Genre: Thriller / Actie
Geregisseerd door: Dave Meyers
Met onder meer: Sean Bean, Sophia Bush en Zachary Knighton
Releasedatum: 1 maart 2007
Plot The Hitcher
"Never pick up strangers."
Grace en Jim (een verliefd studentenstelletje) gaan op vakantie naar New-Mexico. Als ze in de regen door de woestijn rijden, staat er ineens een man midden op de weg die ze bijna omver rijden. Als de vreemdeling - die kennelijk autopech heeft - op de auto toeloopt, geven ze toe aan hun angst en rijden weg. Als ze benzine tanken, blijkt dat de man een lift heeft gekregen van een vrachtwagenchauffeur. Vervolgens vraagt de man aan Jim of hij een lift kan krijgen, Jim gaat daar mee akkoord, Grace vindt het maar niks. Als ze uiteindelijk met zijn drieën in de auto zitten komen ze vrij vlot achter de echte bedoelingen van de lifter...
John Ryder
Harlan Bremmer Sr.
Harlan Bremmer Jr.
Beth
Rascal
De spanning houdt het boeiend tot het einde, maar het einde had moeten stoppen met het ontploffen van de bus inclusief het meisje en daarna die headshot En dan was het wel 'n 3*retjes film.
melanie178
Redelijk leuke thriller al heb je het allemaal wel al eens gezien in andere thrillers/horrors, zoals bijvoorbeeld in Joy Ride. Einde is dan ook weer iets teveel van het goede, had van mij wel 5 min. eerder afgekapt mogen worden. Al met al onderhoudende film. 3*
"Joyride" (2001) kwam veel later uit dan 'the Hitcher" (1986)
salvatore
- 1937 berichten
"Joyride" (2001) kwam veel later uit dan 'the Hitcher" (1986)
Tuurlijk begrijp ik dat ook wel, maar ik neem aan dat deze film niet klakkeloos alles heeft overgenomen van de oude versie. De elementen die erin zaten en hoe die werden gebracht is niet vernieuwend of anders, dan wat we al in andere soortgelijke films hebben gezien.
grid8400
Goede 1 op 1 remake van die met Rutger Hauer (destijds in de bios gekeken).
Deze gisteren in HD op de thuisbios gekeken en viel zeker niet tegen.
Gewoon een goeie actie / thriller de wat gemoderniseerd is ten opzichte van het orgineel. Absoluut de moeite waard om te kijken.
MitchV82
Inderdaad een goede remake. Hauer vond ik echter geloofwaardiger overkomen op de een of andere manier. Die heeft toch net even dat beetje meer psychopatischer over zich. Dat heb ik met Jack Nicolson trouwens ook, nooit meer iemand anders de Shining laten doen!! Maar goed, de film is toch heel vermakelijk. Van mij een dikke 3,5
tatz
Spannende film! Een cht pluspunt van deze film vond ik dat het al gelijk na 10-15 minuten spannend word.
De film blijft spannend.
Minpunt is helaas dat er een vraag bij me op kwam (ook letterlijk in de film gesteld trouwens) maar deze vraag wordt nooit echt beantwoord, dat vond ik wel jammer.
daarom 3*
Gioia221
Ik vind het opzich een goede film maar er was wel echt min punt.
die man had totaal geen rede om al die mensen te vermoorden. Het was geen wraak actie ofzo. Dat vond ik echt een minpunt
Daarom een 2,5
Het acteren was wel echt goed
Hij is zeker het kijken waard
andy1980
vond dit een leuke en heel vermakelijke film, goede acteerprestaties, spanning... 3,5 sterren
Infected
Vooral genoten van de prachtige omgeving in deze film. En laat ik nu net in die staat zitten!
Aanrader in HD dus!
De film zelf is tsja.. beetje bekende verhaal. Als 't niet in New Mexico was geschoten, dan had 'ie minder dan de 2.5 sterren gekregen.
Turkeyloverz
The Hitcher is spannend, blijft spannend en is ook nog erg vermakelijk. De anderhalf uur is dan ook zo voorbij. Er wordt redelijk goed geacteerd en Sophia Bush is verrukkelijk.
ludokrijger
Goede film, vanaf begin spannend en dat bljft tot het einde zo. Kijkt heerlijk weg en je hoeft je ook nergens aan te ergeren.
bootylicious
Ik vind het echt niet leuk ofzo om te zien hoe iemand in 2-en gedeelt word. Op my komt dat over als puur sadistische fantasieen van de regisseur.
balkanG
Wel een redelijke film. De film blijft spannend en vermakelijk, wel ouderwets.
Vandaar : 3 sterren, een voldoende
nollie74
Lekker filmpje, best spannend.
Kijkt lekker weg, had wel iets langer mogen duren,
willembr
Spannende film met goed acteerwerk. Maar wat ik mis is het verhaal, het is een opeenvolging van geweld meer niet. Jammer
niet meer als 2 sterren
M>G
Oeh ik vond hem gaaf! Een aantal goede schrikmomenten en genoeg spanning!
Sophia Bush is geweldig (L)
Jordaeh
Mwah, was er niet echt weg van.
Niet slecht, maar zeker niet super.
Beetje stom einde, maar Sophia Bush was heerlijk =)
asheva7
een zeer goede film,echt waar,geen topper maar zeker waardig in zijn soort.
kingofthemovies
bom van een film, echt waar. Het was ff gelede dat ik een zo'n spannende film zag.
Een dikke 3.5
Skrean
Kick ass Film!
Vooral die achtervolgings-scene was erg enjoyable. En ook de dismembering van die benen bij die jongen door de truck was indrukwekkend. En voor mensen die zich afvragen waarom ie het deed. De man zegt dat ie dood wil en is dus duidelijk psychotisch. So there you have it! Toch vond ik Hauer die rol beter spelen. Objectief gezien is dit dus een vette film 3.5 sterren.
PKlijnstra
Goede film,
De speelduur was goed, het hoefde van mij in ieder geval niet langer te duren.
Pluspunten :
- Mooi camerawerk [car-scenes]
- Sean Bean [Echt geweldige rol voor deze man.]
- Sophia Bush [Toch wel erg lekker.]
Minpunten:
- Het eind was voorspelbaar plus dat het nog eens ongeloofwaardig was.
Al met al een goede film.
DieLange78
Best goeie film, niet héél bijzonder maar gewoon leuk.
Ik heb me in ieder geval niet verveeld.
Camerawerk is trouwens erg mooi en goed gedaan. Echt een enorm pluspunt. 3*
john constantine
Echt een spannende film! IK heb echt van de film genoten als de spanning komt gaat die niet meer weg. Lekker anderhalf uur genieten. De acteer prestaties vond ik ook wel goed neergezet voor een film als deze. En had ook een paar dingen niet verwacht van deze film, waaronder dat het vriendje dood gaat en ook nog op zo'n gruwelijke manier ook niet. Anyway een vette actie/thriller/horror film. 4.0*!!! sterren
rOxx
deze film is echt spannend... je kunt haast gewoon niet relax zitten!! deze film moet je gewoon gezien hebben! zeker 4 sterren waard!
Nogal matige en vooral overbodige remake.
Het enige wat het een beetje de moeite waard maakt zijn die mooie griet en die geweldige auto van de hoofdpersoon (dat motorgeluid
WendyS
vreesde dat de film mij niet zou kunnen boeien, maar dat kon hij wel, ook al was het geen topper, wel leuke film

The Hitcher II: I've Been Waiting
2003