• 9.373.540 stemmen

Geregisseerd door: Karen Moncrieff

Met onder meer: Brittany Murphy, Rose Byrne en Toni Collette

Releasedatum: 24 mei 2007

Plot The Dead Girl

"One life ends. Seven others begin."

Vlak buiten Los Angeles wordt het lijk van een meisje gevonden. Dit heeft grote invloed op de levens van meerdere mensen. De vrouw die het meisje vond en als gevangene leeft bij haar moeder, de supermarktbediende die haar opvangt en de forensisch expert in het mortuarium, die denkt dat de dode haar zus is. Maar dan wordt het meisje geïdentificeerd en haar moeder onmiddellijk ingelicht. Zij gaat op onderzoek uit om de laatste dagen van het leven van haar dochter te reconstrueren.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van INCTRL

INCTRL

superred schreef:

Ik vond het een goede film. Verschillende verhalen, die toch bij elkaar bleken te horen. Spannend, het ene deel wat meer dan het andere, maar uiteindelijk een goede film in totaal.

Het einde vond ik ook wat abrubt. Maar idd...deel 1 begint daarmee, maar toch miste ik iets op het eind, weet niet precies wat. Maar de film werd er niet minder goed door.

misschien dat je de moordpartij in detail mistte?

avatar van Teemong

Teemong

Misschien een idee om het genre te veranderen aangezien dit een pure dramafilm is. Ik zie hier allemaal reacties van mensen die teleurgesteld zijn omdat ze gruwelijkheden a la saw en mysterie & suspense a la seven verwachtten. Ik vond het zelf een heel goed drama, sterke acteerprestaties en meeslepende verhaallijnen. Ook vond ik het een interessant concept om het seriemoordenaar fenomeen als dramafilm vanuit verschillende personen te presenteren ipv bijna standaard het thriller/horror genre. 4*

avatar van willcuypers

willcuypers

Prachtige raamvertelling, opgebouwd uit vijf verhalen die in elkaar grijpen. De plot is duidelijk: we krijgen het levensverhaal van Ashley's moeder voorgeschoteld die door een seriemoordenaar om het leven wordt gebracht. Interessant is Arden die het lijk aantreft. Wat is er gebeurd met haar kleine broertje? Waarom wil ze dat haar handen samengebonden worden tijdens het 'uitje' met de winkelbediende? Vanwaar die obsessieve belangstelling voor seriemoorden van de kant van de winkelbediende? Waarom reageren de mensen in de winkel zo afwijzend als bekend is dat zij het lijk heeft ontdekt? Zijn Arden en haar moeder 'outcasts' in de gemeenschap waar ze leven? Waarom wil Arden's moeder niet dat ze de ontdekking van het lijk aan de grote klok hangt? We krijgen geen antwoorden op die vragen - veel blijft ongewis en dat maakt deze rolprent juist zo boeiend. Cijfer: 7+

avatar van Polysicsordie

Polysicsordie

Prachtige film inderdaad. Ik vond het einde, itt tot sommige anderen juist wel mooi. Toen die laatste scene begon, dacht ik al van 'en hier moet de film stoppen', wat die gelukkig ook deed

Alle vijf de verhalen zijn aangrijpend, maar vooral het laatste verhaal is prachtig.

Als je van een goed drama houdt, moet je deze zeker een keertje kijken.

4*.

avatar van mental_jos

mental_jos

saaie film, niet aan mij besteed

1 ster

avatar van patrick17

patrick17

Zojuist gekeken een aparte film maar verre van saai hoor.. Het verhaal begint gelijk over ''de moord'' en het wordt als de film doorvordert steeds duidelijker.. Een apart einde maar dat hoort bij de film als je hem bekeken hebt weet je wie de moordenaar er van is.. Toch vond ik hem niet heel denderend en had ik opzich hadden ze wel iets meer van de moord kunnen laten zien...

2.5 *

avatar van Gestuz

Gestuz

ik heb hem voor de helft gezien maar vond der niet zo veel aan!

avatar van The_Game

The_Game

Aardige film, alleen hadden de verhalen wel iets meer met elkaar te maken mogen hebben. Het begon allemaal wat sloom en saai, dat wist het laatste gedeelte van de film helaas niet goed te maken. Het idee van de film vond ik wel erg goed.

avatar van Jonkster

Jonkster

Gezien bij de sneak, Ik vond het maar een vrij loze film.

De film ziet er degelijk uit maar er gebeurt werkelijkwaar niks boeiends. Weinig spanning, sfeer en nergens bijzonder.

Gaarst vond ik nog wel dat de verschillende perspectieven (op zich een aardig idee) elkaar nauwlijks versterken of beinvloeden. 'The stranger'(en eigenlijk ook 'the sister') voegt vrij weinig toe aan de film en had net zo goed kunnen ontbreken. Verder, het hele 'the wife' gedeelte zorgt er alleen maar voor zodat je weet hoe de moordenaar eruitziet zodat dit aansluit op de laatste scene

avatar van rupie

rupie

goede film, thema zie titel, wordt van verschillende kanten belicht.

ook subtiele overlopingen van het ene verhaal naar het andere.

b.v de telefooncel, waar de afbeelding hngt van verhaal 2 eigenlijk weer, vermiste meisje.. snap je m nog?

goed in in ieder geval de moeite waard, film waar je even over nadenkt

avatar van Pellie

Pellie

De film is erg makkelijk in elkaar gezet. De verschillende verhalen hebben nauwelijks tot geen verband met elkaar en een verassende climax had ook wel in het verhaal gepast.

