• 9.379.078 stemmen

The Simpsons Movie (2007)

Animatie / Komedie | 87 minuten

Genre: Animatie / Komedie

Geregisseerd door: David Silverman

Met onder meer: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright en Julie Kavner

Releasedatum: 16 augustus 2007

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • meJane Bekijk via meJane

Plot The Simpsons Movie

"See our family. And feel better about yours."

Het meer van Springfield is ongelofelijk vervuild en er moet iets worden gedaan. Iedere bewoner stopt vervolgens met afval in het meer te gooien en het probleem lijkt te zijn opgelost. Maar als Homer Simpson dan de uitwerpselen van zijn net aangeschafte varken in het meer dumpt, gaat alles helemaal mis. Homer en zijn familie weten te ontsnappen en vluchten naar Alaska. Maar daar horen ze dat de regering Springfield geheel van de kaart wil vegen en weten dat ze hun woonplaats moeten zien te redden.

Homer Simpson / Itchy / Barney / Abe Simpson / Stage Manager / Krusty the Clown / Mayor Quimby / Mayor's Aide / Multi-Eyed Squirrel / Panicky Man / Sideshow Mel / Mr. Teeny / EPA Official / Kissing Cop / Bear / Boy on Phone / NSA Worker / Officer / Santa's Little Helper / Squeaky-stemrold Teen (stemrol)

Marge Simpson / Selma / Patty (stemrol)

Bart Simpson / Maggie Simpson / Ralph / Nelson / Todd Flanders / TV Daughter / Woman on Phone (stemrol)

Lisa Simpson (stemrol)

Professor Frink / Comic Book Guy / Moe / Chief Wiggum / Lou / Carl / Cletus / Bumblebee Man / Male EPA Worker / Dome Depot Announcer / Kissing Cop / Carnival Barker / Counter Man / Apu / Drederick Tatum / Sea Captain / EPA Passenger / Robot / Dr. Nick / Wise Guy (stemrol)

Scratchy / Mr. Burns / Rev. Lovejoy / Ned Flanders / Lenny / Skull / President Arnold Schwarzenegger / Kent Brockman / Principal Skinner / Dr. Hibbert / Smithers / Toll Booth Man / Guard / Otto / Kang (stemrol)

Milhouse Van Houten / Jimbo Jones / Rod Flanders (stemrol)

Sweet Old Lady / Colin / Mrs. Skinner / Nelson's Mother / Pig / Cat Lady / Female EPA Worker / G.P.S. Woman / Cookie Kwan / Lindsey Naegle / TV Son / Medicine Woman / Girl on Phone (stemrol)

Russ Cargill (stemrol)

Mrs. Krabappel (stemrol)

avatar van kiezel

kiezel

Overhypete animatiefilm die de serie matige eer aandoet. Ik had hier gewoon veel meer van verwacht.. Tegenvaller.

Niellis schreef:

The simpsons BLIJFT zowizo (samen met Southpark) dé comedyserie op tv.

ik was bang dat de film een enorme flop zou worden maar de fantastische humor en het leuke verhaal zorgt voor een mooie/leuke film.

Samen met Family Guy en Seinfeld.

MarkFish

Het is gewoon een lange aflevering. Natuurlijk met meer ruimte voor een verhaal, maar verder is het niet anders.

Lachen dus!

(dat was ik nog even vergeten)

avatar van Punkette

Punkette

Geweldige grappen (zoals natuurlijk). De goeie ouwe homer, net zo gestoord als in de serie. Een 3,5*

avatar van i.Ron S.

i.Ron S.

Ik had echt niet verwacht dat ze het niveau nog eens konden opkrikken want de series zijn al een tijd zwak, ik kijk er trouwens ook niet meer naar, misschien wegens ontgroeit maar eerder vanwege die zwakte denk ik.

Maar dit vond ik weer de goeie oude Simpsons, bij momenten misschien ietsje overdreven maar het humorpeil ligt goed en de personages behouden ook goed hun eigenheid.

avatar van Lad

Lad

Echt een goede, grappige film!

Spiderpig!

4 sterren.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1995 stemmen

De film was voor mij gewoon een driedubbele aflevering met extra goede grappen. Ik kan de serie erg waarderen, derhalve 4*

avatar van NightWolf

NightWolf

Gisteren nog eens opnieuw gezien en het blijft allemaal wel leuk. Desondanks zijn er massa's afleveringen die pakken beter zijn, dus is mijn stem van 4.5* toch verzwakt naar 3.5*. Maar het blijft een must-see voor iedere Simpsons-fan.

avatar van Rudeo

Rudeo

Mijn eerste echte kennismaking met de Simpsons en ik moet zeggen dat ik ze best wel kan waarderen, de meeste grappen waren echt heel leuk. Hiervoor had ik wel eens stukjes op tv gezien van de serie maar die kon mij nooit echt boeien.

avatar van Resh

Resh

echt heel erg lachen !!!

avatar van Ducksen

Ducksen

om sommige stukjes in een deuk gelegen, leuker dan de serie, vind ik persoonlijk

avatar van Kim008

Kim008

Erg leuke film!

