• 9.373.905 stemmen

Geregisseerd door: Karen Moncrieff

Met onder meer: Brittany Murphy, Rose Byrne en Toni Collette

Releasedatum: 24 mei 2007

Plot The Dead Girl

"One life ends. Seven others begin."

Vlak buiten Los Angeles wordt het lijk van een meisje gevonden. Dit heeft grote invloed op de levens van meerdere mensen. De vrouw die het meisje vond en als gevangene leeft bij haar moeder, de supermarktbediende die haar opvangt en de forensisch expert in het mortuarium, die denkt dat de dode haar zus is. Maar dan wordt het meisje geïdentificeerd en haar moeder onmiddellijk ingelicht. Zij gaat op onderzoek uit om de laatste dagen van het leven van haar dochter te reconstrueren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Sergio

Sergio

Best een aardige film maar toch geen topper.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

De film is zoals hierboven al meerdere malen genoemd vooral een drama. Voor elk ander genre totaal ongeschikt. Hier en daar wist de film wel te pakken. Het einde vond ik niet goed genoeg uitgewerkt en voor een film met meerdere verhaallijnen komen ze wel heel matig bij elkaar. En enkele zijn gewoon ronduit overbodig naar mijn mening!

avatar van adinda

adinda

Goeie film, maar niet heel erg spannend. Wel leuk al die verschillende verhalen erin.

avatar van AvanCade

AvanCade

Ik ben deze film gaan kijken zonder enige verwachtingen, maar uiteindelijk is het zonde tijd geweest. Het Crash (film) principe is wat toegepast geworden, maar dat is dus echt niet gelukt.

Ook jammer dat ze het plot eigenlijk al in het midden van de film vertellen. Daarnaast is het begin niet enorm interessant of echt spannend. Een B film is dit. Zeker niet een film die ik iemand zou aanraden.

avatar van konynewortel

konynewortel

Ik vind het een oervervelende, saaie film! Het is een hele taak om het eind te halen. Geen spanning en acteerwerk was ook niet opperbest. Kortom,,Geen Aanrader"!

avatar van timelezz

timelezz

vond het wel lekker wegkijken maar idd geen topper

avatar van Gish

Gish

Geweldige film, erg ondergewaardeerd met 2,96 hier op MM.

Die verhaallijnen zijn allemaal mooit uitgewerkt en over de hele linie goed acteerwerk. Maar wat een triest verhaal en wat een trieste levens.

avatar van nightbreed

nightbreed

Inderdaad geweldig en inderdaad ondergewaardeerd hier.

Het verhaal bestaat trouwens uit 5 verhaallijnen.

De verhalen kennen geen begin en geen einde, het is een stuk, een fragment, uit het leven van de hoofdpersonen (hoewel je bij 1 van de verhalen natuurlijk weet hoe het afloopt).

Het is allemaal zeer neerslachtig en duister en daar moet je dus van houden.

Het camerawerk is ook lekker duister door het donkere filter en doordat er veel met schaduwen wordt gewerkt.

Het acteerwerk is trouwens ook erg goed.

Hou jij van een donkere film die je niet netjes bij je handje naar de eindstreep brengt dan is dit wellicht een film voor jou.

avatar van Tarkus

Tarkus

Ondanks het feit dat aan deze prent heel wat grote namen hun medewerking verlenen, vind ik dit toch maar een saaie bedoening.

Ik kan niet zeggen dat ik veel plezier heb beleefd aan deze langdradige film, gelukkig duurt ie ook niet lang en heb ik hem daarom toch kunnen uitzitten, een half uur langer had een totale ramp geweest.

avatar van valerio2003

valerio2003

Ik vond het wel een goeie film,alleen hadden de verhalen wel wat beter uitgewerkt mogen zijn.Dan was het helemaal een topper geweest.Er spelen trouwens wel een hoop bekende acteurs in deze film.

avatar van Ellis85

Ellis85

poeh dit was idd wel een film die ge alleszins niet voor de gezelligheid moet kijken, is beetje complex, maar al bij al vond ik hem toch ook wel goed hoor. Maar ik wou ontspannen na een stressdag haha en hiervoor had ik beter een andere film gekozen Van mij krijgt hij toch nog een 3

avatar van 606

heel indrukwekkend met een appart einde

en heel grimmige sfeer.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

konynewortel schreef:

Ook nog onsamenhangend, onduidelijk, wàt bedoelt men met sommige flashbacks? Rotvervelende film en zwaar overroepen, maar allez, voor sommige toch mooie scènes, dat met dat drugsverslaafde meisje bijvoorbeeld, toch nog **

avatar van dje-em

dje-em

Ik snap niet dat deze film zo laag staat hier. Briljant! Erg mooi gedaan.

avatar van deTuinman

deTuinman

dje-em schreef:

Ik snap niet dat deze film zo laag staat hier. Briljant! Erg mooi gedaan.