De sfeer in het verhaal is zeer sterk. Een goede drama, maar wat verassing en samenhang van verhalen was geen overbodige luxe geweest.

avatar van cameo28

cameo28

ik vond dit een gave film verschillende verhalen die linken en vertellen hoe een meisje aan haar einde komt britany murphy speelt goed ook in deze film

avatar van neles24

neles24

wat een suffe film zeg... echt zeker NIET de moeite waard totaal niet spannend 2 * voor brittany

avatar van Pinjataaa!

Pinjataaa!

Sorry hoor, maar wat een zeurfilm!!!

avatar van stinissen

Geen bommen en granaten.....Dan vinden een hoop mensen er al niks meer aan...

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2058 berichten

han de barman schreef:

ik heb hem na 20 minuten uit gezet....

wat een lelijke domme actrice en wat een stom sloom verhaal zonder spanning.

Echt, how shallow can one be...

avatar van Judiith^

Judiith^

Het einde vond ik best vaag. Ik had op het einde nog iets verwacht. De moordenaar is dus toch die ene dikke man, die man zijn vrouwe haatte??

avatar van maddux

maddux

De titel is beter dan de film zelf. 1.5*

avatar van kaztor

kaztor

En ja hoor. Zo is er een film die wars is van allerlei clichees, en er wordt weer gegooit met kreten als 'suffe film', 'saai', 'stom' etc.

En ik vond het absoluut te gek.

Er is een moord gepleegt, maar nu wordt het fenomeen moord eens van een andere kant belicht: Wat ging ervan vooraf? Wat waren de omstandigheden? Hoe was de nasleep?

En zo komen we op deze nieuwe wijze eens een keer tot een slotconclusie.

Heel erg sterk gedaan!

4,5.

avatar van Waku

Waku

Op zich geen slechte drama film waarin zeker prima geacteerd wordt.

Echter de film laat een lege nasmaak achter omdat alle korte verhalen nergens ergens toe lijden. Een korte schets en beschrijving van de levens van de betrokkene maar dat was het dan ook. En dat geldt eveneens voor het einde van de film.

Wat overblijft is leegte.

avatar van Stephan

Stephan

Ademloos naar het spel gekeken en wat een integere film is dit. Geen traditioneel verhaal met een verloop, maar zo waanzinnig goed geacteerd door iedereen... geweldig.

De muziek zorgt ook voor een goede sfeer.

avatar van arne66

arne66

Wel een mooie film.. Toch ben ik nog niet volledig bevredigd, aangezien ik toch liever een iets duidelijker einde heb... Oké, het is duidelijk dat die man het heeft gedaan, maar hoe gebeurde het? En waarom in godsnaam?
3 sterren.

avatar van 5128

Ik vond dit een slechte film met een slecht verhaal. Erg oppervlakkig en het kon me niet boeien.

avatar van Arabyus

Arabyus

De film kon mij ook niet echt boeien. Ik heb slechtere films gezien dus vooruit, een 1.5

avatar van Nieke

Nieke

Murphy verdient een plaats in de A-list van (sober) Hollywood. De film is sterk en boeiend, soms kabbelend en (zoals geweten) uit verschillende punten bekeken.

Dit is géén blockbuster of commerciële film, dit is er eentje voor de liefhebbers;

avatar van maddux

maddux

Wat een balle film.Dat deze film uberhaupt nog 3* krijgt is mij een raadsel. Van mij krijgt hij er 1.5

avatar van Raffael77

Raffael77

Behoorlijk traag deze film. De film in stukken hakken met verschillende personages kan leuk zijn maar dan moet je hem wel uitwerken. Ze hadden allen wel een verband maar ik kijk toch liever naar Crash.

2,5

avatar van SaBBeS

SaBBeS

Hmm ja ook net gekeken. Kan me wel aansluiten op eerder genoemde opmerkingen:

1. Vertelstijl is erg leuk, het concept om één bepaald verhaal/thema vanuit verschillende standpunten te bekijken vind ik goed gevonden. De uitwerking ervan iets minder, had nog wel wat meer in elkaar verweven mogen worden.

2. Het ontbreken van een ontknoping. Op zich worden je vragen wel beantwoord, maar het einde was erg abrupt.

3. Sfeervolle beelden en trieste verhalen (personages) op zich.

4. Puur drama, enige spannende zat em in de derde vertelling.

Al met al een aardige film, maar niet één die ik gelijk weer zal kijken. Zoals Raffael77 al zegt: Ik kijk liever naar Crash

avatar van james_cameron

Subtiel geconstrueerd drama rond de vondst van een vermoorde vrouw. Prachtig camerawerk en zeer sterk geakteerd, maar de losse stukjes vormen niet altijd een bevredigende puzzel. Boeiend, dat wel, maar het geheel mist de nodige emotionele impact.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Geweldige film, wel een van het type dat je niet ff lekker gezellig op de bank wegkijkt, daar is ie toch wat te complex voor. Meer iets voor de diepzinnige filmkijker denk ik zo......

*3.0*