Goed verhaal, mooie graphics, met sommige momenten grappig! Hij heeft me kunnen bekoren!

avatar van paus

paus

Blijft geniaal!

avatar van Lad

Lad

Onderhond schreef:

Lees dit veel (al dan niet bedoeld als kritiek), vraag me toch af wat men dan eigenlijk verwacht.

Persoonlijk vond ik dat deze film toch mooi gebruik maakte van het medium "film" itt "tv serie". Uiteraard is het ergens een uitgesponnen aflevering, anderzijds kan je ook makkelijk zeggen dat een aflevering van de Simpsons een ingekort script is.

Bij series als Family Man vind ik zulke kritiek logisch. Daar is de verhaallijn zo disjointed dat een film niet meer lijkt dan 90 minuten loshangende sketches ipv een film, bij The Simpsons vond ik hier geen sprake van.

Verder :

* wat betreft Bart, niet de eerste keer dat we een pussy Bart krijgen toch ? Volgens mij heeft die al eerder bij Flanders gezeten in de serie, zelfs al balletles gevolgd (en met succes).

* Maggie heeft volgens mij ook al een aflevering waar ze haar eerste woordje zegt.

Yep, Maggie haar eerste woordje is "papa" als ik me niet vergis...

avatar van Dwaalman

Dwaalman

Als je van de Simpsons houdt (en dat doe ik) dan is dit gewoon een hele leuke film. Niet briljant, maar goed, dat hoeft ook niet. Als vanouds weer een hoop spitsvondigheden, lollige oneliners en subtiele (en minder subtiele) politiek getinte grappen. Geen rolprent die zich leent voor een diepgravende analyse, maar wel één waar je vrolijk van wordt. Ik wel, tenminste. "Clap for Alaska!"

avatar van Tarkus

Tarkus

Bijzonder leuke film waar ik van genoten heb.

Ik moet tot m'n scha en schande toegeven dat ik nooit de serie heb gevolgd en dus is dit mijn eerste echte kennismaking met The Simpsons, en dat is me bijzonder goed meegevallen.

Misschien dat ik in de toekomst toch eens de serie zal bekijken op DVD.

Maar ik kan deze film ten zeerste aanraden, als kennismaking en voor de fans, maar die zal ik zeker en vast niet hoever te overtuigen.

Puike soundtrack heeft de film trouwens ook.

avatar van timburton

timburton

Niet zo meesterlijk als de serie, maar geen teleurstelling. Zoals Dwaalman al zei: niet briljant, maar dat hoeft ook niet. Toch wel vreemd dat The Simpsnons nu pas met een movie kwamen...

avatar van JanVR

JanVR

Hoe meer je deze film ziet, hoe beter hij wordt. Net zoals de serie.

Ik vind dit ook absoluut helemaal geen 'verlengde aflevering' Deze film voldoet veel meer aan cinematografie. Het ligt op elk vlak vele niveau's hoger dan de serie, bv: muziek.

avatar van ninoboy1

ninoboy1

Ongelofelijke film!!!

avatar van Chucky92

Chucky92

Deze film had ik van me neef geleend... Ik dacht; het zou wel niks zijn. Maar voor ik het wist had ik deze film 3 keer in een week gezien. Wat een ongeloofelijk leuke/grappige film, heb me kapot gelachen. Alleen erg kort =/ *4

avatar van guylopez93

guylopez93

enorm grappige film waarbij ik vaak helemaal dubbel lag en wat is die Homer toch dom heh

avatar van aunuscus

aunuscus

de film was echt wel geestig.de moeite waard om te gaan

avatar van bozzy

bozzy

nou nee doe toch maar niet.

had ik dit maar gedacht oen ik deze film ging kijken.

slap aftreksel van de serie.

hadden ze nooit aan moeten beginnen maaja wie ben ik?

avatar van Arbiter

Arbiter

Perfecte komediefilm.

avatar van aerts007

aerts007

De serie vind ik veeeeeeeeeeel beter!

avatar van Malibu Stacy

Malibu Stacy

Als echte Simpson-fan, vond ik deze film tegenvallen. Haalt het absoluut niet bij de serie. Jammer

avatar van Devoo

Devoo

Grappige film, af en toe ook dubbel gelegen van de grappen. Het verhaal is wel tof, maar niet veel speciaals. We origineel gevonden. Het haalt het mischien niet bij de serie, maar vind het zeker genietbaar deze film.

avatar van Musicer

Musicer