Genre: Drama / Thriller
Geregisseerd door: Karen Moncrieff
Met onder meer: Brittany Murphy, Rose Byrne en Toni Collette
Releasedatum: 24 mei 2007
Plot The Dead Girl
"One life ends. Seven others begin."
Vlak buiten Los Angeles wordt het lijk van een meisje gevonden. Dit heeft grote invloed op de levens van meerdere mensen. De vrouw die het meisje vond en als gevangene leeft bij haar moeder, de supermarktbediende die haar opvangt en de forensisch expert in het mortuarium, die denkt dat de dode haar zus is. Maar dan wordt het meisje geïdentificeerd en haar moeder onmiddellijk ingelicht. Zij gaat op onderzoek uit om de laatste dagen van het leven van haar dochter te reconstrueren.
Krista
Arden's Mother
Rudy
Beverley, Leah's Mother
fritsy
is zeker een lekker wijf! maar goed zo te lezen begint film bij het eind.
Ook met Marcia Gay Harden, James Franco, Mary Steenburgen en Piper Laurie.
ralfsjam
wat een leuke film zeg! hier lopen de 5 verschillende verhalen een keer niet door elkaar, maar gewoon achter elkaar. en elk verhaaltje heeft een titel. lekker makkelijk.
maar het zijn wel 5 goede verhalen. niet te diepgaand, maar wel meeslepend.Het is geen Babel met Blanchet en Pitt, maar ik heb me kostelijk vermaakt. aanrader!
stan
Vond het best een goede film
Alles zat goed en degelijk in elkaar en ik heb me zeker vermaakt
Spil
@ ralfsjam: dat vond ik ook het nadeel aan deze film. Alles is te makkelijk.. Hoeft natuurlijk niet altijd heel diep te gaan, maar deze film vond ik net iets te oppervlakkig om een hele goede film te zijn. De vergelijking met Babel vind ik niet passend, omdat die film van een heel ander niveau is. Desalniettemin 3* van mij omdat hij best aardig was...
ehuurman
Aardige film waarbij rond één centraal thema (het dode meisje) 5 verhalen van al dan niet direct betrokkenen wordt getoond. Langzaamaan wordt een beeld gevormd van een aantal zeer herkenbare figuren, die ieder op hun beurt bijzonder triest zijn.
suerte
Ik zat de hele film te wachten op een soort van ontknoping, maar die kwam nooit, het was gewoon een ... "verhaal" ... beetje vaag, wel een mooi script, maar het was zeker geen thriller, en mystery was er ook niet echt, gewoon een soort speelfilm, wel ok, maar zeker geen topfilm, wat mij betreft
Plankje
Boeiende film.
Fantastisch acteerwerk.
De diverse verhalen rond de dood van een meisje, zijn prachtig gefilmd.
Helemaal niet vaag.
Dikke 4*
LiamC
Super film! Subliem acteer werk en een heel goed script. Ik vind echt alles kloppen aan deze film...heel indrukwekkend. Echt mijn ding. 4,5 sterren.
hannes64
- 1926 berichten
Beetje vreemde thriller/speelfilm.
In een langzaam tempo gemaakt.
Als je em helemaal gezien hebt, dan weet je pas hoe de vork in de steel zit.
Niet m`n favoriete genre, maar toch 3 sterren waard voor `t acteerwerk, en `t verhaal.
michaeldijk1
Heb de film gecheckt..
Vond hem matig, begon goed, met het dode meisje.. Je ziet iig wel wat gruwelijke beelden..
Maar het verhaal opzich is niet leuk..
Einde ook niet zo.. heb hem een 1.5* gegeven.
steefwijnen
Heb de film gecheckt..
Maar het verhaal opzich is niet leuk..
Einde ook niet zo.. heb hem een 1.5* gegeven.
Helemaal mee eens!!!
gantor
Doordat men zegt dat het een Mystery/Thriller was, ben ik deze film met zeer veel verwachtingen gaan kijken. Bleek echter snel dat het een speelfilm was en dat maakt voor mij dat de film zeker verre van geweldig was. Doch zal ook wel iets te maken hebben met het feit dat speelfilms niet zo vaak door mij bekeken worden en zeker geen films in die stijl.
een 2.
