Genre: Animatie / Komedie
Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Plot The Simpsons Movie
"See our family. And feel better about yours."
Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.
Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)
Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)
Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)
Lisa Simpson (stemrol)
Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)
Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)
Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)
Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)
Russ Cargill (stemrol)
Mrs. Krabappel (stemrol)
Eithne
ik heb de film gekeken zonder dat ik ooit de serie heb gezien, vond hem erg meevallen, erg leuk zelfs
maar ga toch maar eens ergens de serie bekijken!
davy jones
maar ga toch maar eens ergens de serie bekijken!
Moet je zeker doen want de serie is stukken beter dan de film
- 2017 stemmen
er zijn ook veel simpsonafleveringen die slecht zijn, meestal vind ik de absurdheid erin erg tof, daarom vind ik family guy toch net iets beter maar de simpsons komen zeker of nummer 2 van mijn favoriete series
k0en
Wat valt deze film me tegen zeg! Haast niet te geloven hoe cliché, had er absoluut meer van verwacht, vooral op basis van de trailer. De leuke stukjes uit de trailer zijn werkelijk de enige leuke momentjes in de film. Enorme afrader dit.
T.Bos
Af en toe erg flauw, viel beetje tegen. Humor van een tv aflevering vertalen naar het grote doek valt niet mee. In zn geheel echt een Simpson's verhaal en voor de fans het kijken waard.
onbekend!
vandaag op blu-ray gekocht, ga hem nog eens bekijken vandaag, zo'n plezante film
wat is blu-ray als ik vragen mag
?!
NightWish_NL
Op zich wel gelachen om deze film, maar ontstijgt een standaard episode eingelijk niet. Het budget voor een film is natuurlijk groter wat je terug ziet in bepaalde effecten die wat mij betreft niet echt Simpsons-eigen zijn. Dit effect had de South Park film ook, waardoor het allemaal niet beter wordt.
TonyMontana
wat is blu-ray als ik vragen mag
?!
De HD-opvolger van DVD
(zie Blu-ray)
onbekend!
Keek net effe op freerecordshop(.nl) en simpsons in blue-ray is wel 30 EURO !!
geef mij maar de gewone dvd
TonyMontana
Keek net effe op freerecordshop(.nl) en simpsons in blue-ray is wel 30 EURO !!
geef mij maar de gewone dvd
tja, de eerste dvd's waren ook zo duur... (herinner mij mijn 1e dvd: The Usual Suspects Special Edition 2DVD voor 35€ in 2002)... over een half jaar zullen die prijzen wel al gezakt zijn...
horrorjp
is het normaal dat als je engelse taal hebt dat je dan geen ned. sub. kan doen? en als je dan nederlands doet bij ondertiteling dat ie dan nederlandse taal doet?
Platoon815
Had veel minder verwacht van de film,ik ben een grote fan van The Simpsons maar ik vind de humor in de nieuwste seizoenen zwaar onderdoen voor de oudere seizoenen.Toch zit de humor in de film goed vind ik.Het is een Simpsons aflevering in een film-structuur gegoten,veel van genoten!!
davy jones
Ze hebben hier inderdaad terug gegrepen naar de humor van de eerste 10 seizoenen die nog altijd de besten zijn. Want in de laatste seizoenen is de humor van de eerste 10 seizoen compleet weg. Toch een goeie keuze van SIlverman om die oude steengoede humor terug te gebruiken
Roodkapje
Inderdaad overstijgt deze film de serie niet. Het verhaal was maar "matig" en de grappen flauw. Ook de animatie was alleen maar cellshading. Dit is waarschijnlijk iets dat op 1,2,3 in elkaar geflansd geweest is (animatie kost erg weinig) en dan op de bioscopen is losgelaten. Van geld scheppen gesproken?
tommykonijn
Haha, Dat was me een Filmpje wel ik heb plat gelegen van Tom Hanks en President Arnold Schwarzenegger
, Er zat veel Goede Humor in de Film maar toch had ik er net een vleugje meer van verwacht als ik heel eerlijk mag zijn maar Goed hij hoeft niet Top te zijn want hij was al gigantisch Leuk.
**** (Net over de 3.5*)
Nephilim
Net voor de 3de keer gezien, nu op DVD, maar het is echt een film die met herkijken meer waarde krijgt.