Omdat er het scenario niet al te perfect is uitgewerkt. Zoals al velen dit beamen.

avatar van Octo

Octo

Zeer goede film. De kritiek lijkt met name gegeven door mensen die een standaard verhaallijn appreciëren. Ieder zijn ding.

Ik vond het in elk geval een klein meesterwerkje!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

In de V.S. maken ze hun cinema graag in hapklare brokjes sentiment: mogelijkheid tot een traantje hier, lachmomentje daar, even een beetje spanning erbij en wat pief-paf-poef om het vetcool te houden. Gelukkig zijn er ook nog Amerikaanse filmmakers met de moed om wars te blijven van deze makkelijke manier om de massa te bespelen. Laat deze film een voorbeeld zijn voor hoe het ook kan.

The Dead Girl is geenszins toegankelijke cinema voor wie er niet voor open wil staan. Het draait allemaal om de gruwelijke dood van een jonge vrouw en vier andere vrouwen die - indirect door deze gebeurtenis - geconfronteerd worden met een moeilijke keuze in hun leven. Zij kunnen het goede kiezen of het slechte, maar zij hebben nog een keuze voorhanden in het leven. Tot we bij The Dead Girl uit de titel komen, haar leven is over en haar fouten zijn niet meer in te halen. Deze wrange manier van vertellen voelt onafgemaakt pijnlijk en soms zelfs vervelend, maar het voelt juist daarin heel realistisch en menselijk. Ook de verhoudingen tussen de karakters is zo ontzettend menselijk: tederheid gaat net zo goed gepaard met wreedheid en exploitatie.

Elk segment wordt vertolkt door een actrice van naam, en ik kan niet anders zeggen dan dat er de sterren van de hemel wordt gespeeld. Zelfs de twee actrices die ik bijna fysiek haat - Marcia Gay Hayden en Brittany Murphy - zetten toch een indrukwekkende rol neer. Het mooiste is hoe zowel camerawerk als make-up grauw en realistisch is gehouden, zodat dat de dames er dus ook niet uitzien als grote sterren uit Hollywood. Zij zien er uit als de beschadigde mensen die je in de werkelijkheid ook tegen zou komen.

avatar van Rmie

Rmie

Hele sterke film met een voor Hollywood een wat ongebruikelijke structuur in het aangrijpende verhaal.

Het geheel kwam mij rauw en naturel over. Iets wat ik wel kan waarderen.

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Mooie sfeer en goede acteurs al vind ik Brittany Murphy dikwijls in dezelfde stijl acteren maar ik vond het vrij onsamenhangend en het einde kwam nogal plots. Ik wou wel nog wat meer zien van die moordenaar en eigenlijk over de meeste personages. Het blijft oppervlakkig.
Hij leek me niet "af", maar dat is tegenwoordig wel een trend blijkbaar.

avatar van Biglia

Biglia

Donkerwoud schreef:

Mooi verwoord, goede film. Snap de kritiek dat het saai zou zijn niet zo goed. Mooiste stuk voor mij was dat over de vrouw van de moordenaar, hoe zij ondanks alles toch besluit om haar man niet aan te geven en de bewijzen zelfs te vernietigen (had haar wel niet naakt hoeven zien )

avatar van je80roen

je80roen

Vond het een goed uitgewerkte raamvertelling. De film is alleen erg deprimerend,er komt geen vrolijk persoon in voor. Maar de lage scores die sommige mensen hier geven kan ik niet echt verklaren. Film zat in mijn ogen gewoon prima in elkaar. Wellicht dat het door de niet-standaard verhaalijn voor sommige mensen niet makkelijk verteerbaar is of zo. Het is geen standaard hollywood-film in elk geval , wat mij voor mij alleen maar goed uitpakt.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Erg mooi gemaakte film. De grauwe sfeer past bij de ongelukkige personen. Acteerwerk is ook goed, waarbij ik Murphy toch nog wel de minst overtuigende vond.

