd. Hij heeft immers de VS verlaten voor een zoektocht naar de ultieme schoonheid, spanning én gevaar. Diezelfde nacht pleegt Daffy zelfmoord. Als afscheidsgeschenk laat hij Richard een kaart na met de beschrijving naar "The Beach". Samen met het Franse koppel Françoise en Etienne gaat Richard het ultieme avontuur aan. Tijdens hun tocht moeten ze alle drie hun grenzen verleggen en het grote gevaar trotseren.
De film heeft iets magisch en dat heeft het boek minder.....
Pardon? De film mist bijna elke magie die het boek juist wel heeft. Dat is nou net het probleem.
malkovich
Misschien komt het omdat ik eerst de film heb gezien. Ik vond het boek te veel neigen naar een sekte. De personages worden op een gegeven moment bijna niet meer menselijk weergegeven. Dat is in de film iets minder.
Mister_Pink
Ik vond deze film leuker als Trainspotting, mischien weet ik niet beter.
Chainsaw
Beetje dubbele gevoelens hier. Aan de ene kant een amusante film, die er visueel voortreffelijk uitziet en ook prima acteerwerk bevat, aan de andere kant voelt het hier en daar nogal duf en futloos aan. Weinig spanning en het plot zakt af en toe nog een behoorlijk eind in, met ook een nogal tegenvallend slot. DiCaprio heeft ook wel eens beter werk afgeleverd.
Al met al toch voordeel van de twijfel, een hele kleine zeven (3,5 sterren).
Anne_Girl
Fantastische film!! Heel goed en orgineel verhaal. Spannende scenes en Leonardo DiCaprio was heel erg goed! Kortom, mijn vriendin en ik hebben erg genoten van deze film: 5 sterren!
Vera
Hoewel mijn vriendin ( anne_girl:P) er al een menig over heeft gezegt wil ik ook even zeggen, dat ik het een geweldige film vind, die goed in elkaar zit en lekker avontuurlijk is!! Allezz zit er in, gewoon een relaxte film vind ik.
saske
Waarom is dat feitelijk zo???
Phoenix
Een film die niet precies weet waar hij heen wil. We hebben een love-story, wat maatschappijkritiek, enkele krankzinnige opnames, plotwendingen die te stompzinnig voor woorden zijn etc. Het is een beetje een rotzooi.
Gelukkig maken de prachtige beelden van het eiland (ik ga meteen weer aan Far Cry), de muziek en Di Caprio nog wat goed maar erg sterk is het niet. 2,5*
miss_suus
leuke en soms spannende film!
vooral de scene waarin hij zeg maar in een videospelletje zat was echt te grappig gewoon hoe hij rende vrienden en ik moesten er steeds om lachen..
soms waren er wel wat saaie stukjes maar ik vond het GEEN film waarvan je zeg maar weet wat er gaat gebeuren en wat er op het einde gebeurd,,,
Purmerend
Mooie muziek en een af en toe originele film!
Wat ik alleen tegenstrijdig vond was dat ze wel wc-papier, zeep en sigaretten mochten halen. Maar geen medische hulp, of effe van het eiland af en dan weer terug. Het is of wel contact met de buitenwereld of helemaal niet, maar dat is mijn mening. 2,5*
Captain Pervert
Dit was de periode na "Titanic", waarin DiCaprio eigenlijk niet meer stuk kon. Helaas schijnt deze film nogal tegen te vallen. Ik ga hem binnenkort een keer kijken; ik vind deze poster in elk geval vrij achterlijk. Alsof Leonardo net... Nou ja, er valt van alles bij te verzinnen.
Er is ook een andere poster, die is minder imbeciel.
Vera
Hoewel iedereen dit een rotfilm( ja iedereen heeft er commentaar op!) vind, vind ik het gewoon een hele goeie film....hij bevat alles: avontuur-romantiek- drama. Gisteravond weer voor de duizendste keer gezien en eigenlijk verveelt het niet
Esteban
...ja iedereen heeft er commentaar op...
Idd, ook ik. Maar dan wel positieve.