Hij is inderdaad niet te vergelijken met de serie wat betreft gappen per minuut. Wat deze film wel heeft ten opzichte van de serie is een hoop meer diepgang in de personages en dat is nou net waar de kracht van de film ligt.
Fijne animatie film. kleine 4* wat hij is zeker beter dan 3.5*
baard8
de film viel mij tegen, had er meer van verwacht.. het is eigenlijk niet meer dan een lange aflevering.. beetje jammer.. maar toch wel vermakelijk om naar te kijken..
Mierelier
De serie heb ik nooit echt gevolgd, maar vond deze film wel grappig, echt droge humor afentoe
Ewing Oil
Ik heb vroeger de eerste vijf seizoenen van "The Simpsons" wel gevolgd, maar daarna ben ik afgehaakt want het werd te langdradig en het ging maar door, en vond dat alles nou wel een keer verteld was.
Maar toch was ik wel benieuwd hoe "Simpsons, The Movie" was geworden, nou ik heb me hier en daar wel vermaakt met de film en er zaten ook wel en paar leuke grappen in, maar ik ben blij dat ik na seizoen vijf niet meer naar de serie heb gekeken, want ik moet eerlijk zeggen dat The Simpsons mij toch niet zoveel boeide als vroeger.
Voor mij is de rek er nu wel echt uit, misschien tijd om te stoppen met de serie, nee geef mij maar South Park.
Oordeel 2,5 * ster
Arabyus
Je kan zeggen wat je wil, maar dit is tog echt een grappige film ^^
- 2017 stemmen
vandaag nog eens herzien, het is en blijft toch echt een geweldige film, ik hoop echt dat er binne de 2 jaar fzo een nieuwe film komt, ik wil niet 18 jaar wachten op een vervolg
Mat_
Vroeger keek ik regelmatig naar The Simpsons, maar de laatste 2 jaar heb ik nog nauwelijks een aflevering gezien. Van de laatste nieuwe seizoenen heb ik dus niks gezien. Het viel mij op dat het er grafisch allemaal een beetje anders uitzag in de film. Of Was dit zo al de laatste seizoenen. Verder een zeer vermakelijke film. Zeker niet te lang. Geslaagde humor, ook enkele geslaagde parodieën op andere films.
Corneillsjuh
Echt supermooie film
Zeker de moeite waard om te gaan kijken.
Ik ben kweetnie oe grote fan van The Simpsons.
I LOVE IT
The Simpsons Rulez.
shadowmaster100
Ik houd van The Simpsons serie, maar dit was niets anders dan een dubbele aflevering op Veronica.
- 2017 stemmen
vind je het daarom een slechte film...?
Maartenn
Ik denk dat het een onmogelijke opgave is om van een serie die al meer dan een decennium gaande is een film te maken. Mijns inziens is dit dan ook maar voor de helft gelukt. Het verhaal blijft aardig, maar toch weet het bij mij niet helemaal de juist snaar te raken. Ik denk dat ik gewoon beter een aflevering van 22 minuten kan verdragen van deze gele vrienden, dan een hele film.
Tha Luz
En dan geef je de film toch 4 sterren>?
Zelf vond ik de film wel geslaagd echte droge humor en natuurlijk een flinterdunne verhaallijn maar dat mag wel voor een serie verfilming,de grappen zijn merendeels geslaagd en natuurlijk kan ik nog steeds lachen om de domheid van Homer:)En natuurlijk de ster van de film was(daar is iedereen het mee over eens hoop ik:D)
Spiderpig:D
3.5
kaydegreef
Heb de film net gekocht op DVD en vond hem echt geweldig:
Veel grappen,een leuk en origineel verhaal,maggie haar eerste woordje
en vooral....SPIDERPIG

Voor mij is dit de beste film waarvan deze is afgeleid van een serie!!
4,5 ***
Niellis
The simpsons BLIJFT zowizo (samen met Southpark) dé comedyserie op tv.
ik was bang dat de film een enorme flop zou worden maar de fantastische humor en het leuke verhaal zorgt voor een mooie/leuke film.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Der Baader Meinhof Komplex
Drama / Misdaad, 2008

In the Shadow of the Moon
Documentaire / Historisch, 2006
ouder-kindrelatiemeerspringfieldduff beer garbagepigpollutionenvironmental protection agency quarantinealcoholismeliefdealaskadisfunctioneel gezindysfunctional marriageecologiesaving lives eerste liefdeduringcreditsstingerdonuts