• 9.369.537 stemmen

Geregisseerd door: Takashi Shimizu

Met onder meer: Tetta Sugimoto, Shun Oguri en Marika Matsumoto

Gesproken taal: Japans

Plot Rinne

"Death Is Only The Beginning."

Een filmcrew is bezig een film te maken over een waargebeurde moord. Er heerst echter onrust onder de crew, en al snel start het geroddel. De productie zelf loopt ook niet van een leien dakje en de crew krijgt tegenslag na tegenslag te verwerken.

Nagisa Sugiura

Norihasa Omori

Ayumi Omori

avatar van joolstein

joolstein

De Japanse regisseur Takashi Shimuzu is natuurlijk bekend van de (6) Ju-on - films. Tussen de twee Amerikaanse bewerkingen in, vond hij de tijd om deze stukken geslaagdere en meer geïnspireerde film te maken. Geen pure (J-)horrorfilm, maar meer een psychologische thriller gecombineerd met wat drama. Een bizar moordmysterie. Samen met Nagisa Sugiura proberen we erachter te komen wat er precies gebeurd is in het hotel waar een man het personeel en zijn gezin heeft uitgemoord. Enerzijds speelt zij in een film die handelt over die moord, hiervoor zijn de gehele crew en cast naar de plek des onheils gereisd. Anderzijds krijgt zij steeds vaker visioenen van die bewuste tijd in het hotel. Nu heeft de film een gelaagde vertel-structuur. Wat betekent dat verschillende scenes in het heden, het verleden,visioenen en aan het einde ook nog 8mm-homevideo dwars door elkaar lopen. Je moet dus goed je aandacht erbij houden! Het thema van reïncarnatie is zeer boeiend, een onderwerp dat niet veel te zien is, voor een horrorfilm. Ook de “typische” elementen uit het J- horrorgenre zijn vertegenwoordigt en ook een enkele jump-scare zit erin. Echter wordt alles goed gedoseerd en de pop van het meisje hoort bij één van de engste creaturen uit de filmgeschiedenis. ‘Reincarnation’ kan zich makkelijk staande houden tussen psychologische horrorfilms of thrillers als ‘The Shining’ en ‘Psycho’ Heerlijk griezelig en daarnaast ook nog intrigerend.

Ik vond het een vermakelijke film en ik vond em erg sfeervol (maar daar zijn die Japanners natuurlijk ook wel meesters in en Takashi Shimizu is naar mijn mening ook wel 1 van de betere!)

Vond de film wel ontzettend vaag met dat 2e meisje die naast de hoofdrol speelster ook veel gevolgd werd. Voor de rest viel op het laatst de meeste dingen wel op zijn plaats maar ook bij veel dingen nog vraagtekens. Bijna op het eind met die pop die loopt vond ik nog wel lekker intimiderend en creepy!

Kortom: Goed acteerwerk, vaag en prima verhaal en goeie plot die wel beetje voorspelbaar was maar ook wat onverwachtse dingetjes had!

☆3,0

avatar van james_cameron

Slappe horrorfilm, die na een redelijk creepy begin snel afzakt naar bedenkelijk niveau. Regisseur Takashi Shimizu is een expert binnen het genre en zou met dit materiaal wel raad moeten weten, maar afgezien van enkele kippenvel-momenten in de eerste paar minuten bakt hij er weinig van. De plot is erg repetitief en vaag; de personages niet boeiend.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Had deze nog niet gezien blijkbaar en dat leek dus hoogdringend, wederom zeer sfeervol en de typische Japanse stijl van eind jaren '90 en jarrn '00 en past zeker ook bij Takashi Shimizu eerder werk.