The Dead Girl laat me wel met een leeg gevoel achter. Ik ken nu de trieste verhalen van alle depressieve personen die in de film voorkomen (en dat zijn er nogal wat), maar that's it.

Er komen teveel mensen in een te korte tijd aan bod, teveel om echt hun problemen te leren kennen en onder de indruk te zijn. Op het moment dat ik geïnteresseerd raakte in de eerste vrouw, kwam de volgende alweer, zonder terug te komen op de eerste, en dat ging zo maar door. De vrouw van de moordenaar sprak me dan nog het meest aan.

Er zat verder ook geen angstige samenloop in. Als pas aan het eind duidelijk zou worden wie de moordenaar was, had er nog een soort afronding aan gezeten. Het is wel geen whodunit film, maar ik vond de film nu helaas als een kaars uitgaan.

avatar van Near_Dark

Near_Dark

Niet slecht, dat was helemaal niet slecht !

Het eerste half uur is cinema van de bovenste plank, de verwrongen relatie tussen Arden - een vrouw van ergens midden de 40 - en haar bedlegerige moeder wordt erg knap in beeld gebracht.

Daarna gaat het over in een Thriller-Drama dat over de hele lijn interessant blijft. Niet elk hoofdstuk is even sterk maar algemeen genomen is dit een onderhoudende film geworden.

Wat me meteen opviel was de soundtrack.

Hier géén orchestrale muziek maar rustige en sfeervolle soundscapes met weemoedig echoënde gitaarflarden er doorheen geweven, een beetje New-Age als je begrijpt wat ik bedoel, héél knap

7/10.

Buiten hier en daar een dipje vond ik het een erg geslaagd Thriller-Drama dat nergens verveelt of langdradig overkomt

avatar van rcksn

rcksn

Mooie film, alleen het einde deed het niet voor mij.

avatar van Triple G

Triple G

Uitstekende film! De verscheidene verhaallijnen prachtig in beeld gebracht, met uitstekend acteerwerk en zoals eerder gemeld door Near Dark, met uiterst passende muziek. Nee, geen verrassend of schokkend eind maar een subtiele weg naar hoe het zover is gekomen. Maar dat einde boeit dan ook niet echt zo. Het gaat natuurlijk voornamelijk over welke, hoe en waarom uiteenlopende personages in dit drama verstrengeld zijn en hoe daar mee omgegaan wordt.

avatar van FritzzTheCat

FritzzTheCat

Goede film, gisteren pas gezien alhoewel die al 3 jaar in mijn collectie zit. The Dead Girl heeft niet echt een origineel uitgangspunt (want al veel beter gedaan in andere films) maar weet je toch te raken door het ingetogen spel van de acteurs. Verschillende invalshoeken en de donkere sfeer maken dat je meevoelt met de mensen en situaties. Na afloop echt een gevoel van...jeetje...dit gebeurt elke dag ergens op deze wereld...en dat was volgens mij wel de bedoeling van deze film.

avatar van Riddierid

Riddierid

wat?? ik heb een film gezien die dead girl genoemd werd maar dat was een andere film die geloof ik niet op moviemeter staat... en die film die ik gezien heb spoort niet... kep maar 1/3e gezien hoor toen uitgezet... rare film... -.- niet kijken naar die ik had gekeken xD

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Riddierid schreef:

Deze?

Dead Girl

avatar van Leo1954

Leo1954

• 2073 berichten

Donkerwoud beschrijft het wat eerder heel mooi en ik ben het helemaal met hem eens.

De sfeer doet het hem in deze film, donker en knap gevangen. Heb eigenlijk geen zwakke punten bij deze film, met Toni Collette was het natuurlijk vuurwerk, wat kan die vrouw toch spelen, maar de andere actrices waren niet veel slechter. Alle verhaallijnen waren stuk voor stuk juweeltjes. Ook de vrouw van de moordenaar speelde erg sterk, die hele verhaallijn ook trouwens. Dat was eigenlijk ook het meest thrillerachtige stuk, op het eerste gezicht het meest wat je zou verwachten. Wat hoop je als kijker dat ze naar de politie gaat. Maar geheel tegen Hollywood tradities in, krijg je hier niet wat je wilt en dat alleen al maakt de film geweldig. Een hele grote verrassing voor mij, deze film. Erg lage waardering imo.

avatar van Riddierid

Riddierid

i.Ron S. schreef:

Deze?

Dead Girl

Nee... een andere uit 2008 dacht ik...