Classy_deppiedog
Ja wat zal ik hier over zeggen ik vond het een spannende film. Maar ik was ook blij dat die na 2 uur weer afgelopen was. Ik keek ernaar omdat mijn Zus Leonardo Dicaprio fan is maar eigenlijk was het zonde van mijn tijd!
Toch geef ik deze film 2 sterren omdat ik toch slechtere films heb gezien!!
neo
Dicaprio overtuigt niet helemaal (het jochie imago, wat mij overigens in latere films niet meer ergerde), in een film die op bepaalde moment wel een aardige sfeer neerzet. De op sommige momenten Apocalypse Now aandoende moment zijn nog het beste, er zitten zelfs nog wat beelden in The Beach en later wat geluiden en dialogen. Maar hier wordt nogal wat mee aangerommeld.Jammer van walgelijk gebruik van een boel populaire deuntjes, daarentegen wel wat redelijk werk van Badalamenti. Toch nog 3.5 sterren
mikey
heerlijke film voor mensen die lui van aard zijn. dit gaat over een zelfvoorzienend leventje op een onbewoond eilandje samen met een groepje mede-blowers. zonder consumptie, tv, internet, vervuiling,nare buurmensen. you name it. heerlijk. maar jammer genoeg gaat dat niet goed en wordt de groep verscheurd door leugens en fatale fouten (en dat weer gecombineerd). jammer hoor want zonder die negatieve verhaaltjes had deze de volle 5 gekregen.
J. Kerouac
Schandalig slechte verfilming. Boek is 10x beter, bepaalde scènes zijn echt genant. Afvoeren!
happy4ever
wil gwn ff zegge dat ik de film erg goed vind.....
maar het gaat natuurlijk niet alleen om leonardo dicaprio, hoewel hij er erg leuk uit ziet..........:D:P
nirvana
lijkt wel leuk om zo te wonen op een cannabiseiland -:) maar de film op zich is zwak, en daar kan leonardo niks aan veranderen , 2 sterren.
braambes
Heel leuk een film, waarbij de meningen erg verdeeld zijn. Wel ik ben bij degenen die hem goed vinden en Leonardo DiCaprio vond ik heel goed acteren, de helft van de mensen die hem zwak vonden zijn Leonardo-haters of kuddemensen. Het camerawerk was dik in orde, maar kon nog veel beter, ik denk dat het absoluut nog een extra dimensie kon geven aan deze film. Het verhaal was niet je dat, maar ook niet verkeerd op zich. Ik zat alvast twee uur aan het scherm gekluisterd. Ach deze film had een topper kunnen zijn, maar is het uiteindelijk niet echt geworden.
Een dikke 3.5*
TheRisingSun
Aparte maar toch zeer vermakelijke film. Ik ben de kleine twee uur toch makkelijk door gekomen. Het eerste,zeg uur en 15 minuten,waren schitterend qua schoonheid van het eiland,strand en de natuur,maar ook de laatste 40 minuten waren erg vermakelijk. Ondanks dat de film daar een tikkeltje omsloeg wat het personage Richard betreft.
3,5 ster
Chr.s
Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was toen ik deze film in 2000 in de bios zag ( dat dat alweer 5 jaar geleden is :S ). Heb hem echter nooit meer herzien. Hou het daarom nu op 3,5*
mister blonde
Flipman
Ik vond het een mooie film, Alex Garland heeft twee jaar later weer samengewerkt met Danny Boyle, toen Garland het script schreef voor 28 Days Later.
The Beach heeft hier ongeveer dezelfde waardering als op IMDb. Ook daar las ik dat het boek ontzettend veel beter is. Gelukkig weet ik een winkeltje waar ik dat boek heel erg goedkoop op de kop kan tikken. Bovendien, er is een vrij nieuw boek van Alex Garland verschenen dat The Coma heet. Weet niet m,eer precies waar het over gaat, maar toen ik dat las dacht ik wel: "Damn, lijkt me cool!"

Avonturenfilm 'The Beach' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Boekverfilming 'The Beach' met Leonardo DiCaprio sinds kort te streamen op Videoland

Into the Wild
Biografie / Drama, 2007