demimoorefan
heb ook de film gekeken
met het zelfde idee als gantor hierboven
houd wel van mystery
maar heb het niet gevonden in deze film
of het moet in de momenten zijn geweest dat ik van verveling van de film
tussendoor mezelf betrapte dat mijn ogen dichtvielen
kortom niets voor mij
1.5
Esteban
Zoals wel vaker gebeurd staat hierboven niet het juiste genre aangeduid. 'the Dead Girl' is een rustig voortkabbelend drama in de lijn van 'Lantana'. En den krijg je deze reacties...
ralfsjam
je hebt gelijk! vergelijking met Babel was alleen dat die ook verschillende lijnen had, meer niet. beter een goede simpele film dan een slechte simpele film, toch?
cafe1900
Heb zojuist naar deze film gekeken en kom tot maar een conclusie: SLECHT en onsamenhangend verhaal.
christophel
Ik heb hem net ook even bekeken, wilde hem eigenlijk niet afzien, maar dacht dat er toch nog een spannend eind zou komen...maar niets als dat....**2
vranque
Prachtig.
Je wordt puur op gevoel meegezogen in een drama wat tegelijkertijd simpel en complex is.
nairobi
Heb me behoorlijk laten verrassen door deze film. Hij begon traag en ietsje freaky. Het tweede deel daarin tegen is spannend en tragisch.
4** voor de goede wending.
fruntsel
Ik ben er nog niet helemaal uit, mijn eerste gedachte nijgt naar : ik vind hem niks. Maar dan.. Ik heb hem wel weer helemaal uitgekeken!. Hij start traag met veel scenes waar ik bij denk, wat is er in gods naam uitgeknipt dat dit is overgebleven. Veel vage dialogen. Het is allemaal te losdradig, teveel verhalen die niet echt bij elkaar komen, na het kijken van deze film heb je volgens mij zoiets van .... oke..... en toen??? het is allemaal net niet. ik kan er niet zoveel mee, er zit geen echt begin Het midden moet je zoeken en einde ja... had echt wel beter gekund, als je mijn 2 weken geeft bedenk ik wat leukers 2,0 meer kan ik er echt niet van maken
AmazingPP
Een thriller verdeeld in vijf hoofstukken en waar niet echt een ontknoping uitkomt. Maar het sublieme acteerwerk van o.a. Colette is niet te versmaden en dat maakt de thriller een stukje vakwerk. Verrassende wendingen geeft de film je niet, het is allemaal heel logisch en dat is tegelijkertijd ook het minpuntje in de film. Persoonlijk hou ik van die verhalen die dan door elkaar heen verteld worden en dat je zelf conclusie's kan en moet trekken, maar in deze film is er geen enkele verrassing te bekennen. Dat haalt de film 1,5 * naar beneden, dus 3,5 *.
han de barman
ik heb hem na 20 minuten uit gezet....
wat een lelijke domme actrice en wat een stom sloom verhaal zonder spanning.
tevelenco
Aparte sfeervolle thriller.
Met een niet alledaagse vertelstruktuur.
Het verhaal van het dode meisje wordt vanuit 5 standpunten verfilmd.
Maar deze verhalen komen niet bij elkaar en zijn eigenlijk op zichzelf staand.
Wat ik wel jammer vond.
En ook kent de film een nogal abrubt einde.
Maar ondanks deze tekortkomingen heeft de film me van begin tot eind weten te boeien.
Wat vooral te danken was aan de sfeervolle beelden en de overtuigende akteerprestaties.
Deze film zal zeker niet ieders smaak zijn maar als je op zoek bent naar een sfeervolle niet alledaagse film mischien wel een aanrader.
INCTRL
Aparte sfeervolle thriller.
Met een niet alledaagse vertelstruktuur.
Het verhaal van het dode meisje wordt vanuit 5 standpunten verfilmd.
Maar deze verhalen komen niet bij elkaar en zijn eigenlijk op zichzelf staand.
Wat ik wel jammer vond.
En ook kent de film een nogal abrubt einde.
Zo abrupt vond ik het einde nou ook weer niet. Was wel te voorspellen wat er aan het einde zou gaan gebeuren. Iets waar deel 1 mee begint misschien?
superred
Ik vond het een goede film. Verschillende verhalen, die toch bij elkaar bleken te horen. Spannend, het ene deel wat meer dan het andere, maar uiteindelijk een goede film in totaal.
Het einde vond ik ook wat abrubt. Maar idd...deel 1 begint daarmee, maar toch miste ik iets op het eind, weet niet precies wat. Maar de film werd er niet minder goed door.

Netflix-hits ingehaald door dramafilm 'Materialists' van Celine Song

Boy A